Şimdi Ara

Seat Leon 1.2 TSI mı yoksa 1.6 TDI mı, son karar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Bu konuda bir çok şey yazıldı fakat o kadar araştırdım ki paylaşmazsam çatlardım :) o yüzden sizlerle paylaşmak istedim.


    Yeni leondan almayı planlıyorum(26.9.2015) 1.2 tsi ile 1.6 tdi arasında gittim geldim ve sonunda tsi motora karar kıldım sebepleri aşağıdadır.

    Ortaya bir sonuç koymak için basit herkesin bildiği değişkenleri matematik üzerinden excell tabloları yorumlayıp sizler ile paylaşmaya çalıştım.

    Hesaplarda:
    Benzin fiyatı 4.5 tl
    mazot fiyatı 3.9 tl baz alınarak gerçeklendi.



    15 bin km / yıllık kullanım için:
     Seat Leon 1.2 TSI mı yoksa 1.6 TDI mı, son karar


    20 bin km / yıllık kullanım için:
     Seat Leon 1.2 TSI mı yoksa 1.6 TDI mı, son karar


    burada daha:
    Dizel motorun gürültüsü(konforu azaltıyor)
    Ağır bakım olasılıklarını (ekli değil ki eklesem benzin dizel farkı daha da düşerdi)
    Araç kasko değeri dizel de daha pahalı (ekli değil)
    Araç sigorta değeri dizel de daha pahalı (ekli değil)
    Bence bunlar eklenince benzinli daha ucuza geliyor :))


    Neyse elimizdeki veriler ile şunu sonuç olarak çıkardım ki eğer:
    15 bin km yaparsam yıllık, dizel 650 tl yaklaşık daha karlı (21 senelik parayı peşin ver dizel al)
    20 bin km yaparsam yıllık, dizel 994 tl yaklaşık daha karlı (14 senelik parayı peşin ver dizel al)

    arabayı 3 sene kullanıp satar yenilerim diye planlıyorum. O zaman neden 14 bin tl fark verip alayım diye düşünmemek elde değil... Çünkü bana 3 yıl için max maliyeti 3 bin olacakken neden kendimi kasıp o kadar fazla para vereyim... Şu bir gerçek ki dizel motorlar daha çok tutuluyor fakat artık belli bir limiti aştı fiyatlar ve büyük oranda benzinliye dönüş olacak gibi. Kaldı ki volkswagen grubu arabalarda dizel emisyon fiyaskosu çıktıktan sonra ne olacağı hala belli değil. Doğuş grubunu arayıp konuştum ama kimsenin fikri bile yok bizi etkilemez havalarındalar hala... Umarım dizel benzinli karmaşası yaşayanlar için fayladı olmuştur...

    Şu an oluşturduğum excelli buraya ekleyemedim, ihtiyacı olan olursa yardımcı oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb34 -- 26 Eylül 2015; 17:01:17 >







  • Gerçekten güzel ve çok aydınlatıcı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Bu hesap biçok kişinin aklındaki soruya cevap olucaktır :)
  • Ayni hesabi bende arac almadan yapmıştım senelik 10 bin civadi yaparim diye ve bende benzinli leon aldim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirei

    Ayni hesabi bende arac almadan yapmıştım senelik 10 bin civadi yaparim diye ve bende benzinli leon aldim :)
    zozo yorumun için teşekkür ederim. Bugün yine bir kolaçan ettim dizel tercih eden arkadaşlardan "kardeşim sanki o fiyat farkını satarken almıyor muyuz" gibi tepkiler gelmiş. Fakat o arkadaşlar bilmelidir ki anahtarı çevirdiğin anda dizel aracında meydana gelen değer düşmesi ile benzinli arabadaki değer düşmesi bir değildir. siz 2. elde benzinli ile dizel arasında (leon style modelinden bahsediyorum) 14 bin tl(indirimler ile 14 bin yoksa 16 bin...) fark görebildiniz mi ben pertlilerde dahi böyle bir fark göremedim... Yani demem odur ki çok kasmayın. Paranız fazla ise konfor önemli değil vereyim seat da kazansın devlette ben biraz fazla tork göreyim diyorsanız kolay gelsin

    edit...
    not: Benzinli model de şehir içinde kolaylıkla 7 lt/100 km de görmek mümkünken acaba dizelde 5.6 lt/100 km de görebilir misiniz bilemiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb34 -- 27 Eylül 2015; 12:39:50 >




  • bende aynı hesaba göre 1.2 tsi dsg aldım, yanlız fiyat farkı 16 bin lira oldu, iki araca da zam geldi ama dizele neredeyse benzinlinin iki katı zam geliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunlab -- 27 Eylül 2015; 12:45:06 >
  • Hayirli olsun
    ne zaman aldınız
    yakıt bilgilerini
    Kasko bedelini
    Sigorta bedelini
    paylaşabilir misiniz, teşekkürler.
  • sb34 kullanıcısına yanıt
    daha aracım gelmedi haftaya gelecek herhalde gemide şuan, kasko bedeli kişiden kişiye değişiyor sanırım, yakıt vss gelince anlarız, ben 1.2 dsg + sunroof için 62.050 ye anlaşmıştım. şuan 2 tane zam geldi, araç gelince tekrar dan gözden geçirecegim bakalım, bir orta yol buluruz umarım..
  • Bende standart dsg style için anlaştım ama zamlardan sonra ne olur bilmiyorum haftaya teslim ederler herhalde. 2500 tl kadar zam geldi... sanki hepsini bize yüklemek istiyorlar gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sb34

    Bende standart dsg style için anlaştım ama zamlardan sonra ne olur bilmiyorum haftaya teslim ederler herhalde. 2500 tl kadar zam geldi... sanki hepsini bize yüklemek istiyorlar gibi.

    aynı zamanda sipariş vermişiz sanırım, ben anlaştıgımda 60.400 liraydı siz pazarlık fln yapmadınızmı?
  • Aynen bende de 60400 du 59400 e anlaştık da şimdi ne diyecekler bilmiyorum. Hangi bayi ile anlaştınız siz?
  • altur, adamların pazarlıkları bile standart, 1000 liradan fazla inmiyorlar dizellerde o dönem 3000 lira indirim vardı..
  • Muhtemelen bana teklif edilen sunrooflu yu benden sonra size teklif etmişler :) yani artık alıp bineyim diye alalım dedik düz olsun yeter diye... iyi pazarlık yapmak lazım size onu 64 ten aşağıya zor verirler gibi. Düzü için 62 diyorlar yani..
  • ben agustosun 8.de sipariş vermişdim baya oldu yani ellerinde çok araç vardı ben sipariş verdigimde, ama led fln istedigimde kasım-aralık ayı gibi gelir dediler, şuanda jant için tekrar bi pazarlık daha yapacam, artık gelse şu araç..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunlab -- 27 Eylül 2015; 19:56:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunlab

    ben agustosun 8.de sipariş vermişdim baya oldu yani ellerinde çok araç vardı ben sipariş verdigimde, ama led fln istedigimde kasım-aralık ayı gibi gelir dediler, şuanda jant için tekrar bi pazarlık daha yapacam, artık gelse şu araç..
    Siz daha önce sipariş vermişsiniz, geçen bir iki yeri aradım full dolu bir araç vardı sizin istediğiniz gibi (bayi ergüvan mı neydi )ama indirim diyince pek yanaşmıyorlardı 73 bin fiyat demişti. Bir yerde de tam benim istediğimden vardı fakat madem bekledim alturla papaz olmuyalım diye beklemeye aldım.. alturun araçları bayramın birinci günü gemiden inmiş galiba, gelecek hafta teslim olacak.
  • sb34 kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle yarın ararlar, sonuçda şase numarası belliyle direk işlemi başlatırlar, advance paket + sunroof bir araç vardı, karşıda erya sanırım ordan aradılar, kırmızı fln araç onlarda 72 73 gibi bir fiyat istediler, ben şuan anca bu aracı alabilirim bütçem ona yetiyor, ama sonradan da neden led paketli almadım diye pişmanda olabilirim, çok zor bir durum..
  • Konu çok dağıldı ama :) aracı aldıktan sonra veya anlaşınca fiyat alırsanız ve paylaşırsanız iyi olur. Hayırlı olsun şimdiden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sb34 -- 29 Eylül 2015; 10:58:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sb34

    Konu çok dağıldı ama :) aracı aldıktan sonra veya anlaşınca fiyat alırsanız ve paylaşırsanız iyi olur. Hayırlı olsun şimdiden...
    1.2 TSI manuel Leon alalı 5 ay oldu ve 5500 km gittim. Son deponun tamamını Ankara içinde kullandım ve ortalama tükettiği yakıt 6 lt gösteriyordu. Ankara trafiğinin İstanbul kadar olmadığını da düşünürsek 1.2 TSI ile 6 lt hatta daha altını görebilmek mümkün.

    Benzinli motorun sessizliği ve keyfini yaşama açısından, dizel motor ile arasındaki fiyat farkının da git gide açılmasını da göz önünde bulundurursak , 1.2 TSI tercih etmek mantıklı gibi geliyor.
  • Kasko ve trafik poliçesi ne kadar tuttu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunlab

    büyük ihtimalle yarın ararlar, sonuçda şase numarası belliyle direk işlemi başlatırlar, advance paket + sunroof bir araç vardı, karşıda erya sanırım ordan aradılar, kırmızı fln araç onlarda 72 73 gibi bir fiyat istediler, ben şuan anca bu aracı alabilirim bütçem ona yetiyor, ama sonradan da neden led paketli almadım diye pişmanda olabilirim, çok zor bir durum..

    Ne yaptınız kullaniyorsunuzdur herhalde memnun musunuz :) bizim ki ilaç gibi geldi ..
  • sb34 kullanıcısına yanıt
    araç beklentilerimi karşıladı, memnunum gayet, konforlu, seri, güzel ama şuan için yakıtı biraz fazla, onun haricinde sıkıntım yok, siz aldınızmı hocam aracınızı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.