Şimdi Ara

Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
8
Favori
11.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    IMDB Puanı 9.4/10
    Seinfeld dizisi Emmy Ödülü kazanmış, NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989, 14 Mayıs 1998
    tarihleri arasında yayımlanmış bir Amerikan durum komedisidir. Toplamda 9 sezon yayımlanmıştır.
    Yayınlandığı dönemde dizide geçen birçok replik özellikle ABD'nde günlük hayatın bir parçası olmuş
    ve şov, tüm sezonlarında reytinglerde ilk ya da ikinci sırayı almıştır. 2002 yılında "TV Guide" dergisi
    diziyi gelmiş geçmiş en iyi Amerikan tv şovu olarak seçmiştir.
    Dizi, Larry David ve Jerry Seinfeld tarafından yaratılmış ve başrol oyuncusu da Jerry Seinfeld olmuştur. Temel olarak New York'un Batı Yakasında geçen - ancak aslında Los Angeles,Kaliforniya'da çekilen- dizide,
    Jerry ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın maceraları konu edilmiştir.
    Jerry Seinfeld ve Larry David şovlarını, daha sonra da 4ncü sezon bölümlerinden birisinde da parodileştirdikleri
    gibi, "hiçbir şey hakkında bir şov" olarak tanımlarlar. Dönemin ve hatta günümüzün birçok sitcomu genel bir konu etrafında dönerken, Seinfeld ise günlük hayatın anlık komiklikleriyle, örneğin bir restoranda yerlerine oturmayı beklerken, bir elbise alırken yaşananlar, ilgilenmiştir. Hatta bazı kesimler dizinin nihilist bir tavır sergilediğini bile düşünmüşlerdir. .

    Temel olarak, dizi Jerry Seinfeld'in stand up şovunun -bölümün konusuyla genellikle uzaktan ilgili- birparçasıyla başlar.Kimi zaman aralarda da bölümde parçalar görülür.Dizinin tüm ana ve birçok yardımcı karakteri, yazarların gerçek hayatlarından alıntıdır. Birtakım karakterler de gerçek hayattakilerin karikatürize versiyonlarıdır, örneğin The Soup Nazi (Soup Kitchen International yöneticisi Al Yeganeh), J. Peterman kataloğunun sahibi Jacopo Peterman (John Peterman), ya da George Steinbrenner, New York Yankees’in sahibi gibi.Birçok “Seinfeld” bölümünde, başlangıçta bir öykü girişi yapılır, ve genelde karakterler ayrı durumdalardır.
    Dizinin sonuna kadar da ilişkiler ve olaylar birbirine girer.Dizi, Friends dizisi örneğindeki gibi, bir takım konuları bölümler boyu sürdürebilmiş ve konu üzerinde küçük hatırlatma veya espiriler yaparak konuyu ve diziyi takip eden kitleye de özel olarak hitap etmiştir.

    Ana Karakterler

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Jerry Seinfeld – Jerry dizinin ana karakteridir ve bir “düzen hastası”dır. Hatta düzen konusunda obsesif olduğu ve bir “germofob” olduğu bile söylenebilir. Dizide, Jerry hayatını bir komedyen olarak kazanmaktadır. Evi, arkadaşları George, Elaine, ve Kramer tarafından sürekli ziyaret edilen bir “merkez” olma konumundadır. Genel olarak şans eseri veya konuşkanlığının da yardımıyla güzel kadınlarla arkadaşlık kurar ancak hemen sonrasında da aptalca bir nedenle onlardan ayrılır. En sevdiği süperkahraman Süpermen’dir ve konu ile ilgili birçok replik-konu bölümlerde geçmektedir.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    George Costanza (Jason Alexander) – George okuldan beri Jerry’nin en iyi arkadaşıdır. Ucuz, yalancı ve genelde diğerlerinin başarılarına karşı kıskançlık doludur. Genel olarak başarısızlıkla dolu bir güvensizlik abidesi çizer. Mesleği konusunda, ilişkileri konusunda, ve diğer birçok konuda yalan söyler ancak bunlar sonradan kesinlikle ayağına dolanır. Yalancı bir kişilik kullanacağı zaman genel olarak (“Art Vandelay”) ismini kullanır ve bir mimar olmayı hayal eder.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus)— Elaine akıllı ve girişken olsa da yüzeysel bir tiptir. Genelde insanlara karşı aşırı dürüsttür ve bu da başını belaya sokar.Genelde erkek arkadaşlarının alışkanlıklarına, alışılmadık işverenlerinin ilginç isteklerine ve yabancıların kabalıklarına maruz kalır. Zamanında Jerry ile çıkmıştır ancak yakın arkadaş olarak kalmışlardır (ancak “[[Sex Buddy|seks arkadaşı” kavramını da bir bölümde işlemiş ve
    yıllar sonra tekrar birlikte olmuşlardır). En akılda kalıcı hareketi, şaşırtıcı bir şey duyduğunda karşısındakini olanca gücüyle göğsünden itip (çoğu zaman da hazırlıksız yakalayarak yere düşürüp) söylediği “hadi oradan” sözüdür.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Cosmo Kramer (Michael Richards)— Kramer, Jerry’nin kaçık komşusu ve arkadaşıdır. Akılda kalıcı özellikleri ilginç karışık ve dik saç stili, eski tarz giyimi ve Jerry’nin daire kapısını kırarcasına açtığı girişleridir. Hiçbir zaman gerçek bir işi olmasa da, çok para kazanmayı sık sık hayal eder ve bunun için de “kendi pizzanı kendinin yapabileceği” bir pizza mekanı fikri, “kumsal” gibi kokan bir kolonya fikri, kahve masaları hakkında bir “kahve masası şeklinde” kitap fikri gibi fikirler öne sürer. Ancak tüm bunlara rağmen karşı cinle ilişkilerinde en başarılı olan grup üyesidir.

    Yardımcı Karakterler

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Newman (oyuncu Wayne Knight)— Obez bir postacı. Kramer’ın arkadaşı, Jerry’nin ezeli düşmanı ve ikisinin de komşusudur. Jerry’nin hayatını çekilmez kılmayı kendisine görev edinmiştir. Genelde Jerry tarafından “Merhaba, “Newman”!!!” ifadesiyle karşılanır ve kendisi de aynı ifadeyle “Merhaba, “Jerry”!!!” şeklinde cevap verir.Her zaman Jerry ile ilgili entrikalar çevirir, yemek yer ve Jerry’nin dairesinde çirkin davranışlarda bulunur. En sık görünen yardımcı karakterdir.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Morty Seinfeld (oyuncu önceleri Phil Bruns, sonradan Barney Martin) ve Helen Seinfeld (oyuncu Liz Sheridan) —Jerry’nin ailesi. Morty emekli bir yağmurluk satıcısıdır ve düşündüklerine aşırı şekilde inanmasıyla ünlüdür; Helen ise oğlunu herkesin sevmesi gerektiğine inanan bir annedir. Her zaman Jerry’nin az para kazandığını düşünür ve ona finansal olarak destek olmaya çalışırlar. Bu iki karakter de gerçekteki karşılıklarından
    esinlenilmiştir.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Frank Costanza ((oyuncu önceleri John Randolph, sonradan Jerry Stiller) ve Estelle Costanza (oyuncu Estelle Harris)—George’un garip ailesi. George onları genel olarak hayatındaki başarısızlığından ve kişisel yetersizliklerinden sorumlu tutar.Sık sık birbirleriyle kavga ederler.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Leo Dayı (oyuncu Len Lesser)—Jerry’nin dayısı. Garip bir yaşlı adamdır ve genelde Jerry’yi “sözde” başarılı kendi oğluyla karşılaştırarak küçük düşürmeye çalışır.Konuştuğu kişiyi kollarından tutarark konuşmak gibi bir alışkanlığı vardır. Her zaman oğluyla, Jeffrey ile (NewYork park müdürlüğünde çalışmaktadır) övünür.

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom

    Susan Ross (oyuncu Heidi Swedberg) —George’un nişanlısı ve eski bir NBC yöneticisi. Elaine ve Jerry ile her nekadar arkadaş olmaya çabalasa da, onların anlamsız sohbetlerinden hep sıkılır. Sezon 4’te NBC’de çalışmış ve sezon 7’de George ile nişanlanmıştır.

    Hala izlemeyenler varsa tavsiye ederim diziyi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 17 Ekim 2019; 9:48:25 >
  • Diziyi izleyen yok galiba
  • süper konu olmuş eline sağlık..

    fraiser ile birlikte en sewdiğim dizilerin başında gelir...

    cnbc e sağolsun ne de güzel izletirdi....

    hele bazen 2 bölüm ard arda olurdu haftasonlarında, işte o zaman bayram olurdu bende :D

    hiç bir şeyi anlatmayarak anca bu kadar komik olunabilir zaten...

    adamım tabii ki kramer...

    ama George Costanza nın da her şeyi kovalayıp hiç bir şey yapamayışına hayranım
  • Dizideki herşey çok güzel zaten.Diziyi tamamen izledim kötü bölümü hiç yok.Sadece bölümler birbirinden daha güzel o kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 3 Haziran 2009; 17:04:38 >
  • 2. sezondayım bunu bitirim friends e başlıcam
  • en güzel sit-com lardan biri, izlememiş olanların kesinlikle izlemesini tavsiye ediyorum

    -hello, jerry.
    -hello, newman.
  • gelmiş geçmiş en iyi sitcom olduğuna katıldığımı pek söyleyemem friends'ten iyi olduğunu düşünmüyorum.

    ilk sezonları gerçekten çok kötü ve komediyle alakası yok. zaten ilk sezonlarda da reytinglerde kötü durumdalarmış kaldırılma tehlikesi yaşamışlar 4. sezondan sonra açılmışlar. hele o jerry seinfeld her bölümün başında ortasında sonunda gece klubünde yapttığı şovdan olan görüntülerde komedinin zerresi yok ve kanal değiştirme isteği uyandırıyor.
    jerry seinfeld'i geçenlerde conan obrien'ın late night'taki son programlarından birisinde seyretmiştim orada da 20 dakikalık bir şov yaptı yine gülemedim ama amerika'da manyak saygı duyuluyor kendisine tabi. kramer ise tam psikopat.
  • dizide jerry seinfeld'den ziyade george costanza daha komik. bence en temel karakter costanza.
  • Dizide en çok sinir olduğum şey Jerry konuştuktan sonra yüzünde dalga geçer gibi bi tebessüm olması...
  • indiriyorum bakalım. ilk bölümü izledim fena değildi... kızı bekleme sahnesi flean baya iyiydi bi de annesiyle oyun oynadığı sahne
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lo@ding

    indiriyorum bakalım. ilk bölümü izledim fena değildi... kızı bekleme sahnesi flean baya iyiydi bi de annesiyle oyun oynadığı sahne


    Seveceğine şüphem yok...
  • Seinfeld'ten bikaç görüntü

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom
  • komik dizi ama gelmiş geçmiş en iyi Sitcom diyemem. married with children kesinlikle daha iyi
  • Konu up ve görüntülere devam

    Takıldıkları restorant

    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 6 Haziran 2009; 1:27:55 >
  • Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom


    Seinfeld (1990-1998) | Gelmiş Geçmiş En İyi Sitcom
  • kesinlikle izledğim en iyi dizierden birisi.
    rekorlar kitabına da adını yazdırmıştır. Reklam arası en pahalı olan tv showu.
  • Kazandığı ödüller

    1994 - 1999 yılı arası En iyi TV dizisi ödülünü kimseye kaptırmadı.
    1997 yılında en iyi yarım saatlik dizi ödülü
    1992 - 1999(96 hariç) yıllarında en iyi amerikan komedi ödülünü aldı
    2001 yılında en iyi ingiliz komedisi dalında ödül aldı
    6 kere en iyi komedi dalında Emmy ödülü aldı
    Jerry Seinfeld 6 kere en performanslı dizi oyuncusu seçildi.
    Ve daha bir çok ödül...
  • jerry'nin sesi harici dizi oldukça güzel ama jerry'nin sesi heralde hayatımda duyduğum en antipatik ses
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deviilll

    Kazandığı ödüller

    1994 - 1999 yılı arası En iyi TV dizisi ödülünü kimseye kaptırmadı.
    1997 yılında en iyi yarım saatlik dizi ödülü
    1992 - 1999(96 hariç) yıllarında en iyi amerikan komedi ödülünü aldı
    2001 yılında en iyi ingiliz komedisi dalında ödül aldı
    6 kere en iyi komedi dalında Emmy ödülü aldı
    Jerry Seinfeld 6 kere en performanslı dizi oyuncusu seçildi.
    Ve daha bir çok ödül...




    6 kere emmy en iyi komedi ödülü bilgisi yanlış herhalde ben 1 tane biliyorum frasier'ın 6 tane vardı galiba.http://tr.wikipedia.org/wiki/En_%C4%B0yi_Komedi_Dizisi_Emmy_%C3%96d%C3%BCl%C3%BC burada da tek görünüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deviilll

    Dizideki herşey çok güzel zaten.Diziyi tamamen izledim kötü bölümü hiç yok.Sadece bölümler birbirinden daha güzel o kadar...



    1-2 aydır tnt'de hergün yayınlanıyor ve şu ana kadar tnt'de yayınlanan bölümlerin hiçbirisi için çok iyi diyemem. mesela bugün jerry'nin evindeki bibloyu başka bir arkadaşının evinde görüyordu ve onun çaldığını düşünüyordu o bölüm vardı ve iyi diyemem doğrusu. hatta izlediğim bazı komedi dizilerinin en kötü bölümü bile bu bölümlerden iyidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.