Şimdi Ara

SEAT LEON 1.6 mpi YAKIT TUKETIMI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
66.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • abi arablaar çok yakmıyor. akaryakıt fahiş fiyatlarda. millet hala v8 lere gönül rahatlığı ile binerken türkiyede 1.6 lara lpg takmak zorunda kalınıyor.
  • Başka bir forumdaki yorumu aynen aktarıyorum
    "Arabam benzinde de, LPG'de de paranın .mına koyuyor"

    KATILMAMAK ELDE Mİ?
  • Bende arabamdan memnunum biz şanslıyız. 1.4 TSI olupta benzine para dayandıramayanlar ne yapsın. 1.4 TSI sahipleri bizden daha çabuk pes ediyor. Benzin 5 lira sınırında bu devirde sırf benzinle araç kullanılmaz artık. Araç basarsan çok yakıyor. En son ortalamada 7-8 yakmışım Ankara trafiğindeki sakin kullanımda Deviri yüksek tuttup dip gaz gezersem 25 liralık gazı birgünde su içer gibi bitiriyorum. Sakin kullanımda bana çok rahat yetiyor.
  • arkadaslar 1.6 león alıcam reference buldum reference ler nasıl bılgısı olan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Bende arabamdan memnunum biz şanslıyız. 1.4 TSI olupta benzine para dayandıramayanlar ne yapsın. 1.4 TSI sahipleri bizden daha çabuk pes ediyor. Benzin 5 lira sınırında bu devirde sırf benzinle araç kullanılmaz artık. Araç basarsan çok yakıyor. En son ortalamada 7-8 yakmışım Ankara trafiğindeki sakin kullanımda Deviri yüksek tuttup dip gaz gezersem 25 liralık gazı birgünde su içer gibi bitiriyorum. Sakin kullanımda bana çok rahat yetiyor.

    Leon aracımla kaa yaptım sanayiye verdim. Bana ilk önce accent verdiler. Araba berbattı ama motoru gerçekten muazzamdı 1.5 crdi 110 bg. Tork özellikle bayırlarda kendini hissettiriyordu. SOnra aracı aldılar yerine fiat punto verdiler tek kapı. Bugün 100 km ye yakın yol yaptım 4.2 gibi bir değer elde ettim. Gayet güzel bir değer. Tüplü aracıma göre gerçekten makul. Fakat araç 75 bg. kalkışlarda çok problem yok ama hızlanırken çok yavaş kalıyor ve gaz tepkimeleri berbat. Gazı kökleyince leonda uçardı. Bunda gazı köklüyorum 2-3 saniye sonra araç yavaş yavaş ivlenmeye başlıyor. Az yakıyorda, az yakacak diyede 1.3 75 bg motor kullanmak bana makul gelmedi.




  • yakıt tüketimi olayı benzinli araç olduğu için fazla olması normal ama aracın ısınmama olayı ısı müşürünü baktır derim.
  • Soğuttunuz beni bu araçtan he:)
  • Seat'ın bu motorunda %85 oranında ethanol kullanılabiliyormuş doğru mu?
  • 1.6 Reference kullanıyorum,aldığımda 2 hafta kullandım benzinle 10-12 lt lerdeydi.Atiker sıralı sistem taktırdım 65 TL = 290-300 km garanti.Her gün Kayaşehir-Maslak yapıyorum.
  • arkadaşlar bundan önce golf 5 sportline kullandım fsi şimdide leon 1.6 sport up almayı düşünüyorum . wv nin mpi motorunu kullanıyor bildiğim kadarıyla hantal motor çok yakar diyorlar ama Ankaradayım ve araçta 3 bin deviri geçmem ben , güncel LPG ' li yakıt tüketimi nedir aracın litre olarak yazarsak daha faydalı olur sanırım sonradan okuyanlar için ( kuruş olarakta yazabilirsiniz) şimdiden teşekkürler
  • Seat Leon 2006 referance kullanıyorum 2013 ten beri.
    Araçta LPG var.
    120~140~160 dan aşağı indiğimi hiç bilmem.
    Yaklaşık 26 Lt tüpü var. Fulleyince şehir içinde 220 km şehir dışında 260-270 km yol gidiyorum.
    Lpg yüzünden performansı ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Hatta bir çok insan LPG de bu aracın nasıl böyle iyi bir performans çıkardığına şaşırır.

    Leon öyle her adamın sürebileceği bir araba değil. Hele ki damarlarında delice kan akan gençler için daha da dikkatli olunması gereken bir araba. Sebebi aracın güven vermesi ve bu güvenin seni yanıltması.

    Basarsın gider, basarsın durur. Bu seni tahrik eder. Işıklarda ben kalktıktan 50-70 metre sonra kalkan araçları izlerim genelde dikiz aynamdan. Tüm bu artistik yönü sen hız yaparken yeri gelir yağışlı yollarda kaza yapmana sebep olur. Kimi zaman benim gibi takla bile atarsın. Çünkü bu araç yolda iken bastığını bile anlamazsın! Hele ki egzozun 3 bin devirden itibaren tahrik edici sesi, yanında bir de formula gibi oturduğun yerde gömülü kalmanın ve ön kaportayı görmeden arabayı sürmenin verdiği haz eklenince kimse umrunda olmaz.

    i20-i30 a binmek nasip oldu leon dan gayrı. O gün leon un kıymetini bir başka anladım. Kendimi eşeğe binmiş gibi hissettim.

    Söz konusu leon olunca yakıt makıt konuşmaya gerek bile yok.Şuan LPG ye en iyi uyum sağlayan araç Leon. Hitler motor diye geçer. Yok LPG istemem, benzinde giderim ama yakıtı da dert ederim derseniz, bence bu arabayı rahat bırakın. Hatta bu tarz arabaları komple bırakın. Çünkü söz konusu araç için bence bu tarz tartışmalar hakaret gibidir. Leon bu abi! Daha ne olsun ötesi mi var, bu fiyata, bu performansa, bu yakıt tüketimine (lpg kesinlikle sorun çıkarmıyor) başka araç var da biz mi bilmiyoruz?

    Varsa etrafınızda bir leoncu, yanınızda otursun, şöyle bir binin bu araca. Sonra köşede inin, arabanın arkadan gidişini izleyin bir de.
    Yayvan arka tamponun yola oturuşuna bakın.

    Hele ki marşpiyer, spoyler, spot, ses sosteminiz varsa offff trafikte hastanız çok olur. Çünkü bu araca modifiye bile bambaşka oturuyor.

    Yeni leon (2014 sonrası) kasalarını sevmedim. Ama siz 2006~2007~2008~2009 vb modellerine bakın, derim.

    Not: Kazadan sonra trafik ekipleri, ustam ve ailem, başka bir araçla kaza yapsaydım Şuan yaşamayacağım konusunda hem fikirdi. 3 takla attım, tavan direkleri 1 cm eğilmedi. Sağlamlık konusuna girmeyi bile gerekli görmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yakit konusunda neden bu kadar birbirinden farkli sonuclar cikiyor anlamis degilim dogrusu istanbul trafiginde lpg kac kurus yakiyorsunuz bilgi verirseniz cok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan sahibi değilim ama 13 litre yakıyor şehir içi, Golf bifuel fabrika çıkışı lpg olan bu motora sahip aracın şehir içi fabrika verisi de 13 litre lpg idi. Bu değer kullanışa güzergaha mesafeye kullanışa göre değişir tabiki.
  • 2012 de izmirde sixt ten seat leon kiraladim. Dizel ve otomatikti. Yesilyurt izmir den ahmetbeyliye gittim geldim sonra yesilyurt tan havalimanina gittim arabayi teslim etmek icin

    Arada dizel koymak icin bp de durdum oradaki elemana fulle dedim. Eleman abi araba kiralikmi dedi bende evet dedim

    O zaman dedi ibrenin biraz uzerine cikalim yeter dedi. Adam yalnizca 15 tl lik dizel koydu o kadar

    O zamandan beri seat leon hayraniyim. Abi bu ne manyak bir yakit tasarrufudur kafayi yedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.