Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.180
Cevap
86
Favori
289.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Önerebileceğiniz marka ve model var mı üstad Birde Lorus diye Seiko alt markası varmış sonradan öğrendim. Fiyatı biraz daha hesaplı. Bunlar hakkında bilginiz var mı.
  • ixboot İ kullanıcısına yanıt
    Aynı mekanizmayı kullanır seikoyla. Seikonun alt markasıdır ve fiyat performans ürünleri var hocam tavsiye ederim. Erk koçakın videosu da var lorusla ilgilihttps://www.youtube.com/watch?si=VAsB3NM-0Y29sPWb&v=c5LJPU-p_R4&feature=youtu.be
  • ixboot İ kullanıcısına yanıt

    Bir de Bulova'yı Japonlar aldı. Onun da iyi saatleri var.


    Lorus eski, en azından 90'lardan beri bilinen marka ama eskiden tamamen quartz üretirdi. O zaman da Avrupa için çıkarılmış alt markaydı. Seiko ve onun mekanizmalarını kullanan (TMI mekanizmalı, NH mekanizma kodlu saatler) fena değildir diye düşünüyorum. Seiko senelerdir aynı kalite, çok nadir kadran hizaları biraz kaymış üretimleri olmuş, onun dşında hiç şikayet hatırlamıyorum. O yüzden Seiko, Orient, Citizen'i tavsiye etmek kolay.


    Bence Seiko-5 fiyatına göre çok iyi bir seri. Ucuz mekanik saatlerde bence reakipsiz. Videolarına bakın, fotograflar genelde kötü gösteriyor. Kadran işçilikleri bazı İsviçre marlkalarından bile daha iyi. Kodları K, K1 diye bitenler Asya, J veya J1 ile bitenler Japon üretimi (bazı satıcılar son kodu yazmıyor.) Ama çok da önemli değil. Hatta kaymış kadranlılar Japonya'dan çıkmıştı. Üst seriler, hassas üretim, dakiklik vaad eden modeller (6R, 8R) zaten Japonya'dan çıkıyor. Özel seriler Asya üretimi olsalar da biraz daha dikkatli oluyor.


    Ne tavsiye etmezsiniz derseniz, Timex, bir de Çin markaları. Lorus'tan bir model beğenecek olsam Seiko referansıyla alırdım, ama birebir görmedim hiç. O yüzden ne farkı var, eksiği var mı bir şey diyemiyorum. Bir de mekanik Lorus'lar biraz yeni, kimse de çok bilmiyor sanırım, yeni göreceğiz.


    Hesaplı olarak İsviçre derseniz de Certina, Tissot, Edox, Hamilton. Reklamı az yapılanlar fiyatlarına göre iyi olurlar.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Üstad ilgi ve sabrına teşekkür ederim. Siz konuya oldukça hakimsiniz. Ben mekanik saat konusunda yeniyim bir kere niyetlendim. Bütçe malum okudukça sordukça öğreniyorum. Ama kafamda karışıyor 😔Acelem yok yavaş yavaş bakacağım. Ara sıra sizi rahatız ederim anlayışınıza güvenerek. Eğer konuya tam hakim olamaz ve kafam iyice karışırsa eski usul Casio alırım yapacak bir şey yok. Teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
  • ixboot İ kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, ne zaman isterseniz. Bence de acele etmeye gerek yok, çok model var hepimizin aklı karışıyor.

    Size de iyi akşamlar.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam spinnaker de hong kong merkezli bir firma. Çin markası olarak hiç düşünmez miydiniz merak ettim?
  • Selamlar.


    Aşağıda resmi olan Seiko Sportura Bar Honda model saat için kayış lazım.

    Orijinal model ve farklı model kayışlar için tavsiye verirseniz sevinirim.


     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
  • Epeydir Apple watch'tan mekaniğe geçmeyi düşünüyordum. Geçen hafta Seiko 5 ile geçişimi yaptım. (SNK393K1) Seiko 5'in bende yeri ayrıdır. Olmazsa olmaz.. HB'den banka puanı ile 3480 TL'ye malettim. En son 60-70 dolarlara satıldığını hatırlıyorum. Bence yine de pahalıya geldi.




     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA


    Yanına bir saat daha düşünüyorum. Seiko Presage spb305j modeli kafama yattı ama henüz stoklara girmemiş. 6R21 mekanizma. 28800 vuruş. 10 bar koruma, safir cam. güç rezerv göstergesi bulunuyor. Aradığım her şey var. Tek eksi 45 saatlik rezerv. Ama kullanım tarzımda hiç sorun değil.


     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADAwww.abtsaat.com
    Seiko Presage SPB305J Otomatik Erkek Kol Saati - Abt Saat
    https://www.abtsaat.com/seiko-presage-spb305j-otomatik-erkek-kol-saati



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 28 Nisan 2024; 0:27:30 >




  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt

    Aslında vakti gelince detaylarını sizden dinlemek isterim.


    Taiwan'la beraber (her ne kadar Çin'e geçtiyse de) Hong Kong bambaşka endüstri iklimleri. Bence maliyetleri artırmamaya özen göstermiş olsalar da, kadranlarını çok iyi çalışmışlar ve Seiko mekanizması kullanıyor. Düşünmüyor değilim, ciddi ciddi düşündüm, çaplarına boylarına baktım hatta. Safir cam ve aynı kalitede metal kordon için Seiko'da üç dört katı fiyat ister. Yeni ve butik markaları ciddiye almak lazım: An Ordain, Tusenö, Montage, Wren... Uzun süre sessiz kalan, model çıkarmamış Le Forbian, Serica gibi markaları da. Alman Sovyetleri Strela, Belarus'tan Luch. Hepsi ciddiye alınmayı hakediyor bence. İlk açılışları çok fiyat/performans olur.


    Kendim tamamen Çin Seagull da düşünürüm. Otomatikman Çin'i dışlıyor değilim. Kronograf mekanizmalar, 60'lardaki modellerin aynılarını çok ucuza üretiyorlar. Camı düşenler, kronograflarda sıfırlarken ibreleri çıkanlar olmuş. Bunlar beni korkutmuyor, sorun değil ama birine ilk saat olarak Seiko, Citizen, Orient varken, bilmiyorum tavsiye edilir mi. Çin mekanizmalar eskiden iyi değilleridi yeniler de hala çok yeni. Belki endüstriye daha yakın olanların, saatçilerin, daha net güncel fikirleri olabilir. Ama benim gibi alışverişten alışverişe ilgilenen biri ancak üzerinden zaman geçince fark ediyor. Şimdilik bilebildiğim, Çin büyük bir kasa üreticisi. Cam, kordon, kasaların çoğu Çin üretimi, hatta sanıyorum Seiko gövdeleri de, küçük üretimli Avrupa modellerin gövdeleri da ekseriyet Çin. Kendi markalarının ise kalite kontrolleri biraz aksıyor. Bu bence üretim yeteneği meselesi değil, pazarlama alışkanlığı meselesi. Türkiye'de Panasonic de üretiliyor ama üreticisi kendi markasına aynı özeni göstermiyor çünkü pazarlama kanalları başka şey talep ediyor. Bunların arasından iddiası olan, dürüstçe üretilmiş bir şeyi bulabilmek bize kalıyor.





  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Bence Seiko koyu renkli takvimleri daha çok modele koymalı   İyi günlerde kullanın.


    28.800 vuruş mu yoksa 70 saat rezerv mi istersiniz deseler 28bini tercih ederdim. Bunları kurmak zevk, 70-80 saatlik rezerv saatleri sevmeyenler için :)

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim çok sağolun.


    Kesinlikle aynı fikirdeyim hocam. Rezerv benim de en son baktığım şey. Sadece uyurken çıkarırım. Gözüm aslında 36 binde ama şimdilik bütçe yok. O pürüzsüzlüğü deneyimlemek isterdim. Bu modelde kağıt üstünde iyi görünüyor ama her an başka seçeneklere yönelebilirim. Mesela rezerv göstergesi biraz karışık bi mekanizma olduğu için ileride başımı ağrıtabilir gibi geliyor bana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 28 Nisan 2024; 2:41:47 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bu bilgileriniz bana çok şey katıyor. Gelince değerlendirmesini de yaparım inşallah
  • 3 hafta önce aldığım seiko 5 SRPJ45K model 4r36 mekanizmalı otomatik saat son bir haftada yaklaşık 2 dakika geri kaldı.
    Sebebi ne olabilir? Teknik servise göndermeyi düşünüyorum.
  • Yurt dışından alışveriş içi güncel rakam nedir arkadaşlar? Bir yerde 150 euro okudum ama anlamadım. Vergi dahil mi yoksa sadece ürünmü 150 euro olmak zorunda bilgisi olan var mı? Teşekkür
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Snkl231k modeli ile bu model arasında tam olarak ne fark var. Hangisi tercih edilmelii? Siz neye göre tercih ettiniz. Şimdiden teşekkür ederim. İlk saat olarak alacağım ve kaybolmuş hissediyorum  

  • a4technic kullanıcısına yanıt

    Görsel farklar dışında, mekanizma, bilezik vs tamamen aynı saatler. Görsel farklılıklar ise;


    SNKL231'de Kadranda dış dairede dikey çizgi desen var. Rakam da bulunmuyor. SNK393'de bu çizgi dairesel. çok yakından bakmadan farketmek zor. Kadran kalitesi her iksinde de aynı.


    SNK231'de Akrep yelkovan ve saniye farklı. Sivri tarzda yapmışlar. Saniye göstergesinde fosfor yok. SNK393'de ise var.


    SNK231'de crown içe gömük.


    Alırken 2000 TL'ye yakın fiyat farkı vardı. Fiyat/Performans bazında mantıksız geldi. O yüzden SNK393 tercih ettim. Ayrıca bu modele de zam yapmışlar.


    Esasında 60-70 dolara stokladıkları bir model. Oldukça pahalı satılıyor ama çare yok. Daha iyi bir saat aldığınızda daha da fahiş karlar söz konusu. İkinci saati de y.dışından getirteceğim bu paralar kesinlikle verilmez. Fiyatlar rezalet.

  • Bilgiler için teşekkür ederiz hocam
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Hollandada yaşayan bir arkadaşım var, fiyatlar uygun mudur acaba buraya göre

  • a4technic kullanıcısına yanıt

    100 euro civarına bulunabiliyor ama bu fiyatta bi saat için uğraşmaya değer mi karar sizin. Bu model üretimden kalkalı 7 yıl oldu. Yalnızca stok yapan mağazalardan temin edilebilir. Her yerde kolayca bulunur mu emin değilim.

  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.