Şimdi Ara

SEKA direnisine linkler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • www.sekaizmit.com
    http://www8.brinkster.com/rehber/
    www.selulozis.org arkadaslar hepinizi bekliyoruz ozellikle resimlere mutlaka bakin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boray1 -- 10 Şubat 2005, 0:41:42 >



  • seka nedir??? anlatında bizde destekliyelim
  • hakinda her sey sitelerde var ilginiz tesekkurler
  • Seka İzmit işçilerine davalarında destek olmak isterseniz aşağıdaki kodu kopyalayıp sitenizin uygun bir bölümüne yapıştırarark sitemize link verebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler

    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=1959813&url=http://www8.brinkster.com/rehber" target="_blank" data-href="http://www8.brinkster.com/rehber" target="_blank"><img src="http://www8.brinkster.com/rehber/image/logo1.gif" border="0"></a>
  • ben ne olursa olsun özelleştirme taraftarıyım.bu sekada olsa başka biride olsa.aadamaların işine gelmiyo tabi 2.000 ytl aldıkları bi yerin satılıp aynı işte 500 ytl ye çalışmak.ondan sonra kıyameti koparırlar tabi .kim ister böyle bişey.
    bu kamburlar devletin sırtından kalkmalı.

    ozaman telekomda özelleştirilmesin.niye çanak tutuyoruz bu işe peki.niye kimse telekom özelleştirilmesin diye kıyameti koparmıyo.çünkü telekom işimize geliyor.rekabetten dolayı fiyat azalıcak kalite yükselecek diye bekliyoruz.
    birilerinin çıkarı yoksa bu kadar kıyamet koparılmazdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    ben ne olursa olsun özelleştirme taraftarıyım.bu sekada olsa başka biride olsa.aadamaların işine gelmiyo tabi 2.000 ytl aldıkları bi yerin satılıp aynı işte 500 ytl ye çalışmak.ondan sonra kıyameti koparırlar tabi .kim ister böyle bişey.
    bu kamburlar devletin sırtından kalkmalı.

    ozaman telekomda özelleştirilmesin.niye çanak tutuyoruz bu işe peki.niye kimse telekom özelleştirilmesin diye kıyameti koparmıyo.çünkü telekom işimize geliyor.rekabetten dolayı fiyat azalıcak kalite yükselecek diye bekliyoruz.
    birilerinin çıkarı yoksa bu kadar kıyamet koparılmazdı.


    burası bilgisayarla ilgili bir forum olmasa sana uzun uzun cevap verir, bu tartışmayı uzatırdım. "ben ne olursa olsun özelleştime taraftarıyım" demeden önce sitedeki linke gir de bir bak, konu özelleştirme mi yoksa başka bir şey mi diye. özelleştirme adı altında rantiyeye satılan kaç yer piyasada tekel oluşturma çabasında olan firmalarca alınıp kısa süre içerisinde kapatılmıştır bir fikrin var mı? Bu durumda tekel fiyatına ve kalitesine mahkum olursun. Ayrıca özelleştirme her zaman rekabetten dolayı kalite ve ucuzluğu getirmez bu birçok değişkene bağlıdır. Yıllar önce yabancı bir firma tarafından alınıp kısa sürede kapatılan Bilimsel ARGE kuruluşu Teletaş bunun örneğidir. Arpalık olmuş devlet kurumlarının savunulacak bir yanı yok ama pantolan ayağa kısa geliyor diye ayağı kesmek de çözüm değil. Diğer taraftan tabi ki ÇALIŞAN insan 2000 YTL kazanacak sen kendine sor bakalım 500 YTL'yle geçinebilir misin 1 ayda. Sor bakalım, sana özelleştirme dayatan ülkelerin hangisinde devlet stratejik kuruluşlarını böyle hesapsız ve plansız elden çıkarmış. Kötü ve pahalı bir internete sahip olduğumuza kuşku yok, peki ya özel denen taşeron mafyaya satılmış insana yakışmayacak büyükşehir ulaşımımıza ne demeli? Demek ki sorun sırf bir sat kurtul problemi değil; strateji, plan, kamusal yarar, pozitif ve negatif dışsallıklar, oturmuş sermaye piyasasının varlığını içeren çok değişkenli bir sorun.




  • Çalışan insan elbette 2000 YTL alacak bu ülkede ama malesef oturan insanlar hiç bir iş yapmayan ve devletin sırtından geçinen insanlar 2000 YTL alırsan ,hak eden çalışırken sırtından terler boşanan insanlar ise bıraktım 500 ü askeri ücrete talim yapıyorlar.Benim gerçek tepkim buna .Sosyal ve Ekonomik adaletsizliğe..ve ben nice insanlar biliyorum devlet kademlerinde sabahtan akşama oturup hantal devletin sırtından geçinen insanları, bunları hepimiz biliyoruz.
    Birde diğer taraftan Milyar dolarları götürenleri düşününce bunlar deryada birer damla gibi kalıyor...
  • Oturan, hiçbir iş üretmeyen, soru sorduğumuzda yüzümüze bakmayan, bizi her işi 2 kere yapmak zorunda bırakan, kısacası insanı insan yerine koymayan insanlara ben de tepkiliyim. Ne var ki ne bunun, ne de sosyal adaletsizliğin çözümü özelleştirme asla değildir. 5 yıl önce herkese banka kurdurdular da ne oldu? O bankalar krizin mimarları oldular. Murat Demirel, yakalandı, dün tahliye edildi. Bugün yine tutuklandı, yarın yine tahliye edilirse şaşmam. demek ki insanı değiştiremediğmiz sürece, yan gelip yatanlara da, cep doldurmak için her şeyi yapanlara da rastlayacağız.
  • cağ dışı teknolojisiyle heryıl trilyonlarca zarar edilen kurumu kapatmayın da bedelini bütün millet ödesin avrmı böle saçmalık. neymiş seka kapatılamazmış ne güzel ya
  • kâr marşı düşük ve devlete kazancı olmayan bir yerin sadece Provakatörlerin desteği ve sendika AĞALARının artislenmeleri ile açık kalması beni düşündürüyo seka desteği linkleri yerine sekanın gelir gider tablosunu gösteren bi link eklerse arkadaş bende sevinirim yani iiyi hiç biyer kapanmasın hiç kimse işnden olmasın , DEVLETE BATAN Bİ SEKAMI hayır ama seka ilk durak herkes işn aslını bilmeden destek etmesin sorun soruşturun kimseye uymayın dediğim gibide GELİR GİDER GİBNİSİNDEN SEKANIN TEEEE GEÇMİŞ SENELERDEKİ (10 YIL GİBİ DEĞİL) SON YILLARDAKİ Bİ MALİYET TAPLOSUNU ÇIKARIRSANIZ SEVİRİRM ...ve destek veririm
    ''birisi''
  • maliyet... teknoloji eskirse rakipler daha ucuza mal eder. bu durumda da zararina calisilamaz. bir sure calisir, ondan sonra ciyuvv kaybolur. zor tabi herkesin bir isi var. ama bu da kacinilmaz bir gercek. bekleyelim ve gorelim.
  • SEKA kapatılmalıdır, ayrıca orada çalışan işçilerin hiç biri şu anda aldıkları maaşdan daha az para almayacaklar gidecekleri yerlerde bu garantileri var ellerinde, ayrıca bakan açıklama yaptı orası belediye ye devredilecek, herhangi bir kişiye değil ayrıca belediyenin buradan rant elde edemeyeceğide tapu sicilinide işlenecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: master_monster

    SEKA kapatılmalıdır, ayrıca orada çalışan işçilerin hiç biri şu anda aldıkları maaşdan daha az para almayacaklar gidecekleri yerlerde bu garantileri var ellerinde, ayrıca bakan açıklama yaptı orası belediye ye devredilecek, herhangi bir kişiye değil ayrıca belediyenin buradan rant elde edemeyeceğide tapu sicilinide işlenecek.


    master_monster bu kişilerin maaşlarını sen mi verecen ki ne kadar alacaklarını bu kadar kesin söylüyorsun.
    Senin 4/c denen bir olaydan haberin var mı?
    Arkadaşın verdiği linklere gidip bi baktın mı?
    Yaptığın yorumları neye göre yapıyorsun?
    Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum fakat politakıcıların söylediklerinin ne kadar güven verici olduklarını şahsen 40 yıldır, büyüklerimin ise daha uzun zamandır çok iyi bildiklerini biliyorum. Belki sen daha bunu göremedin yada yaşın çok ufak.




  • Bu ülke varlıklarını elden çıkaranlara LANET OLSUN!..

    Onlar atalarımızın kanları ile sulanmış ve yüreğinde vatan sevgisi taşıyanlar sayesinde bu günlere gelmiştir.
  • Öncelikle konu, “konu dışı” bölüme taşındığı için artık istediğimiz kadar uzatabiliriz, şimdi 3 arkadaşın iddialarına cevap vermek istiyorum. Sloganlardan değil, gerçeklerden yola çıkarak.

    quote:

    eraan
    cağ dışı teknolojisiyle heryıl trilyonlarca zarar edilen kurumu kapatmayın da bedelini bütün millet ödesin avrmı böle saçmalık. neymiş seka kapatılamazmış ne güzel ya


    Bu sözler bana hiç yabancı gelmiyor, "Babalar gibi satarım" diyen Kemal Unakıtan'ın ağzından duymuştum sanki...

    1. seka'ya 20 yıldır yatırım yapılmamış. Bırakalım kamu işletmesini, hür teşebbüse ait bir fabrika 20 yıl yatırımsız ayakta kalabilir mi?

    2. Bir rapora göre 6 Milyon dolar, bir diğerine göre 20 Milyon dolarlık yatırımla işletme rehabilite edilebilir, 700'den fazla işçi ve onlara bağımlı binlerce insan ferahlayabilir. Kürşat Bumin'in deyimiyle Boğaz kenarında 10-20 ev parasına

    3.Özelleştirme İdaresi tarafından fabrikanın makinalarının özel sektöre satışı için ihale düzenlendi ve birçok firma bu "çağ dışı" teknoloji için sıraya girdi.

    4. İzmit seka'yı kapatma kararı alan Özelleştirme İdaresi (Öİ), bakın Balıkesir seka'da nasıl "özelleştirme" harikaları yaratmış: Tespit kurulunca 52 milyon dolar değer biçilen işletme, Öİ tarafından Albayrak şirketler grubuna 1.1 milyon dolara satılmış. Yani Boğaz kenarında bir ev fiyatına! Satın alanlar ise "çöplük satın aldıklarını" iddia etmişler. İzmit seka'ya 20 yıldır çivi çakmayanlar, ne hikmetse satıştan yirmi gün önce Balıkesir işletmesinin buharlı enerji sistemi ünitesinin yatırımını tamamlayıp ve fabrikayı öyle devretmişler. Kim bilir bu yenileme yatırımına kaç para harcanmış?

    quote:

    06reis
    kâr marşı düşük ve devlete kazancı olmayan bir yerin sadece Provakatörlerin desteği ve sendika AĞALARının artislenmeleri ile açık kalması beni düşündürüyo seka desteği linkleri yerine sekanın gelir gider tablosunu gösteren bi link eklerse arkadaş bende sevinirim yani iiyi hiç biyer kapanmasın hiç kimse işnden olmasın , DEVLETE BATAN Bİ SEKAMI hayır ama seka ilk durak herkes işn aslını bilmeden destek etmesin sorun soruşturun kimseye uymayın dediğim gibide GELİR GİDER GİBNİSİNDEN SEKANIN TEEEE GEÇMİŞ SENELERDEKİ (10 YIL GİBİ DEĞİL) SON YILLARDAKİ Bİ MALİYET TAPLOSUNU ÇIKARIRSANIZ SEVİRİRM ...ve destek veririm
    ''birisi''


    1. Gelir tablosunu açıklayalım: Kemal Unakıtan'ın sözlerine göre SEKA 2004'te 35.7 Trilyon zarar etmiş, bunun 31.2 trilyonu İzmit Fabrikasından kaynaklanmıştır. Doğru olduğunu düşünelim... Birincisi bu para çok büyük değil, örneğin Milli Piyango'nun 2003 sonu yılbaşı gecesi hasılatı 159 Trilyondur. Yani 1 gecelik hasılatla 2003 rakamlarıyla bile bu fabrika 8 kere revize edilebilir.

    2. Her şeye kar zarar mantığıyla yaklaşılamaz. Zira bazı mal ve hizmetler, karlı olduğu için değil, pozitif dışsallıkları, özel sektöre altyapı sağlamaları için kamu tarafından üretilirler. SEKA'dan ekmek yeyen 12.000 işçi ve ailesinin açıkta kalması durumunda oluşacak sosyal maliyetin giderilmesi çok zordur. Her şeye kar zarar mantığıyla yaklaşırsak, orman arazisini satarız, alan da marjinal faydası düşük olan ormanı kesip yerine 5 yıldızlı otel yapar...olmuştur, olmaktadır... peki ya gelecek? Kapatamak ne sağlayacaktır?

    3.Satılan şey, milletin, ülkenin varlığı ise, kamu yararı gözetilmek zorundadır. 41 milyon dolar değerindeki Balıkesir seka'yı "başka alıcı çıkmadı" bahanesiyle 1.1 milyon dolara satanlar, acaba kendi özel mülklerini alıcı çıkmadığı zaman değerinin kırkta birine satarlar mıydı? Balıkesir seka'nın satışı kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle yargıda iptal edilmesine rağmen bu yargı kararını uygulamayanlar, diğer alanlarda da kamu yararını gözetiyor olabilirler mi?

    4.Özelleştirme ve "yeni-liberal taarruz", "zarar eden kamu işletmeleri satılmalı ya da kapatılmalı" sloganıyla başladı; sonra verimli-karlı kamu işletmelerine sıra geldi; önce "devlet ayakkabı-kumaş üretir mi" itirazları yapıldı, ardından "devleti küçültmek" adına eğitim sağlık ve sosyal güvenlik harcamalarını kısmak gündeme geldi. "Piyasa fetişizminin" sonu yok. Bu fanatizm, yarın "kanserli hastaların tedavileri çok pahalı" gerekçesiyle, bu hastaların tedavi masraflarını cepten ödemelerini gündeme getirecek. Yeni sosyal güvenlik reformu bunun hazırlığından başka bir şey değil.Sorun aslında seka'nın SSK'nın ötesinde. Sorun, piyasa-toplum ilişkilerinin nasıl düzenleneceği. Toplum mu piyasanın egemenliğinde olacak, yoksa piyasa mı toplumun; "Piyasa toplumu" mu olacağız yoksa piyasayı dizginleyen, denetleyen ve düzenleyen "özgür bir toplum" mu?

    quote:

    master_monster
    SEKA kapatılmalıdır, ayrıca orada çalışan işçilerin hiç biri şu anda aldıkları maaşdan daha az para almayacaklar gidecekleri yerlerde bu garantileri var ellerinde, ayrıca bakan açıklama yaptı orası belediye ye devredilecek, herhangi bir kişiye değil ayrıca belediyenin buradan rant elde edemeyeceğide tapu sicilinide işlenecek.


    1. İzmit İşletmesinin kapatılması kararı alınırken diğer işletmelerin özelleştirme sonrası durumları hiç değerlendirildi mi? Özelleştirme sonrası neler oldu? Sektörde neler yaşanıyor? İdare bunları hiç değerlendirdi mi acaba? seka’nın teknolojisinin, yani, makinelerinin eski olduğunu söyleyenler ki, doğrudur, özel sektörün de yeni makinelerin çok pahalı olması nedeniyle eski makinelerle üretim yaptığını biliyorlardır herhalde. Yani özel sektör de teknolojik olarak uluslararası rekabete hazır değildir. Bu satış ve kapatma kararlarını alınırken ülkenin on-onbeş yıl sonrasını düşünerek almaları gerekmez mi? seka işçisi, işletmesinin 600 dönüm arazisinde değil 60 dönüm arazisinde üretime razı olduklarını, yeter ki üretime devam edelim diyorlar.

    2.Özelleştirme Yüksek Kurulu, seka İzmit İşletmesi'nin kapatarak, arazisini AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devrediyor. Yani ranta dönüştürüyor. AKP Hükümeti belediyelerini çok seviyor, ve onlara her fırsatta bir kıyak çekmeyi ihmal etmiyor.Belediye, Fabrika arazisi üzerindeki niyetlerini maketlere dökerek plan-proje işine başlamış, bile. Kağıtçılık yüksek okulum var, bana verin, diye Kocaeli Üniversitesi de sıraya girmiş, ardından TEDAŞ, emniyet; gözler Fabrika arazisine dikilmiş. IMF öldürecek, bizimkiler üleşecek.

    3. Bakan açıklama yaptı öyle mi? Hangi bakan? Hani şu yerli mısır hasadı başlamasına rağmen mısır gümrük vergilerine yükseltmeyen ve ülkeye ithal mısır sokan, oğlu ve çevresine bir anda köşe üstüne köşe döndürten, sonra da o 4 bin ton mısırı kendi tavuklarını beslemek için aldığını iddia eden bakan mı? Fazla saf olma arkadaşım. Bu ülke halkı bazı şeyleri saf inancından kaybetti.

    KAYNAKLAR: Dr. Metin Özuğurlu, Ayla Yılmaz, Prof. Dr. CHP Milletvekili Oğuz Oyan, Aziz Çelik, Şafak Altun

    ŞİMDİ ARKADAŞLAR, EĞER KULAKTAN DOLMA VEYA TV'DEN ALMA BİLGİNİZ DIŞINDA BU KONU HAKKINDA BİLGİNİZ VARSA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. RASTGELE YAZI YAZACAKSANIZ, EN AZINDAN, KONUŞTUĞUNUZ KONUNUN BİR EKRAN KARTI, ADSL MODEM MEVZUU OLMADIĞINI, İŞÇİYİ VE ÜLKEYİ İLGİLENDİRDİĞİNİ, YANİ EVİNİZDEKİ KEYFİNİZİ ÇOK AŞTIĞINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANIZI ÖNERİRİM.

    SAYGILAR




  • SEKA KAPATILMALIDIR!!!...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kibarfeyzo

    SEKA KAPATILMALIDIR!!!...



    Yukarıda yazdıklarımı okusaydın belki böyle bağırmazdın ya, sen nerden bileceksin emeğin hakkını,vatanı böldürtmem diye slogan atmak varken.... Bu arada birdahaki sefere birkaç punto daha büyük yaz, burdan görünmüyor. Vatan sizlerin korumasına kaldı, yazık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadeniz -- 11 Şubat 2005, 4:37:03 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kibarfeyzo

    "Gözlerde yas yoksa, ruh gökkusagina sahip olamaz."
    "Bayrağı indirtmem, vatanı böldürtmem, ezanı dindirtmem, Türk'e de sövdürtmem!"




    Bu kafayla devam edersen,
    Ne VATAN kalacak,
    Nede Dinleyeceğin EZAN...


    VATAN TOPRAKLARINI SATAN
    BİZDEN DEĞİLDİR...
  • SEKA
    KAPATILMAMALIDIR.
  • bence ckapatılmalıdır.devletin işi kağıt üretmek,demir üretmek.sigara satmak değildir.devletin işi vatandaşına hizmet etmektir.

    bahsettiğin rant işleri bugüne kadardı.artık bu rantı kesilince kıyamet kopmaya başladı.

    geçin bunları beyler geçin.bundan sonra çok duyacaz bu lafları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.