Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.494
Cevap
199
Favori
1.210.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende gene sıfırlandı hastalık hayretlik birşey bi azıyor suratım heryeri pul pul dökülüyor bi sıfırlanıyor hiç bir belirti göstermiyor.ve aynı hafta içinde oluyo bu dediklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    icerkende sürerkende inceltmen gerek
  • guzikovi kullanıcısına yanıt
    İnceltiyorum tabiki de diger turlu icilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betnovate c merhem kullanan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçta seboral dermatit için elma sirkesi corekotu yağı ve sarımsak yağı 20.gunundeyim günde 2 saat kafada bekliyor sonra head and shoulders mavi dermatit sampuanla yıkıyorum.

    Sonuç. Kepekler küçüldü saçın üstüne çıktı. Bir kısmı gitti ama bir kısmı hala var. 35 gün deneyeceğim giderse gider gitmezse sifa Allah'tan ne yapalım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi aksamlar Bende bu hastaligi bi senedir kepek ve sac dokulmesi olarak cekiyorum.Illallah ettirdi Yaklasik 3 aydir head shoulders clinical kullaniyorum kepegi engelliyor galba saclari dokuyor sizce bu sampuan sac dokermi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: power41

    İyi aksamlar Bende bu hastaligi bi senedir kepek ve sac dokulmesi olarak cekiyorum.Illallah ettirdi Yaklasik 3 aydir head shoulders clinical kullaniyorum kepegi engelliyor galba saclari dokuyor sizce bu sampuan sac dokermi ?

    O şampuan saç dökmez ama dökülmen varsa arttırır aşırı güçlü bir şampuan saç derisinde ne var ne yok alıp götürüyor yararlı zararlı demeden. Ben sebamed anti dandruff kullanıyorum nüks ettiğinde baya işe yarıyor bir denemeni öneririm. Birde bu hastalıktan dökülen saçlar geri çıkıyor biotin takviyesiyle çıkmasını hızlandırabilirsin
  • Bahsettiğin Sebamed şampuan her saçta işe yaramıyor,deli gibi kaşındırıyor...medikal şampuanlar gibi değil maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefer33

    Bahsettiğin Sebamed şampuan her saçta işe yaramıyor,deli gibi kaşındırıyor...medikal şampuanlar gibi değil maalesef.

    Tam olarak neye göre işe yaradığını bilmiyorum ama bende her şeyi kesti valla yani para kaybı olmayacağını düşünüyorsanız deneyin
  • Arkadaşlar benim saçlarım ince telli olduğu için genelde saçlarım seyrek gözükür ve kafa derisini görebilirsiniz hatta bazı şampuanlar iyice içine etmişti saçların, resmen kel gözüküyordum ama aloe vera'Nın jelini kullandıktan sonra saçlarım acayip gürleşti.
    Şuanda hiç bir şampuan kullanmıyorum, sadece aloe vera jeli, saçları iyi duruladığınız takdirde hiç bir şampuana ihtiyacınız olmuyor, saçları iyi temizliyor ve saçlarınız eskisi gibi yağlanmıyor.

    Arkadaşlar sadece Aloe Vera'nın yapraklarının içindeki jel çok etkili. Yaparken sakın yaprağını mikserde parçalayıp kullanmayın. İçindeki jeli çıkaracaksınız.
    Kestikten sonrada sarı sıvının akmasını bekleyin, bu sarı sıvı bazılarnda alerjik reaksiyonlara neden olabiliryormuş.
    İçindeki Jeli çıkardıktan sonra mikserden geçirin, yoksa kafanıza yediremezsiniz.
    Fazladan yapıp buzdolabına koyduğunuz varsa, kullanmadan önce karıştırın, yüzeyinden kullanmayın.

    Önceden badem yağı ve hindistan cevizi sütüyle bir karşım yapmıştım evet geçirmişti ama saçlarım çok yağlı olmuştu.
    Şimdi sadece Aloe vera'nın yapraklarının içindeki jeli çıkararak kafama ve seboreik dermatit olan bölgere sürüp, kafamı streç filmle sardım 15 dk bekleyip saçlarımı yıkadım.
    3-4 güne bir uyguladım şuanda saçımda hiç birşey kalmadı. Yalnız saça yedirmesi biraz zor, 3-4 dk kadar masaj yaparak yedirmek lazım.

    Ben bunu resmen kafamdan uydurup yapmıştım ama şimdi internette ''using pure aloe vera as a shampoo'' ( yani saf Aloe vera'Nın jelini şampuan olarak kullanmak) olarak arattığımda karşıma çıkan sitede 3. yöntemde bundan bahsetmiş. Görünce çok şaşırdım, sevindim ve emin oldum. Yapması biraz zahmetli ama gerçekten değiyor, sonuçta %100 doğal bir şey kullanıyorsunuz. Ayrıca her gün bir kaşık Aloe vera geli yemenizde çok faydalı. Bu söylediklerimin bir çoğu bilimsel kaynaklara dayanmaktadır, herhangi çekinceniz varsa lütfen doktor kontrolünde kullanınız ama eminim kullandığımız şampuanlara kıyasla hiç bir zararı yoktur, yinede alerjisi olanlar lütfen dikkat etsin. Herhangi sorumluluk kabul edemem.
    İlgili site:http://www.naturallycurly.com/curlreading/kinky-hair-type-4a/5-ways-to-use-aloe-vera-gel/ ( bilimsel değil, deneysel )

    Aloe VEra içindeki vitaminler: Aloe VEra hakkında herşey:http://www.palmiyemerkezi.com/aloe.htm
    2.Vitaminler

    Aloe vera nın yapısında Vitamin A (beta-carotene), Vit.B1(thiamine), Vit. B2(riboflavin), Vit. B3 (niacin), Vit. B6 (pyridoksin), Vit. B12, Kolin, Vit. C, Vit. E, Folik asit bulunmaktadır. Bu vitaminlerin herbirinin vücut çalışmasında ve bazı önemli maddelerin yapımında büyük rolleri vardır. B3, B6 ve B12 vitaminlerinin, yine aloe yapısında olan çinko, manganez ve krom gibi mineraller ile kombinasyonu, beyin fonksiyonları üzerine olumlu etki yapmaktadır. Bütün bu vitaminler genel vücud sağlığı için gereklidir ayrıca bu vitaminlerin bir çoğu çeşitli enzimlerin imalinde rol almaktadır.

    Deri

    Aloe vera’nın deri üzerine iyileştirici, yumuşatıcı, nemlendirici ve yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Aloe vera’nın kozmetik etkisi 4 ana nedene bağlıdır. Bunlar nemlendirici rolü, kollajeni arttırması, pigment yapımını azaltması ve deri bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesidir. Aloe vera’nın yaşlanmayı önleyici etkisi çok yönlüdür: Çok iyi bir temizleyici olduğu için ölü hücreleri kaldırır ve derinin küçük gözeneklerini temizler. Bir yandan derideki atık ve toksinleri kaldırırken, içerdiği vitamin, mineral ve amino asitlerle deriyi besler ve yeni hücre yapımını arttırır. Aloe vera’nın çok bilinen yaşlanmayı önleyici etkisi, bitkinin fibroblast hücrelerinin çoğalmasını normalden 6-8 defa hızlandırmasına bağlıdır. Fibroblast hücreleri kollajen imal ederek deri sarkmasını önlerler.


    Bazı kişilerin alerjisi olabiliyormuş, kulak memenize ve bileğinize sürüp yaklaşık yarım saat bekleyin eğer herhangi kızarıklık yoksa kullanabiliyorsunuz.

    Aloe VEra JEl'inin çıkarılışı gayet basit


    Unutmadan, aloe vera gelini buzdolabında saklayın. Pembeleşme olursa ömrü bitti demektir, atın. Ömrü en fazla 3-4 gün, taze olarak tüketilmesi tavsiyemdir.
    Kozmetik sanayi Aloe vera'yı 3-4 gün olan raf ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. 3-4 gün ömrü olan birşeyin ömrünü uzatırken stabilize edildiği için en iyi özelliklerini kaybetmektedir. O yüzden adı ''Aloe Vera'' olan ama içinde eser miktarda aloe vera bulunan kozmetik ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederim.

    ÖNEMLİ NOT: ALoe vera türü, ALoe Vera Barbadensis Miller olmalıdır.

    umarım sizdede işe yarar arkadaşlar

    Konuyla alakasız ama belki burda mide rahatsızlığı çekenler vardır diye yazıyorum araştırma yaparken Aloe Vera'nın peptik ülser ve gastrirt'ede çok iyi geldiğiyle ilgili bir araştırma buldum.
    20 kişinden 19 kişide tamamen geçirmiş ve tekrar etmemiş, 1 kişide ise geçirmiş ama sonradan tekrar etmiş.
    Tamamen bilimsel araştırmaya dayanıyor, yinede doktorunuza sormadan kullanmayın arkadaşlar, ben sadece yol göstermeye çalışıyorum, ayrıntısını bilemem.
    http://www.desertharvest.com/physicians/documents/DH128.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 5 Şubat 2016; 17:53:28 >




  • yeter artık diyeceğim ama yetmiyor geçmiyor lanet bir şey bu onlarca dölümana baktım internette ama çaresi yok yok yok.

    her gittiğim doktor birkaç kortizonlu krem ve antibiyotikli krem ve şampuan yazıyor 4-5 yıldır denemediğim şampuan krem kalmadı desem yeridir.
    kocakarı ilaçları bile denedim olmadı,
    çilek yeme
    domates yeme
    turşu yeme
    soğan sarımsak yeme
    baharatlı yeme
    soğuğa çıkma güneşte kalma sıcak yada soğuk suyla banyo yapma, offf iyi de kardeşim soğansız sarımsaksız turşusuz hele ki domatessiz yemek olur mu. hepsini de yemek zorundayız
    benim en çok dikkatimi çeken bazı serin havalarda (dikkatinizi çekerim çok soğuk demiyorum bazı serin havalarda) ellerimde kulaklarımda ve yüzümde kızarıklık oluşuyor ve kaşıntı başlıyor.
    ayrıca her zaman her yerde kaşıntıdan dolayı sürekli huzursuz oluyorum stres yapıyorum, olur olmadık yerde ve olmayacak bölgelerde bile aniden iye batması gibi başlayıp akabinde kaşıntı ile devam etmesi çok huzursuz ediyor nemlendiriciler kremle haplar ilaçlar hiç bir çaresi yok mu bu hastalığın anlamadım, zaten saçları haftalık ustura yapmak zorunda kalıyorum uzatamıyorum çünkü sivilceler çoğalıyor kaşıntı artıyor ve akabinde yara oluşuyor, çünkü elim kafamda sürekli. ne zamana ustura yaparsam bir kaç gün rahat ediyorum .


    alemin gavuru ilim ile uğraşıyor insanlığın yararına bir şeyler bulup yine insanlığın yararına sunmaya uğraşıyor.
    islam alemi de kafasını bacaklarının arasından çıkartsa belki insanlığın yararına bir şeyler icat eder.




  • Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asterix

    quote:

    Orijinalden alıntı: power41

    İyi aksamlar Bende bu hastaligi bi senedir kepek ve sac dokulmesi olarak cekiyorum.Illallah ettirdi Yaklasik 3 aydir head shoulders clinical kullaniyorum kepegi engelliyor galba saclari dokuyor sizce bu sampuan sac dokermi ?

    O şampuan saç dökmez ama dökülmen varsa arttırır aşırı güçlü bir şampuan saç derisinde ne var ne yok alıp götürüyor yararlı zararlı demeden. Ben sebamed anti dandruff kullanıyorum nüks ettiğinde baya işe yarıyor bir denemeni öneririm. Birde bu hastalıktan dökülen saçlar geri çıkıyor biotin takviyesiyle çıkmasını hızlandırabilirsin

    Saolun hocam 7 ay biotin kullandim fakat pek faydasi goremedim sebamed sampuan nemlendiriyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeter artık diyeceğim ama yetmiyor geçmiyor lanet bir şey bu onlarca dölümana baktım internette ama çaresi yok yok yok.

    her gittiğim doktor birkaç kortizonlu krem ve antibiyotikli krem ve şampuan yazıyor 4-5 yıldır denemediğim şampuan krem kalmadı desem yeridir.
    kocakarı ilaçları bile denedim olmadı,
    çilek yeme
    domates yeme
    turşu yeme
    soğan sarımsak yeme
    baharatlı yeme
    soğuğa çıkma güneşte kalma sıcak yada soğuk suyla banyo yapma, offf iyi de kardeşim soğansız sarımsaksız turşusuz hele ki domatessiz yemek olur mu. hepsini de yemek zorundayız
    benim en çok dikkatimi çeken bazı serin havalarda (dikkatinizi çekerim çok soğuk demiyorum bazı serin havalarda) ellerimde kulaklarımda ve yüzümde kızarıklık oluşuyor ve kaşıntı başlıyor.
    ayrıca her zaman her yerde kaşıntıdan dolayı sürekli huzursuz oluyorum stres yapıyorum, olur olmadık yerde ve olmayacak bölgelerde bile aniden iye batması gibi başlayıp akabinde kaşıntı ile devam etmesi çok huzursuz ediyor nemlendiriciler kremle haplar ilaçlar hiç bir çaresi yok mu bu hastalığın anlamadım, zaten saçları haftalık ustura yapmak zorunda kalıyorum uzatamıyorum çünkü sivilceler çoğalıyor kaşıntı artıyor ve akabinde yara oluşuyor, çünkü elim kafamda sürekli. ne zamana ustura yaparsam bir kaç gün rahat ediyorum .

    alemin gavuru ilim ile uğraşıyor insanlığın yararına bir şeyler bulup yine insanlığın yararına sunmaya uğraşıyor.
    islam alemi de kafasını bacaklarının arasından çıkartsa belki insanlığın yararına bir şeyler icat eder.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    yeter artık diyeceğim ama yetmiyor geçmiyor lanet bir şey bu onlarca dölümana baktım internette ama çaresi yok yok yok.

    her gittiğim doktor birkaç kortizonlu krem ve antibiyotikli krem ve şampuan yazıyor 4-5 yıldır denemediğim şampuan krem kalmadı desem yeridir.
    kocakarı ilaçları bile denedim olmadı,
    çilek yeme
    domates yeme
    turşu yeme
    soğan sarımsak yeme
    baharatlı yeme
    soğuğa çıkma güneşte kalma sıcak yada soğuk suyla banyo yapma, offf iyi de kardeşim soğansız sarımsaksız turşusuz hele ki domatessiz yemek olur mu. hepsini de yemek zorundayız
    benim en çok dikkatimi çeken bazı serin havalarda (dikkatinizi çekerim çok soğuk demiyorum bazı serin havalarda) ellerimde kulaklarımda ve yüzümde kızarıklık oluşuyor ve kaşıntı başlıyor.
    ayrıca her zaman her yerde kaşıntıdan dolayı sürekli huzursuz oluyorum stres yapıyorum, olur olmadık yerde ve olmayacak bölgelerde bile aniden iye batması gibi başlayıp akabinde kaşıntı ile devam etmesi çok huzursuz ediyor nemlendiriciler kremle haplar ilaçlar hiç bir çaresi yok mu bu hastalığın anlamadım, zaten saçları haftalık ustura yapmak zorunda kalıyorum uzatamıyorum çünkü sivilceler çoğalıyor kaşıntı artıyor ve akabinde yara oluşuyor, çünkü elim kafamda sürekli. ne zamana ustura yaparsam bir kaç gün rahat ediyorum .

    alemin gavuru ilim ile uğraşıyor insanlığın yararına bir şeyler bulup yine insanlığın yararına sunmaya uğraşıyor.
    islam alemi de kafasını bacaklarının arasından çıkartsa belki insanlığın yararına bir şeyler icat eder.


    neden 2. kere yazdın aynı şeyi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asterix

    quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    yeter artık diyeceğim ama yetmiyor geçmiyor lanet bir şey bu onlarca dölümana baktım internette ama çaresi yok yok yok.

    her gittiğim doktor birkaç kortizonlu krem ve antibiyotikli krem ve şampuan yazıyor 4-5 yıldır denemediğim şampuan krem kalmadı desem yeridir.
    kocakarı ilaçları bile denedim olmadı,
    çilek yeme
    domates yeme
    turşu yeme
    soğan sarımsak yeme
    baharatlı yeme
    soğuğa çıkma güneşte kalma sıcak yada soğuk suyla banyo yapma, offf iyi de kardeşim soğansız sarımsaksız turşusuz hele ki domatessiz yemek olur mu. hepsini de yemek zorundayız
    benim en çok dikkatimi çeken bazı serin havalarda (dikkatinizi çekerim çok soğuk demiyorum bazı serin havalarda) ellerimde kulaklarımda ve yüzümde kızarıklık oluşuyor ve kaşıntı başlıyor.
    ayrıca her zaman her yerde kaşıntıdan dolayı sürekli huzursuz oluyorum stres yapıyorum, olur olmadık yerde ve olmayacak bölgelerde bile aniden iye batması gibi başlayıp akabinde kaşıntı ile devam etmesi çok huzursuz ediyor nemlendiriciler kremle haplar ilaçlar hiç bir çaresi yok mu bu hastalığın anlamadım, zaten saçları haftalık ustura yapmak zorunda kalıyorum uzatamıyorum çünkü sivilceler çoğalıyor kaşıntı artıyor ve akabinde yara oluşuyor, çünkü elim kafamda sürekli. ne zamana ustura yaparsam bir kaç gün rahat ediyorum .

    alemin gavuru ilim ile uğraşıyor insanlığın yararına bir şeyler bulup yine insanlığın yararına sunmaya uğraşıyor.
    islam alemi de kafasını bacaklarının arasından çıkartsa belki insanlığın yararına bir şeyler icat eder.


    neden 2. kere yazdın aynı şeyi

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alinti: Asterix

    quote:

    Orijinalden alinti: engin_er_26

    yeter artik diyecegim ama yetmiyor geçmiyor lanet bir sey bu onlarca dölümana baktim internette ama çaresi yok yok yok.

    her gittigim doktor birkaç kortizonlu krem ve antibiyotikli krem ve sampuan yaziyor 4-5 yildir denemedigim sampuan krem kalmadi desem yeridir.
    kocakari ilaçlari bile denedim olmadi,
    çilek yeme
    domates yeme
    tursu yeme
    sogan sarimsak yeme
    baharatli yeme
    soguga çikma güneste kalma sicak yada soguk suyla banyo yapma, offf iyi de kardesim sogansiz sarimsaksiz tursusuz hele ki domatessiz yemek olur mu. hepsini de yemek zorundayiz
    benim en çok dikkatimi çeken bazi serin havalarda (dikkatinizi çekerim çok soguk demiyorum bazi serin havalarda) ellerimde kulaklarimda ve yüzümde kizariklik olusuyor ve kasinti basliyor.
    ayrica her zaman her yerde kasintidan dolayi sürekli huzursuz oluyorum stres yapiyorum, olur olmadik yerde ve olmayacak bölgelerde bile aniden iye batmasi gibi baslayip akabinde kasinti ile devam etmesi çok huzursuz ediyor nemlendiriciler kremle haplar ilaçlar hiç bir çaresi yok mu bu hastaligin anlamadim, zaten saçlari haftalik ustura yapmak zorunda kaliyorum uzatamiyorum çünkü sivilceler çogaliyor kasinti artiyor ve akabinde yara olusuyor, çünkü elim kafamda sürekli. ne zamana ustura yaparsam bir kaç gün rahat ediyorum .

    alemin gavuru ilim ile ugrasiyor insanligin yararina bir seyler bulup yine insanligin yararina sunmaya ugrasiyor.
    islam alemi de kafasini bacaklarinin arasindan çikartsa belki insanligin yararina bir seyler icat eder.


    neden 2. kere yazdin ayni seyi

    forumun azizli?idir, bazen ayny mesajyn 3-4 kez gitti?i bile oluyor




  • Sabah uyandigimda tukuruk testi yaptim ve hepsi dibe coktu bu gosteriyor ki bagirsaklarda mantar mi var simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyly13

    Sabah uyandigimda tukuruk testi yaptim ve hepsi dibe coktu bu gosteriyor ki bagirsaklarda mantar mi var simdi

    insanların yüzde 99 nda dibe çöker zaten ne kadar güvenilir bi test bilmiyorum
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    Evet o da dogru ama dilimde paslanma var asterix sende durumlar nasil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de vardi arkadaslar. Squanorm durcay in oily dandruff icin olan sampuanini kullandim. Hepsini doktu. Benim hastalik biraz hafif seyirliydi ama cok kasinmazdi. Agzimin etrafi falan kizarirdi bir sey surersem daha kotu olurdu onun harici kendiliginden gecerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.