Şimdi Ara

Satın Aldığım Evde Kiracı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Geçtiğimiz hafta bir ev satın aldım. İçerisinde kiracı oturduğunu biliyordum. Emlakçı kiracılar için onlara söyleyeceğiz ihtarname çekersiniz siz de 2 ay müddet veririz ve çıkarlar konuşursak dedi. Bana o kiracıya ait olduğunu söylediği bir de sözleşme verdi.


    Şimdi işler şurada karıştı. Sözleşmedeki kiracının soyadını okuyamadığım içim emlakçıya sorduğumda eski ev sahibine soracağını söyledi. Sonrasında bana farklı bir isim attı ve başka bir bilgi vermedi. Şu an canım çok sıkkın bu konuda. Sözleşmedeki isimle emlakçının son attığı isim tutmuyor. Evdeki kiracıya ait hiçbir bilgi elimde yok ve emlakçının bana verdiği sözleşmenin bu kiracıya ait olup olmadığından bile emin değilim. Emlakçıyı 1-2 defa aradım ancak açmadı. Şu an ne yapabilirim. O eve taşınmam gerekiyor 2-3 ay içerisinde.




  • Öncelikle hayırlı olsun sonrasında geçmiş olsun..En kısa sürede evde kendiniz oturmak istediğinizi söyleyerek ihtar çekmeniz gerekiyor.Sonrasında büyük ihtimal o ihtar'a itiraz edilir edilir ve mahkeme süreci başlar diye düşünüyorum.Ancak bu işler ciddi manada zaman ve maddi kayıp getiriyor.Burada araştırırsanız şu anda binlerce bu tarz konular için davalar sürüyor ve yakın zamanda mahkeme tamamlanacak gibi de durmuyor.


    İşinizi sağlama almak isterseniz yine ilgili bölgede bir ehil avukat ile ilerlemenizi tavsiye ederim.

  • Şimdi de öğrendim ki satın aldığım şahısla kiracı birbirleri hakkında çelişkili şeyler söylüyor ve benim elimde sözleşme yok. Çok sıkıntılı bir durumun ortasında kaldım. Yarın notere ihtarname için gideceğim. 6 aydan önce de evden tahliye olmaz bu durumda yazıyor okuduğum internet siteleri. Sıkıntılı bir durumun içine düştüm.

  • Kira sözleşmeleri nisbi sözleşmelerdir . Dolayısıyla sadece kiracı ile kiralayanı bağlar kiracı önceki sahiple kira sözleşmesi yapmış ve onu gidipte tapuya şerh ettirmemişse o kira sözleşmesi tek başına tapuda adına tescil edilen yani yeni sahip olarak sizi bağlamaz . siz gayrimenkulü tapuda devir almışsınız yani tapuda tescil edilmesi demek mülkiyet hakkınızın ayni olduğu herkese karşı ileri sürebileceğiniz anlamına gelir . Dediğiniz gibi ihtarname çekeceksiniz dava yoluna gidilirse de kiracı muhtemelen ya yeni sahip ile kira sözleşmesi olduğunu ileri sürer ya da satışın muavazalı olduğunu ileri sürer süreci uzatmak için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.