Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1425. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57.814
Cevap
366
Favori
2.588.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14231424142514261427
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DogrucuMustafa

    quote:

    Orijinalden alıntı: cuins

    Kaza boya tramer yok. 2013 aralık trafik çıkışlı sıfır kokusu üzerinde.leon fr ı Uzun zamandır takip ediyodum böyle bir ilan çıkınca kaçırmak istemedim..

    Hayırlı olsun fiyat çok çok iyi hatta ucuz

    Katiyorum cok ucuz almis. Bende bakiyorum da biz duz 60bine goremiyoruz ilanlarda o yüzden vazgeçtim diyebilirim. Yavas yavas golf tadi vermeye basladi ikinci elde yok 140 bg mis yenileri 125mis sanki sana ozel 140 yaptilar yok bayide sira varmis 65bin 69bin arasi bi ton 2013 fr var ikinci elde. Hos bu mesajimi bazi arkadaslar eksiler simdi aracin değeri dusmesin tabi boyle yorumlara katlanilmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar herkese selamlar...

    Biraz Borusan'a kızdığım için birazda BMW'den uzaklaşıp (2012 116i Sportline sahibiyim) yeni kasaların gelmesini beklemek istediğimden geçici bir süre BMW ile yollarımı ayırmaya karar verdim. Bu süreç içerisinde BMW'ye göre uygun fiyatlı ama tüm opsiyonları dahil edebileceğim bir otomobil arıyordum ki Seat Leon almaya niyetlendim bugün itibariyle.

    Renk önemli değil, opak beyaz olsa olur.

    LEON FR 1.4 TSI ACT 150bg S&S DSG almak istiyorum. Bekleme süresi çok önemli değil (yani 2 - 3 ay bekleyebilirim).

    Dediğim gibi aracın tüm opsiyonlarını edinmek istiyorum. En büyük ekranlı ve navigasyonlu, tüm oyuncakların olduğu bir Leon. Maksimum 2 - 3 sene kullanıp tekrar BMW'ye geçiş yapacağım..

    Bu bağlamda fiyat problem değil. Geçen gün Ankara Hasmer Mercedes ile A180 AMG için görüştüğümde takas desteği ile beraber 73.000TL fiyat verdiler aracıma. Bende 80.000TL civarı (78 - 79) satabilirim diye düşünüyorum şu anda. Zaten kazası, belası, boyası, değişeni falan yok. 49.000km'de..

    Sizlerden ricam LEON FR hakkında fikirlerinizi paylaşmanız. Yani nasıl hissettirdiğini falan paylaşırsanız sevinirim. Kaç kö maks. hıza çıktığı, kaç yaktığı falan umrumda değil. 2 - 3 yıl kadar keyifli bir deneyimim olsun yeter. Zaten ECO modda ve sakin bir kullanım karakterim vardır tam emekliler gibi. Keyif versin yeter.

    Şimdiden teşekkürler. Bir taraftan Ocak 2015 yılından itibaren yazılanları okumaya başladım. Desteklerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utmad

    Takozlar amotisör körüğünün içerisinde olur. Servis yada özel serviste lifte kaldırıldığında görülebilir, kontrol ettirin. Liftte amortisör lastik körüğünü yukarı kaldırmak gerek, kontrol için.

    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU


    Teşekkürler arkadaşlar @junkerss ,
    450 km den sonra biraz yumuşama oldu gibi.. Daha da yumuşar mı bilmiyorum ama bu birkaç günde yaptığım araştırmalarda bir sitede yapılan testte konfor olarak 205 55 16 lastik için 10 üzerinden 6.5, 225 45 17 lastik içinse 4.7 verilmişti. Bunun yanında artılara eksilere bakınca aracım zaten ellestre gri olduğundan kendini gösteriyor..ancak daha fazla konfor beni daha çok cezbediyor.. Zira koltuk da sport olduğundan birinin yumuşaması gerekiyor:) o nedenle uygun şartlarda lastik bulursam takas edeceğim. Sahibinden.com a ilan verdim no: 224204232. Soran olursa yönlendirirseniz sevinirim.
    bu jant özellikle beyaz araçlarda çok kendini belli ediyor..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 57 FF 352 plakali beyaz leon fr sahibi bu forumdami acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    hocam selam, ben size 1.16dan leona geçmenizi tavsiye etmem. a180e de etmem 1.16dan sonrası bende 3.20 ama size bir sorum var. 73bin fiyat aldığınız amg a180 ikinci el mi? sıfır liste fiyatı 101bin de, eğer sıfır böyle bir fiyat varsa bende hemen satıp alabilirim
  • 73.000TL benim aracıma verilen fiyat.

    A180 AMG'nin indirimli fiyatıda 102.000TL civarı..

    Zaten 2 - 3 sene sonra 5 serisi ya da 6 serisi GranCoupe alacağım. O yüzden şu anda ne alacağımın bir önemi yok esasında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 3 Ağustos 2015; 9:33:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bubesa B kullanıcısına yanıt
    valla siz bilirsiniz hocam. sıfır jant sıfır lastiği neredeyse opsiyon fiyatına verip 16" daha fazla kullanılmış bir jant lastik takımı almak mantıklı değil açıkçası. Daha arac cok yeni. En azından 6 ay gecsin suspansiyon bir otursun. 17" jantı satmak kolay. 6 ay sonra da satarsınız ama geri almak zor

    bende cıkan 16" jant ve lastik var. jantlar tertemiz ilk günkü gibi. zaten her yıkamada dip köşe ufak fırça ile yıkadım. ama lastikler 10 bin km kullanıldı. continental premium contact 205/55/16



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 3 Ağustos 2015; 10:06:20 >
  • Arkadaşlar 125'lik kırmızı, manuel FR için 63 bin lira fiyat aldım Doğuştan. Her şey iyi güzel de şu led farların aydınlatması mercekli xenonlara göre gerçekten doyurucu mu? Örnek fotoğraflarını var ise atabilir misiniz? Bir de malum sisler dönüşe duyarlı değil. Bir kaç arkadaştan zaten buna gerek olmadığı şeklinde söylemler duydum. Ledler kıyıyı köşeyi iyi aydınlatıyor mu? Teşekkürler.

    Ha bir de 150 lik DSG li model ile arasında 9500 TL. fiyat farkı var. 125 lik tercih etmem akıllıca mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Life Jacket

    Arkadaşlar 125'lik kırmızı, manuel FR için 63 bin lira fiyat aldım Doğuştan. Her şey iyi güzel de şu led farların aydınlatması mercekli xenonlara göre gerçekten doyurucu mu? Örnek fotoğraflarını var ise atabilir misiniz? Bir de malum sisler dönüşe duyarlı değil. Bir kaç arkadaştan zaten buna gerek olmadığı şeklinde söylemler duydum. Ledler kıyıyı köşeyi iyi aydınlatıyor mu? Teşekkürler.

    Ha bir de 150 lik DSG li model ile arasında 9500 TL. fiyat farkı var. 125 lik tercih etmem akıllıca mı?

    Dsg 7500 lira fiyat farki.2000 lira fark kaliyor arada ancak 150lik dsgnin liste fiyati ile indirimli 125ligin arasinda 2000 lira var ise hic birsey.bana kalirsa 150lik dsg act fr almalisiniz tabi butceniz uygunsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuins

    Kaza boya tramer yok. 2013 aralık trafik çıkışlı sıfır kokusu üzerinde.leon fr ı Uzun zamandır takip ediyodum böyle bir ilan çıkınca kaçırmak istemedim..

    Günümüz piyasa şartlarında şaşırtıcı seviyede ucuza almışsınız. Hayırlı olsun. Ben de 2. elde çok araca baktım fakat sıfıra çok yakın fiyatlar vardı. Özellikle 2-3 ay sonraya sıra verilmesi ve araç geldiğinde oluşacak kurun ve dolayısıyla fiyatın belirsizliği gibi konular ikinci el piyasasını yüksek tutuyordu. Birçok satıcı sıfır ile aynı rakama araç satmaya çalışıyordu. Dediğiniz gibi 10 binde FR bir aracın 51 bin tl ye alınması çok iyiymiş.
  • Life Jacket L kullanıcısına yanıt
    Araçtan performans beklentiniz biraz da olsa varsa önermem 125'lik FR almanızı. 0-100 süreleri 125'lik için 9.1 sn, 140'lık için 8.2 sn, 150'lik için 8.0 sn. 140 ile 150 arasında hissedilebilir bir performans farkı pek olmayabilir ama 125'lik performans olarak gerisinde kalıyor diğer FR'ların. 140'lık gelmeyecek artık ama eylül sonu, ekim itibariyle 150'lik manuel FR'ların geleceğini söylemişti bayi. Liste fiyatı muhtemelen 67-68.000 lira olacak. 125'liğin liste fiyatından 2-3 bin lira fazla olacaktır. Ama aceleniz yoksa değer o farka.

    1 yıldır hiç ihtiyaç duymadım dönüşlerde sis farına. Demekki yeterli aydınlatmayı sağlıyor ledler dönüşlerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss


    quote:

    Orijinalden alıntı: bubesa

    Takozları bulmaya çalıştım ama bulamadım:( @junkerss

    Hocam eger var ise takozlar on amortisor milinin uzerindedir. Ve plastik amortisor korugu milin uzerini orttugu icin gorulmeyebilir. Bir lastikcide aracı onden havaya kaldırırsanız amortisor boslar ve uzar. Daha rahat bakarsınız.

    Basınclar normal degerde ama 1 psi daha dusebilirsiniz. Eger takoz unutulmadıysa zamanla alısmaktan baska care yok.

    Ben kendim cift kriko ile yukseltmistim aracı. Foto ekliyim. Bu sekilde yukseltirseniz takozu kontrol etmek kolay olur. Ama siz yukseltip bakacaksanız krikonun koyulayacagı yere dikkat edin. Kapı altı marspiyerde ucgen ile belirtilmistir nerden koyacagınız. Krikonun agzındaki oyuk aracın altındaki cıkıntıya denk gelecek.
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

    Takoz konusu benim de yeni öğrendiğim bir konu oldu. Aracımda sol ön süspansiyonda değişik bir sertlik vardı ve sürekli vurma sesi duyduğum için servise gitmiştim. Aklımda sürekli amörtisörün patladığı ve değişmesi gerekebileceği düşüncesi vardı ki deneme sürüşü sonrasında aracı kontrol ettiler ben de kısa süre bekledim. Sonrasında bana lastikte fazla hava olduğu bilgisi verildi fakat ben bu durum ilk görüldüğünde tüm lastik havalarını kontrol ettiğime eminim. Hem neden sadece sol ön lastik yüksek havalı kalsın ki diye şüphe duymuştum. Hatta lastik havasına bakmadan salihliden izmire servise giden bir sürücü konumuna da düştüğüm için biraz utandım. Bence benim aracımda bahsedilen bu takoz unutulmuştu ve bunlar sessizce takozu çıkarıp suçu benim üzerime attılar. Ben de kuzu kuzu geri döndüm. Şimdi doğal bir leon sertliği dışında anormal bir sertlik veya ses yok. en azından sağ ve sol arasında farklılık kalmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sk8ter_Boi

    Millet 1. Vites gecmiyor ya da geciremiyorum malesef. 1. Vites kemikli digerleri yag gibi kayiyor. Sola cekip hafif ileri itince 1. Vites yerine oturmasi lazim. Dibine kadar itmezsem caaaart diye bir ses. 41km çarşıda dolastim 2 kez oldu malesef. 16km/h ortalama hiz ile 10.1lt yaktim bugun cehennem sıcağı gibi hava vardi.
    Arac 250km de henüz

    benim araç 15 bin km de. ben de ışıklarda 5-6 kez 1. vitese geçmeme sorunu yaşadım. araç bariz şekilde vitese geçmemekte direniyor bazen, stop edip tekrar çalıştırarak ilerliyorum.
  • Vitese geçmeme konusu normal değil ki servise başvursanız daha iyi olmaz mı? Özellikle sıkışık trafikte birinci vitese geçirmekte zorluk yaşamak çok hoş değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Life Jacket

    Arkadaşlar 125'lik kırmızı, manuel FR için 63 bin lira fiyat aldım Doğuştan. Her şey iyi güzel de şu led farların aydınlatması mercekli xenonlara göre gerçekten doyurucu mu? Örnek fotoğraflarını var ise atabilir misiniz? Bir de malum sisler dönüşe duyarlı değil. Bir kaç arkadaştan zaten buna gerek olmadığı şeklinde söylemler duydum. Ledler kıyıyı köşeyi iyi aydınlatıyor mu? Teşekkürler.

    Ha bir de 150 lik DSG li model ile arasında 9500 TL. fiyat farkı var. 125 lik tercih etmem akıllıca mı?

    125 'lik araçları satıyorlar fakat 140 ile 150'lik arasında belli bir dönem ortaya çıkan bu durum araçların ikinci el değerlerini düşürebilir diye düşünüyorum. Bu araçlar çirkin ördek yavrusu muamelesi görürlerse hiç şaşırmam. Tamamen stok eritme çabası fakat hiç olmasa fiyatını da ona göre indirimli yapsalar. Belli bir kampanya dahilinde insanların kaybı olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Life Jacket

    Arkadaşlar 125'lik kırmızı, manuel FR için 63 bin lira fiyat aldım Doğuştan. Her şey iyi güzel de şu led farların aydınlatması mercekli xenonlara göre gerçekten doyurucu mu? Örnek fotoğraflarını var ise atabilir misiniz? Bir de malum sisler dönüşe duyarlı değil. Bir kaç arkadaştan zaten buna gerek olmadığı şeklinde söylemler duydum. Ledler kıyıyı köşeyi iyi aydınlatıyor mu? Teşekkürler.

    Ha bir de 150 lik DSG li model ile arasında 9500 TL. fiyat farkı var. 125 lik tercih etmem akıllıca mı?

    https://www.youtube.com/watch?v=hYv7uw0JWjQ
    Bence aydınlatma testi yapılmış.8.30 dan sonra bakarsanız size fikir verebilir.




  • Yeni 1 serisi bmw gordum. Arka farları bildigin leon cakması olmus. Ayrıca gordugum arac apollo mavi gibi bir renkteydi. Direk leon sandım uzaktan. Sonra yakınlasınca bu ne beee dedim

    Led de degil halojen galiba. Tup seklinde yapmıslar.

    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 3 Ağustos 2015; 20:30:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stoplar led, sinyal ve fren halojen kardeş.
    Güzel araba, Leona Stoplar benzese de hayalim deki araç Kemalcim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarını paylaşan arkadaşlar için teşekkürler, bugün gittik ve siparişi geçtik. artık leon klubune dahil olduk diyebiliriz.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    150'lik manuel 20 gün önce kaporasını yatırdım.Bu ayın 15-20 si gibi araç geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 14231424142514261427
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.