Şimdi Ara

SATA HARDDİSK (windows yükleme çubuğu uzun sürüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 160gb ncq sata samsung harddisk im sorun yaratıyor

    daha önce bios güncellemesi yapmış 1 ay kadar sorunsuz kullanmıştım 3 yıldır sorun yaşıyorum

    açılışta windows yükleme çubuğuna geldiğinde kasada harddisk ışığında hızlı bi şekilde yanıp sönme oluyor geçemiyor

    arkadaşımın sata harddiskkini tek başına taktığımda, iki harddiski birlikte benimkinden boot yaptığında(windows benimkinde açıldığında) sorun olmadı

    ne yapmam gerek???
    sanırım windows yüklendiğinde F6 ya basıp sata disketi ile windows yüklemek gerekiyor ya da bios da ayar ama nasıl?
    anakartım gibabyte K8n nforce 4 sli



  • Arkadaşım ciddi söylemek gerekirse sizin tam anlamıyla nasıl bir problem yaşadığınızı anlamadım açıkçası. Daha anlaşılır bir şekilde yazarsanız daha fazla yardım alırsınız.
  • bilgisayarı açtığımda windows yükleme çubuğu geldiğinde %80 oranında windows yükleme çubuğu 1-2 dk kadar takılıp kasadaki harddisk ışığı yanıp yanıp sönmekte ve 1-2 dk sonunda ışık yanıp sönmesi son stabil yanıp kalmakta ve windows geç de olsa açılmakta

    problemin windows ilk kurulurken F6 tuşuna basarak floppy den sata raid dosyasını yüklenmesi gerektiğini düşünmekteyim

    bugüne kadar ekran kartından hep şüphelenmiş bilgisayarcıma 3-4 defa kasa taşımış ama sorunu çözememiştim
    kendim donanım deneme imkanım olmamıştı bugün arkadaşın harddiskini deneyince belli oldu ki sorun harddiskten ileri gelmekte

    arkadaşımın harddiskini de bağlayınca iki sata harddisk birlikte sorun çıkarmamakta ama benimki tek başına sorunlu

    anakart sürücülerim de bunlar
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-k8n-sli.html

    sata raid bölümünden 35,2mb lık dosyayı yükledim ve

    this package is used internally by PackageFromtTheWeb it should not be executed directly hatasını aldım

    evde de floppy disket bulamadım o yüzden diğer dosyayı deneyemiyorum

    umarım anlaşılmılştır problem...




  • XP kurulumunda; SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekebilir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile veya bazı anakart CD'lerinde bunu otomatik hazırlayan yazılımlar bulunabilir veya anakartınızın destek sitesinden bulunup hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Fakat bu yol yerine; SATA disk sorunu yasayanlar biostan AHCIyi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan AHCI açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Bu AHCI açılmazsa br performans düşünden söz edilebilir; fakat bunun anakartta Sata2 Harddisklerde "Sata2 (300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Gbps)" desteğinin olması ve çalıştırılması ile alakalıdır. Sizin mevcut 160gb NCQ Sata Samsung harddiskiniz HD161HJ ise Sata2 desteklidir, ST3160827AS gibi ise Sata1 "Sata1 (150mb/s)" olarak çalışmaktadır. Sata2 Harddisklerde "Sata1 (150mb/s)" olarak kullanabilmek için Jumper Switch bulunabilir, bu jumper takılıda olabilir.
    Sata ile ilgili driverler; bir disketle XP işletim sistemi kurulumunda tanıtılmak zorunda değildir, bunu için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter veya Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > sistem > Donanım > Aygıt yöneticisinden driveri IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Birincil IDE kanalına sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştiri seçin. Windows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır. Bu kez değil seçeneğini işaretleyin. Listeden ya da belirtilen konumdan yükle'yi seçin. Arama> Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim'i tıklayın. Disketi var seçeneğini seçin ve az önce kopyaladığınız dosyaların olduğu klasörü gösterin. 2 dosyadan iachi olanı seçin. İlerleyin. Karşınıza bir kaç seçenek çıkacak. Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M) i seçin. Gerekli driverleri sistemizine yükleyecek ve Restart etmenizi isteyecektir. Yeniden başladığında hata verecektir. Sebebi ise biosta sata'nın kapatılmış olmasıdır. Bios'a girin ve sata özelliğini aktif hale getirin. Böylece sata hdd kullanan bir windows xp işletim sisteminiz olacaktır. Yeniden başladığında windows normal olarak açılacaktır. Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisini açın. IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Yanında sarı bir ünlem işareti olan "Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller" seçeneğine sağ tıklayıp güncelle diyin. İndirmiş olduğunuz sata sürücü klasörünü tekrar gösterin. Otamatik olarak yükleyip tekrar başlamasını isticektir. Açılış sırasında biostan tekrar sata özelliğini açın. Karışık olmadı umarım anlatabilmişimdir.

    Windows xp kurarken yaşanan Sata sorununa çözüm konusunu ve, Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu konusunu inceleyin.

     SATA HARDDİSK (windows yükleme çubuğu uzun sürüyor)

    Not: Yukarıda yazan açıklama Intel(R) içindir sizinki nVIDIA olduğu için benzer bir yol takip edeceğiniz için örnek olarak verdim. Bir karışıklık olmasın.

     SATA HARDDİSK (windows yükleme çubuğu uzun sürüyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 10 Mart 2009; 0:12:34 >




  • harddisk im samsung hd160jj
  • HD160JJ Arayüz: SATA 3,0Gbps,
    Ortam Aktarma Hızı: (Maks.) 880Mb/san,
    Arayüz Aktarma Hızı: (Maks.) 300Mb/san,
    Sürücünün Hazır Duruma Gelme Süresi: (tipik) 7 san,
    Tampon DRAM Boyutu: 8MB, Ortalama Erişim süresi; (tipik) 8,9ms
    Dönme Hızı: 7200 RPM olan performans özellikleri düşük (kötü) bir HDD diyebiliriz.
    Yukarıdaki açıklamamdaki yazanları uygulayarak veya diğer denediğiniz HDD'nin teknik özellikleri ile karşılaştırarak probleme yaklaşabilir veya nedenleri konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
  • yardımlarınız için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.