Şimdi Ara

Sarı Prenses ve ağzındaki yavrular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Daha önce kusturarak elde ettiğim yavrular büyüdü ve artık ağzında kendi yavrularını taşıyor.

    Farkeder farketmez hemen küçük akvaryumu hazırladım. Ana akvaryumdan 1, arıtma cihazı ile filtrelenmiş bizzat kendi içme suyumuzdan 2 ölçek su koyup filtreyi de ekledim. 1 gün bekledikten sonra zor da olsa anneyi büyük akvaryumdan ayırmayı başardım.

    Biraz stres olmuş olabilir. Geçici kovada bir süre beklettikten sonra küçük akvaryuma aldım.

    Umarım bu ana kadar yanlış birşey yapmamışımdır.

    Şimdi beklemedeyim. Kusturmadan kendi kendine çıkartmasını bekleyeceğim. Bu noktada yorum ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.

    Bağzı videolarda anne ve yavrular birlikte aynı akvaryumda yaşıyorlar. Bu ne kadar bir süre devam eder? Anneyi ne zaman ayırmak gerekir? Yavruları yeme ihtimali var mı?



  • Öncelikle ağzında yumurta olan balığı yakalamak için gece saatlerini tercih edin.Işığı kapattıktan 1-2 saat sonra loş bir ışık yardımı ile uyuklayan balığı nispeten büyük bir kepçe ile yakalamak her zaman daha kolaydır.Balık uyanıkken yakalamaya çalışmak yumurta yada yavru kaybına sebebiyet verebilir.Anaç balık kendi yavruları için tehdit değildir.Aksine yavrular tehlike anında anaç balığın ağzı içindeki güvenli ortama girebilmek için yarışırlar.Ayrı bir akvaryumda yavruları çak daha uzun sürelerde dışarıda bırakacaktır.Bu zamanlarda anaç balığı ayırabilirsiniz.Yavrularada toz yemler vererek beslemeye başlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.