Şimdi Ara

seat leon mu honda civic eco lpg mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar, bu iki araç arasında çok kaldım kullananlar veya otomotiv sektöründe olanlar yardımcı olursa sevinirim. Özellikle civic lpg yi beğendim kullandım ve fiyat olarak daha uygun. Ancak babam lpg li araç önyargısına sahip daha önce ailede hiç kullanılmadı. Bomba gözüyle bakıyor. Ben bi yandan hondanın teknolojisine güveniyorum ve otomatik vites olması benim için büyük avantaj çünkü çok kilometre yapıyorum. Seat leon da otomatik düşünemiyorum fiyat artıyor. Ve led paketsiz sunroof suz 17 jantsız polodan fiestadan farkı yok gibi geliyor gözüme. Bu dediğim opsiyonları olunca da fiyat artıyor. 0 bakıyorduk ancak bütçeyi biraz kısmak gerektiğine karar verdik. 55bin lira bütçem var arkadaşlar görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Asıl yardıma ihtiyacım olan konu lpg nin riskli olup olmaması. şimdiden teşekkürler..



  • boş leon yerine civic alın
    leon performanslı ama civicten çok yakacak haliyle
    lpg brc ile anlaşmalılar genelde sorunsuz kullanılıyor litresi 2 tl olan bombayı yerim ben :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon boş olacaksa her türlü civic derim ben. Bomba falan eskide kaldı. Günümüzde sonradan monte edilen lpg kitleri bile profesyonelce uygulanıyor ve güven veriyor. Kaldı ki sizin baktığınız model fabrikasyon olarak lpgli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fiyatlarda lpg kullanmamak enayilik bence,güzel montaj yapılmış uyumlu bir araçta sıkıntı olmuyor.
    tek sevmediğim yönü kapalı otoparklara almıyorlar ve depo çabuk bittiği için benzinciyle fazla muattab oluyorsun,ama lt fiyatları pet şişe suyuyla aynı fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle civic alın her yönden üstün bir araçtır.Leon daha performanslı diyenlerede bakmayın Hafifliğinin getirdiği 0-100 Verisine bakıp konuşuyorlar 100 Km'den sonra Civic motor'unu ciğerini belli ediyor.Ayrıca çok daha keyiflidir.Örnek alltaki videodaki sesi bir leon'dan alamassınız

    https://www.youtube.com/watch?v=Xh4XfDJOkn8
  • O ses normal mi ya? hadi 3-5 hızlandın güzelde uzun yolda kafa ütüler o ya.

    @stheyolas LGP tankları oyle kolay kolay patlamaz. Hatta benzin ve dizel tanklarından daha güvenilir. Şu kapalı otoparklarda falan lpg yasağı yakın bir zamanda kalkacak. O gördüğünüz yangın vs durumlarda bile.
    Bu arada leon konusunda birşey soyleyim leonun boş ile dolu arasındaki fark sadece görsellerde. Boş derken sadece sunroof, otomatik vites, jant, karartılmış cam gibi görsellerde olmaması. Onun dışında hız sabitleyici, far, yağmur sensörü gibi özellikler hep var.


    PS: Leon 1.6 TDI DSG sahibiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomvenom -- 12 Haziran 2015; 8:38:58 >
  • Hocam Leon derim ben arkadaşımda var 7 lt civarı yakıyordu şehir içinde. Motorunu falan da çok beğenmiştim. Civic'te iyi araba ama fabrika çıkışlı bile olsa forumda da konusu vardı LPG de sorun yaşayan biri vardı dikkat etmek lazım. Tabi sizin bütçe asıl önemli kriter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalıtımda hangisi daha iyiyse onu alın bence accordum var 2005
    uzun yoldan gelince birkaç saat kendime gelemiyorum.
  • Ekonomi amaçlı alınacaksa ve uzun yıllar kullanılacaksa Civic. Diğer türlü Leon. Ben olsam ne yapardım? Performansı Leon kadar olmasada, Lpg avantajından dolayı Civic alırdım. Bedavadan biraz pahalı meret. Rahat rahat geziyorum,keyfim yerinde. Varsın 0-100 değeri 2 sn fazla olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ekonomi ve aile amaçlı alınacaksa Civic öne çıkıyor.Ancak sportif genç aracı olacaksa Leon uygun görünüyor.Yalnız Leon alıncaksa FR donanım olmalı diğerleri göze pek hitab etmiyor.
  • Dolu civic tercih etmek daha mantikli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonun style paketindeki standart donanımları biliyorum. Digital klima hiz sabitleyici bunlar stock arac icin guzel ozellikler ancak opsiyonlar olunca ikinci elde bile fiyat 60lari goruyor. civicte otomatik vitesin rahatligi ve donanim olarak fazla oldugu icin daha mantikli geliyor ayrica ikisini de kullandim civic bence performans konusunda daha iyi. Piyasayi dolasip bu hafta sonu karar vericem gibi gozukuyo herkese gorusleri icin tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.