Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1393. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.787
Cevap
368
Favori
2.586.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13911392139313941395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar dediginiz lastikler zaten energy saver ve turanza oldukca kotu lastikler yol tutus bakimindan. conti contact 5 iyidir arkadasin dedigi gibi.

    @ognemir
    evet yanlis bakmisim tekrar baktigim zaman 9.6 sn oldugunu gordum. leon 1.2 9.9 sn. pek fark yok arada aslinda. o haric olsun o zaman.

    bu arada sohbetler bu sekilde devam etsin. tartisma ortami olmasin lutfen. arac yaristirmaya gerek yok burda. deneyimi olan deneyimini sorusu olan sorusunu yazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Bende bundan önce grande punto vardı. aynı sıkıntılar onda da fazlasıyla mevcuttu.
    artık şans mı, kullanıma bağlı mı bilmiyorum.
    benim araç daha 7 aylık. sürekli kapalı otoparkta kalmakta. güneş ve soğuk almıyor. ona rağmen fitillerin böyle sertleşmesi enteresan bir durum.
    forumda servisten kapı fitillerini garantiden değiştirenler var.
    vaktin varsa bir zorla derim.
  • Ben 2sene energy saver , son 2 senedir de primacy 3 kullanıyorum. Yumuşak lastikler ama uslu bir sürücü olmama rağmen çok çabuk patinaja sarıyorlar.
    Birsonraki lastiğimi kesinlikle conti premium contact 5 alacam.Kardeşimin astrasında conti eco con 5 var. Frenlemede sanki yere daha iyi tutunuyormuş izlenimi veriyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xalx

    arkadaslar dediginiz lastikler zaten energy saver ve turanza oldukca kotu lastikler yol tutus bakimindan. conti contact 5 iyidir arkadasin dedigi gibi.

    @ognemir
    evet yanlis bakmisim tekrar baktigim zaman 9.6 sn oldugunu gordum. leon 1.2 9.9 sn. pek fark yok arada aslinda. o haric olsun o zaman.

    bu arada sohbetler bu sekilde devam etsin. tartisma ortami olmasin lutfen. arac yaristirmaya gerek yok burda. deneyimi olan deneyimini sorusu olan sorusunu yazsin.


    Ben genelde 0-100 hızlanmasın değil de 80-120 arası hızlanmayı önemsiyorum. 130hp nin 110'a oranla ara hızlanmada 0-100 e göre daha fazla arayı açacağını düşünüyorum.
  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Hocam yarın bi götürüp göstericem.
    Fitiller garantiden değişiyorsa zorlayacam. Çünkü inanın camlar kapalıyken bildiğiniz zangırtılardan sinirler alt üst olmuş durumda.
    Benim araçda 6 aylık. Bu sorunları yaşadığıma inanamıyorum cidden. Hepsi ufak tefek ama bitmiyor =)
  • Benim araçta da Michelin Primacy HP'ler var fabrika çıkışı. Islak zeminde temkinli olmak gerekiyor bu lastiklerle. Ayrıca İzmir'in asfaltı kötü olsa da yüksek devirli kalkışlarda patinaj yapıyor.

    Lastikleri değiştirdiğimde 2 seçenekten birini alacağım. Continental ContiSportContact 5, GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2.

    FR için 225/45 R17 ölçülerinde her ikisi de 270-280 TL aralığında satılıyor. Ben biraz GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2'ye kaymış durumdayım ama CSC5 de çok iyi lastik.
  • Belki biraz benim kullanım alışkanlığım veya boş vermişligim continental lastik golf 6nin üstünde geldi 4,5 yıl kullandım lastikleri son 7-8 ayı saymazsak yol tutuş vs sorunu yaşamadım, toplamda 53 bin km yol yaptım

    Continental candir lastikte benim için

    Yanlış anlamasinda bi arkadaş turanza demiş valla ben sırf ucuz diye bristhone turanza aldım golf e valla 4,5 yıllık continental den kötü çıktı dsg araç ile pati cektirmenin zevkini tattım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frleonfr -- 21 Temmuz 2015; 19:18:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frleonfr

    Belki biraz benim kullanım alışkanlığım veya boş vermişligim continental lastik golf 6nin üstünde geldi 4,5 yıl kullandım lastikleri son 7-8 ayı saymazsak yol tutuş vs sorunu yaşamadım, toplamda 53 bin km yol yaptım

    Continental candir lastikte benim için

    Benim de bildiğim conti nin kötü lastiği yok. Hep belli bir kalitenin üstünde.
    Michelin super pilot Sport çok iyi lastikken, Energy Saver lastik kendi segmentinin çok altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noss N kullanıcısına yanıt
    Bir önceki kasaya göre arkasını biraz çabuk bıraktığına bende katılıyorum. Özellikle şanzıman dsg iken böyleydi. Manuelini hiç denemedim.Hemen devreye giren esp güzel işler yapıyor ama 60 ile çok rahat dönülebilinecek bir virajda esp nin hemen devreye girmesini bende anlayamamıştım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32CD2DF4A -- 21 Temmuz 2015; 21:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xalx kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize kısmen katılıyorum. Katılmadığım yer golf parasının arabası dediginiz cümle.. golf ile beraber bütün araçlar için fikrim aynı değerinin çok çok üzerinde fiyatlara satılıyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnsuff C kullanıcısına yanıt
    212 avm nin ordaki kelebek viraj mı bu ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ognemir kullanıcısına yanıt
    Ben de daha üst hızlanmalara bakıyorum.
    0.100 yada 80.120 deģilde.
    önemli olan 140 üzerinde hızlanmanın nasıl arttığı.. dijital ekranda 3 km birden atabiliyorsa sanki daha heyecanlı bir hal alıyor hızlanmak.
    1.6 dsg dizen leon aracım maalesef 140 üzerinde hadi 150 üzerinde tek tek artardı.. 170 den sonra çok isteksiz hızlanırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hızlara çıkacak ortamlar genelde otoban yolculuklarında olduğu için ,bu yolculuklarda da genelde eşim ve çocukta oluyor 120-130 üzerine çıkmamaya özen gösteriyorum.80-120 dememin sebebi memlekete giderken bolca tek gidiş tek geliş yoldan gidiyorum.Çayırda gezmeye çıkmış gibi süren çokça sürücü oluyor,onları hızlı bir şekilde sollamak riski azaltıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu disi bir sorum olacak.
    1.8 tfsi motor hakkinda bilgisi olan varmi?
    120 beygir 230 tork varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoncucan

    Konu disi bir sorum olacak.
    1.8 tfsi motor hakkinda bilgisi olan varmi?
    120 beygir 230 tork varmis.

    Detayı hakkında bilgim yok ama a4 ve bazı a5 lerde kullanılan bi motor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnsuff

    Aracımdan ben çok memnunum genel olarak ancak yol tutuşu konusunda bir kelam da ben edeyim.

    Bilmiyorum neden kaynaklanıyor ama 145-150 km hız ve sonrasında güven duymuyorum araca çok kararsız gidiyor gibi bir his alıyorum savrulacakmış gibi. Belki benim kuruntumdan veya aracımdan veya lastiklerden bilemiyorum. Hatta büyük ihtimal lastiklerden olabilir.

    2009 dan önce Octavia 1 ve 2 kullanmıştım 9 sene kadar. Açıkçası bu araç octavia dan daha iyi yol tutuyor diyemiyorum ki beklentim o şekildeydi daha kısa dingil mesafesi ve daha spor bir araç olması sebebiyle.

    Aşağıda geçen başımdan geçen bir şeyi anlatacağım ama bunun faturasını aracıma değil lastiklerime çıkarıyorum.

    Yaşım 30, 18 biter bitmez ehliyet aldım dolayısıyla kabaca 11 senelik şöförüm diyebilirim. Bu kadarlık şöförlüğümde hiç bir zaman hiç bir şekilde yaşamadığım şekilde düşük süratte hiç beklemediğim bir anda aracın hakimiyetini kaybettim 1 ay kadar önce.

    Gece saatinde halkalı dolaylarında bir viraja girdim. Ancak öyle bir viraj ki zaten max 30 la girilir. Çok keskin. Bugüne kadar da 200 kere geçmiş olabilirim oradan. Yine her zamanki gibi girdim. Araç aniden koptu yoldan sağa savruldu. Ani bir refleksle ters tarafa kırdım öteki tarafa savruldu. tekrar kırdım öteki tarafa.. Allahtan kimse yoktu gece vakti ve 2 şeritli dar bir dönüştü kimse olmadığı için ortasından rahat rahat dönüyordum.. O sebeple sağa sola vurmadan kurtardım.. Yolda yağ vs mi vardı diye indim baktım yok. Ancak gece belediye sulamalarından yola sağlı sollu su dökülmüş sırılsıklamdı. Ancak yolun ıslak olması bu kadar mı etki eder. esp vs çalıştı mı farketmedim bile o panikle. belki de o kurtardı... spin de atabilirdim...

    Bugüne kadar o virajda saçma sapan bir şekilde kaza yapmış araçlar görüyordum ve anlam veremiyordum. Çünkü gerçekten isteseniz de hızlı giremeyeceğiniz bir dönüş . Az daha ben de onlardan biri oluyordum. Çarpsam benim burnum dahi kanamazdı ama o hızda kayıp arabayı vurarak tarihe geçerdim herhalde! Artık buraya kuzu gibi giriyorum.

    Gerçekten aracımla beraber gelen michelin lastiklerden hiç ama hiç memnun değilim. michelin energy saver.. kaygan zeminde inanılmaz patinaja düşüyor hemen kayma eğilimi gösteriyor. araç allahtan 105 lik 140 lık olsa demek ki uçacağım.. biraz daha ömrü dolsun direk çöpe atacağım o kadar memnuniyetim düşük bu lastikte.

    Genel olarak güven vermiyor. Islak zeminde ise hafif bile olsa gaza da frene de dokunmaya korkuyorum hele ki viraj da varsa.

    Aracın efsane bir yol tutuşu yok bence ama standart kullanıcıların çoğunu memnun edecektir. Ben ise bir tık daha iyisini beklerdim.


    Merhaba; aynı virajda daha önce bir çok aracın kaza yaptığını gördüğünüzü bahsetmişsiniz, 30 km ile ancak gidilebildiğine göre muhtemelen çok keskin bir viraj ve keskin bir viraj olması sebebiyle asfalt üzerinde diş olmadığı, lastiklerin yerle temasının zayıf olduğu kanısındayım, aynı yerden tekrar geçtiğinizde trafiği ve kendinizi tehlikeye düşürmeden asfalt üzerinin dişli mi yoksa kaygan bir zemin mi olup olmadığını kontrol edin, eğer asfalt dişli değilse zaten lastiklerin yola tutunması zayıflar ayrıca uzun süredir toz birikintisi olan dişsiz asfalt üzerine bahsettiğiniz sulama aracından yola dökülen su, yolun sabun gibi kaymasına neden olur, şöyle bir örnek vereyim uzun zaman yağmur yağmayıp ilk yağan yamurda (çise denen durum) lastiklerin yola tutunması zayıf olduğundan çok kayar ve sebebi de biraz önce bahsettiğim durumdur, ancak aynı yola yoğun yağan yağmur sonrası yol üzerindeki tozun toprağın temizlendikten sonraki tutuşu çok fark eder, dolayısı ile bu virajın tozlu asfaltının üzerine sulama aracından dökülen suyun etkisi ile çok kaygan bir zemin oluştuğu bu durumda aracın verdiği tepkilerin normal olduğunu düşünüyorum.Selamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vag-Com ile XDS ayarını strong yani güçlü olarak ayarlayıp test eden oldumu hiç
    Kendi aracımızda ve iki arkadaşımın aracında bu şekilde ayarladım ama uzun süreli test etme şansım olmadı.
    Müsait bir zamanda sert şekilde test etmeyi düşünüyorum

    XDS nedir? diye soracak olan olursa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firozat -- 21 Temmuz 2015; 23:37:26 >




  • Finish kare fk1000p yi nasıl uyguluyoruz.ürünü sipariş ettim bugün daha önce uygulayan arkadaşlar yardım edebilir mi. Bu arada arac daha 15 günlük şuan uygulamama gerek var mı daha sonra mı uygulamalıyım.. Şampuan ve bez için ne önerirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu üstadım kavgası bile çıktı Gürbüz arkadaştı yanlış hatırlamıyorsam deneyip yorum yapan.

    Bende güncel bir yakıt verisi paylaşayım 1.2 tsi 105lik dsg için ve 300 şehirler arası 200 ankara şehir içi, ilk defa kalan ve yapılan km toplamı 1000i geçti, arabada 5bini devirdi 29 mayısta teslim almıştım
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: firozat

    Vag-Com ile XDS ayarını strong yani güçlü olarak ayarlayıp test eden oldumu hiç
    Kendi aracımızda ve iki arkadaşımın aracında bu şekilde ayarladım ama uzun süreli test etme şansım olmadı.
    Müsait bir zamanda sert şekilde test etmeyi düşünüyorum

    XDS nedir? diye soracak olan olursa


    Biri bi kaç gün önce strong yaptım çok iyi oldu çok memnunum tarzı bi şeyler yazdı

    Sonra bi muhendis bey gelip bilimsel olarak durumun mümkün olmadığını söyledi ardından klasik bi durum yaşandı bizim çadır pardon forum karıştı

    Bi kaç günluk mesajlarda konu epey işlendi bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 13911392139313941395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.