Şimdi Ara

Sapphire R9 280x Tri-X Başımdan geçenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kartı forumdan almıştım 3-4 ay kullandım sonra kart görüntü vermemeye başladı. Tamire gönderdim 600 tl masrafı var, tamirden sonra düzeleceğinden kesin emin değiliz dediler geri aldım kartı.

    Eve geçip kartı fırınlama tekniğini denedim sonuç başarılı görüntü geldi ama bir müddet sonra alttaki fotoya benzer bi ekran geliyor kitleniyor reset atıyorum. Gpu Clock 1070 Memory 1550 yaptığımda sorun olmuyordu. Kartın kendi radyatörü soğutamadığı için soğutucusunu çıkarıp cpu soğutucusu taktım vram ve vrm ler için yeni ısı emici alüminyum parçalar taktım şuan soğutmasında problem yok. Kart yüke girdiğinde tekrardan görüntü aşağıdaki gibi olmaya devam etti(Görüntü temsilidir) ve reset atmak zorunda kalıyorum.

    Sapphire R9 280x Tri-X Başımdan geçenler
    Sapphire R9 280x Tri-X Başımdan geçenler

    Elimde sıcak hava istasyonu olsa kendi imkanlarımla reballing deneyeceğim çünkü kartı fırınladıktan sonra 1070 mhz lerde hatırı sayılır bir zaman sorun çıkarmamıştı.

    Bir başka sorun ise bu kartın bios dosyasının orjinal olup olmadığı.. aslında sizden istediğim Ekran kartının resmi ilk bios dosyasını nereden temin edebilirim ?








  • Bios burada:


    https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufacturer=Sapphire&model=R9+280X&version=&interface=&memType=&memSize=&since=



    linki kopyala-yapıştır yap, forum kafayı yemiş, reff link yapmaya çalışıyor linki bozuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 10 Kasım 2020; 2:39:44 >
  • Hocam teşekkürler burayı bende buldumuştum fakat resmi sürüm olarak hangisi birden çok Tri-X biosu var benim istediğim ise fabrika çıkışı bios

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steppa

    Hocam teşekkürler burayı bende buldumuştum fakat resmi sürüm olarak hangisi birden çok Tri-X biosu var benim istediğim ise fabrika çıkışı bios

    Kendin yedeklemediysen bulamazsın galiba. Senin kartın biosu BIOS Version:015.044.000.008.000000 görünüyor. Aynı kodlu biosu deneyebilir ya da daha sonra çıkmış olanlara bakabilirsin.


    Bios flaşlama işe yaramazsa ve görüntü geliyor sonra gidiyor ise büyük ihtimal vramlerde sorun var gibime geliyor. Forumda kart tamiri yapan birisi vardı ona danış istersen. En azından ön teşhisi yapabilir.

  • Eskiden hd4730 ekran kartimda benzer sorun basima gelmisti. Daha fazla sinir stres olmadan yeni bir kart alip kullan. Herhangi bir cozum yolu yok. Firinlama, downclock vs bunlar kisa sure icin ise yariyor ama uzun vadede ise yaramaz. Ben bios mod yapip bir sure kullanmistim, sonrada cop olmustu zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hapocod kullanıcısına yanıt

    @infidel Yanıtınız için sağolun Hocam bu kart kaç kişinin elinden geçti kim bilir. Kurcalanmıştır diye resmi bios arıyordum. O gözüken bios mutlaka sonradan dahil edilmiş olmalı.. ilgin için teşekkür ederim.


    @hapocod Yanıtınız için sağolun hocam.. Şuanda yeni bir kart alma gibi bir durum yok.. Eldekini değerlendirmeye çalışıyorum.. Fırınladıktan sonra görüntü veriyordu ve Gpu çekirdeğini 1070 mhz yaptığımda problem olmamıştı.. Şuan tek deneyebileceğim şey reballing neden diye soracak olursan fırınladıktan sonra görüntü vermişti. Ya zaten kart elinde sonunda hurdaya ayrılacak tamire verdim 600tl dediler :D Bende uğraşayım istiyorum kart ile

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.