Şimdi Ara

Şarj kayışı ve fren balataları ile aynı odada yatmak zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araç ve diğer muhtelif tamirat işlerini sevdiğim icin yeni eski farketmez şarj kayışı,fren balatası,elektrik kabloları,matkap,taşkama makinası,kaynak makinası,eski sökülen plastik parçalar,silikon yapıştırıcı,sprey boyalar vs hepsi de yıllardır yattığım odada yatağımın altında ve dolabımda bulunur.Bunların olduğu yerde yatmak sağlık açısından zararlı mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 12 Şubat 2024; 21:47:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet, malesef zararlı. Elektrik kablolarından yüksek oranda klor gazı alırsınız. Sprey boyaların kutudayken zararlı olması ihtimaldir, ama seneler içinde mutlaka kaçırıyorlar. Kısa süreli zararlı değil ama sürekli zararlıdır. Balatalar yapıştırıcı olarak fenolik reçine kullanırlar, ince tozları zararlırıdr, bu tozlar havalanıyorsa zararlı, ısı görmedikçe kararlıdır.


    Üretanlar, akrilikler, katılaşmış fenolik plastikler, PET, SAN pek zararlı değil, tozları zararlı.

    PVC, sitiren grubu ise sürekli gaz oluştururlar, yüksek miktarda ve havalandırmasız yerde zararlıdırlar. Büyük miktarda beyaz ambalaj köpüğü bile bulundurmayın.


    Nasıl karar verebilirsiniz... Odaya dışardan gelince 'teknik koku' olmamalı. Eskiden, yeni bir televizyon, bilgisayar açılınca da kokardı. Seviyorum o kokuları ama malesef o kadarı bile zararlı. Zaten yeni CE standartları sayesinde yeni ürünler eskisi kadar kokmuyorlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.