Şimdi Ara

Savcılık kararı ile whatsapp mesajları öğrenilebilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
135.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisi olanlar bir yardım etse yapmış olduğumuz whatsapp mesajlarinin içeriğini savcılık bulabilir mi ? Konu çok önemli ciddi yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Whatsapp telefona yedek alıyor bir programla belki onları okuyabilirsin nasıl yapıldığını bilmiyorum bana sorma
  • Savcılık kararı diye bir şey yok, soruşturma evresinde hakimden iletişimin tespit edilmesi kararı isteyebilir, hakim talebi kabul ederse telefon, internet üzerinden her türlü iletişimin takip altına alınır tabi bundan senin haberin olmaz iddianame kabul edilip kovuşturma başlayınca öğrenirsin
  • radamelfalcao R kullanıcısına yanıt
    Yalnız bir olay oldu bundan sonra savcılıktan isteyecekler yani ortada adli bişey yooken olan mesajlardan bahsediyorum
  • alptigin. A kullanıcısına yanıt
    Adli bir mevzu yoksa savcilik isteyemez zaten de biraz daha ayrinti ver daha ayrintili yazalim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi sen sildin karşı tarafın telefondakiler ne olacak? hadi o da sildi diyelim savcılık silikon vadisine telefon açıp yazışma kaydı mı isteyecek? abd ile aramızda böyle bir anlaşma var mı apple bile teroristin sifresini vermemisdi
  • Uçtan uca şifreleme ile savcının araya dinleyici sokması mümkün değil. Siz Telekomla karıştırmayın bu işleri.
  • eğer olay ciddi ise tüm mesajlar öğrenilebilir.Silinmesi veya kaldırılması birşey ifade etmez.Telefonda yaptığın tüm işlemler loglanır ve kayıt altına alınır,format veya silme gibi işlemlerin kopyası her zaman alınabilir.(bu işi yapıyorum başka sorun varsa sorabilirsin )
  • Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama ben de bu konuyu bir süredir araştırıyorum belki başka birilerinin işine yarar, aşağıdaki sitede Whatsapp yazışmalarının kurtarılması ve whatsapp yazışmalarının geri getirilemeyecek şekilde silinmesi ile ilgili yazı var. https://www.adlibilisimuzmani.com/whatsapp-inceleme-raporu-whatsapp-yazismalari-delil/
  • Üzerinden zaman geçmiş ama cevap veriyorum: Hayır. Teknik takip ile telekomünikasyon, yani telefon görüşmeleriniz dinlenip delil olarak kullanılabiliyor. Ancak Facebook, Whatsapp gibi uyguluma ve sitelerdeki içerikleri öğrenebilmek için o şirketle iletişime geçmek gerekiyor. Onu da yapan savcı var mıdır bilemiyorum.
  • whatsap mesajlarının içeriğini Türk savcılığıni birak abd savcısı bile elde edemez.
    whatsap sadece abd mahkeme kararı ile kişinin whatsap adını emailini kaç kişiyi/numarayı blokladigini son giriş zamanını bilgilerini verir. çünkü mesaj telefona iletilmiş ise whatsap kayıtlarından silinir iletilmemis ise 30 gun boyunca saklanır. sonra silinir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AdreaLisT

    eğer olay ciddi ise tüm mesajlar öğrenilebilir.Silinmesi veya kaldırılması birşey ifade etmez.Telefonda yaptığın tüm işlemler loglanır ve kayıt altına alınır,format veya silme gibi işlemlerin kopyası her zaman alınabilir.(bu işi yapıyorum başka sorun varsa sorabilirsin )
    Bu geri getirme işi iPhone'da mümkün mü peki?
  • sioux kullanıcısına yanıt

    reis bende bu tarz bi olay yaşadım karşıdaki kişi mesajlarımı gördü sonra o beni engelledi bende mesajları silip onu engelledim herkesten sil yaptım yani geçmiştende sildim mesajları savcı geri getirtebilirmi 2 yıl hapis söz konusu ve bu işin içinde 3 kişi var asıl suçlu ben değilim hapise girmek istemiyorum yaşım daha 16 lütfen cevap verirsen çok mutlu olurum

  • QWERTYSHİVA Q kullanıcısına yanıt

    Kendi telefonunu dosyaya delil olarak koyabilir teknik inceleme için. Herkesten sil yaptıysan tabiki mesajlar görünmez delil de teşkil etmez. Ekran görüntüsü aldıysa bir kanaat oluşturabilir fakat kuvvetli delil teşkil etmez. Eskiden whatsap yazışmaları delil bile sayılmıyordu. Fakat son yıllarda cinayet vb önemli suçlarda bakılıyor. Yaşın 16 ise kafana takacak bir durum yok. Nasihat dinler gidersin (diye düşünüyorum) yaşın 18 den büyükse de çok önemli bir suç yoksa sıkıntı çıkmaz diye şahsi kanaatimi belirtmiş olayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.