Şimdi Ara

Sapphire HD 5970 OC ile micro-stuttering etkisi inceleme testleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @ XRacer

    GTA 4 Konusundaki fikirlerine katılmıyorum , ati kartlar gta 4 ‘de vasat performans sergiliyor, hd5870 ve hd5970 ikisini de kullandım ikisi de çuvallıyor.. gtx280-gtx295 ve gtx480 kullandım ve gayet stabil fps sağlandığını gördüm.. yani sorun ati kartlarda..
    Gta 4 kesinlikle oyun sektörünün geldiği noktayı gösteren bir baş yapıttır ve hiçbir oyunla kıyaslanamayacak derecede üstündür.Bu oyun konsollardan pc’ye uyarlanmış çakma grafiklere sahip oyunlara asla benzemez.. GTA4 oyun sektörünün ATA’sıdır.
    O Yüzden yorum yazarken dikkatli olalım.. bu detayda ve çapta bir oyunu optimize etmek nerdeyse imkansızdır ki adamlar ellerinde geleni yapmışlar..
  • Microstuttering sorunu daha çok AMD Crossfire da mı Nvidia SLI da mı başgösteriyor?
  • Ellerinize , emeğinize sağlık . Çok faydalı bir çalışma olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Microstuttering sorunu daha çok AMD Crossfire da mı Nvidia SLI da mı başgösteriyor?

    AMD 6xxx serisinde ve Nvidia 5xx serisinde iyice azaldığı söyleniyor, bence kafaya takmayın.

    Cenova hoca bench ve test konusunda çok faydalı bir arkadaş teşekkürler kendisine güzel bir inceleme olmuş.
  • valla CF için anakart aldım. 2. Ekran kartını alacaktım ki bu konu moralimi çok bozdu!!

    Çok mu kötü oluyor bilenler bir söylesin.

    Q6600@ 3.6 ghz
    P5Q pro
    HD6850 x 2 olacak

    akıcılık vs kötü olur napıyım kararsız kaldım.
  • Bu sorun sadece MS ve SLI sistemlerde mi görünüyor? Mesela GTX590 ve HD6990 da çift gpulu kartlar. Bu kartlarda da var mı ms?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Bu sorun sadece MS ve SLI sistemlerde mi görünüyor? Mesela GTX590 ve HD6990 da çift gpulu kartlar. Bu kartlarda da var mı ms?

    ben görmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Bu sorun sadece MS ve SLI sistemlerde mi görünüyor? Mesela GTX590 ve HD6990 da çift gpulu kartlar. Bu kartlarda da var mı ms?

    5970 çift gpu'lu kart zaten.
  • Bakın kim gelmiş Türkiyede konuştuğu konu ilgili birşey bilen 70 kişiden biri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Bakın kim gelmiş Türkiyede konuştuğu konu ilgili birşey bilen 70 kişiden biri



    Diş ağrımdan ancak bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 25 Eylül 2011; 23:06:04 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle bu tespit ve testler için arkadaşlara teşekkür ederim. Bu problem ile de yeni tanışmış olduk. Ben de bir HD5970 kullanıcısıyım ve 1 yıl önce topladığım donanım ile yaşamadığım sorun kalmadı. Bu kadar pahalı bir donanım satın alıp bu denli sorun yaşadığınız zaman gerçekten lanet ediyorsunuz.

    5970'in tek kart olması sebebiyle bugüne kadar kendisine crossfire muamelesi yapmamıştım. Fakat konuyu okuyunca öğrendim ki bu kartta kendi içine crossfire mantığı ile çalışan bir kart. Dolayısıyla iki kartım olmadığı için Driver yüklemesinden sonra Ati'nin aynı sayfadaki Applications Profile denilen, crossfire'lar için geliştirilen eklentisini kurmuyordum. Demek ki benim de burayı takip etmem gerekecek.

    Yine forumu okuduğum kadarı ile Micro-Stuttering sorununun şuan için ev kullanıcıları tarafından veya şirketler tarafından aşılabilmiş bir yolu yok. Bu durumda Ati'nin çıkartacağı Crossfire Applications Profile güncellemelerini takip etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok sanırım.

    İyi Akşamlar.




  • Emeğinize sağlık arkadaşlar.Bu konuyu okuyana kadar çok şeyler çektim. HIS AMD Radeon 6870 IceQ X kullanıcısıyım.Özellikle hareketli görüntülerde aynen bahsettiğiniz gibi gözle çok rahat seçilen ekran yavaşlamaları yaşıyorum.Fıfa 2012 ve Nba2k12 de bu sorunu en fazla yaşadığım oyunlar.Çok fazla 3d özelliği ile denedim ama yapabildiğim şey sizinde testlerde anlattığınız gib,i yüksek 3d ayarlarda ms artıyor..FPS yi frapsla kontrol ediyorum bu donmaların yaşandığı esnada FPS düşmüyor ama oyun akıcılığını yitiriyor.Radeon Pro programından LaCrymae arkadaşımın yardımlarıyla çözüm üretmeye çalışsam da sonuç yine aynı oldu.Dikkat çekmek istediğim nokta Nba2k12 ve Fifa12de, uzun mesafeli paslar atarken görüntü sağdan sola ya da tam tersi değişirken çok fazla yavaşlama oluyor fakat FPSye yansımıyor.Sanırım yaşadığım sorun MS. Tek çözüm CrossFire App. güncellemerli beklemek LaCrymae arkadaşımın dediği gibi.Çalışma gerçekden çok önemli oldu sorunu tespit etmem adına. Emeğinize sağlık




  • Gerçekten bu konuyu bulduğumuz çok iyi oldu Wickd. Lakin senin kartın çift çekirdekli de değil. Bu problemi yaşamaman lazım. Ati'nin crossfire Applications Profile'larını çift çekirdekli olmayan bir karta yüklemek doğru olur mu acaba şimdi o geldi aklıma.
  • Birde bu Atinin Driver sitesindeki "Crossfire Applications Profiles" indirmek istediğimde tek bir güncel profil dosyası görüyorum.

    Yine hemen biraz aşağıda "Catalyst Application Profiles Tracking List" diye bir Pdf dosyası var. İndirdim baktım. Pdf dosyasının içinde geçmiş tüm profil dosyalarında hangi oyunlar için düzenleme yapıldığı belirtilmiş.

    Buradaki son güncel profil dosyasını indirsem geçmiş tüm düzenlemeleri içinde barındıran bir güncelleme mi oluyor, bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.