Şimdi Ara

Sapphire HD 7850 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba sapphire marka hd7850 1gb 256 bit ekran kartı almıştım 2014 yılında garantisi bitti.Kart durup dururken ekranda yeşil dikey çizgi vermeye başladı format attım driverleri kurunca bu seferde kapandı ekrana hiç görüntü vermemeye başladı.Kartı çıkardım her şey normalde döndü stabil kartı takınca 2 tane 4 gb ram var birini çıkartmam gerekiyor ki ekran kartı ekrana görüntü versin ama bu seferde performanstan eser kalmıyor pc de ve driverleri kurunca tekrar gidiyor yardım edebilir misiniz.Saphire yetkili servisi Servispoint i aradım 200 dolar + kdv karşılığında yaparız dediler ekranda aniden karıncalanma falan oluştu dedim getirin bakalım 20 dolar + kdv istiyor bu seferde.Buna ek olarak ürünü vatandan aldım benden 2 ay önce başka biri tarafından alındığını gösteren bir faturayla karşılaştım yani bana teşhir veya 2.el satmış ayriyeten ürün ekranda karıncalanma sorunu var diye servispointe tamire gitmiş yine o yılda ne yapmam gerek ürünün üstünden 4 yıla yakın bir süre geçmiş niye ozaman getirmedin de şimdi getirdin diyebiler mi ne yapmam gerek ve en son çare ürünün ücretli tamirini daha insanı fiyatlara nerelere yaptırabilirim teşekkürler.







  • 200 dolar +kdv mi oha şakamısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef servispointin söylediği ücret bu
  • Güncel acil
  • O kart fırın istiyor gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu hakkında detaylı bilgilendirme yapabilir misin nedir tam olarak
  • Aynı karta sahibim. Oyunlarda devamlı takılıyordu siyahımsı grimsi bir renk geliyor ve hoparlörden dııtttt diye bir ses geliyor ve pc kitleniyordu. Sonra baktım ki çok fazla ısınıyormuş. Bir ara oyun açık olmamasına rağmen durup dururken 95 dereceyi gördü. O zamanlardan sonra fanı 70-100 arasına ayarlayıp fan sesi ile oyun oynar oldum. O kadar fanı arttırınca sıcaklık 40-55 arasına geldi. Ama gel gelelim bugün itibari ile siyah ekran gitti artık yeşil ve çizgili bir ekran geliyor ve eskisi gibi aynı şekilde takılıyor. Sadece oyunlara girince yapıyor bunu. Sanırım ekran kartı öldü, yandı ne oldu bilmiyorum artık. Emin de olamıyorum ekran kartı mı sorun acaba? Ama bütün belirtiler bunu gösteriyor. Sizde de ekran kartının gidici olduğunu düşünüyorum tahminen aynı sorun. Sanırım bütçe ve sistemimize yeni bir ekran kartı bakma zamanı geldi. Arkadaşlarımızın yorumları ne yönde acaba anlattıklarıma göre merak ediyorum. Farklı bir yazılımsal sorun mu yaşıyoruz yoksa yukarıda belirttiğim gibi direk donanımsal probem mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueDangeR -- 13 Haziran 2017; 1:49:49 >




  • 200 derecede 5 dakika fırınla bende oldu
  • BlueDangeR kullanıcısına yanıt
    Gönder bana. Çizgili desen bellek kontrolcü demek, sabit renk de öyle, takılması belleklerin çok ısınmasını işaret ediyor. Bunların hiçbirisi kalıcı sorunu işaret eden belirtiler değil. Biraz voltaj, biraz saat hızı değişikliği, biraz da fan hızına bakılması gerekecek sadece. Çalışmasa ekranda hata görürdün. En kötü fanı değişir.
  • Dostum şuan bir problem yok diş fırçasıyla kart üzerindeki lekeleri aldım temizledim daha sonra soğutucuyu söküp 5 dakika 200 derece ısıttım soğuduktan sonra her şey çalıştı şuan bir problem yok servispoint 200 dolar istedi şaka gibi :D
    Ama şuan soruna kalıcı oldumu bilemiyorum açıkçası şuan ki aptal kurda kart alırsam oldukça kazıklanmış olacağımdan içimden gelmiyor açıkçası şuan bir arkadaşım abd de ordan gelince kart birde laptop isterim burdan almayı düşünmüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.