Şimdi Ara

Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten selamınaleyküm arkadaşlar.

    Yeni adresse taşındık, evimize internet bağlatmak istiyoruz fakat görüşme sağladığımız firmalar daki müşteri temsilcileri altyapı da port boşluğu yada şebeke yok diyor. Eğer sizi sıraya alırsak portta boşluk olursa sizin sıranız geldiğinde internet bağlantısını yapacaklarını söylüyorlar. Yani bu 1 günde sürebilir 24 ayda sürebilir.

    Bina içerisinde ankestre deki daireme ait olan soket boş (5) numara olan kısım + olarak bina içerisinde kablonet tarafından fiber altyapı da mevcut malesef bunuda bağlatamıyoruz. Daha önce den evimde ev sahibim oturuyormuş şuan üst katıma taşınmış durumda burada kullandığı interneti kendi evine taşımış bir problem yok benim merak ettiğim konu

    şudur. Eğer benim daireme verilen port doluysa nasıl sokaktaki diğer binalar internet bağlatabiliyor diyelim ki bu portlar dairelere özel o zaman benim portumu kim aldı ben çözüm bulamıyorum sizler bana yardımcı olursanız sevinirim. Örnek fotoğraflar etikette mevcuttur.


    Bu konuyla ilgili bir çözüm yoluyla ilgili önerebilecek biri varmı?


    Yan bina

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?


    Yan bina

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?

    Bina içi Ankastre

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?

    Bizim bina

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?

    Bina içi Ankastre fiber


    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?

    Ankastre içi daire 5

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitttaskin -- 28 Mart 2022; 3:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fotoğraflarda binanızda içine fiber kablo giren kablonet kutusu görünüyor hocam 1000 megabite kadar destekleyen kablonet varken neden dsl bağlatmaya uğraşıyorsunuz? O kutudan sadece kablonet hizmet verebilir vdsl alamazsınız kabloneti aramanız gerekiyor onların paketlerinden birini seçeceksiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 28 Mart 2022; 4:30:46 >
  • Benim anlamadığım Kablonet fiber var ise, neden DSL bağlatmaya çalışıyorsunuz? Sistem henüz aktif mi olmamış?

  • Hocam malesef ki orda da aynı problem gözüküyor şebeke sorunu yani altyapı yok onlarda bağlantı yapamıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablonet in bayiye gidin onlar çözecektir diye tahmin ediyorum en azından izah edebilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan telefon da görüşme yaptım taleb açsak bile iptal olur dediler.

    1 - büyük ihtimalle aktif edilmemiş şebeke yok sorunu var 2- durum ise altyapı olmadığı için yalın üzerinden bile bağlantı sağlayamıyorlarmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    Her fiber giren Türksat kutusu 1000 mbit vermiyor.

    Okumanızı tavsiye ederim https://forum.donanimhaber.com/turksat-icin-cekilmis-fiber-kablosu-gpon-degil--152219296

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Şuan kullanılan docsis 3.0 1 gigabit destekliyor eve fiber çıkmasına gerek yok docsis 3.1 10 gigabit destekliyor uyumlu modem verirlerse. Binalardaki kutulara kadar fiber çekip docsise donusturmelerinin amacı 1 gigabit verebilmek için docsis sinyalini en yüksek seviyeye çekmek sokaktaki kabinden docsis sinyali gelse zayıfladığı için en fazla 100 megabitlik sinyal geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 28 Mart 2022; 17:26:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    ama türksat docsis ile 100mbit üzeri download satmıyor. Teknik olarak mümkün ama satış olmayınca işe yaramıyor

    Şebeke sorunu Tavsiyeleriniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 17:27:38 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Henüz her docsis olan yerde kutuya kadar fiber çekilmedigi icin karmaşa çıkar diye bitene kadar acmamislardir satışa ama dönüşüm devam ediyor zaten kaç binada kablonet var. turknet gigafiber olan sayısı bile çok yakında geçecek kabloneti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 28 Mart 2022; 17:31:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    Türksat çok komik ya, DOCSİS teknolojisini fiber ile taşıyıp bu kadar zahmete girmek yerine direk gerçek fiber olarak çekse bu kadar uğraş olmayacak. Fiber kablosu ile docsis bağlantı nedir gözünü seveyim

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Firma açısından mantıklı hocam abonenin evindeki cihazları değiştirmiyorsun her daireye kablo çekmekle uğraşmıyorsun 1-2 saatlik kesinti dışında kullananların ruhu duymuyor, türk telekom da aynı sebeplerden fttb/dsl diye bir garabet kullanıyordu binaya fiber dolap koyup telefon kablolarından vdsl veriyordu ama en azından docsis 10 gigabite kadar destekliyor vdsl 100 megabitte kaldı türk telekomun elinde patladı o sistemler.

  • Keşke bu işlemi yaparken projeler hakkında bitim sürelerini de söyleseler en azından bizde ona göre ayak uydururuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

    Docsis teknolojisinde her binaya fiber gelmediği sürece 1 gigabit verilmesi bile zor. Türksatın mevcut binalara fiber çekmesi çok uzun sürecek. Mesela bizim binada bu şekil fiber ile docsis verilen sadece iki apartman var. Onlarda da kesinti olduğu için fiber getirilmişti

  • tuketici.btk.gov.tr üzerinden adresinizi yazarak, firma Kablonet seçin ve binanızdaki altyapının ne zaman aktif edileceği bilgisini sorun. Onlar size bilgi paylaşımı yaparlar.

  • Bu isslerin sözüne güvenmemek lazım. Evime kadar gelen Turk telekom saha elemanı "sen hangi akılla eve 100 mbit vdsl bağlatıyorsun? 16 mbitten fazlasını kullanamazsın diye fırça çekmişti" daha ağzımı açmadan, açtım 1 hafta önceki kayıtları gösterdim, azarlayıp gönderdim. O sitede gördüğünüz testlerde her zaman gerçeği yansıtmaz. Saha dolabında boş port yoksa siz isterseniz 10 bin mbit kullanabiliyor olun, saha dolabında hangi port boşsa o an için size atanan 16-24 mbit boş portlardan birisinin test sonuçlarını görüntülersiniz. İnternet sizin anayasal haklarınızdan birisi olduğu için varsayılan olarak her haneye kötüde olsa bir port atamak zorundalar ve saha dolabında boşluk olana kadar en kötü ihtimalle günümüz iartlarında 16-24 mbit kullanabilirsiniz. Daha düşükse bina içi tesisatta bir problem vardır.


    Bina içinde kablonet'in fiber altyapısı var madem, siz fiber kullanabiliyorsunuz demektir bu. Konuyu iyice araştırın. Yalnız bir uyarım var, kablonet müşteriyi silkelemeyi sevip hizmet vermeyen bir firmadır, uyanık olun akıllı davranın yoksa her ağızdan var diye satarlar, kullanmaya gelince "satış departmanındaki şerefsizler size de öyle sattı demek" diyerek teknik elemanlardan onlar adına onlara küfürler işitirsiniz. Çok oluyor öyle. Genelde her kurumda satış departmanlarında iş bilmez, çoğu satış yapıp ciro yaptıran elemanları koyarlar oraya. Haliyle ne aldığınızı ve tamamen teknik konu olduğu için alt yapınızın neleri kaldırabileceğini çok iyi araştırın.


    Gerekirse piyasadaki bütün isslere başvurun hepsiyle konuşun, bir tanesinin evet yüksek hız alabilirsiniz demesi yeterlidir. Kimse veremeyeceği hızları size teknik olarak vadetmez. Teknik kadro bunu özellikle yapmaz. Satış departmanları para için her şeyi yapar ama teknik bölümler yapmaz. Bilginiz olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.