Şimdi Ara

Satın Alınan Evin Zamanında Teslim Edilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Eylül ayında İstanbul'dan henüz bitmemiş ancak büyük ölçüde tamamlanmış bir daire satın aldım. Satışı yapan kişiye inşaatta yaptığı işler karşılığında müteahhit bir daire vermiş. Ben de o daireyi satın aldım. Emlakçı dairenin Ekim ayında kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca satın almadan önce inşaat şirketiyle konuştuğumda onlar da Ekim ayında inşaatın biteceğini söyledi. Ancak Nisan ayına gelmemize rağmen bina hala oturulacak durumda değil ve iskanı alınmadı. Daire içinde pek bir eksiklik olmasa da apartman içinde eksiklikler görülüyor ve en önemli sorun doğalgazın hala apartmana verilmemesi.


    Bu gibi eksikliklerin neden tamamlanmadığı ve doğalgazın neden açılmadığı hususunda yapı denetim firmasına ulaşmaya çalıştım ancak irtibat kuramadım.


    Elimde kat irtifak tapum bulunuyor. Ancak anahtar teslim sözleşmem yok. Arsa sahipleri gibi inşaatın geç bitmesinden kaynaklı bir zarar talebinde bulunabilir miyim? Başka haklarım nelerdir ve hukuki bir yardım almamı önerir misiniz? Yoksa beyhude bir çaba mı olur?


    Ayrıca biraz dert yanmak adına sizinle de paylaşmak istiyorum. Kasım ayında kiracı olarak bulunduğum daireden tehdit yoluyla atıldım. O günden bugüne arkadaşlarımda kalmaktayım. Kalacak yer derdine düştüğümden ev sahibiyle de uğraşamadım. Bu süreçte çok zorluk çektim gerçekten. Pek çok borca girdiğim için de şu günlerde İstanbul'da yeniden ev kiralayacak bir bütçem de yok. Her şey nasıl böyle üstüste geldi, hem de kriz zamanında, çok üzgünüm başıma gelenlerden dolayı.


    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.