Şimdi Ara

Şanzımandan anlayan içeri # Sıfır leon 125hp manuel fr içerir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir aracın bu kadar zor vitese geçmesi gerçekten ilginçmiş...
  • Ben anormal bir durum göremiyorum, 4 yıl audi A3 kullandım vites geçişleri kemikli olduğu için aynı durumu yaşadığım zamanlar olmuştur, dert edecek birşey değil. Servise götürüp araca dokundurmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar, aynı aracın 150 lik manuelini ben kullanıyorum bahsewtmiş olduğunuz şeyler aslında pek sorun değil pek çok manuel şanzımanda (vag grubunun modelleri arasında) görülüyor.

    Durup kalkarken ''1. Vitese attığımda vites geçmiş gibi davranıyor ancak gaz verdiğimde şanzıman titriyor tırrrrrrıtıtıtıtıtı tarzı bir ses geliyor'' demişsiniz bu seni biliyorum acı acı bir ses bu ve sebebi vitesin tam olarak 1. vitese geçmemesi, debriyaja tam bassanız da tam olarak geçmeyebiliyor bazen. İlk dönemlerde daha fazla oluyor zamanla siz arabaya alıştıkça sorun yok denecek orana düşüyor. Dikkat etmeniz gereken vitesin 1. vitese tam olarak geçtiğini kontrol etmeniz, buda şöyle ki bazen 1. vites tutukluluk yaptığı zaman çok az geçiyor yuvasına onu hissediyorsunuz, eğer hissedemiyorsanız araca henüz alışmamışsınız demektir. Peki hissettiğinizi fark edelim, yapmanız gereken vitesi 2 ye yada 3 e geçirip tekrar 1 e atmak böylece sorun ortadan kalkacak vites rahatça 1 e geçecektir.

    Aynı problem R de de oluyor gacırttttt diye bir ses geliyor sorun dişlilerin geri vitesi R ye alırken dişlililerin birbirine sürmesidir ve özellikle araç tam durmadan R ye alınmaya çalışınca olur, bu problemi de yine aynı şekilde çözebilirsiniz.

    Umarım yazdıklarım sizin için faydalı olmuştur. Araçla ilgili farklı bir sorununuz varsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum size. iyi günler..




  • Hocam bu cevabı siz yazmadan ben de tam alışma sürecinde olduğumu farkettim dün geçmediğinde anladım ve tekrar attım 1e, hatta arkadan korna yedim, yanımdaki arkadaşa da söyledim geçmediğini anlattım acelesi ne bu insanların diye. Ve sorun baya bi oranla azaldı. Son 3 ayrı gündeki kullanışımda 1,2 kez oldu.
  • vAsilevsky kullanıcısına yanıt
    hocam şanzıman da zamanla alışacak ilk dönemlerde bende de olan bu sorun artık ortadan kalktı. En son ne zaman oldu inanın hatırlamıyorum. Yalnız R ile ilgili problem (geri vitese alındığında gelen gıjjjjjjjjjj sesi) her zaman devam edecek servise götürseniz ''normal bu ses beyefendi'' diyorlar.

    Tek dikkat etmeniz gereken debriyaja tam basmak bazen insanlık hali hızlı atayım derken tam basmadan atabiliyoruz, bu bayağı zarar veriyor şanzımana.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.