Şimdi Ara

Şekerde büyük satış! 14 tane stratejik fabrika birden satılacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rabia isareti yapanlara ve kefeniyle gelenlere gelsin bu sarkilar.
  • Sıcak paralar suyunu çekti tabi. Biraz daha lazım şimdi.

    Oğlum hani hiçbir şey yapılmamıştı bu ülkede? Sata sata bitiremediniz lan.

    Neyse iyi satışlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2000watts

    şeker konusunda büyük oyunlar var. Bence satılan fabrikaların sonu kötü olacak. zira bu filmi ben daha önceden çok gördüm. Türk köylüsüde şeker pancarı ekimini unutacak!
    Bu film her zaman dışarıdan al daha ucuz. Hikayesine dönecek. Her konuda olduğu gibi. Akp aynı Menderes in politikasını yürütüyor. Üretme dışarıdan al. Ama borca. İleride torunlarımız öder.

    Öyle deme canım Menderes büyük kahramandı...

    Lan ne bok geliyorsa bu ülkenin başına böyle din istismarcılarından geliyor.
  • Ereğli'de 2 büyük ekmek kapısı vardı biri Sümer Bank diğeri şeker fabrikası . Sümerbank kapandı ( tabi bu kapanışın olumsuz tarafları vardı ama devlet deniz yemeyen domuz hesabı buralarda da ne dolaplar döndüğünü daha sonra öğrendik ve gene tabiki insanı eğitmezsen veyahut denetlemezsen hertürlü rüşvet ve yolsuzluk olur bu bir fabrikayı kapatmak için yeterli bir sebep değil). Şimdi de şeker özelleşiyor Ereğli liste de yok ama 5-10 sene içinde oranında sırası geleceği ortada. Burasıda kapanırsa zaten çok fazla göç veren bu ilçe daha da fazla göç verecek . Bu politikalar sadece o bölge halkını değil büyük şehirleri de etkileyecek yarın 30milyonluk bir İstanbul göreceğiz galiba. Ne yazık kı bunu da doğa kendi yoluyla çözecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz hala nasıl batmadık şaşıyorum

    Borçlana borçlana hukumet gelecegide satti

    Kendileri kosgeb diye uretimin artmasi icin havadan hibe dagitti millet gitti nargile kafe acti yada borcunu kapatti

    Buyuzden bizim milletten bi halt olmaz

    200 yil oncede ayniydi isini duzgun yapan hemen enayi sifati yapistirilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo satışfekşın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biriside desinki yetkililerden çıkıp borsanın yüzde 70'i yabancı sermaye oldu. abdülhamitin izinden gidiyoruz diye nerdeyse düyunu umumiye geri gelecek. 93 harbinen sonra gelen göçmen 1 milyon şuanki gelen göçmen 5 milyon türk milleti neyi bekliyor hala hiç mi tarih okumamış bu insanlar.
  • okumak ? komik olma arkadaş, bu millet kitap felan okumaz. Diziler var ya, tarihimizi de oradan öğrenirler.
    asıl tehlike yukarıda bir arkadaşın dediği gibi,şeker üretimini kısıtlandırıp, kendi yapay glikoz vs.lerini yiyeceklerimize katıp, ileride büyük sağlık sorunları yaşamamıza yol açacaklar.Sonra bize ilaç satıp , bir de oradan vuracaklar.
  • ...şeker pancarından değil nişastadan yapılan şekeri amerikan firması satacak..yetmedi glikoz fruktoz şurubundan olacak bütün ambalaja giren herşey..



    Genç yaşta hasta olup ölün diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Aralık 2019; 17:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama ama cehape

    ama tüp kuyruğu ama şeker kuyruğu

    şeker tüketmeyin zaten zararlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkangelevo

    Şekerleme üretim işindeyim ve şekerin çuvalı (50KG) şu an 155TL.
    Bu fabrikalar satılınca yıl sonuna kadar şekerin fiyatı 180TL'yi geçer.

    Artık glikoz şurubu da eskisi kadar ucuz değil. Geçen sene kg fiyatı 1.30TL civarında olan glikoz şurubu şu anda 1.80TL. Daha ucuza mâledilen glikozla şeker arasındaki fark kapanınca şeker fabrikalarına çöküyorlar anlaşılan. Yine glikoz şurubunun cazibesini arttırmak için şekerde büyük zam bekliyorum.

    Glikoz-Fruktoz şurubu deyip geçmeyin. Meyve nektarlarından kolaya, aromalı maden sularından enerji içeceklerine, bisküvilerden kek ve çikolatalara kadar hemen her üründe kullanılıyor. Bu ürünler şeker hastalığı veya insülin direncini tetikliyor ve başta karaciğer olmak üzere yağlanmaya sebep oluyor. Yediğiniz şeylerin yağa dönüşüp obez olmanıza yol açıyor. Kandaki yağlanma kalp damar hastalıklarını da tetikliyor. Sürekli açlık hissi uyandırıyor.

    Aldığınız ürünlerin içindekiler listesine bakmanız da çok fayda etmiyor. Çünkü bir çok firma glikoz-fruktoz kullandığ halde içindekilere yazmıyor. (Biz yazıyoruz)

    Gıda Mühendisi olarak kendi ürünlerimizde de kullanmamıza rağmen söylüyorum bunları dikkate alın.

    Bugün şeker toptancımızdan aldığım şeker fiyatı 170TL. Ben yılsonuna kadar 180TL beklerken daha 3 günde 170TL'yi gördü şeker.
    Öngörümü değiştiriyorum. Yıl sonuna 50KG şeker çuvalı 200TL'yi bulur diyorum.




  • Özelleştirme kar etmeyen, aksine zarar eden devlet kuruluşlarına yapılır. Bunlar hepsini satıyorlar, doymadılar bir türlü. Yazıklar olsun, Allah burada cezalarını vermiyor bunların ama inşallah ahirette hesap soracaktır.
  • Sata sata bitirecekler ülkeyi. Devlet işi bırakmadılar. Son demler bunlar Suriye gibi olacaz! Tümüyle özel şirketlerin eline attılar milleti. İş güvencesiz, izin günü belirsiz, full mesaili, asgari ücretli bir cehennemin içine attılar. Yazıklar olsun. Allah bin belanızı versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 21 Şubat 2018; 14:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelleştirmelerin çoğu da hiç bir halta yaramıyor.Ne fiyatlar ucuzluyor ne rekabet artıyor ne de başka şeyler...
  • Şeker fabrikalarının satılacak olmasına çok üzülüyorum.
    Keşke bu ülkede doğmasaydım.
    Bu fabrikaları satana da bu satışı destekleyenlere de yazıklar olsun! Sadece fabrikada çalışan işçisiyle bitmiyor bu yörenin insanı var, çiftçisi var, köylüsü var, esnafı var, hayvancılıkla uğraşanı var! Şeker fabrikalarını satmak hainliktir! Bu nasıl iş, nasıl bir ülke düzeni ben anlamadım! devlet destekleyeceğine köstek oluyor. Hangi akıla mantığa sığar?
    Yazıklar olsun.
    İnşallah bir gün yargılanacaksınız ve bu ülkenin başına açtığınız tüm sorunların hesabını vereceksiniz!
    Siz müslümansanız ben değilim vatan hainleri
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 25 Aralık 2020; 5:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağbiler babam şeker fabrikası işçisiydi. Fabrikasını sattılar. Satın alan adam işçileri aynı ücrete çalıştıramayacağını daha düşük bir ücret üzerinden teklif yapmış
    işçiler haklı olarak kabul etmemiş.
    yarın işçiler fabrikaya gidip satılmayan şeker fabrikalarında çalıştırılmak üzere form-dilekçe gibi bişey yazılacakmış. Personel müdürü söylemiş. Babam yarın fabrikaya gidecek evin içinde düşünüyor kara kara dolanıp duruyor üzüldü adam ne olacağı hiç belli değil. Açık olan fabrikaların herhangi birine verip 6-7 ay sonra o fabrikayı da satarlarsa ne olacak mesela? çok karışık durumlar mevcut hiçbirinin doğru düzgün cevabı yok. Mesela satılmadan önce işçilerin özlük hakları korunacak dendi ama şimdi satın alan adam nasıl oluyorda maaşı kafasına göre belirleyebiliyor. Nerden baksan tutarsızlık.
    Konu ile ilgili gelişmeleri olayın içinde olan biri olarak gelişmeleri paylaşırım. Herkes bu devletin işçiye emekçiye yaptığı terbiyesizliği görsün! Adamlar yıllarını vermiş fabrikaya kapı dışarı ediliyolar 50 yaşında adam nerde calıscak bu saatten sonra? bi dünya prim günü ödemesi var hala emekli olamıyo yaş bekliyo. Bakalım ne olacak şimdi nasıl bir çözüm üretecekler.

    Devlet bu işçileri çeşitli kelime oyunlarıyla dalaverelerle kapının önüne koyup bizim gibi üni mezunu genç işsizleri 1603 TL'ye fabrikalara alıp işlerini gördürecek!!! Aynı işi babamlar 3 bin TL'ye yaparken. Bizim gibi ameleleri 1603 TL'ye kullanacaklar! ! ! Çok zekiler ya hani! Nası olsa millet enayi çalışcaz üç kuruş paraya... Olayın özü bu! şahsi fikrim, şahsi gözlemim bu! Müneccim olmak gerekmiyo konuyu anlamak için. Yaşanmaz bu ülkede kaçın kurtulun. Kölelik sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 29 Haziran 2018; 2:17:15 >




  • şu eski haberleri hortlatıp durmayın sokacam yapacağınız işe
  • Başkanlık Sistemiyle Uçuyoruz
  • Ulan dedim fabrika mı kaldı diye
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.