Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (881. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.944.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 879880881882883
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Angelica kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Sırf size yazabilmek için tekrar giriş yaptım foruma. Aynı şarj cihazından var bende de. Şuan halihazırda kullanıyor musunuz hala? İkea ladda 1900mah pil alacağım. Onları şarj edeceğim. Şayet memnun kalmadıysanız stenkol şarj cihazını da alacağım. Cevaplarsanız çok memnun olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, buradan yola çıkıp eneloop bakarken pilburada diye br sitede lithium aa ve aaa pillere denk geldim. Ni.MH, Alkalin pillere göre artı veya eksileri nelerdir, bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.



    pil, batarya, akü, 2032 tartı pili, işitme pili - pilburada
    Lithium Pil (Primary) Fiyatları ve Çeşitleri - Pilburada.com
    https://www.pilburada.com/lithium-pil-primary?kategori=1190,1191&sayfa=1
  • ney69 kullanıcısına yanıt
    Onlar şarjlı değil hocam, tek kullanımlık. Voltajını kaybetmez, akmaz, sıcağa soğuğa dayanır. Başlangıçta NASA için uzay çalışmaları için geliştirilen bir pildi, yani extrem koşullar için. Alkalin pilden biraz daha yüksek voltajlı geliyor 1.69 yada 1.79V tam hatırlayamadım, alkalin pil 1.59V.

    8 yıldır, maddi manevi değerli, hatıra, antika sayılabilecek ve az enerji harcayan cihazlarda, saat, kumanda vs kullnıyorum. O zaman 4 lü paket 4 Euro civarıydı.
    Sözde sızdırma,akma garantili Duracell ve birkaç Japon olmayan alkalin pil akması yüzünden çok büyük sorunlar yaşayınca almıştım. Bir daha Fujitsu dışında markalı alkalin pil almadım, onu bulamadığım zaman Bim ağırlıklı 3 harflilerden ve Migros pilinden kullandım, onlar bike akmadı, markalı pillerden daha iyi çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 13 Şubat 2024; 10:42:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya benim konuya vakıf hocalara bir sorum var. Ben Xbox kolunda kullanmak için İkea Ladda 1900mah pil aldım 1000 şarj döngüsü için. Eski varta pocket charger cihazım var 57062 kodlu. 180ma şarj akımı var. Ben bunu manuel hesap ile 10-12 saat şarj edip prizden çeker kullanırım filan diye planlıyordum ama şu dönemde bu bana eziyet olacak gibi. Şarjlı pil konusunda Ladda’da karar kıldım hatta 2450 mah olanını da almak istiyorum ekstradan 500 şarj döngüsü için. Duracell de alabilirim ama 100 döngü çok az geliyor diğer 500-1000-1500 döngüye göre. Ama şarj cihazı konusunda kafam temelli allak bullak ve inanılmaz yardıma ihtiyacım var. Duracell cihazın duracell harici pillerde çok nazlı davrandığını filan okudum. Kafamda direkt onu almak var ama bu tür yorumlar beni biraz ürküttü. Cef 14’lerin 1500’e satıldığı yerde hediye bakiyem ile Duracell cef 22 cihazını 900₺ civarına alabiliyorum amazon üzerinden. Ama şarj akımı çok yüksek bununda yüksek döngülü piller için sağlıklı olmadığını öğrendim. Cef 14 bu anlamda cef 22 yerine tercih edilebilir mi? Yada aynı fiyatlara ekranlı şarj akımı ayarı yapabileceğim bir cihaz daha mı iyi olur? Kaç gündür bunlarla boğuşuyorum kriterim kendi markası dışındaki pillerle tam uyumlu, pil ömrünü kısaltmayacak şarj akımına sahip ve otomatik kapatma aşırı şarj önleme pil dolduğunda akım düşürme gibi kendi güvenlik mekanizmaları olan kaliteli bir cihaz. Bir de şunu merak ediyorum sağlıklı şarj için pil amper değerinin %10’u şarj akım oranına sahip cihazlarla şarj edilmeli diye okudum. Cef 14 360ma ile şarj edecek aldığım pil ladda 1900mah. Yanı yaklaşık 180-190-200ma eden şarj cihazı mı aramam gerekiyor? Yoksa cef 14 360ma değeri ile ideal olur mu? Pil ömrünü kısaltma, gereğinden hızlı şarj etme durumları yaşanır mı? 1900mah 360ma değeri ile 5 saat civarı şarj olacak zannediyorum (hesap direkt bu şekilde mi yapılıyor emin değilim). 5 saat hızlı bir süre bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl Karadağ -- 13 Şubat 2024; 4:36:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anıl Karadağ kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Şarjlı pillerle ilgilenmeye başlayan herkes gibi bazı sorular takılmış kafanıza. Ancak önceki 800 sayfa boyunca çokça konuşulan bu konulara fazla değinmeden ufak tefek bir iki yorum yapacağım.


    CEF14 - CEF22 vs. asla ama asla 1500 - 2000 liralara satılacak cihazlar değil. Hele hele ikili pil şarjı yapan CEF14. Bunlar başlangıç seviyesinde alınabilecek nispeten güvenİlir ürünler. Profesyenel cihazlar olmayıp kimi güvenlik önlemleri taşıdıkları için bazı pillerde sorun çıkarabiliyorlar (iç direncin aşırı yükselmesi, bellek etkisi, farklı tip ve kapasiteye sahip pillerin birlikte takılması gibi vs. vs.). Marka seçme gibi bir özellikleri yok, burası nedense yanlış anlaşılıyor.Bu sayfada sıkça önerilmesinin sebebi de uygun fiyat ve güvenilir özellikler taşımaları. Ancak belli ki bu durum fırsatçılara gün doğurmuş. Her iki cihaz için şu fiyatlara dair söylenebilecek tek söz: UZAK DURUN.


    Bugün itibariyle Litokala lii500 veya xtar vc4 gibi profesyonel/yarı profesyenel klasmanın ürünleri 700-800 lira bandında bulunuyor. İkisinden uygun olanı alın geçin derim.


    Nikel pillerin kapasitelerinin 10'da 1'i akımla şarj edilmeleri artık geçmişte kalmış ve kalması da gereken bir husus. Bu sayfada ve pek çok yerde akımın yükselmesi öyle korkunç bir durummuş gibi anlatılıyor ki, yeni başlayanlar 0.1C değil de 0.2C akımla şarj edilse piller sanki mefta olacak gibi yaklaşıyor olaya. (C dediğimiz değer akımın kapasiteye oranı. Yani 2000mah pili 2A ile şarj ederseniz 1C; 200mah ile şarj ederseniz 0.1C)

    Hayır bu doğru değil. 0.1C akımla 16 saat şarj kimsenin günümüz dünyasında uygulayabileceği bir şey de değil. Bugün dünyanın geldiği nokta 1C'nin üzeri bir akıma çıkmadığınız müddetçe ortada tehlike yaratacak bir durum yok. Hatta çok düşük akımlarda şarj, iyi cihazların bile sonlandırmayı kaçırmasına sebep olup aşırı şarja neden oluyor. 0.1C ile 1C arasındaki bir şarj, pil ömrünüze atla deve etki edecek bir fark yaratmayacaktır.. Kişisel anektodları genelleştiren ve tutucu zihniyettekiler ile barışamadığımız nokta da burası.


    CEF22, 1-2 AA pil için 1300 mah; 4 AA pil için ise 750 mah akım veriyor.(pil başına düşen değerler)

    Yani 1900'lük ladda pillerden ikisini bu alet ile şarj etmeye kalktığımızda yaklaşık 0.7C; 4 pil içinse 0.4C'ye denk gelen akımla şarj ediyoruz.

    Bu korkulacak bir şey değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 13 Şubat 2024; 9:21:8 >
  • AdbLogcat A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam öncelikle zaman ayırıp ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Şarj akımı ve uzun ömürlülük konusunda kafamdaki soru işaretleri gerçekten çok azaldı sayenize. Ben 500-750mah akım değerini hızlı şarj olarak düşünmüştüm hep. Ama dediklerinizden anlıyorum ki C değeri olarak baktığımızda 1C değerinin üzerine çıkmadıkça yeni nesil piller için tehlike oluşturacak bir durum yok. 1900mah pil için 180-200mah değerindeki bir cihazın daha uzun süre ve düşük akım ile daha sağlıklı olacağını düşündüm okuduklarım dolayısı ile. Fakat dediğinize tamamıyla katılıyorum günümüz dünyasında bir pili şarj etmek için bu değerlerle 16 saat, 20 saat beklemek pek çağa uygun gelmiyor bana da. Bu "hızlı şarj pilin kapasite ve ömrünü çok düşürür, döngüsünü azaltır" söylemleri daha çok eski nesil piller için geçerli diyebilir miyiz? Yada bu söylem biraz ezber olmuş diyebilir miyiz? Birde şunu sormak istiyorum hocam ben 1900mah 2 pili cef 22 ile şarj etmek istediğimde 0.7C akımla yakşalık 1.5 saatte şarj işlemi bitiyor. Yazılanlara göre 6-10 saate göre bu süre inanılmaz kısa ve hızlı. Bu süre sağlıklı bir süre midir? Pil ömrüne şarj tutabilme durumuna vs etki eder mi? Bu tehlikeli olup olmama durumunda şarj süresi de kriter midir?


    Pil ile alakalı bir sorum da şu Ladda 1900mah seçimi doğru bir seçim midir? 2450 kapasiteli olanı alsam daha büyük şarj kapasitesine sahip, bu kullanımda çok büyük fark yaratır mı kullanım süresi olarak? Yüksek kapasite daha düşük döngü ama daha az sıklıkla şarj demek. Yada genel anlamda ni-mh piller için 2000mah kapasite üstü pil almamak mı gerekir net olarak?


    Cihaz konusu da kafamda cef 14 almak vardı. Hatta bu yazdığınız değerlere göre cef 22 bile alabilirdim bahsettiğim fiyata. Fakat bu fiyatlardan uzak durun söyleminiz ile cihaz konusunda tekrardan boşluğa düştüm. Duracell cihazlar led göstergeli eski tip ama vartanın ve diğerlerininde ürünleri 400-500 bandında zaten bu tip led göstergeli olanlar. Bahsettiğiniz 2 cihaz barındığı özellikleri ile daha teknolojik daha çağa uygun görünüyor kesinlikle ama bana çok yabancı isimler olduğu için sanırım bu kararsızlığa düşüyorum. Genel anlamda şarj cihazları konusunda biraz daha yorumunuzu rica edebilir miyim?

  • Bayanlar ve Baylar,


    Lütfen pilleri ve şarj cihazlarını birbirlerinden ayrılamaz ikili olarak düşünün.

    Piliniz Eneloop bile olsa şarj cihazınız kötü ise istediğiniz sonuca ulşamazsınız ve tersi için de sonuç aynıdır.

    Yaklaşık çeyrek yüzyıldır şarjlı piller kullanıyorum. Bir çok pil ve şarj cihazı denedim. Hatta hızımı alamayıp PIC kontrollu bir şarj cihazı ve pillerin durumunu kontrol etmek için Arduinolu bir sistem bile yaptım.

    En son tavsiye üzerine aldığım ISDT C4 EVO'nun bir slotu bozulana kadar iyi gidiyordu. Bir slot bozuldu ise diğerleri de bozulur mantığı ile SkyRC MC3000 sipariş ettim. Dün geldi. Yorumum şu ; Eğer bu şarj aleti ise diğerleri ne ?

    Philips den tutun Ataba 508 , AT1414 vs kullandım ama bu çok farklı.

    Çok detaylı PC ile haberleşebiliyor tüm programları değiştirip yazabiliyorsunuz. Android ile Bluetooth haberleşebiliyor.

    Normal kullanıcı için ISDT C4 Evo gayet yeterli ve Fiyat Performans oranı iyi.


    Umarım bu yazı yardımcı olur


    Not : Kişisel deneyimim; kaliteli bir şarj cihazı ile pilin anma akımının %10 yada enfazla %15 ile yapılan şarj pilin hem ömrünü korur hem kapasitesinin yazılan değere yakın olmasını sağlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecenginer -- 13 Şubat 2024; 21:10:18 >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    Piller sorunsuz Aspilsan

    Sorunun fener kaynaklı sanırım youtube'ta aynı fenerle ilgili ısınma sorununa dair video paylasılmıs.

    Aliexpress'te satılan yüksek yüksek lümenli fenerlerin yorumlarına bakıyorum da feneri en yüksek lümende kullandıgınız zaman ısınma sorunu baslıyor sanırım. İyi de o yüksek lümende sadece 1-2 dk kullanabileceksem ne anlamı kaldı 3.7v pille çalışan fener almanın.

  • Anıl Karadağ kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bir şeyin yeni veya eski olmasından ziyade teorik olarak doğru olan önermeler günün sonunda anlamlı pratik faydalar yaratmayabilir, yaratmadığı gibi uygulanabilir de olmayabilir. Bu bakımdan düşük akımla şarj, yüksek akımla şarja nazaran teoride pil sağlığı için daha olumludur. Ancak, gerek yukarıda bahsettiğim iyi cihazların bile düşük akımla şarjda sonlandırmayı kaçırıp pili aşırı şarj etmesi gerekse de günümüz hayatının keşmekeşi gibi sebeplerle bu teorik önermeler anlamlarını yitirebilirler.

    Yine aynı şekilde bir pili düşük akımla şarj edip deşarj ettiğinizde aldığınız sonuç yüksek akımla şarj edip deşarj ettiğinizde aldığınız sonuca nazaran daha yüksek bir kapasite gösteririr. Fakat 2000mAh bir pili 0.1C ve 1C akımla şarj edip deşarj ettiğinizde oluşacak fark hepi topu 50-60 mAh. bir fark olur. (Hadi 50'de benden bonus olsun, etsin 100 :))Yani pilin kapasitesinin 0.025'i. İşte bu teoride doğru ancak pratikte anlamlı farklar yaratmayacak önermeler yüzünden bu konu 900 sayfaya dayanmış.


    Pil bir metadır. Ve bütün metalar gibi parasını verir alırsınız. Zamanınızı ise geri getirecek bir şey yok. Pillere bebekmişlercesine bakmanın da anlamlı bir getirisi yok. İyi ve bağımsız şarj yapan bir alet pillerinize yapabileceğiniz en büyük iyilik zaten. Daha fazlasını yapmaya kalktığınızda elde edeceğiniz anlamlı bir getiri yok.


    Hızlı şarj dediğimiz şey ise sadece akımın yükseltilmesiyle olan bir şey değildir. Aynı zamanda gerilimi de yükseltmek gerekir. Tıpkı bugün telefonlarımızın 5V'luk şarj cihazlarının aynı zamanda 9V-12V şarj yapmaları gibi. Bu açıdan mevzu bahis ürünler hızlı şarj cihazları bile sayılmazlar. Etikete öyle yazılır sadece.

    Ladda pillere gelince İKEA'da uzun zamandır 1900'lükler stokta görünmüyor. O yüzden mecburen 2450'liklerden almak zorunda kalacaksınız. Dolayısıyla bunun üstünde fazla durma gereği duymuyorum. Ayrıca Xbox kolunun yüksek güç tüketimi olduğunu da düşünürsek anlamlı bir tercih de olacaktır.


    CEF14 bağımsız şarj yapamayan bir cihaz. Bu açıdan her türlü CEF22'nin gerisinde. Bunun tek önerilme sebebi uygun fiyat, güvenilir özellikler taşımasıydı. 2-2,5 önce Bim Marketlerde 78-89 liralara satılan bir üründü. Kalkıp 1500 liraya yakın fiyatlar vermenize değecek hiçbir tarafı yok. Kimse de vermesin zaten.

    Duracell, Varta vs. yarattıkları marka algısının ekmeğini çok yediler. Özellikle varta nispeten kötü pillerini bu marka algısından ötürü çok sattı.

    Duracell'in ya da başka bilindik markaların falan şarjlı pil ürettiğini kendine has über özellikleri olduğunu falan düşünmeyin. Fason imalat. Hepsi bu. Önerdiğim cihazlara gelince bunlar kesinlikle Duracell'in basit ürünleriyle karşılaştırılmayacak cihazlar. Fiyatların anlamsız yükselmesi kafanızda soru işareti yaratmış. Konuda bahsi geçen ürünlerin adını aratarak kullanıcılarına ulaşabilir, değerlendirmeleri görebilir, kafanıza takılanları sorabilirsiniz. Ama tekrar söylüyorum CEF serisi ürünler 1000 liralar verilecek kadar değerli ürünler kesinlikle ama kesinlikle değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 14 Şubat 2024; 0:37:55 >
  • Traxxas T kullanıcısına yanıt

    Fenix TK serisini deneyin. Kullanılan ledin ömür/lümen parametrelerinin yanı sıra fenerin camı bile bir değişken. Eğer nem, su, tozlu ortam, darbe gibi zor koşullarda kullanacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Evet fiyatı ucuz değil ama bende TK15 337 lumen var. 2011 de almıştım hala kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecenginer -- 14 Şubat 2024; 0:54:1 >
  • AdbLogcat A kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Sonuç olarak bu pillerin kapasitelerinin 10/1 oranında akımla şarj edilmese de ömürlerinin pek tabii kısalacağı ama bu durumun pratikte çok devasa bir fark yaratmayacağını anlıyorum. Sadece hızlı şarj kavramının ne olduğunu kafamda hala oturtamadım değer olarak. Kaç amper kaç volt değeri hızlı şarj denebilecek seviyedir 1900-2500mah piller için mesela?


    Cihaz konusunda kesinlikle cef 14’i tek kanal şarj edememe, sınırlı boyut ve tipteki (aa-aaa) pilleri şarj edebilme gibi eksilerinden yani pek geleceğe dönük olmadığından dolayı eledim. Söylediğiniz iki cihazı araştırdım kullanıcı yorumlarını uzun uzun okudum hem satış platformlarında hemde YouTube’da. Öncelikle ikisi içinde göstergelerin kimi zaman tutarsız davrandığı ve ürünle birlikte güç adaptörü gönderilmediği yorumlarını gördüm olumsuz olarak sadece. Olumlu olarak tek kanal şarj, ayarlanabilir şarj akımı, deşarj, ölçüm, farklı tipte pil şarjı, dolum göstergesi vs artıları çok. Beni bu cihazlarla ilgili şüpheye düşüren nokta çin üretimi cihazlar ve piyasada sahtelerinin de olması. Bu uygun fiyatta olanların orijinalliği konusunda soru işaretlerim var sadece. Birde şarj için usb yada adaptör takılması gerekiyor usb ve şarj başlığı konusunda 5V 2A bir başlık var ama adaptör konusuna tam vakıf değilim hangi değerdeki adaptörü almalıyım mesela? Diğer cihazlarda var adaptör koymuş adam istenilen değere göre ver siparişi al kullan diye :D niye koymuyorsun ki paket içeriğine çok mu zor yani dimi?


    Hocam bu arada cef 22 normal basit ev kullanımı için alınıp kullanabilecek, nispeten yüksek (750-1300mah) şarj akımı sebebiyle 1900-2500mah pillerin kapasite ve ömürlerini daha düşük şarj akımlarına göre astronomik ölçüde azaltmayacaksa ben hediye kartını bu üründe kullanıp piyasaya göre yarı yarıya fiyata alabilirim. Yine de diğerlerine göre uzun vadede pişman olabilirsin diyorsanız duracell cef serisini kafadan sileceğim. Şarj akımının ayarlanamıyor oluşu da kocaman bir eksi cef 22’de. Diğer büyük eksi de zaten sadece eski tip led uyarıları (ki bu led ışıkların %100 güvenilir olup olmadığı da tartışmaya açık gibi yorumlara göre) ve detaylı bir arayüzünün olmaması. Bahsettiğiniz cihazlardan Xtar vc4 olana daha yakınım ayarlanabilir şarj akımı yok 4 kanal dolu şarj akımı 0.5A, 2 kanal 1A şarj akımı. 1 ve 4 1A, 2 ve 3 0.5A ile şarj ediyormuş ikili kullanımda. 0.5A akımı 1900mah için rahatlıkla kullanabilirim değil mi?


    Ek olarak Ladda 1900’leri direkt ikeadan değilde tahminim oradan stoklayıp kendi kar marjını ekleyip biraz daha yüksek fiyata satan satıcılar var hepsiburada ve trendyolda onlardan birinden sipariş geçtim. 2450mah olanı direkt ikea’dan alacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl Karadağ -- 14 Şubat 2024; 3:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdbLogcat A kullanıcısına yanıt

    Bu arada xtar vc4 üzerine yoğunlaştım ve siparişi geçtim. Özellikle buradaki yorumlara da tek tek baktım. Pişman edeceğini düşünmüyorum. İşlevselliği bayağı geçti bana. Yabancı kaynaklara da baktım. Pillerin nispeten serin sayılabilecek değerlerde şarj olması önemli artı. 2 pil dahi şarj etsem 2 ve 3 nolu kanalda max 0.5a şarj akımı ile şarj edebileceğim.1A mecburiyeti yok manuel ayarlama özelliği olmasada. Lii-500’ün nimh’den ziyade lityum piller için çok daha ideal olduğu incelemeler izledim. Xtar ni-mh için daha optimum görünüyordu. Teşekkürler hocam bu cihazları ben gördüm geçtim daha önce ama sayenizde derin araştırmaya girdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl Karadağ -- 14 Şubat 2024; 10:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anıl Karadağ kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Çoğunlukla uygulanan gerilim 1,44-1,48V arasındadır. Fakat şarj süresi boyunca bu sabit kalmaz değişkenlik gösterir. 1,50V hatta 1,55V dolaylarına çıkabilir. Yani töleransı da hesaba katıp bir genelleme yapacak olursak bu değer 1,4V-1,6V arası olur. Çoğu cihaz da bu aralıkta kalır. Yalnızca "15 min. charger", "30 min. charger" veya "seyahat şarj aleti" gibi etiketlenen cihazlar bu değerin üstüne çıkıp 1,65-1,66V dolaylarına erişebilir. Hatta 1,7V civarlarını görebilir. Akım konusunu ise daha önce konuştuk. 1C'yi aşmadıkça sorun çıkması pek olası değildir. Hızlı şarj için akımın 1,2C üzerine çıkması gerekecektir. 


    Hücre için sorun akım ya da gerilimin yüksekliği değil, buna pilin vereceği tepkidir. Hücre(ni-mh) zamana bağlı olarak üzerine uygulanacak akıma ve gerilime ekzotermik bir tepki verecek ve sıcaklıklığı yükselecektir. Yükselen sıcaklık pilin iç basıncını artıracak ve pozitif kutuptan hidrojen salınımına neden olacaktır. Kaybolan kimyayı geri yerine koyamacağınız için bu pili yıpratacak, ömründen çalacaktır. Fakat başta da dediğim gibi bu sadece akımın yüksekliğinden değil, çok düşük akımla şarj etmeniz ancak sonlandırılmamış bir şarj süresince de gerçekleşebilecek olaydır. 


    Bizim istediğimiz pil sıcaklığının oda sıcaklığı ile 40 santigrat derece arasında kalmasıdır ve elinizde düzgün bir pil ve şarj aleti varsa 1C akımın üzerine de çıkmadığınız müddetçe zaten böyle bir sıcaklık artışı asla olmayacaktır. Zaten iyi bir cihaz sıcaklığı kontrol edip yükseldiğinde şarj işlemini durduracaktır. 


    Xtar vc4 ise tarafınıza hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

    Xtar vc4 iyi bir şarj cihazıdır fakat litokala lii 500 şarj cihazı değil, başlangıç seviyesi bir analiz cihazıdır. Bu bakımdan şarj cihazının led bildirimine sahip olması eksiklik değildir. Ekranı en fazla afili bir özellik olabilir. Fakat analiz fonksiyonuna sahip bir cihaz için dijital ekran olması gerekendir. Bu açıdan Xtar vc4 bir ekrana sahip olmasaydı da kötü bir şarj cihazı olmayacaktı. Tıpkı led bildirimli nitecore i4 gibi.

  • Mecenginer M kullanıcısına yanıt
    Hocam, XML-6 led sizin fenerin 3 katı gücünde, 1000lm ısınması normal maximumda, başka bir sorunu yok, ufak boy fenerlilere soğutma alanı küçük oluyor. O tip fenerleri, ister nitecore, fenix, ister ledlenser olsun ısınır. Benim de ilk fenerim 2012 de 35$ a aldığım Manker u11 XML-6 ledli 1000 lümen fenerdi(O zaman tabi 75 euro ya kadar gümrük vergisi, kargo ücteri vs yoktu). 1000 lümen de 5. kademede max 30-60 sn çalışıyor ısınınca otomatik 4. kademeye düşüyor. Halen duruyor, max da 10w lık led ampül kadar odayı aydınlatıyor. 3-5 bilinen iyi marka var da Uçuk fiyatlar, dayanıklı ama orada ekstrem şartlara gerek yok, üstünden araba geçse falan birşey olmazmış da vs,3-5 metreden betona düşmedikten sonra, kolay kolay birşey olmaz, onlar bile dayanmıyor bazen darbelere ve uzun süre suya maruz kalmaya.

    Astrolux markasının yıllarca satışını yaptım bir sürü profesyonel avcıya, en ufak şikayet gelmedi. Convoy mini ve ultraviyole fenerleri de çok sağlamdı fiyat performans olarak. Pahalı markaların 1/3 fiyatına üzerinde daha fazla güçlü ledler vardı. Annemin sağlık sorunları nedeniyle 5 yıl önce bırakmıştım e-ticareti. En fiyat performanslı modeli de FT03 5000mah 26650 bataryası olandı. Pandemide sanırım çip krizinden XHP35-XHP70 ledli modeller görünmedi, sonrada takip etmedim, ihtiyacım olmadı.

    https://tr-m.banggood.com/brands-Astrolux-b-19.html

    Aliexpress'de de başka markayla satışları vardı, ismini şimdi hatırlayamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Umarım Saygıdeğer Anneniz sağlığına kavuşmuştur.

    13 yıl önce güvenilir sağlam suya dayanıklı bir fener aramıştım fazla seçenekte yoktu. Bu tür ekipmanlarda benim için sağlamlık ve devamlılık önemli. Bugünün dünyasında eminim Fenix'e alternatif vardır.

    Ben ilkokul 3 yada 4 giderken bir çocuk için çakı önemli bir gereçti. Bende bir çakı almak istedim ve bulunduğumuz yerideki tek kırtasiyeye gittim. Hiç unutmuyorum 2 lira biriktirmişim. Çakılara bakarken dükkanın sahibi geldi ve nasıl bir çakı istediğimi sordu ve iki çakı çıkardı. Bak genç adam dedi , bu Çin malı evet 1.5 Lira ama çok sağlam değildir ve paslanır , diğeri ise Solingen 3,5 Lira bunu kullanırsın. Ama benim param yetmiyor dedim. Satıcı önemli değil çakıyı al kalanı haftaya getirebilirsin dedi. ( O zamanlarda insanlar birbirlerine güvenirdi hatta İstanbul'da bir çok yerde evlerin kapısı kitlenmezdi. ) Çakıyı kaybedene kadar sıkıntısız bir şekilde kullandım.

    Bu bana iyi bir ders oldu.

  • Anıl Karadağ kullanıcısına yanıt

    Merhabalar


    SkyRC MC3000 de standart 2000 mAh Eneloop şarj parametreleri . Ladda için biraz daha soft değerler daha iyi olabilir.

    Ben kullanım kılavuzu okumadan hiç bir şey çalıştırmam . Mesala SkyRc pil yapımcısının pil üzerine yazılmış değerlerde eğer yazmıyor ise yapımcı ile temasa geçerek şarj parametrelerini öğrenin tavsiyesini veriyor.

    Umarım soru işaretlerini azaltabilmişimdir.



  • Mecenginer M kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, maalesef beyine giden damarda pıhtı atması sonucu sol taraf komple felç oldu, yaş 76 idi o zaman. Konuşama, yutkunamama,yiyeme, direkt mideye sonda ile beslenme durumundan yıllarca süren fizik tedavi ile birkaç adım bastonla yürüyebilecek duruma gelebildi çok şükür ama maalesef tuvalet,banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelemedi.

    Evet ben de o yıllarda Türkiye de kaliteli birşeye param yetmediği için yurtdışından almıştım ilk li-ion pilli kaliteli fenerimi. Şimdi de ekonomi kötü ama o zamanlar (1990-2000) biraz teknolojik olan herşey pahalıydı seçenek azdı, Regal 37 ekran tüplü TV için 6 ay yemeden içmeden, gezmeden para biriktirdiğimi hatırlıyorum. Yazın 2-3 ay çalışıpta Sony Walkman ve daha sonra Discman alabilmiştim. Şimdiki gençler hem çok şanslı, hemde diğer taraftan çok şanslı değil maalesef.

    İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 15 Şubat 2024; 0:48:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok üzüldüm. Rahmetli dedemden bilirim çok zordur..

  • Mecenginer M kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim. Buradan anlamam gereken 2000mah eneloop için 1A şarj akımı değerine kadar problem olmadığı mıdır? Ladda 1900 içinde 0.5A gayet ideal ve güvenli olacaktır o zaman. Ladda 2450 olanı da aldım ekstra onu da bu değerlere göre 1A ile şarj etmenin hiçbir problem yaratmayacağını anlıyorum. Doğru mu yorumluyorum acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 volt lithium şarj edilebilir kalem pil var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 879880881882883
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.