Şimdi Ara

SATA sürücüsü nasıl yüklenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Laptopuma sata sürücülerini yükleyemiyorum. SATA sürücüsü içeren XP cd'si mi yapmam gerekiyo.. Sizin fikirlerinizi de almak istiyorum (İnsan neden laptopa disket sürücüsü koymaz ki ya)



  • Elinde sata sürücülerin varsa bunlarla bi windows oluşturabilirsin ama bu windowsu tekrar başka bi bilgisayarda kullanamazsın yani senin laptobuna has olur hatta my drivers die bi program var şu anda sisteminde yüklü olan tüm driverları bulup backup alıyor onu kullanırsan onlarıda windows cdne eklersin windowsun güncel driverlarla kurulur. gelelim nasıl yapacağına;

    Öncelikle bacuplarını al driverlarının (burda birşeyi hatırlatayım my drivers tarzı programlar çoğu driverda sorunsuz backup aldığı halde bazı usb cihazların driverlarını alırken problem çıkıyor. çoğunlukla bunlar driver yanında extra program kuran driverlarda oluyor neyse en azından bi bölümü yüklü olur.) Sonra Nlite die bi program var ücretsiz onun son sürümünü indir netten eğer sisteminde framework 2.0 varsa hemen çalıştırabilirsin yoksa tavsiyem 20 mb lık framework yerine sitede 6 mb lik sırf bu program için olan frame work sürümü var onu yüklemen.
    bunları yaptın programı çalıştırdın şimdi hardiskinde herhangi bi yere bi klasör açıp içine orjinal xp nin içindeki herşeyi kopyala sonra programa bu klasörü göster. gösterdikten sonra program sana elindeki windowsun sürümünü boyutunu falan söyleyecek eğer service pack 2 diilse bi yerden service pack 2 bulup onuda aynı anda oluşturacağın xp cdsine gömebilirsin yani extra güncelleme derdini de ortadan kaldırmış olduk. sonra bi ara yüz çıkacak sana yapmak isdediklerini soracak windowsun içinden silmek istediklerin windows ince ayarları orjinal cd de olmayan driverları ekleme gibi hatta aynı sitede addons bölümü var ordan cdne ekliyebilceğin programlarıda görebilirsin(firefox, xpize, adobe, sun java vs..) burdan hangilerini yapacağını gösterip bitiriyorsun 10 dk lık bi işlem sonucunda yeni senin bilgisayarına özel windows elinde oluyor iso dosyası halinde. Eğer Unnatendet kurulumunuda yaparsan 15-20 dkda windows şifre falan bile sormadan kendi formatını kendisi yapıyor. ilk kez yaptığında ayarlara bulaşmayıp sadece driverlarını yüklemeni tavsiye ederim ama zamanla programın inceliklerini görenler başından kalkamıyor. neyse biraz karışık oldu ama bilgi almak isteyen olursa şekilli anlatımlı bi şey hazırlarım tabi vaktim olursa.. saygılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.