Şimdi Ara

Sata Hardiski Sisteme Tanıtma Acil Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar; özellikle bu işlemi yani (F6 aygıt seç) işlemini daha önce yapmış olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bana yardımcı olsun.Ben size durumu kısaca özetliyim bi arkadaşımın Samsung Hd080hj 80 gb lık bi hardiski vardı kullanırmısın dedi kullanırım dedim keşke almaz olaydım ne zor işmiş format atmadan hardiski tanıtmak 2 gündür sinir harbi yaşyıorum gereken çözümüde malesef bulamadım sorun şu şimdi biosta 2 hardiskide görüyorum fakat xp(sp3-32) bit de hardiski görmüyor disk yönete de bakıyorum ordada yok sadece orda bölünmüş olan tek hardiskim görünüyor bu aşamada bu olayın çözümü şu şekilde anlatılıyor. kura gel F6 ya bas aygıt seç menüsü gelecek oradan s ye bas disketi tak(Burası soru işareti) şimdi kimi diyo anakart(Biostar 945gc-m4) cd sinin içindeki driver klasöründeki raid drivelarını al dene kimi diyor anakart cdsindeki sata drive ki ona basınca F6 disketini kendi hazırlıyor. Ben tüm driverları aldım bu devirde gittim diisket driver ve disket buldum taktım ettim sadece bu driverları tanıtmak için neyse Aygıt seç menüsünde taktım disketi drive kuruyo (burası soru işareti) ama ondan sonra yine aygıt seç kısmına geliyo.Bu işlemi arkadaşlar sağolsun hep yarımyamalak anlatmış kimse F6 aygıt seçten sonrasını anlatmamış bide elimde birsürü drive var hepsinide yüklüyo ve tekrar aygıt seç kısmına geliyo ben bu aşamayı ve sonrasını anlayamadım işte dolayısıylede eksik ve yanlış bi işlem yapıyorumki bi hardiski tanıtamadım. Yardımlarınızı bekliyorum sayglr.

    4 tane sata slotu var
    1.Hdd 2.slotta takılı sistem kurulu olan
    2.Hdd Yeni taktığm 3. slotta takılı Biosta 2Hdd yi görüyorum
    Elimdeki Driverlar
    sata ich7
    sata ich8
    sata ich9
    sata ich10 Bunları anakart cdsinden otomatik yaptım
    Bunlarıda Raid Driverlar
    Raid Via driverı
    Raid İte driverı var Bununda 2 tane driverı var 8211 driver ve 8212 driver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustyReis -- 18 Eylül 2011; 14:22:52 >







  • Ben raid desteği olmayan XP lerde de kurdum ama senin durum farklı, makineni bir işletim sistemi CD'si ile aç, format ekranı geldiği zaman orada görünüyor mu bir bak derim. bu mantıklı gelmezse başka bir seçenek daha suncam, şimdi taktığın harddisktin üzerinde jumper var mı ona bakıver. biosu bir resetle bence ve farklı slotlarda dene. jumperdan yapma ihtimali yüksek.
     Sata Hardiski Sisteme Tanıtma Acil Yardım !!!




  • Sorunun F6 ile alakası yok, kullandığın hdd üzerinde sistem kurulu ve sen yeni taktığın hddyi windows üzerinden göremiyorsun. Bu durumda disk yönetimindede gözükmüyorsa sorunu başka yerde aramak lazım. Biosta göründüğü halde disk yönetiminde gözükmemesi garip, bios ayarlarınıdan olabilir, sisteme takılan her hdd için sürücü yüklemek gerekmez.
  • Arkadaşlar ilginize teşekkürler ama sorunu başka şekilde çözdüm aygıt yöneticisinde daha önce bilgisyrımı hızlandımak için bi ayar yapmıştım birincil ide ikincil ide de onların ayarlarını eskisi gibi yaptım oldu aradan bi kaç gün geçti yine mavi ekran çıktı çıldırdım o an tekrar forum forum gezmeye başladım bu arada mavi ekran youtube da hd video full ekranda yapıyodu flash ayarlarında bi tık var onu kaldırınca Allaha çok şükür şuan hiçbi sorunum kalmadı yorumlarınız için teşekkür ederim bu sorunu yaşayan arkadaşlara belki ışık tutar diye yazayım dedim gerçi bu sorunun hayli bi çeşidi var ama belki birilerinin işi görülür bu sayede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.