Şimdi Ara

Satın aldığım oyunu Steam'e nasıl eklerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- Mağazadan cd olarak yada başka bir siteden kredi kartı ile aldığım bir oyunu steam oyun listeme nasıl eklerim?
    2- Satın alınan oyunlar kod veriyor mu? (Steam'de aldığım oyunlar için kod verdiğini görmedim)
    3- Cd olarak aldığımda yada diğer siteden indirdiğimde dosyaları steam'e nasıl tanıtırım?
    4- Başka bir siteden kod alırsam steam kabul eder mi?

    Not: Maddeler halinde sordum, tüm soruların cevabını biliyorsan yardımcı olursun. Oyun geçmişim yok ama pcden az çok anlayan biriyim, boş yapmayalım. Teşekkür ederim. (Bununla ilgili video biliyorsanız, paylaşabilirsiniz)



  • Eğer elinde key varsa steamde ürün etkinleştir diye bir seçenek var oraya key yazıyorsun oyun hesabına ekleniyor.

    Edit: Evet başka siteden alınan keyleri kabul ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkleave1 -- 17 Temmuz 2016; 14:31:44 >
  • @darkleave1'in yazdıkları doğru. Ek olarak bir şey söylemek istiyorum. 2-3 yıl önce Call of Duty 4 ve Dirt 3 almıştım kutulu olarak. İçinden çıkan keyi geçenlerde steam'e eklemek istedim fakat olmadı. Bir yerde okudum şöyle diyordu, "kutulu alınan oyunların keyi en fazla 2 hafta içerisinde girilmelidir." Ne kadar doğru bilmiyorum fakat yine de aklınız da bulunsun.

    Steam uygulamasından bu kısımdan etkinleştirebilirsiniz.

     Satın aldığım oyunu Steam'e nasıl eklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_K -- 17 Temmuz 2016; 19:06:16 >




  • SilkDemise kullanıcısına yanıt
    Keyin Steam'da geçerliyse kabul ediyor her keyi ekleyemiyorsunuz. Satın aldınız key veya medyada steamworks ya da Steam'da geçerli olduğuna dair bir ibarenin bulunması gerekir.

    Sisteminizde kurulu olan oyunu steam'ın oyunları tanımladığı dizine doğru klasör ismiyle attığınız takdirde dosya doğrulaması yapar ve eksikleri indirir. bazen dosyalarınız aynı hash kodlara sahip olmadığı için medyayı tamamen yeni baştan indirebiliyor bilginiz olsun.

    oyunlar X:\...Steam\steamapps\common\ klasöründe oluyor, ancak tanıtacağınız oyun bunun içinde hangi klasörde olduğunu anlamak için steamda oyunu indirmeye açar yeni gelen klasörleri kontrol edersiniz, oyunu bulamazsanız steamapps klasöründe appmanifest dosyaları olur, mesela appmanifest_63380 bunu notpadle açınca installdir "Sniper Elite V2" yazar yani Sniper Elite 2 adlı oyunu oraya atıyor demektir. Eğer çok sayıda appmanifest dosyası varsa ilgilendiğiniz oyunu çabuk bulabilmek pratik bir yöntem var: en yeni tarihli dosya sizin indirmeye açtığınız oyundur büyük ihtimalle onun içinden ilgili oyunun yerini öğrenirsiniz. tanıtmak istediğiniz oyunu nereye indirdiğini tespit ettikten sonra Steamda mevcut indirmeyi iptal edersiniz, yani diskteki dosyaları kaldır dersiniz. sonra common klasörüne ilgili isimde klasör açar oyun klasörünüzün içindekileri oraya atarsınız ve yeniden indirmeye açarsınız. steamdaki indirmeyi iptal etmeden bunu yaptığınız takdirde sizin dosyalarınızı görmez indirmeye kaldığı yerden devam eder, bu açıdan bu aşamaya dikkat edin.

    Bu kadar detayı vermemin nedeni klasör adında bir karakter eksik ya da fazla olsa steam oyunu görmüyor. Mesela The Witcher 3 Wild Hunt GOG'dan indirirseniz bu şekilde uzun isimli bir klasörde oluyor, ama Steam The Witcher 3 adlı klasöre indiriyor. Dizin adı kesinlikle harfi harfine doğru olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 17 Temmuz 2016; 21:58:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_K
    "kutulu alınan oyunların keyi en fazla 2 hafta içerisinde girilmelidir."

    Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Kutuyu satın aldığınızda key üzerinde hiçbir işlem yapılmıyor ki. Perakendeci aldı rafa koydu 2 hafta sonra satıldı oyunu oynayamayacak mıyız ?
    Yanılıyor da olabilirim
  • Glitch kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, bana da saçma gelmişti. Bazı oyunlarda steam desteklemiyormuş. Ondan da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.