Şimdi Ara

Seat Arona & Ford EcoSport & Opel Crossland ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
6.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    7 senede 23.000km yapan birisi olarak 4x4 ya da ekonomik tüketim olması çok önemli bi kriter değil babam için. Bir de VAG grubu araçların stoğu olmadığı için zaten DSG gibi bi ihtimal de olmayacak galiba bu gidişle
    Özgür_dh guzel yorun yapmis. Konunuzu takip ettim ama cevap yazmamistim. 2-3 hafta once ecosporta karar verdim ve gecen hafta 85 bin tl vererek fiyati sabitledim. 1-2 hafta sonra araci teslim alacagim. Style paket 165 bin ama tanidik indirim oldu nornalde 167.700 . Style pakette otomatik far, silecek, kararan dikiz aynasi, otomatik klima yok. Ön cama yenilerinde kamera koymuslar ve otomatik frenleme var. 5-80kmh hiz arasi yaya, araba vs. cikarsa otomatik frenliyor. Bu benim icin onemli bir ozellik. Kamera olunca trafik levhalarini okuyup hiiziniz fazlaysa sesli uyari veriyor ama benim icin onemli bir ozellik degil. Araci kullandim. Tok ve rahat bir arac ve daha buyuk bir arac kullaniyormussunuz hissi veriyor. Otomatik vitesi tork konvertorlu yani ariza ihtimali dsg ve cift kavramalar gibi degil daha dusuk. Ic malzeme kalitesi orta. Dis tasarim pek hosuma gitmesede idare eder. Ic tasarim cok eski kaldi ve hosuma gitmedi. Yani tasarim olarak guncel degil. Auto data sitesinden bir cok B suv ile karsialstirdim. Hatta C suvlarla. En yuksek olani diyebilirim. Enden Genislik olarakta ust siralarda. Boydan uzunluk loarak kisa ama 2 lastik arasi dingil mesafesi orta siralarda yani ic hacmi distan gorundugunden daha genis. Arka koltuklar enden ve boydan araca gore buyuk. Diz mesafesi gayet iyi. 1.70 boy icin on koltukla en az 10 cm mesafesi kaliyor.

    Aracin fiyati 165 degilde 180 ustunde olsaydi almazdim. Crosland x, arona vs. 190 bin. Muhtemelen arona bulmaya calisirdim. Daha guncel tasarimlari var. Kamiqi inceledim bence en kaliteli B suvlardan biri. Ama yukaridada yazilmis yuksek degil. Auto dataya girin ve skoda kamiq ve skoda scalanin olculerine bakin. Kamiq scaladan 8 cm yuksek. Alt yuksekligi ise 3 cm yuksek. Scala ve kamiq arasinda olcu olarak cok fark yok. Kamiqte benim hosuma.gitmeyen yukseklik oldu. Suv gibi degil. Kamiq ve Scaladan birinin uzun omurlu olacagini dusunmuyorum. 2 benzer arac olmus. Kamiq suv gibi degil.

    2. Elde ecosport muhtemelen kamiq ve arona ya gore daha az degerlenir. Artilari; en yuksek suv denebilir, boydan kisa, sehir ici ve yaşı ileri insanlar icin kisa olmasi avantaj, konforu ve toklugu guzel. Otomatik vitesi bas agritmaz. İç ve dış tasarimi yaşı ileri olanlar pekte onemsemez. Babamin araci manuel ve onunda otomatik ecopsort almasi icin israr ediyorum.

    Bagaj kapagini ise testlerde ve yorumlarda cok kafaya takmislar. 2 karis arkaniza biri parketse cok rahat poset vs. Konabilir. Ecoaport style daki donanim eksikler zaten mevcut aracinizda yoksa hissetmezsiniz. Diz hava yastigida dahil 8 hava yastigi ve otomatik frenleme olmasi da guzel. Fiyatina gore bence mantikli bir arac. Crosland x 190 bin ama 1 tane bulabilmistim onada liste fiyatindan fazla istediler 200 bin dediler. 35 bin tl fazladan vermeye gerek yoktu.

    Ek olarak yakit tork konvertorlu sanziman sebebiyle 8.5 lt sehir ici. Kullanicilarlada yazistim. Yaklasik bu deger. Arona ve kamiqte 7-7,5 diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 29 Temmuz 2020; 9:7:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ecosport ve Crossland X modelleriyle ilgili yapılan yorumlara katılıyorum. Her ikisi de gerek tasarım gerekse malzeme kalitesiyle rakiplerinin gerisinde diye düşünüyorum.
    Üçü arasında Seat Arona, bütçe sorun değilse Peugeot 2008, Ford Puma düşünülebilir ancak Puma 65 yaş üstü kullanıcı için fazla sportif olur gibi.
    Şu ortamda karar vermek de, araç bulmak da zor. İnşallah en uygun seçeneği almak kısmet olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 ilk ciktiiginda opsiyonladim. Fiyati 213 bin olunca ayni fiyata active life premium muydu neydi orta paket dizel otomatik 3008 vardi ona karar verdim. Sonra ayni fiyata c5 aircross fell adv. Daha mantikki geldi onu bekledim. Derken sehir degistirme ihtimalim belirdi belki ev mev alirim diye hic birsey almadim. Allahtan ekonomiyi yakin takip ederim, parayi borsa, altin ve doviz yaptim. Su an ecosport yerine saydigim araclari yine alabilirim ama paraya kiyamadim. Hatta kredi cekip elimdeki doviz ve altini korudum. 2008 en ucuz otomatik 230 bin. Puma en ucuz otomatik 206 bin. Ecosport a verdigim paranin uzerine puma icin 40 bin, 2008 icin 65 koymam gerekiyordu. Ecosportu fiyatiyla degerlendirmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 29 Temmuz 2020; 9:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ü arasinda kalmış olsam kesinlikle tercihim Opel Crossland X olurdu, binmeyen kullanıp deneyimlemeyenler yorum yapmış..

    1.2t motor gayet yeterli keyifli ve yol tutuşu inanılmaz güzel ki Opellerin yol tutuşunu üst otoritelerde kabul ederler..
    Ayrıca tork konvertörlü şanızmanı ile dsg gibi baş ağrıtma ihtimali olmaz..

    Alırken üst paketleri olursa daha makbul olur hele bir de cam tavan olursa kesinlikle arabadan inmek istemeyeceksiniz :)

    2. tercih ise biraz beklenebilirse1.33tce li bir yeni Renault Captur olurdu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlar için çok çok teşekkürler herkese.

    Bugün bir Seat Arona FR bulup opsiyonlattım, bayram sonrasına kadar babamın Passat'ını satıp sonra Arona'yı almayı planlıyoruz

    katkılarınız çok yardımcı oldu arkadaşlar. bu arada belirtmeden geçemeyeceğim; forumda kavga olmadan görüş-fikir bildirilen nadir konulardan birisi oldu sanırım bu duruma katkı sağlayan forum
    üyelerinin diğerlerine örnek olması dileğiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖZGÜR_DH Ö kullanıcısına yanıt
    Sonunda grupta Swift ile alakalı ‘bu yazılan noktalara dikkat çeken’ birini gördüm.. Sevindim.. 2019 Suzuki Swift sahibiyim.. Gerçekten araç birçok SUV’um diye geçinen yükseltilmiş HB’den daha yüksek.. Şaşırtıcı bir tavan yüksekliği ve yüksek oturma pozisyonu var.. Otoparklarda vs. parkettiğim zaman yanlarındaki nice yüksek denen arabadan daha yüksek olduğunu görmek hoşuma gidiyor..🤗 Öyle bir selam etmek istedim yorumu görünce.. Sevgiler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, evet showroom'larda annesinin mezurasıyla gezen tuhaf ve kıl bir adam görürseniz o benim. Tabi babamın fikriydi... Ama hayret ettim gerçekten Kamiq'ten kaba hesapla en az 8 cm. daha yüksek. Crossland'den de 3-4 cm. (oturma pozisyonu ve lastiklerin bastığı zemin arası)

    sevgiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın, izlenimlerinizi bekliyoruz. Tarih olarak sır değilse ne dediler?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Ha bir de fiyat sabitlediler umarım 🙏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖZGÜR_DH Ö kullanıcısına yanıt
    Amin inşallah, çok teşekkürler

    Umarım passat’ı kısa sürede ve iyi bi fiyata satarız da sorunsuz gerçekleştiririz alışverişi.

    Tarih olarak aracın 11’inde geleceğini söylediler ama ben pek inanmadım. Muhtemelen araç ellerinde ve zamlı fiyattan satmak için “gelecek” diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖZGÜR_DH Ö kullanıcısına yanıt
    Mezura işi bende de var.. Bir gün denk gelirsek bir bayiide kesin tanırız birbirimizi desenize 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Swift'ten açılmışken, eğer daha alakalı bir başlık varsa oradan devam edeyim, sadece şunu söylemeden geçemeyeceğim, EuroNcap çarpışma testlerinde haksızlığa uğramış bir modeldir. Hakkı 3 yıldız değil. Tüm rakipleriyle karşılaştırın, yetişkin ve çocuk koruması, yaya korumasında daha iyi ve başabaş olduğu araçlar 4 yıldız alırken sırf güvenlik hatırlatıcılarından müthiş puan kırıp 3'e düşürmüşler. Önce inanamadım, iyi ki tek tek puanlarına bakmışım. Acaba önde hava yastığı iptali, bebek uyarısı falan mı yok? Anlamadım. Sizin aracın sağ ön güneşliğinin arkasında var mı merak ettim. Bunun dışında saçma...

    Çenem düşmüşken devam edeyim, Swift eksik lanse ediliyor. Dünyada süpermini B sınıfındaki öncü SUV'lardan aslında. Tam bir segment otomobili. Türkiye'de gözardı ediliyor, yurtdışında aslında 1.0 turbo benzinli ve Vitara gibi 4x4 versiyonu da var. Al sana minik ama gerçek SUV... O yüksekliği tesadüf değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ÖZGÜR_DH Ö kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle NCAP’te hakkı yenmiş. Çarpışma önleyici, şerit takip, kör nokta vs. yok diye kırmışlar puanını. Halbuki dediğiniz ön hava yastığı iptali de var, güneşlik arkasında bebek/çocuk uyarısı da var. Bu arada evet yurtdışında Sport modeli var, 4*4 modeli de var. Hatta Hybrid modeli de var. Bu sene sonuna doğru Hybrid modelleri Türkiye’ye gelecekmiş, bayiiden o bilgiyi aldım. Biz arabadan çok memnunuz, özellikle yakıt konusu gerçekten muhteşem. Şehir içi yoğun trafikte 6-6,5 yakıyor. Üç hafta önce İstanbul-Kaş, bu hafta da İstanbul-Fethiye yaptık araçla. Ortalamalar 4,5-4,7 civarı oldu ikisinde de.. Tek olumsuz yön olarak sayabileceğim bozuk yollarda ve çukurlu/kasisli yollarda bir Japon olarak biraz sesli çalışıyor.. Onu da idare ediyoruz.. Bu arada içi gerçekten segmentinin en genişi, tavan yüksekliği baş mesafesi en yükseği, arka diz mesafesi en iyi araçlarından olabilir.. Bir tek Honda Jazz diz mesafesinde onu geçer, diğer hepsine tur bindirir Swift.. Buna istinaden bagaj biraz ufak ama biz 3 kişilik bir aileyiz ve arka koltuğun büyük kısmı da boş, ki hiç orayı kullanmaya gerek kalmadan pandizotu kaldırıp bir büyük bir orta valizi üst üste alıyor, yanına da 2 tane spor çantası alıyor.. Bu haliyle bizi çok üzmüyor ama daha kalabalık ya da çocuğu daha ufak (bebek arabası, puset, mama sandalyesi vs. koymak gerekirse) aileler için uymayabilir.. Bizimki 6,5 yaşında, artık yan aksesuarları az :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, arkadasim da xcellence icin kapora vermis. Tek tuk bulunabiliyor bayilerde. Bayramdan sonra bi miktar zam gelecek gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    Amin inşallah, çok teşekkürler

    Umarım passat’ı kısa sürede ve iyi bi fiyata satarız da sorunsuz gerçekleştiririz alışverişi.

    Tarih olarak aracın 11’inde geleceğini söylediler ama ben pek inanmadım. Muhtemelen araç ellerinde ve zamlı fiyattan satmak için “gelecek” diyorlar.
    Hayirli olsun. Fiyat nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Seramik kaplama, cam filmi, kaput filmi dahil 193.000₺ ama babam bayram sonuna kadar düşünmeye karar verdi 🤦🏻‍♂️ Olur da cayarsa büyük hata yapmış olacak ama bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    Seramik kaplama, cam filmi, kaput filmi dahil 193.000₺ ama babam bayram sonuna kadar düşünmeye karar verdi 🤦🏻‍♂️ Olur da cayarsa büyük hata yapmış olacak ama bakalım hayırlısı.
    Cayarsada hayirlisi olsun. Alirsaniz kazasiz belasiz kullanirsiniz insallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 30 Temmuz 2020; 20:22:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam, hepimiz kazasız belasız inşallah 🙏🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Arona xcellence kullanıcısıyım. Yanlış bir bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Fr xcellence tan yüksek bir paket değil. Donanım olarak xcellence daha yüksektir. Fr sadece spor pakettir.xcellence ta anahtarsız çalıştırma varken frda yok mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bybursa

    Arona xcellence kullanıcısıyım. Yanlış bir bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Fr xcellence tan yüksek bir paket değil. Donanım olarak xcellence daha yüksektir. Fr sadece spor pakettir.xcellence ta anahtarsız çalıştırma varken frda yok mesela
    Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam. Son zamdan sonra aracın fiyatı 13 bin TL artınca kararsız kaldık. Bakalım yarın karar vericez inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.