Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar gp rezalet bir pildir onlarcasını denedim emin olabilirsiniz...
  • gp piller nasıl desarj oluyor desarj dediginizx bititrmekmi yoksa bosaltmakmı
    nedir
    anlatın nasıl olur
    cunku gp yi once bi kavc kez desarj et diyor
  • Sorunu tam anlayamadım ama anladığıma göre cevaplayayım.
    1. Şarj edilebilen piller kendi kendilerine deşarj olurlar,(İç direnç nedeni ile)
    2. Kullandıkça deşarj olurlar,
    3. Uzun süre kullanılan şarjlı pillerde kalıcı bir düşük şarj gerilimi hafızası oluşur. Yani başlangıçta atıyorum, 1.44 Volt şarj gerilimi sınırına gelince doldum diyen pil zamanla bu sınırı 1.32 Volt sınırına kadar aşağı çeker ve pil aslında bozulmadığı halde çabuk deşarj olmaya başlar. Konuya yabancı olanlar için bir diğer ifade ile yine atıyorum, başlangıçta 400 poz resim çekerken 200 resim çekmeye başlarsınız. Bu nedenle işin başından beri ısrarla savunduğum şey, deşarj imkanı da verebilen akıllı şarj cihazlarını kullanmanız. Burada gerilim hafızası oluşması nedeniyle kapasitesi düşmüş pili, akıllı şarj cihazı ile şarj eder sonra, pili çıkartmadan pili tamamiyle sonuna kadar bir arkadaşın deyimi ile KÖKÜNE KADAR DEŞARJ edersiniz. (Usulüne uygun bir şarj akımıyla, Bu nokta önemlidir)Ve bu işlemi en az 2 defa, direnen pillerde 3-5 defa yaparsanız, pil %99 eski şarj gerilimi tepe değerine ulaşır. Bu durum oluşmadan ortalama 20-25 şarj işleminden sonra en az bir defa yaparsanız pil ömrünüz 2-3 misli artacaktır. Biz buna pil bakımı diyoruz. Bu konu telefon, BS, vb.. vb.. tüm Ni-Cd ve Ni-MH piller için geçerlidir.
    Bu şarjın yani bakım şarj-deşarj işleminin yapılması "GP" mahsus bir işlem değil, Her marka için geçerlidir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: amator_foto_7

    gp piller nasıl desarj oluyor desarj dediginizx bititrmekmi yoksa bosaltmakmı
    nedir
    anlatın nasıl olur
    cunku gp yi once bi kavc kez desarj et diyor



    quote:

    Orjinalden alıntı: selomcak
    arkadaşlar gp rezalet bir pildir onlarcasını denedim emin olabilirsiniz...

    Sevgili selomcak,
    .........................................
    MESAJIN BU BÖLÜMÜ MESAJIN YAZILDIĞI TARİHTEN BU YANA BAZI ŞARJ CİHAZ VE PİLLERİNDE OLUŞAN KALİTE DEĞİŞİKLİKLERİ NEDENİYLE KAFA KARIŞIKLIĞI YARATTIĞINDAN TARAFIMDAN KALDIRILMIŞTIR.
    22.08.2012

    Saygılar..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Ağustos 2012; 12:09:12 >
  • bende gp 5 saatte sarj eden akıllı sarj cihazıyla aynı markanın 2700 mah lık pili var
    simdi ben bunu 4 kere sarj ettim ama bitmeden!
    2 sorum var
    1-bitmeden sarj etmek sakıncalımı ve pilin ömrü kısalırmı veya sorun ne olabilir
    2-dedigin olayı ne zaman yapmalıyım kokune kadar doldurma işlemini
    tşkler...
  • Ni-MH pilleri bitmeden şarj edebilirsiniz, Ancak Ni-Cd pilleri, asla tam boşalmadan şarj etmeyin. Çok kısa zamanda kalıcı hafıza oluşur. Ni-MH pillerde ise bu süre oldukça uzundur ama mutlaka oluşur, Burada önemli olan bunu bilip deşarj işlemini, kalıcı hafıza oluşmadan örneğin sizin piliniz 2700 mA için 1/10'nu kadar bir akım çekerek deşarj etmenizdir. Yani 250-270 mA bir akım çekerek 10 saatte boşaltmanız. Hızlı şarja müsait pillerde de bunun 2 misli, Diğer bir ifade ile "İster Normal İster Hızlı şarja müsait olsun kaç saatte şarj ediyorsanız o kadar saatte deşarj edin" Bir kuraldır.
    Tabi şarj işleminde, altın kurala, yani "Firma tavsiyesi" ne göre hareket ediyorsanız...

    quote:

    Orjinalden alıntı: amator_foto_7

    bende gp 5 saatte sarj eden akıllı sarj cihazıyla aynı markanın 2700 mah lık pili var
    simdi ben bunu 4 kere sarj ettim ama bitmeden!
    2 sorum var
    1-bitmeden sarj etmek sakıncalımı ve pilin ömrü kısalırmı veya sorun ne olabilir
    2-dedigin olayı ne zaman yapmalıyım kokune kadar doldurma işlemini
    tşkler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ocak 2007; 21:29:47 >
  • diyelim ben bunu dolmasına ragmenb bıraktım nasıl desarj oldugunu anlicam ayrıca fazla ısınıp yanma patlama kısadevre gibi sorunlar olurmu

    lütfen soyle
    napmalıyım birazdan nkoyucam hemen desarj edip doldurun ozaman ömrü uzar diyor katalogta ne yapmalıyım
  • konuda bilgi weren arkadaşlara teşekkür etmek lazım... bir de bu ataba 998 i istanbuldan temin edebileceğimiz yerler nereleri doğubankta war mıdır?
  • gp 2600 pillerle yaklaşık 300 poz flaşlı fotograf cekebiliyorum. (vizör ve lcd ekran açılımı karısık)
    bence fiyatına gore gayet ıyıler...
  • Varta sanırım kolayca bulunabilinir ve kesinlikle öneririm.Tabii fiyat da önemli ama performans mükemmel.Canon S2 makinam 4 Pil kullanıyo(2500 mAh) ve sanırım 600'ün üzerinde çekim yaptım ama ne zaman biteceğini bilmiyorum.(Abartmıyorum) Otomatik şarj aleti ve 4 piliyle birlikte 29 YTL'ye almıştım.Yılbaşından önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakon -- 17 Ocak 2007; 23:55:53 >
  • şarjlı pil takımına dünyanın parasını vermeye gerek yok bence... 27 ytl ye zoom marka 2700mah lik takım aldım. 3.5 saatte tamamen doluyor. araba için çakmak girişi de var. 600 ün üzerinde çekim yaptım zar zor bitti :)
  • Bende HAMA marka şarz cihazı ve 2 HAMA ve 2 GP marka 4 tane pil var. Pillerle aynı marka şarz cihazı kullanmak gerekir mi? Yeşil ışık yanınca hemen almak mı gerekir, fazla kalsa sorun teşkil eder mi? Birde pillerin fotoğraf makinesi içinde uzun süre kalması akma vb. sorunlar yaratır mı? Makine içinde kalması için minimum süre nedir? Şimdiden teşekkürler...
  • ben gerek şarj cihazı gerekse piller olarak sony kullanıyorum
    şarj cihazımla beraber gelen 4 adet 1800mA/h lik piller vardı.ve gayet iyiydiler
    piller bana yetmeyince bir çift Gp 2300 lük bir çüft de 2300 lük sony pil daha aldım

    belki şarj cihazımın sony olmasından kaynaklanıyor bilmiyorum ama benim Gp 2300 lük piller sony 1800 lük piller kadar dayanmadı

    belki sebebi şarj cihazıdır bilemiyeceğim.

    ama eskiden ni-mh piller piyasada yokken bende varta şarj cihazı ve pilleri vardı zannedersem 650 lik di bu piller ni-cd.şarj cihazım ve pillerim hepsi varta idi.
    daha sonra panasonic pil almıştım hem de vartaların çok daha yüksek fiyatına ama 6 ayda panasonicler gitti fakat vartaları çook daha uzun süre kullandım

    aynen bu şekilde benim sony şarj cihazımda kullandığım gp ler performans olarak çok çabuk düştü ve rahmetli oldular.
    çok daha fazla şarj etmeme ve kullanmama rağmen 1800 lük sony piller görevini yerine getiriyor
  • Yeşil ışık yandığında, eğer cihazınız şarj akımınıda tamamen kesiyorsa bırakın kalsın. Pratik olarak şöyle anlayabilirsiniz, Markası ne olursa olsun her pil şarj sırasında yaklaşık 40-45oC civarında ısınır,. Şarj sonrası pillerinizin şarj akımı kesiliyorsa pilleriniz 15 dk. sonra soğur., Hemen almanızda şart değil, Standart şarj aleti kullanıyor ve Pil başına şarj gerilimi standart şarjda 1.44-1.47 VDC olacak şekilde sabit ise ve pillerinizde yeni ve fabrikasyon bir hata yoks, zaten pillerinizin gerilimi, bu gerilime ulaştığında şarj akımınız neredeysa 3-5 mA seviyesine düşecektir., Buna trickle şarj (İdame şarj-Tampon şarj) denir ve böyle bir adam gibi yapılmış şarj cihazına kesinlikle itiirazım yok, sorun Hızlı şarj özelliği olanlarda ki bu ayar bir switch yardımıyla ayarlanmaktadır. Bu durumda Hızlı şarj gerilimi l.63-1.67 VDC aralığına çıkarılır ve şarj akımı ortalama 2 misli olur, ancak yine pilin gerçek şarj gerilim tepe gerilimi 1.44-1.47 VDC dr bu değişmez. Hızlı şarja uygun pillerde tek fark plakalar arası separatör dediğimiz yalıtkan maddenin tipi değişik olup yüksek akım ve ısıya dayanıklı olmasıdır. Hızlı şarjda pil gerimi 1.63-1.67 aralığına ulaştığında şarj tamamlanmış demektir ve şarjörün bunu algılayarak şarj gerimini 1.44-1.47 V aralığına döndürmesi ve bu yolla pili dinlendirmesi soğutması ve pil gerilimi bu gerilim aralığına düştüğünde tekrar trickle şarja dönmesi gerekir.
    Bu olayın derin tarafı. Yani teknolojik tarafı, aldığınız çoğu şarj cihazı bu özellikte değildir ve sürekli olarak pil hızlı şarjda kalır ve ısı 60-70oC kadar çıktığında o piller artık Bye Bye demeğe başlar.
    Herkes teknik eleman ya da en azından bu işten anlayan olmak zorunda değildir. Olamaz da zaten, Önemli olan Fabrika talimatlarına uymaktır. Bu talimatlar aksesuar olsun ya da kanuni zorunluluktan dolayı konulmamıştır. (Türkiye hariç!)
    Benim size akıllı cihaz önermemin tek sebebi "işi gücü bırakıp şarj süresini takibi zordur, bırakın 5-10 YTL fazla verin bunu alet yapsın kafanız dinç olsun". Ben ne Ataba'nın temsilcisiyim ne de komisyon peşindeyim. Varsa aynı özellikleri taşıyan başka markalar, ucuz-pahalı (Marka takıntısı olan milletizdir, Bu malum) kullanın. Veya bu işten anlıyorsanız, fabrikanın verilerini asgaride karşılayan bir cihaz yapın kullanın. Ama unutmayın Şarjlı piller hassastır.
    NE ALKALİN PİLLER NE DE ŞARJLI PİLLERİ KULLANMAYACAKSANIZ UZUN SÜRE CİHAZ İÇİNDE BIRAKMAYIN, PİLLER AKABİLİR, ŞARJLI PİLLER İSE TOZ HALİNE PAMUKÇUK ŞEKLİNDE KÖPÜK YAPABİLİR. PİL YATAKLARI TAHRİP OLABİLİR.
    Elimden Tıbbi cihazlar dahil onbinlerce cihaz geçti, hala, tamir olsun bakım için olsun kullanma talimatını okumadan şemasını bulmadan vidasını sökmem. Neden en azından hatırlamak için.....
    Şarj cihazı markası ile şarjlı pillerin aynı marka olması hiç önemli değildir. 2 önemli madde şu.
    1. Pillerinizin hızlı şarja uygun olup olmaması,
    2. Buna uygun olan ve en azından hızlı şarjdan normal şarja dönebilen bir şarj cihazı ve şarj adımlarında şarj üst gerilimi sabit olan otomatik kontrollu cihazlar.
    Amatör_Foto_7
    Ni-MH hidrit pilleri ilk önce fabrika uyarısını dinleyip bir şekilde sonuna kadar deşarj edin,veya şarj etmeden makinaya takın bitene kadar kullanın (Bu her marka için geçerli) Daha baştan kalıcı hafıza oluşup pil randımanı düşmesin diye yapılır)
    Siz pilleri alırken söylenen de, hatta cep telefoncuları da aynı lafı söyler "hemen şarja bağlayın 14 saat şarj edin" Bu tam bir saçmalıktır. Böyle yapın ki 6 ayda bir pil değiştirin demektir. Tam tersine üzerindeki pili tamamen telefonu kullanarak boşaltacaksınız sonra 14 saat şarj edeceksiniz ve en az 2 yıl aynı pille kullanacaksınız.
    Saygılar.....

    quote:

    Orjinalden alıntı: hunterorion

    Bende HAMA marka şarz cihazı ve 2 HAMA ve 2 GP marka 4 tane pil var. Pillerle aynı marka şarz cihazı kullanmak gerekir mi? Yeşil ışık yanınca hemen almak mı gerekir, fazla kalsa sorun teşkil eder mi? Birde pillerin fotoğraf makinesi içinde uzun süre kalması akma vb. sorunlar yaratır mı? Makine içinde kalması için minimum süre nedir? Şimdiden teşekkürler...
  • Walla Ankara'da Elektronik malzeme satıcılarında ehven fiyata bulunduğuna göre, sizde İstanbul'da ehven fiyata Selanik pasajında,Necatibey Cad. deki mlz. satıcılarında, Kadıköyde, adı Çavuşoğlu handı galiba ve o civarlarda Ankara'dan da ucuza bulabilirsiniz. Geçen sene bana Sirkeci' de adını tam hatırlayamıyorum ama baya büyük mağazaydı, bir Fotograf mak. satan yerde tam 50 YTL fiyat çekmişlerdi, Bir de utanmadan sıkılmadan "Bizde fiyatlar en ucuz ve sabittir beyfendi" demişlerdi kasıla kasıla, hanzolar.... Bir de Mısır Çarşısından Tahtakale Telekom Santralından yukarı çıkarken seyyar satıcılar vardır, onlarda da 25 YTL civarındaydı.....
    Doğubank'ın satıcıları bu kadar ufarak mala tenezül ederler mi ?, Bilmem
    quote:

    Orjinalden alıntı: nerazzuri

    konuda bilgi weren arkadaşlara teşekkür etmek lazım... bir de bu ataba 998 i istanbuldan temin edebileceğimiz yerler nereleri doğubankta war mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Ocak 2007; 11:40:42 >
  • @bipekkan

    Şarz aletim HAMA standart, hızlı şarz özelliği olmayan bir alet. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bunda pek sorun olmuyor asıl sorun hızlı şarz yapan aletlerde oluyor. Bide akıllı cihazlardan bahsetmişsiniz benim şarz aletim akımı 3-5 mA seviyesine düşürürken akıllı cihazlar tamamen kesiyor yani bittikten sonra 3-5 sa geç alsam o kadar büyük bir sorun olmayacağını anladım benim şarz cihazımda, doğru anlamış mıyım? Peki tamamen kesen şarj cihazları neler, piyasada GP ve Varta var kolay bulunabilen bunlar tamamen kesiyor mu?
  • Walla işin doğrusu benim elimde çeşitli markalardan neredeyse saymadım ama 200 adedin üzerinde çoğu AA olan pil var ve içinde yarısından çoğu da hızlı şarja uygun olduğu iddia ediliyor. Akıllı şar cihazını kullanmadan önce nadirde olsa bazı pillerim birden ya kısa devre oluyordu veya randıman kısa sürede düşüyordu. Ki kullandığım şarj aletleri el yapımı akım ve gerilim sınırlı manuel hızlı-Normal şarj geçişliydi. Ataba' yı 2005 Ağustosunda aldığımda bazı şeyler dikkatimi çekti ve aletin sadece kartını alarak protolab üzerinde tüm pilleri deşarj ettikten sonra ampmetre ve voltmetre ile gözleme aldım, ve tüm size anlattığım olaylar yaklaşık bir haftalık sıkı bir gözlem sonucudur. Ve bu gözlem İmalatçı fabrika sitelerinde bulunan tüm tavsiyeleri birebir doğrular....
    Benim tavsiyem, hızlı olsun olmasın tüm pillerinizi olabildiğinizce standart şarjda şarj edin, sık çekim yapıyorsanız, 2 veya üç takım pil kullanın.
    Sizin cihazınız, Pili imal eden fabrikanın standart şarj cihazıdır ve gönül rahatlığı ile kullanın. HAMA, Almanya' nın kaliteli ürün üreten bir markasıdır, ama malum FASON olarak Üretim yeri Çin'dir... Ancak, endişe etmeyin CE standartlarını karşılar.....
    Anladıklarınız tümüyle doğru, GP'nin şarjı kesen cihazları yok değil ama bilmem 70 YTL gibi bir fiyat vermeye değer mi? 23-25 YTL'lik varken....
    Bu gün yine Konya Sk ta idim. Verdiğim adreste millet, Ataba'nın dibini kazımışlar, Alıcı ayaklarıyla sordum , Bu hafta 3 adedini de sattım kalmadı dedi....
    Yine Ulusta bu defa tanıdık bir yer getirtmiş ama han'ın adına bakmayı unuttum. Doğrudan 23 YTL dedi. Cumartesi tekrar ineceğim Adını öğrenip yazarım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: hunterorion

    @bipekkan

    Şarz aletim HAMA standart, hızlı şarz özelliği olmayan bir alet. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bunda pek sorun olmuyor asıl sorun hızlı şarz yapan aletlerde oluyor. Bide akıllı cihazlardan bahsetmişsiniz benim şarz aletim akımı 3-5 mA seviyesine düşürürken akıllı cihazlar tamamen kesiyor yani bittikten sonra 3-5 sa geç alsam o kadar büyük bir sorun olmayacağını anladım benim şarz cihazımda, doğru anlamış mıyım? Peki tamamen kesen şarj cihazları neler, piyasada GP ve Varta var kolay bulunabilen bunlar tamamen kesiyor mu?

  • varta ucuzdur ama bnde dha hıc sorun cıkarmadı kalıtelı denebılır
  • Alın Size Yarı profesyonel bir şarj cihazı daha,
    Bu biraz daha akıllı, Pili takar takmaz teste başlıyor ve pilin ne olduğunu anlıyor (Ni-Cd veya NiMH) kaç mA kapasitede olduğunu ve şarja başladığında 5 Sn, 60 mA 15 sn olmak üzere darbeli ve dinlendirmeli şarja başlıyor, Darbeli şarjda Pil kapasitesinin %10' u ile yani 2000 mA ise 200 mA ile şarj ediyor, Üzerindeki Ölçü aleti (Solda ve üstte) Ampermetre ama % esasına göre çalışıyor ve hızlı şarj için, örneğin 2 A ya getirdiğinizde, Pil kapasitesinin %20'si, 10 A da ise 10/10 nu nu yani pil kapasitesinin tamamı ile hızlı şarj ediyorsunuz.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Ayrıca cihazın sağ yan tarafında kapaklı bir bölme var ve içinde ısı sensörü bulunmakta. Bunu çok sıkı bir şekilde paket bataryaya bağlıyorsunuz Belirli bir ısı değerini batarya aşarsa sistem şarj akımını kesiyor.
    Cihaz 1.44 volt ile 14.4 volt arası şarj gerilimini % 0.1 hassasiyetle ve kararlılıkla veriyor. Bunun anlamı uygun bir paketleme kabıyla max. 10 adet pili seri bağlayarak şarj edebilirsiniz. Şarj akımı 100 mA ile 4000 mA (0.1A-4A) arasında. yani yüksek akımla 40 Amperlik bir pili şarj edebilme kapasitesi var. Ben testte 4.5 Amperlik pilleri tamamen boşalttım 450 mA şarj akımı ile 14 saattir şarjda ve ve %80 şarja ulaşmış durumda, halen devam ediyor.
    Aletin üstünde 3 adet kırmızı (sağ alt)ve bir yeşil LED var Soldan itibaren
    1. Kırmızı LED=Charge başlangıcı,
    2. Kırmızı LED= %40 şarja ulaştığını
    3. Kırmızı LED= %80 Şarja ulaştığını
    4. Yeşil LED flash yaparak şarjın bittiğini belirtiyor.
    Bu 4 LED Şarj için pilleri ilk bağladığınızda yaklaşık 15 sn. kadar süpürme şeklinde sırayla baştan sona, tekrar başa dönerek Test yaptığını belirtiyor ve test sona erdiğinde ilk sol kırmızı LED sürekli yanarak şarjın başladığını belirtiyor.
    Aletin orta altında ATABA yazının altında sarı bir LED ve onunda altında sarı bir düğme var . Şarja başlandıktan sonra herhangi bir anda ya da şarj bitti yeşil renkli LED flash yaptığında bu düğmeye basarsanız Şarj işlemi duruyor ve DEŞARJ (Boşaltma) işlemi başlıyor. Pil tamamen boşalınca ,cihaz otomatik olarak Şarja tekrar başlıyor.
    Alet, İlk izlenim olarak, aletin şarj sistemi çok mantıklı ve en ideal olarak kabul edilebilir. Cihaz alimünyum ana kasa içinde ve ve oldukça iyi sayılabilecek bir işçilikle imal edilmiş.
    Hızlı şarjın tamamen manuel olması son derece iyi, Çünkü piliniz eğer hızlı şarja uygun değilse test süresi bir türlü bitmiyor ve sürekli alet test konumunda kalıyor. Bu durumu pil kapasitesini tespit eden DELTA V SENSOR tarafından algılanarak tespit edilmektedir, Ayrıca, yaptığım denemede, 6 voltluk ışıldak ve 12 voltluk UPS akülerini şarja bağladım ve bu sensör Kurşun asit akünün bu şarj cihazına uygun olmadığını algılayarak, sürekli TEST KONUMUNDA KALDI, Yani Bu aletle kurşun-asit aküleri şarj edemezsiniz....
    Alet Normal şarjını pil kapasitesine bağlı olmaksızın 18-32 saatte bitiriyor, Burada şarjın uzaması tamamen pilin durumuna göre. Eğer piliniz yeni ise uzun sürede, kullanılmış ve yıpranmış ise kısa sürede şarj tamamlanıyor (Standard şarj da)
    Standart şarjda sağ üstte bulunan ayar düğmesini kapalı (Min) konumunda tutmalısınız. Veya standart şarj oranı değeri , bu ölçü aletinde 0.3-1 rakkamları arasındadır. (Min) ve (Max) hareket alanı arasında hızlı şarj akımını, pil kapasitesinin %30 -% 60' ı kadar arttırmanız mümkün. Daha fazlasını, pili tahrip etmemesi için alet sınırlıyor. Bu durumda Hızlı şarj 1-2 saat arasında tamamlanıyor. (Hızlı şarja müsait Pillerde, aksi halde alet sürekli testte kalıyor), Bu arada denediğim şeyi aktarayım. Bu ayar düğmesini 30 sn. aralıklarla kademe kademe indirdim ve bir noktada alet şarja başladı.
    BUNUN ANLAMI ŞU, BU ALET, PİLİNİZİN, MAX. KAÇ AMPERLE VEYA mA İLE ŞARJ EDEBİLECEĞİNİZİ DE MANUEL OLARAK TESPİT EDEBİLİYOR.
    CİHAZDAN ÇIKANLAR:
    1. Cihaz ATABA AT-1414 Model, Otomatik paket pil şarj aleti,
    2. Cihazın sağ tarafında kapak içinde Isı Sensör bandı ve sensörü,
    3. Cihaza doğrudan bağlı 2x1 mm2 kesitli 1.mt uzunluğunda TTR, Ucu oto çakmak adaptörlü, ve adaptör içinde 6 Amper değerinde sigorta. Bu adaptör aynı zamanda sistemin güç anahtarı, Dişi, örneğin oto çakmak yuvasına takılmadıkça (-) değerli kutup çeneleri kapanmıyor, ya çakmak yuvasına ya da cihazla verilen seyyar dişi çakmak adaptörüne takmalısınız ancak bundan sonra alet çalışmaya başlıyor, Burası önemli, ilk devreye verirken bunu keşfetmem 15 dk. mı aldı.
    4. Dişi çakmak adaptörlü, 1 mt uzunluğunda, 2x0.75 mm2 TTR kablolu, diğer ucu büyük maşalı kıskaç,
    5. Cihazın Sol altında şarj bağlantı konnektörlerine irtibatlandırılacak şarj kablosu, 1 mt. uzunluğunda, 2x.075 mm2 kesitli TTR kablo. Diğer ucu özel dişi adaptörlü, buna 2 türlü erkek adaptörlü 25 cm uzunluğunda kablo daha verilmiş, Bunları (+) ve (-) uçlara dikkat ederek bağlantı yapılmak suretiyle,
    6. Paket pil adaptörlü pil kablosu ve
    7. Diğer ucu standart krokodilli 2 adet kablo veriliyor.
    8. İçinden Türkçe Kullanım klavuzu çıkıyor, Benzeri cihaz kutusu üzerine de yazılmış.
    EKSİKLİKLİKLERİ:
    1. Cihaz sadece mevcut haliyle 12 voltluk DC akımla çalışıyor, Mevcut durumda şarj akımını temin etmek için mevcut kablolarla ya oto çakmak çıkışından veya 12 volt UPS aküsü veya herhangi bir oto aküsünden temin edebilirsiniz. Cihaz doğrudan şebeke gerilimi ile çalışamıyor.
    Bu nedenle, akım kaynağını ya cihaz tanıtım manuelinde tavsiye edilen 5 A/h kapasiteli ara adaptör yoluyla temin edeceksiniz, ki aradım YOK! veya Max. akım ihtiyacınızı karşılacak ve 220VAC ile çalışacak bir regülesiz veya reüleli DC kaynak alacak veya yapacaksınız. Örneğin benim ihtiyacım 1 A/h max. Bunun için 15 Watt'lık bir trafo, 2 diyot 2 Amperlik, ve bir adet 4700 uF/25 volt elektrolitik kondansatör ile bunu koyacak kutu, AC anahtarı, kablo, Bulabilirsem dişi çakmak adaptörü (Şase tipi de olabilir o takdirde mevcut cihaz kablosunu doğrudan kullanabilirim) ve bir kaç vida ,Takriben ek maliyet 35-40 YTL. dir.
    2. AA ve AAA piller için bir kaset yok. Bu nedenle piyasada mevcut 10 adetlik AA ve AAA tipi kasetleri almanız gerekir (ikisi 7.5 YTL), Diğer pil tipleri için Standart 6 pilli pil kasetlerini kullanabilirsiniz.
    Yine de açıklıyorum. Bu alet Genel Kullanıcı tipine uygun değildir ve yarı Profesyonel veya Profesyonel veya Fotograf işleri ile uğraşan ticari kişilere hitap eder.
    Aletin bu haliyle fiyatı, Körün tuttuğu hesaba uygundur ! ve Konya sokakta 40-60 YTL arasında. Ancak bunu getirten olduğunu düşündüğüm yerden alırsanız 35 YTL ve elinde çok var, alıcıyım derseniz hemen 30 YTL'ye düşüyor. Ben test amaçlı senetle aldım ve uygun bulursam veya aleti test sırasında yakarsam Pazartesi bedelini ödemek şartıyla aldım. Beni neredeyse 40 yıldır tanıdıklarından ses etmediler ama pazartesi ilk işim aleti kapmak olacak. İlgilenenler için yeri, Konya sokakta esnaf sarayı karşısı handa caddeye bakan zeminde nüve elektronik.
    Bu arada, size bir ip Ucu Bunu dün öğrendim ATABA' yı ATA - BA olarak okumak gerekiyormuş, Anlamı ATA BAtarya, yani Çinya' ya, bir uyanık sipariş verip Fason olarak ürettiriyormuş.....Tevekkelli Google' arattırıyorum binlerce Türkçe site geliyordu....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 20 Ocak 2007; 15:58:56 >
  • Ataba At-998'i 1,5 yıl önce almıştım. Tavsiye ederim zarif ve kullanışlı bir alet.
    B dijital göstergenin fonksiyonların gösteren resim.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    Burada özellliklerini yazdım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_2674223/mpage_1/key_ataba//tm.htm#2720000
  • Arkadaşlar,

    Az önce Konya Sokaktan GÜNEY Uydu sistemleri dükkanından ATABA AT-1188 ve 4 Adet GP-2600'ü 25 YTL'ye aldım. Satıcı şarj cihazını yıllardan kullanmakta olduğunu memnun olacağımı, memnun olmazsam değiştirebileceğini söyledi. Ben de formunuzdan ATABA ismini hatırlıyor ancak serisini bilemiyordum.
    Şimdi baktım, sizin bahsettiğiniz ile bunun alakası yok. 1000 aAh'a kadar olan piller için kullanın uyarısı var. Ben de dükkanı aradım. Bir sürü itiraz filan. Hiçbir şarj cihazı devreyi kesmezmiş filan. ben markayı söyleyince de kestirip attı. Mecburen bu cihazı kullanacak gibiyim.

    Sizden bir istirhamım olacak; Cihazın üzerinde: UM3 UM4 UM5 9V006P ve B. CELL gibi ifadeler var ve aynı zamanda SEC.:2X(3.2V-120mA) ifadesi gördüm. Bu cihaz ile GP-2600'ü ne kadar zamanda hızlı veya yavaş olarak şarj edebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.