Şimdi Ara

Schengen Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.Benin şöyle bir sorum var.Yazın inşallah araba ile Avrupa turu yapmayı düşünüyoruz arabayla.Rotamız sırasıyla ;Sırbistan,Macaristan,Avusturya,Çek Cumhuriyeti,Almanya ve Hırvatistan. Sıkıntılı konu ise benim hangi ülkenin vizesini almam gerekiyor ve bu ilk schengenim olacak. İlk schengen vizesi olan birinin başka bir ülkenin vizesi ile almanya ve hollandaya giremeyebildiklerini okumuştum.Bir diğer nokta,arabayla gideciğimizden uçak rezervasyon olayımız yok.Vize alırken ne gibi belgeler göstermem gerekir? Yardımcı olan biri çıkarsa, çok müteşekkir kalırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vize alırken en önemli konu giriş yapacağınız ülkeye başvuru yapmak. İlk Shengen için diğer ülkelere geçiş için sıkıntı yaşanabilir bu şekilde olan söylentiler var. Mesela ilk shengen vize alınırken tam istenilen sürede verilirken daha sonraki alımlarda daha geniş süreli 6 ay gibi olabiliyor. Aslında biraz şans işi gibi. Ama Interrail vs. ile vize alıp gidenler gezenler olduğundan çok büyük sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta hava alanından pasaportla giriş yapmayacaksınız.
  • Geziye nereden başlayacağınızı tam olarak anlamadım. Türkiye'den arabayla çıkıp mı Sırbistan'a gidecekseniz? Şu an Sırbistan'da yaşıyorsunuz ve oradan mı başlayacaksınız? Türkiye'den uçakla Sırbistan'a geçip oradan arabayla mı devam edeceksiniz? Onu cevaplarsanız daha net bilgi verebiliriz. Çünkü Türkiye'den Sırbistan'a giderken Yunanistan veya BUlgaristan'dan geçmeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.