Şimdi Ara

Sapphire RX470'ın sığacağı Mini kasa önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem toparlıyorum ancak sistemin tanışabilir olması benim için şart. Şehir dışında üniversite okuduğumdan yazları rahatça getirip götürmem lazım. Gaming laptop önerileriniz tabi ki olacak ancak bu seçeneği daha önce denedim. Ve istediğim performansı bir türlü alamadım. İstediğim performansı alacağım notebooklar ise gerçekten fiyat olarak bütçemi çokça aşıyor. O yüzden mini bir sistem toplamak istedim. Mini derken öyle çok mini değil tabi ki. Orta seviyede bir bavulun içine sığabilecek bir şey.
    Yaklaşık 10 gündür kasa araştırıyorum ancak ya çok küçük yada istediğimden çok büyük. Bu arma bilgisayarın kasalarına bakmıştım ancak onlarında satışı yokmuş.

    Sizden ricam bana içine sapphire rx470'in sığabileceği çok devasa boyutları olmayan bavulun içine rahatça koyabileceğim. Olmadı kasayı yalın olarak otobüste ayaklarımın altına koyabileceğim(rahat olup olmam önemsiz sadece kasaya zarar gelmesin baya 40 cm açarım bacakları problem değil) bir kasa önerisi.

    Çıldırmak üzerim sayın arkadaşlarım

    Bu arada sistemde
    anakart olarak:asus h110m-k micro atx
    ya da
    MSI h110ı pro intel h110 mini-ITX


    düşünüyorum.

    İlgilenip yardım edeceğinizi varsayarak şimdiden teşekkür ederim.







  • 470 alıyorsanız mini kasa kullanamazsınız. Bir tek AMD'nin baş modeli santrifüj fanlı geldi. Diğerleri küçük kasadaki diğer bileşenlerin sıcaklıklarına ters teper.
  • Cooler Master HAF Stacker 915
    Cooler Master Elite 130 Mini-ITX Kasa
    Corsair Graphite 380T
    BitFenix Prodigy
    Aeroocoll DS Cube

    İçlerinde en tercih edilesi Corsair Graphite 380T'dir. Hem taşıma kulpları var. Hem hava sirkülasyonu da iyi. Yan paneller sökülebiliyor. Ön tarafta 140x200mm güzel bir fan var. Kasada modifiye yapabiliyorsunuz. Üzerinde fan kontrolcüsü de var. Ekran kartı oalrak Rx 470 değil Gtx 1080 bile takılır. Sıvı soğutma desteği de var. Ama fiyatı 700 TL. falan. Alacağınız sistem yazdığınız anakarttan anladığım kadarı ile çok yüksek bir sistem değil. Bu biraz fazla kaçabilir o yüzden. Ama gerçekten çok güzel bir kasa . Dediğim gibi fiyat yüksek gelir ise diğerlerine bakabilirsiniz. Diğerleri arasında da Haf Stacker tavsiyem olur 380T dışında. Hava sirkülasyonu bunun da iyidir. Taki eden sıra ile Elite 130, BitFenix Prodigy(Yurtdışından temin ile), son olarak ta Ds Cube.

    Edit: Arkadaş kullanamazsınız demiş yukarıda ama kullananlar ve sorun yaşayan pek denk gelmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 19 Ocak 2017; 3:51:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • rx 470 ve mini sistem zor gibi. hani sığsa bile sıcaklık problemi olabilir. bu gpular sonuçta 8 pin ek güç bağlantısı gerektiren aletler.
  • Aslında böyle durumlarda Fury X gibi su soğutmalı modeller işe yarar; ısı hiç başka bileşene uğramadan kasadan atılır.
  • Valla ustalar çok sağ olun bütcem o kadar elverişli değil sanırım miditower veya bütceyim yettiği en küçük bir atx kasa alacağım.
    Bir tane bavulum var bildiğiniz kambur oldum ölçe ölçe ona sığdırmaya çalışacağım
  • Al bitane CoolerMaster Silencio. Niye dert yapıyorsun ki? Referans soğutucu alırsan sessiz çalışacak, geniş pervaneli hava soğutuculu ekran kartları sıkıntı olacak her birinde... Su soğutma olmadıkça kasaların hepsi bir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turrikan

    Al bitane CoolerMaster Silencio. Niye dert yapıyorsun ki? Referans soğutucu alırsan sessiz çalışacak, geniş pervaneli hava soğutuculu ekran kartları sıkıntı olacak her birinde... Su soğutma olmadıkça kasaların hepsi bir.

    eee peki taşıması??
  • Valla, senin derdin ne tam anlamadım ama, bacaklarının arasına niye bavulu koyup da kasanın paketini koyamıyorsun anlamasam da küp kasa alıp bavula sığdırmaya çalışacak kadar toy değilsindir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turrikan -- 19 Ocak 2017; 5:19:26 >
  • Size şifa olabilecek forumda çok az kişi vardır.Onlardan biri de benim yalnız derdini yanlış yerde arıyorsun.Bulunduğun yer doğru ama durduğun yer yanlış size pm den gerekli bilgiyi verdim.Umarım derdinize deva olur.Sorunuz olursa da herzaman yardımcı olurum inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 19 Ocak 2017; 7:31:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turrikan

    Valla, senin derdin ne tam anlamadım ama, bacaklarının arasına niye bavulu koyup da kasanın paketini koyamıyorsun anlamasam da küp kasa alıp bavula sığdırmaya çalışacak kadar toy değilsindir umarım.

    Demek istediğim ya kolisinde bacaklarımın altına koyabileceğim yada en kötü bir bavula koyup bagaja vereceğim. En mantıklısı aslında bavula koymak.
  • Peki zalman t5 in içine sığar mı ? ölçülerine baktım baya 3 5 cm kurtarıyor ancak daha önce hiç kasa toparlamadığımdan şimdi illa bir anakartın dış yüzeyin vs payı vardır
  • tralast kullanıcısına yanıt
    Bunların kolilerini de bagaj lastiği ile sarıp taşıyabilirsiniz. Hediye paketi kurdelası gibi sararsınız, ucundan tutarsınız. Zaten küçük kasa... 10 kiloyu geçmez.
  • Turrikan kullanıcısına yanıt
    aynen birde yukarıda yazdım sanada sorayım zalman t5 in içine rx470 sığar mı ölçülere baktım 3 5 santim kurtarıyor ancak anakartın, dış kasanın kapladığı alanla falan sorun çıkartırmı
  • tralast kullanıcısına yanıt
    İşlemci soğutucusu 153 milime kadar yükseklikte olabilirmiş zannedersem. 300 milime kadar da ekran kartı destekliyor.
  • Turrikan kullanıcısına yanıt
    o zaman alayım bari ilgilendiğin için çok teşekkürler hocam
  • Soğutucuyu sakın kule tipinde alma. Onlar uzay sistemler için. [FrostyTech Listesi]
    Bence NH-L9 da iyidir, ucuz ne de olsa. İşlemcinle gelmediğini varsayarak söylüyorum tabii, K serisi almayacaksan hiç sorun olmaz.
  • thermaltake core v1 tavsiye ederim.
    mini itx anakart takabiliyorsun, atx veya micro atx uymuyor.
    yüksek profilli işlemci soğutucu takabiliyorsun.
    28 santimetre ekran kartı sığdırabiliyorsun.
    atx boydaki güç kaynaklarını takabiliyorsun.
    harddisk yuvası var.
    usb 3.0 bulunuyor.
    fiyatı 55 dolar.

    http://hizliresim.com/qjDvN3

    http://hizliresim.com/77LDWv




  • shin tizu 65400
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.