Şimdi Ara

SEAT Toledo 1.4 TDI 90 HP DSG S&S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
17.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    İkinci el bir araç almayı düşünüyorum. Şuanda kullandığım araç 2004 model Seat Toledo 1.6 LPG li ve arabadan memnunum fakat Seat Toledo 1.4 TDI 90 HP DSG 2015 model bir araç almayı düşünüyorum. Özellikleri karşılaştırıldığında 2015 model sedan 55 bin TL civarında katoloğunda belirtilen donanımlara sahip alınabilecek en iyi arabalardan birisi. Aracı kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    1 Seat ın sitesinde aracın şanzımanı için tam otomatik yazıyor. Fakat bazı internet sitelerinde sahibinden.com vb. satıcılar yarı otomatik diye ilana veriyor. Bu farklılık neden kaynaklanıyor.
    2 DGS şanzımanlarda bozulma hata olasılığı çokmuş hiç başına gelen oldu mu?
    3 Klasik bir soru olacak ama birçok kişi dizel araba alma benzinli araca göre masrafı çok olur kışın arabayı ısıtamazsın gibi olumsuz şeyler söylüyorlar. Hep benzinli ve LPG li araç kullandım daha önce dizel araba kullanmadın.







  • 1.4 DİZEL 90 LIK DSGLİ SEAT TOLEDOYU OCAK SONUNDA ALDIM 2015 MODEL 4 AYDIR BENDE CANAVAR GİBİ ARAÇ 1,4 MOTORLAR YENİ SERİLER SORUN ÇIKARMAZ.
    PERFORMANSI VE YAKITI ÇOK İYİ ALLAHIN İZNİYLE BİR UZUN YOL YAPINCA DAHA İYİ ÇÖZECEGİM ARACI.

    DİZEL ALAYIMI ALMAYAYIMMI SORUSUNUN CEVABI KULLANAN KİŞİ DE YATIYOR

    ARAÇ YA MİNİMUM 12 AYDA BİR BAKIMA GİRMESİ GEREKİYOR HİÇ KULLANMASANDA BU BAKIM ZORUNLU .
    ARAÇ YADA 15 000 KM BİR BAKIMA GİRMESİ GEREKİYOR 15 30 45 60 DİYE SEYREDEN PERİYOD DA ZORUNLU BAKIMA GİRECEK

    SEN 1 YILDA 7000 KM YAPARSAN KM DÜŞÜK AMA YILLIK DURUMDAN DOLAYI BAKIMA GİRERSİN
    VEYA 4 AYDA 15000 KM YAPTIN KM DEN DOLAYI 1 YIL DOLMASADA BAKIMA GİRMEKZORUNDASIN

    1YILDA İLK BAKIM SÜRESİN KM OLARAK DOLDURMUYORSAN DİZEL ALMA AZ KULLANIP ÇOK BAKIM PARASI VERİRSİN
    BENZİNLİ ARAÇTA DA YILDA BİR ZORUNLU AMA BAKIM MALİYETİ YARI YARIYA UCUZ.

    DİZELİN KM OLARAK HAKKINI VEREMİYORSAN BENZİNLİ HAKKINI VERİYORSAN TABİKİ DİZEL.
    KİM NEDERSE DESİN OTOMATİK ŞANZUMANDA CİTROEN RENO V.B ŞANZUMANLARDAN DSG HERZAMAN İYİDİR.
    OTAMATİK ARAÇLARDA KULLANIM ÇOK ÖNEMLİ BEN BU YÜZDEN SIFIR ALDIM




  • blbg B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar...


    bu aracı kullanıyorum. gayet memnunum.

    1 arac yarı otomatik dsg kuru tip diye tabir edilen şanzıman.

    2 şuan aracım 23 bin km de ve debriyaj veya şanzıman ile ilgili bir sorun yaşamadım. yoğun trafikte 2 saat dur kalk yapsam da klima açık olmasına rağmen ne bir ısınma ne de bir titreme olayı yaşamadım.

    3 kışın marşa basacaksınız çalışacak. sonuçta kendini ispatlamış tdı motordan bahsediyoruz. Tabiki benzinli motora göre biraz geç ısınacak ama bu sizin kullanımınıza etki etmez. zaten durduğunuz yerde motoru ısıtmak diye bir durum yok. Aracı çalıştırıp 30 sn sonra hareket edeceksiniz düşük viteste ilerleyerek motoru ısıtacaksınız. Masraf konusunda, senede 15 bin ve üzeri km yapacaksanız dizeli avantaja çevirebilirsiniz. Bakım maliyetleri biraz daha farklı. ancak km önemli değil, keyif alarak kullanmak istiyorum derseniz de dizel motor tercih sebebiniz olabilir. Bu biraz sizin tercihinize kalan bir durum.




  • Merhabalar,

    Yaklaşık bir buçuk ay önce 57,000 km'de Seat Toledo 1.4 tdi manuel bir araç aldım. Araç alımından önce yapmış olduğum araştırmalar arasında Skoda Rapid 1.4 tdi ve Seat 1.4 tdi arasında kalmıştım. Ancak nasipte Seat varmış ve iyiki de almışım. Aslında 2 araç arasında hiç bir fark yok ve neredeyse 2 araçta aynı teknik ve alt yapı özelliklerine sahipler. Aradaki tek fark birisinde Seat logosu, diğerinde Skoda logosu olmasıdır.

    Aracımı aldığımdan bu yana 2 defa uzun yola çıktım. 500 km de şehir içi yol yaptım. Bu araçla bir buçuk ayda Totalde 3000 km'lik bir sürüş tecrübesine sahibim.

    İlk uzun yolumda 600 km gidiş / 600 km dönüş olarak, belki inanamayacaksınız ama 3.1 lt / 100 km gibi inanılmaz bir oran yakaladım. 2 ci uzun yol deneyimimde bu sefer biraz gaza basarak 120 / 140 km civarlarında ortalama sürüşle 4.2 lt / 100 km oranında bir tüketim yakaladım. Yani anlayacağınız, herhalde uzun yolda bu araçtan daha ekonomik bir model daha üretilmemiştir diye düşüyorum.

    Şehir içi tüketime gelecek olursak ortalama 4 / 4.5 lt'lerde ancak, çok yoğun bir trafikte bu oran 5.5 lt'leri yakalayabiliyor.

    Yakıt tüketimini bir yana bırakacak olursak; araç yol tutuşu, sürüş konforu, iç dekorasyon, ön arka koltuk oturma mesafeleri harika. Sadece şoför değil, aynı zamanda yolcular içinde iyi derecede düşünülmüş ve dizayn edilmiş bir araç. 1.85 cm boyunda olmasına rağmen, ön koltuk tamamen arkaya çekilmiş vaziyete neredeyse 8-10 cm arası koltuk mesafesi kalmakta.

    Araç 550 litrelik bir bagaj kapasitesine sahip ve benim gibi yeni doğmuş bir bebeğiniz varsa, bu oran gerçekten hayatınızı kolaylaştırmak için çok işinize yarayacaktır.

    Sonuç olarak arabamdan çok memnunum. Hem konfor, hem yakıt, hem genişlik olarak her durumda sizleri memnun bırakacak bir araç.
    Tek şikayetim, Seat'ın sportif kullanım vizyonu yüzünden süspansiyonları biraz sert. Otoyolda hiçbir şey hissedilmezken, bozuk yollarda sizleri biraz titretebilir. Ancak olumlu yönlerini bir yana koyarsak, açıkçası bunun benim için hiç bir önemi yok :).

    Bu aracı alacak olan arkadaşlar şimdiden iyi sürüşler dilerim. Yinede kullanan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Ancak benim notum, 10 üzerinden 10.

    Umarım sizlere faydalı bilgiler sunabilmişimdir ve sizlere kazasız belasız yolculuklar dilerim.
     SEAT Toledo 1.4 TDI 90 HP DSG S&S




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.