Şimdi Ara

SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
270
Cevap
39
Favori
112.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Teker sesini nasıl izole edebiliriz acaba, kimileri dunlop lastiklerin sertliğine veriyor problemi ama bu şekilde daha da azaltma ihtimali var mı, teşekkürler kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sb34

    Merhabalar,
    Teker sesini nasıl izole edebiliriz acaba, kimileri dunlop lastiklerin sertliğine veriyor problemi ama bu şekilde daha da azaltma ihtimali var mı, teşekkürler kolay gelsin.

    Ziya Bey kendi aracına yaptığı uygulamayı paylaşmış. davlumbaz içlerine bu uygulama yapılarak ses ve sesin dağılımı azaltılabilir.

    http://www.ziyadogu.com/SEAT-LEON-SES-YALITIMI-33
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: _boyacı

    15 bine ayak bastık ve gösterge tıkırtı başladı soğuk havaların akabinde

    Junkerss sormak istediğim sadece göstergenin önündeki o adi plastiği çıkarıp içine bir yalıtım düşünüyorum.

    İnce bir sünger düşünüyorum. Çift taraflı bant ile çözeriz işi gibime geliyor. Renk sıkıntısı çıkarsa boyarım diyorum çünkü keçe bana ince geliyor.

    Şöyle ki daha önceki aracımda o kısım kolay çıkıyordu her tıkırtı da el atıyordum oraya ancak geçenlerde bir iki ufak hareket yaptım çıkacak gibi gelmedi şu plastik

    Orada kırabileceğimiz birşey var mi? Kırarsak servisten alabilir miyiz acaba. 15 bin bakımına daha gitmedim serviste mi yaptırsam diyorum. Doğuş servisinden tecrübeli olanlar beni korkutuyor ancak izmit keleşlerin servisi ve müşteri memnuniyeti gayet iyi. Hem kendi sorunlarımdan hemde forumdan memnun olanlar var. Acaba özenerek yaparlar mı?

    hocam o parça kolayına çıkmıyor. kırılacak pek bir şey yok ama çıkarmak zor:) @tmac61 ile bu konu hakkında daha önce konuştuk, kendisi denedi ancak parçayı yerinden sökmek ilk kez yapacak biri için zor :)

    parça tek olarak satılmıyor olabilir. çünkü serviste saçma bir mantık var... arka bagaj kapağındaki sürgüler kapakla geliyor. sunroof fitili sunroof çerçevesi ile bütün geliyor filan falan...

    parça önemli değilde etrafındaki parlak siyah kısımlara zarar vermemek lazım.

    keleşlere gidip başında durarak yaptırmayı deneyebilirsiniz bence. çerçevenin ve kadranın iç yuvasına ilk sayfada resimlediğim gibi izolasyon lazım. dedğiniz gibi keçe ince ama kalın olunca da tutmuyor. çerçevenin kadrana bastığı yer çok ince. kalın keçe koydum döndü içeri gitti :) u şeklinde geçme fitil bulsam vallahi onu koyacaktım ama bulamadım. bu arada kadranında sökülüp içine izolasyon yapılması lazım. yoksa ses tekrar eder.



    O plastik parçayı hiçbirşey kullanmadan sol üst köşeden parmaklarını sokup çıkarttı eryadaki elektrikçi usta. Böyle görünce boşa terlemişim dedim, ben de kredi kartı falan sokuyordum😙 bayağı katır kutur çekti çıkardı.

    Göstergenin arkasını, plastiğin üstünü beyaz bir fitille yapıştırdı parça parça kesildi şimdilik. Ama tabi junkerss in yaptığına bakarak ben tarif ettim. Yoksa olmayacaktı yine.

    @junkerss sıradaki araban ne olursa peşinden geliyoruz 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 20 Ekim 2015; 9:53:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siyah renk silikon sıksam nasıl olur diye düşünüyorum kuruyana kadar bekledikten sonra takarım yerine. Bir nevi kendi contamı kendim yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _boyacı _ kullanıcısına yanıt
    Hocam gösterge pahalı bir parça. Silikon çok bulaşık bir malzeme. Sıkıntı çıkarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen kurutup yerine takmayı düşündüm hocam. Hem tutunduğu yeri bırakmaz arasına kaçmaz hemde boşluk bırakmadan göstergeden teması kesilir.

    Tek sıkıntı plastik parçanın kesiti çok ince. O kadar ince silikon çekebilir miyim acaba

    Dediğiniz gibi deneme işi pahalıya patlayabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _boyacı -- 20 Ekim 2015; 21:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _boyacı

    Tamamen kurutup yerine takmayı düşündüm hocam. Hem tutunduğu yeri bırakmaz arasına kaçmaz hemde boşluk bırakmadan göstergeden teması kesilir.

    Tek sıkıntı plastik parçanın kesiti çok ince. O kadar ince silikon çekebilir miyim acaba

    Dediğiniz gibi deneme işi pahalıya patlayabilir

    İstanbuldaysanız eryaya beraber gidebiliriz ben tarif ederim.

    Yada kapı veya pencerelerin köşelerine soğuk girmemesi için yapıştırılan süngerlerden ( kapı-pencere fitili) alıp göstergenin arkasına serbest atış yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac61 -- 20 Ekim 2015; 22:15:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tmac61 kullanıcısına yanıt
    Kocaeli deyim hocam bugün yarın bakıma gidicem bi söktüreyim kafama göre biri bulursam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göstergeden gelen zırıltı artık canımı sıktı ve ise giriştim. İlk iş koçtaşta ince koltuk süngeri ararken kendinden yapışkanlı keçeye denk geldim. Şu evdeki eşyalar parkeye temas etmesin diye kullanılan şeyler. Mobilya bölümünde buldum sanırım tam hatırlamıyorum.

    İsterseniz birde çift taraflı bant alın yapışkanları pek sağlam sayılmaz.

    Akabinde göstergeye giriştim. Klipsler çok sağlam tutuyor çekmekten korkmayın kırılacak birşey yok içeride.

    Belli başlı bağlantı yerlerine keçe koymuşlar insan söylenmeden edemiyor mübarek şuraya da iki gram koysaydın ya ugraşmasaydık diye

    Sonra keçileri ince ince kesiyoruz. Yaklaşık 5 mm olsa yeterli daha kalın ve daha ince kesitler var ancak yeterli oluyor. Ben iç kısmın etrafını çepe çevre keçe yaptım. Dış kısımda sadece piyanoblack yerlere temas eden bölüme keçe çektim.

    İsterseniz gösterge sıfırlama düğmesinin altına keçe çekip göstergedeki plastikte denk gelen yerleri boş bırakabilirsiniz. Öyle daha sağlıklı olur gibime geliyor. Ancak göstergeyi çıkarmadan önce işaretleme yapın ki keçe dışarı taşmasın.

    Göstergeyi hiç dikkat etmeden çat diye taktım birşey kırılmadı gösterge içinde ve çevresinde taş gibi plastik kullanmışlar korkacak birşey yok.

    Gösterge plastiği ni taktıktan sonra bir kaç yerden keçe gözükebilir. Tırnağınızla veya ince bir plastikle yavaşça içeri iterek çıkardığımız gösterge parçasını aynı nazik hareketlerle bastirabilriz.

    Sonuç ise mükemmel. Kesinlikle gece ile gunduz kadar fark oldu. Takır takır sesten kurtuldum. O ses yüzünden az kalsın psikolojim bozulacaktı.

    Kapı içinden gelen sesler şuan can sıkıcı durmuyor ama kafamı attırır sa kapılarıda sökerim.

    Yalnız junkerss daki şu plastik trim levyelerinden kullanmak şart. İlk çıkarırken tırnaklardan kurtarmak biraz zorluyor.

    Fotoğrafları atabilirsem daha açıklayıcı olacak umarım bu post.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkdaşlar benim aracında arkasından bi tıkırtı geliyor. bazen başka seslerde geliyorda bu sürekli ve rahatsız ediyor. kilit taşlı yolda geliyor. tam çözemedim. pandizot dan gelmiyor. koltukta değil gibi başka neresi olabilir bilen varmı acaba
  • _boyacı _ kullanıcısına yanıt
    Araçta birçok ses var fakat en can sıkıcı olan da bu!

    Siz sadece çerçevenin göstergeyle temas eden kısımlarına keçe yaptınız değil m? Resim olursa daha anlaşılır olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmac61 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sadece çerçevenin temas ettiği yerlere çektim. Göstergeden ses gelmiyordu junkerss gibi göstergeyi sökmedim.

    Fotoğraflar için uğraştım ancak mobilden başaramadım.

    Sormayın hocam hemde ne can sıkıcı. Soğuklar ile kapılarda kafamı bozuyor ama bakalım ne zaman sökeceğim kapıları. Bituself den daha uygun bir ürün bulursam girişirim. Bituself kimyasal içerikli hatta zift içerikli olduğu için kullanmayı düşünmediğim bir malzeme.

    Çok sağlam sanayi bantları var parlak alüminyum renkli onlara bakıyorum bu sıra. Kafama göre olanını bulursam her an herşey olabilir

    Birde şu ülkemizin yollarına döşenen boydan boya tahliye kanallarından geçerken çok ince çıt diye bir ses var acaba kaynağı neresi olabilir. Bana klima paneli gibi geliyor. Onada bakabilirim bir ara.

    Ama şu kesin böyle seslere takıntılı insanlar için bu ufak tefek onarım işlemleri arabayla aranızdaki soğukluğu gideriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _boyacı -- 5 Kasım 2015; 10:04:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: allicante

    Sayın Junkerss sormak istediğin bir soru var. Aracım Seat Leon 1,2 tsi manuel. Az önce servisten geldim trim sesinden dolayı. Yapıldı dediler daha çıkar çıkmaz devam ediyor. Sorun şu vitesin Altında ki ön bardaklıktan cızırtı geliyor bozuk yollarda. Elimi bardaklık içine koyduğumda kesebiliyorum sesi ama yine de az da olsa devam ediyor. Düz yolda aıkıntı yok ama parke taşlı ya da bozuk yollarda sıkıntılı. Canım sıkıldı açıkcası. Bu konu hakkında bir bilginiz ya da duyumunuz var mı çok merk ediyorum. 2 aylık araba da olacak şey değil.

    Trajikomik bir şekilde keşfettim nedenini arkadaşlar. başına gelenler içi yardımcı olabilir.

    emniyet kemeresinin dişi kısmının hemen yanındaki ser plastiğe titreşimle çarpması sonucu özellikle parke taşlı yollarda ses geliyor.

    test sürüşü sırasında ben sağ koltuğa geçip emniyet kemerini bağladığım için bu dişi kısım plastikten uzaklaşıyor ve ses kediliyordu. servis elemanı da sesi bir türlü duyamadı.

    zaten ben çoğunlukla arabayı tek kullandıığımdan orası hep boşta kalıyordu ve ses oradan geliyormuş.

    ama benim asıl merak ettiğim şey. sürücü tarafında plastikten sürtmesini engellemek için temas ettiği kısımda fabrika çıkışı keçe kullanılmışken , sağ tarafta oyle bir şey bulunmuyor. lütfen sizde kendi aracınızda kontrol edebilir misiniz ? 2 adet fotoğraf ekliyorum bu arada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _boyacı

    Aynen hocam sadece çerçevenin temas ettiği yerlere çektim. Göstergeden ses gelmiyordu junkerss gibi göstergeyi sökmedim.

    Fotoğraflar için uğraştım ancak mobilden başaramadım.

    Sormayın hocam hemde ne can sıkıcı. Soğuklar ile kapılarda kafamı bozuyor ama bakalım ne zaman sökeceğim kapıları. Bituself den daha uygun bir ürün bulursam girişirim. Bituself kimyasal içerikli hatta zift içerikli olduğu için kullanmayı düşünmediğim bir malzeme.

    Çok sağlam sanayi bantları var parlak alüminyum renkli onlara bakıyorum bu sıra. Kafama göre olanını bulursam her an herşey olabilir

    Birde şu ülkemizin yollarına döşenen boydan boya tahliye kanallarından geçerken çok ince çıt diye bir ses var acaba kaynağı neresi olabilir. Bana klima paneli gibi geliyor. Onada bakabilirim bir ara.

    Ama şu kesin böyle seslere takıntılı insanlar için bu ufak tefek onarım işlemleri arabayla aranızdaki soğukluğu gideriyor

    Merhaba,

    Çıt sesinin çözümü ilk sayfada var. Oraları gerginleştirdikten sonra kesiliyor ses.

    Bir ara satayım Mazda3 alayım diye düşündüm ama onunda forumlarında trim sesinden şikayetçiler.çok yerde olmamakla birlikte özellikle multimedia ekranın oralardan tıkırtı geliyormuş.

    Ne yapsak bilemedim, borcunu biritip üst segment de alamam.kaldık şimdilik böyle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • allicante A kullanıcısına yanıt
    Aracım Kasım 2014 üretimi. Benimde aynen öyle sol tarafta var sağ tarafta yok. Koçtaş a yolunuz düşerse sizde edinin oradan biraz keçe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmac61 kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa bu sınıfta her araçta böyle ufak tefek sorunlar olur. Evet japon arabaları daha özenli ancak sizinde dediğiniz gibi araba bir kış geçirdi mi illa birkaç yerden ses gelir. Sonuçta bmw mercedes almıyoruz.

    Bu hataları bize tamir ettirmeleri konusunda kızgınım ben sadece. Toyota da bu sesleri fabrika belirliyor ve aksiyon veriyor. Ve adam akıllı malzeme ile onarılmasını sağlıyor.

    Ama gel gelelim Toyota da bu segmentte bu ayarda araba yok. Auris in o ölü dizel motoruna katlanacak varsa bilemem tabi.

    Velhasıl ufak tefek şeyler gözüme gelmiyor. Elimden geldiği sürece. Elimden gelmeyen bir şey olursa bende ikinci el bir bmw bakarım heralde

    Gönül istiyor tabi şöyle yakışıklı 1 serisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _boyacı _ kullanıcısına yanıt
    Elinize emeğinize sağlık sorunları çözüp binmek çok keyif verici oluyor.

    Önden gelen anlık tık sesi orta konsoldaki ekran etrafındaki çerçeveden veya klima panelinden geliyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam sağ olun. Kesinlikle araca birşeyler katınca binmek daha zevkli oluyor. Galiba sıra klima paneline geliyor Yalnız şu plastik trim levyelerinden şart gibi elle olacak iş değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    Daha önce Seat Leon Ana konu da paylaşmıştım ancak sayfalar arasında kaybolup gidiyor. Mobil siteden erişilmek istediğinde farklı sayfalara yönlendiriyor bu nedenle yeni bir konu açayım dedim. Yeni bir sorun ve çözüm olursa buradan devam ederim kolayca.

    araçtan gelen sesler ve buna ek olarak yaptıklarımı ve benim araçta olmasa da başka araçlarda olan sorunları ve çözümlerini ilerde yaşarsak diye topluca paylaşmaya çalışacağım.

    öncelikle yaptığım yüm işlemler amatörcedir. sökme takma işlemlerini bugüne kadar çok yaptığım için sorunlara kayıtsız kalamadım ve müdahalelerde bulundum.

    önemli not: bu tip paylaşımlar aracı 3. kişilere sorunlu gösteriyor olabilir. ancak ciddi alıcı olanlar ve araç sahipleri için faydalı olduğunu düşünüyorum. ayrıca bu tarz tirim sesleri her araçta az veya çok mevcut. kullanıcının kendi kulağına ve kafaya takmasına göre fark etme seviyesi değişiyor. yaptığım işlemler tamamen keyfidir. çoğu kişi bu aracı hatta bundan bin beter halde olan sıfır araçları mutlu mesut kullanıyor

    ayrıca neden servise gitmiyorsun kardeşim diyenler olabilir. bu tarz ufak ama tespiti ve onarımı için zaman ve özen gerektiren işler için servis gerçekten zaman kaybı oluyor. servisler genelde çok yoğun. hasarlı araç için bile randevu alıyorsunuz. aracı bırakın bakalım diyorlar. dinliyorlar çözmeye çalışıyorlar ama sizin bahsettiğiniz ses yerine başka bir yere müdahale edilmiş oluyor ve şikayet devam ediyor. ve en önemlisi başında olup tarif edemiyorsunuz ve bir işe yaramıyor

    gelelim çözümlere


    1- 120-140km/h hızlarda ilerlerken ön sağ taraftan ince bir ıslık sesi duyuyor iseniz:

    cozumu kaputun ucuna fitil cekmek. farların üzerine gelen parmak kalınlığında siyah fitiller var. o fitiller haricinde kaputun uç kısmı boş. ve hava akışına müsait. farların fitilleri arasına kaputa boydan boya fitil cekerseniz ıslık sesi gidecektir. ben koçtaş vb yerlede satılan cam fitillerinden kullandım. daha kaliteli ve dolgun bir malzeme bulursam işlemi yenileyeceğim. üstte gördüğünüz kahverengi fitil.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    2- bagaj bölmesindeki raf veya başka bir deyişle pandizot oturduğu yerdeki plastiğe vurarak ses yapıyordu. arnavut kaldırımda vs. zangırdıyordu. iki tarafa da yine koçtaş vb yerlerde bulabileceğiniz koltuk ayaklarına yapıştırılan, 15x20cm lik parçalar halinde satılan keçelerden alıp, uygun genişlikte kesip yapıştırdım.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    3- gösterge panelinden gelen zıngırdama, titrek ses.

    bir çok mk3 leon kullanıcısı özellikle soğuk havada ve bozuk yolda ön taraflardan gelen zangırtı sesinden şikayet etmekte. burdan bir üyemiz bu ses için defalarca servise gitmiş. sol direkle on göğüsün birleştiği yere izolasyon yapılmış ama geçmemiş. en son gösterge panelinin camında dokunmuş ve ses kesilmiş. panel ile plastik çerçevesi arasına bant sıkıştırmış ve ses geçmiş. ben de denedim benim aracımda da ses yüksek seviyede olmasa da var ve cama bastırınca kesiliyor. araç düşük vitese atıldığında poturdama ve sarsıntı yaptığında özellikle, yani içten sürekli bir titreşim olduğunda, yokuşta geri vitese taktığınızda araca yük binip motor azcık salladığında hemen ön panelden lıngır lıngır ses geliyordu.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    ayrıca göstergelerin üzerine bastırdığımda komple o parçanın oynadığını farkettim ve o kısmı sökme kararı aldım. parçalar şöyle:

    5 numaralı plastik gösterge çerçevesi gösterge panelinin camına ara ara dokunarak ses yapıyor.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    göstergeler
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    ayrıca gösterge paneli camı çizilmeyen araç görmedim. hangi bezle silerseniz silin kılcal çizikler oluşuyor. ben de hazır sökmüşken meguiars plast x plastik cilası ile gösterge panelinde olan yüzeysel çizikleri giderdim. eskisinden daha iyi oldu. donukluğu gitti.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    gelelim sökme işlemine

    çerçevenin dört adet tırnağı var. ayrıca kenardan çerçeveyi tutan metal gergiler var. bunlar hava kanalını da aynı şekilde ön göğüse bağlıyor ama hava kanalını sökerken döşemenin içine gömüldü biri sinir etti. dikkatli ve sabırlı olmak gerek.

    çerçeveyi kenarlarından dikkatlice çekerek çıkarabilirsiniz. burda dikkat edilmesi gereken şey kuvvet uygularken kademeli olarak uygulamak. yani sökülme anını kollayarak uyguladığınız çekme gücünü yavaş yavaş arttırıp malzemeyi yormadan sökmeniz lazım. zira plastik tırnaklar metal klipse geçiyor sıyırabilirsiniz. sonra daha çok oynama ve ses yapar.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    herşeyi söktüm ordaki
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    iç kısımın ilk hali
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
    iç kısmın izolasyonlu hali
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    çerçeveye yapmak istediğim ama renk uyumsuzluğu ve arkada kalıcak olsa da kenardan kahverengi görüneceği için vazgeçtiğim izolasyon. izolasyonun nereye yapılması gerektiğini anlamak adına.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    iç kısmı izole etmek için kullandığım kahverengi fitil ve siyah olan alakasız bir parça. fitilin tek fotoğrafı buydu. bildiğimiz paket halinde satılan pencere fitillerinden.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    izolasyon için en uygun malzemenin süngerimsi yapışkanlı keçe olduğuna karar verdim. cam fitilleri çok elastik ve ince kesmeye uygun değil ve ince kalıyorlar ayrıca renk olarak uyumsuz. keçeyi aldım ince ince kestim biçtim ve uyguladım. sonunda o kısımdan gelen zımbırdamaya da çare oldu. pandizotta kullandığım keçe halı flex gibi ancak bu sünger gibi.

    görüntü olarak pek belli olmuyor dışardan.

    uygulamadan önce
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    uygularken
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    yerine taktıktan sonra. (gösterge panelindeki çizikler yer yer belli)(kılcal çizikler plast x ile giderildi)(zamanım olsaydı koruyucu film çektirecektim)
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    ayrıca burada sol hava kanalının oturduğu yere çift taraflı bant çektim. bana çok oynak geldi ve arada köprüdeki birleşim yerleri, yerdeki hız kesiceler vs gibi kesiklerden geçerken tam o hava kanalının ordan çıt çıt..sesler geliyordu. çift taraflı banttan sonra kesildi. malesef bunu sonra yaptığım için fotoğrafı yok ancak bu fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yere çektim bantı.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    4- koltuk yükseklik ayar kolunun yuvasına çarparak ses yapması.

    gösterge panelini hallettikten sonra test ettim. bir ses daha dikkatimi çekti.

    koltukların yanında bulunan yükseklik ayar kolu yatağına çarpıp inceden ses yapıyordu. Buraya da izolasyon uyguladım. Aracı tekrar denedim ve arnavut kaldırımda giderken hiç ses yok.

    malzeme gösterge paneline uyguladığım süngerden artan malzeme.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    aynı şeyi kaput açma koluna da yaptım hazır işe girişmişken.

    5- kapı içinden gelen ses.

    bass lı müziklerde bir zırıltı ve kapıyı kapatırken içerde bir şey boşlamışcasına bir ses geliyordu. kapıyı kapatırken aça kolunu hafif çekerek kapatın veya basslı müzikte kapı kolunu hafif çekin ses azalıyor ise sorun aynı sorun.

    benim henüz daha uygulamadığım ama sct forumundan bir arac sahibinin yaptığı işlem. ben de bugün yarın yapmayı düşünüyorum. burdan tekrar fatih abiye teşekkür ediyorum. tüm leon kullanıcılarına yardımcı oldu. video yu kendi çekmiş. gerçekten yararlı oldu.

    1. Adım : Kapı açma kolunun altındaki plastiği alt tarafından nazikçe kaldırıyoruz bir düz tornavida ile

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    Ardından böyle bir vida ile karşılaşacaksınız ve vidayı söküyoruz.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    2.Adım :Şimdi ise kapının tutacak kolunun altında küçük bir kapak var onu hafifçe kaldırıp çıkaralım

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    Daha sonra içindeki vidayı sökelim

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    Bundan sonra ise dikkatli olunmalı kapı döşemesinin altından tutup yurkarıya doğru kaldırın, çat çat döşeme segmanı seslerini duyduğunuzda korkmayın kırılan olursada mecburen kırılıyor yani yapacak bir şey yok. kademeli güç uygulayıp yukarı doğru asılın döşemeye çıkacaktır. İçerde bir kapı kolunun teli var birde cam otomatiği vs hepsinin bağlı olduğu soket var bunları dikkatlice sökün.Resimde en sağdaki sökülmüş olan soket

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    işte sesin suçlusu burda. videodan izleyebilirsiniz.Normalde o siyah bantların olmaması gerekiyor daha önce serviste işlem görmüş ama bantlar atmış. ses tekrarlamış.

    http://vimeo.com/99332544#at=0

    parça bu resimlerdeki sol üstteki siyah kapak tarzı parça.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    3.Adım : çift taraflı ince bir bant ile yapıştırın tekrar

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    Ve birde tam sağlam olsun diye çok dayanıklı olan tamir bantları(dutch tape) ile yapıştırmış. Kötü görünmesi önemli değil. bir seferde çözmek ve sağlam olması için yapılmalı bu işlem.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    işlem bu kadar. döşemeyi tekrar taktıktan sonra güle güle kullanın. tekrar söylüyorum ben daha bu uygulamayı yapmadım. alıntı yaparak yazdım kapı sesi ile ilgili kısmı. kendim yaptığımda tekrar paylaşım yaparım.


    6- sol ve sağ direkten gelen ses


    ben bu sesi hiç duymadım. duyanlar ve rahatsız olanlar servise gitmişer. servis a sutunundaki ufak hoparlörün bulunduğu parçayı, yani ön direk döşemesini söküp altına izolasyon yapmış ve konsolla birleştiği yere bant çekmiş. ses gitti diyorlar.


     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    7- konsol sesi

    ben bu sesi de duymadım ama servisin kapısını aşındıranlar çözüme ulaşmış tekrar ve söylenenler şu şekilde:(alıntıdır)

    Mk3 leon olan bir arakdaşım dün arabasını servise götürdü 15.000 bakımına. Bayi Ön konsoldan gelen ses ile ilgili olarak arkadaşa şöyle bir bilgi vermiş.
    Seat tüm bayilere bir mail gömdermiş ve ön kosolda ses olan araçlarıın klima borusunun şuan bulunduğu konumdan bir kademe aşağıya alınması gerektiğini yazmışlar.

    Arkadaşda kendi aracında var olan trim sesin böylece yok olduğunu söyledi.

    -----

    bana biraz ütopya geldi ama neden olmasın. çözüm olabilir.


    ayrıca bir arkadaşımız göstergenden gelen sesin ekran etrafındaki piano black( fr larda gri olan) çerçevenin çıtırdamasına bağlı olduğunu ve elini oraya basınca sesin kesildiğini söyledi.

    bunun için bir çözüm bulunamamış ancak benim sol hava kanalına yaptığım gibi çerçevenin oturduğu yere komple et kalınlığı olan çift taraflı bant çekilebilir.


    8- sunrooftan gelen gacırtı gucurtular.

    sunroof etrafında bulunan dışardanda görünen fitillere silikon sprey sıkarak yumuşamasını ve kaygan olmasını sağlayıp ses yapmasını engelleyebilirsiniz. özellikle tümseklerden geçerken araç burulduğunda gacır gucur ediyor. bauhaustan aldım ürünü. daha kaliteli ürünler mevcut. würth veya henkelin.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    9- debriyaj pedalı gıcırtısı
    debriyaj pedalına bastıkça ara ara viyk viyk sesler çıkarmaya başladı. servise gittim. ellerine wd40 ı alıp oraya buraya sıktılar ama geçmedi. daha sonra kendim direksiyon altındaki, ayak aydınlatmanın bulunduğu plastik parçayı komple sökerek debriyaj pedalının miline ulaştım ve sprey yağ sıkıp debriyaj pedalına basıp çekerek nüfuz etmesini sağladım ve ses kesildi.

    http://shop.wurth.com.tr/hhs-2000-yagi-500-ml

    10- arka koltuktan gelen zıngırdama

    videoda da gördüğünüz gibi özellikle arka koltukta kimse oturmuyor iken engebeli ve arnavut kaldırım tarzı yollarda zıngırdama yapıyor arka koltuk. golf kullanıcısı bir üyemiz bana sorunun milden olduğunu eksenden kaçık olduğunu belirtti. servise gitmeye vaktim olmadı basit çözüm araya bez sıkıştırmak. servise gitmek istemiyorum inanın. zaten yaptığım işlemlerden de anlaşılıyor serviste zaman kaybetmek istemediğim...


    Arka devrilir iki kanat birbirine bir parmak uzak kalıyor. Ve bosluktan dolayı stabil durmuyorlar.
    Araya bez katlayıp koydum sonra ikili kanadı zorlaya zorlaya oturttum yerine. Su an ses mes yok.
    Bu ilerde daha cok bosluk olusmasına sebep olabilir diye de dusunmedim degil...

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ


    benden bu kadar şimdilik aklıma gelenler bunlar, yine bir şey yapar veya unuttuklarımı hatırlarsam ekleme yaparım


    ne sorunlu arabaymış diyenler olacaktır. yeni kasa araçlarda oluyor böyle şeyler. atla deve değil. çözüler burda mevcut. önemli olan sorunu çözüp mutlu mutlu binmek

    herkese keyifli, kazasız belasız cezasız ve arızasız sürüşler dilerim.

    saygılarımla.


    4 ocak 2015 ekleme. klima kontrol ünitesi sesi:

    geçen haftalarda kısa şekilde ana konuda bahsetmiştim şimdi burada detaylı anlatayım. orta konsolda klima kontrol ünitesinin etrafından çıt çıt ses geliyordu arada. böyle asfalt kesiği veya viyadük birleşim yerlerinden geçerken filan çıt çıt ediyordu. nasıl sökülür diye baya aradım ama bulamadım sonra kendim deneme yanılmayla çözdüm. çok kolaymış.

    öncelikle benim araç gibi vites önündeki klima kontrol ünitesi altındaki gözü kapaklı olan araçlarda kapak açık haldeyken elinizi kontrol ünitesinin altına sokup asıldığınızda alt kısım tırnaklar çıkıyor yerinden. toplam 4 tırnak var 2 altta 2 üstte. daha sonra biraz daha çekiyorsunuz üst kısım da kurtuluyor. biraz aşağı biraz kendinize çekerek yerinden kurtarıyorsunuz üniteyi.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    daha sonra ünitenin oturduğu yere tırnakların sağında ve solunda bulunan plastik zemine ufak keçeler yapıştırdım. sağına soluna altına üstüne... tırnakların yanında bulunan boş plastik zeminlere.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    daha sonra biraz yumrukladım o kısmı. orta konsolun altındaki ayak altı kısımdaki plastikleri falan. baya boş oralar. özellikle el altı göz haznesinin dışı ile yan plastik birbirine çıplak şekilde değiyor ve ses yapmaya müsait. şu turuncu plastik levyenin durduğu yer.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
    baktım o yan plastiğin içi bomboş. tek noktaya yalıtım yapmakla olmaz. ve içerde metal direk var. bir sürü plastik yer var filan. en iyisi boydan boya izole edeyim dedim.
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    izolasyon yaptım. plastik döşeme baya ağırlaştı yerine zor oturdu filan ama şu an baya tok oldu. ön kısımdan gelen ses de kesildi.



    bitüself acayip iyi bir malzeme imiş. kapıları sökersem kesin uygulayacağım boydan boya. en azından döşemenin kaportaya değdiği yerlerden gelen titreşim sesi gider.


    Üstad merhaba, daha önceden mesajlaşmıştık. benim araba yeniydi. ses falan yoktu bende size biraz atar yapmıştırm :)

    şimdi aracım 15 binde bakımdan sonra (3 nolu) göstergeden sesler gelmeye başladı. yazın bişey yoktu. havalar soğuyunca başladı. sabah 30 dakika

    yapıyor. araç ısınınca gidiyor göstergenin çevrelediği plastik parçasından geliyor. çözüm olarak servisi aradım, onlar sorunun her leonda olduğunu

    parçaların geçmeli olmasından kaynaklandığını belirtti. yalıtım yaparız ama sesin daha fazlalaşma riskinin olduğunu söylüyorlar.

    dışarda bunu yaptırabileceğimiz bir yer var mı (İstanbuldayım) veya sizin önerebileceğiniz daha kolay bir çözüm yolu var mı ?

    şimdiden teşekkürler




  • Hocam "alıntıyı" iptal edebilir misiniz, mobilden bütün sayfayı kaplıyor. Kişi ekleden junkerss yazarsanız daha hızlı yanıt bulabilirsiniz.

    Sorununuza gelince, ben de çoğu zaman sorunlu damgası yiyorum ama bu arabanın tüm testlerini okudum ve hepsinde az yada çok trim sesinden bahsedilmiş. Bu özellikle 17"ve üstü jantlı araçlarda daha belirgin.

    O kadar dikkatli kullanmama rağmen sol sütun yada havalandırma ızgarasından biryerden tespit edemediğim "çıtırdama" sesi geliyor.

    Bu araçlar böyle malesef, belki 205 55 16 yumuşak bir lastikle biraz daha toparlanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.