Şimdi Ara

Seiko Kinetic saatlerin ne artısı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seiko saatlerinde ağırlıklı olarak kinetic teknolojisini kullanırken Citizen güneş enerjisi ile çalışan eco drive teknolojisinden faydalanıyor.2009 yılında aldığım Seiko SRN009P1 kinetic kol saatimin kapasitör denilen pili geçen sene bitti ve 120 lira verip orjinali ile değiştirdim,6 senede bu kadar para verip pil değiştirmek bana mantıklı gelmedi,kinetic pilin maliyeti bu kadar yüksekse avantajı ne peki?Solar veya eco drive denilen güneş enerjili saatlerin pil ömrü ne kadar?Saatin pilinin bu kadar kısa sürede biteceğini bilsem almazdım.



  • Onun yerine otomatik saat alabilirdin. Otomatik devşirme bir motor var içerisinde kineticlerde. Kapasitör bittiğinde servisinde 150 TL civarında bir paraya değişiyor. Uyuyup uyanma haricinde bir artısı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Branco

    Onun yerine otomatik saat alabilirdin. Otomatik devşirme bir motor var içerisinde kineticlerde. Kapasitör bittiğinde servisinde 150 TL civarında bir paraya değişiyor. Uyuyup uyanma haricinde bir artısı yok.

    Otomatik dediğiniz Seiko 5 mi oluyor?Onlar da pil değişmiyor mu?
  • Sadece Seiko 5 degil, Automatic ve Premier Automatic olmak uzere de modeller mevcut. Seiko 5lere gore daha cok power reserv'i var. Bu saatler calisma gucunu icindeki kapasitorden degil bilek hareketinden alir. Bu da zemberegin gerilerek calismasina neden olur. Bilekten ciktiktan sonra da 40 48 saat icerisinde durur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik saatler bilekten çıktıktan 40 - 48 saat sonra dururken Kinetic saatler çok daha uzun süre çalışır durumda kalır.

    Bende de var bir tane Kinetic 2 hafta izinde yattı, döndüğümde durmamıştı; ancak izinde yanıma aldığım otomatik saatim ile çok fazla ilgilenemedim o da 2 kere durmuştu. Otomatik saatler bilgisayar başında kullanıma pek uygun değiller, sapıtıyorlar manyetik alandan dolayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.