Şimdi Ara

Şanzıman yağı hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese.2009 model symbol aracım var.Neredeyse yazdan beri karter muhafazasında yağ damlaları oluyordu.Ben karter tapasindan kaciyo sanıp devamlı motor yağını kontrol ediyordum eksik olmayınca da pek üzerine düşmedim.Pazartesi günü arabanın park yerinde yağ akıntısı görünce karter muhafazasıni soktum bugün.Aks iç korugunden akiyormus yağ.Sanayide hem iç hem dış körük degisti.Aks sökülmeden şanzıman yağını 3 litrelik yağ kabına boşalttı tahminim 1.5-2 litre anca bı yağ vardı.İslem bitince aynı yağı bastı tamirci şanzımana.Epey zamandır ince ince de olsa eksildigini düşünürsek yağ alıp tamamlasatsam mi başka yerde,yoksa değiştirsem mi acaba?Bu şanzımanlarda kullanılan yağ numarasını da bilmiyorum.Kilometresi 120 bine yakın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 14 sene 120bin km olmuş. Daha önce ne zaman değiiştirildi bilinmiyorsa bile körüklerin içinden-dışından akan yağ kirlenmiştir. Böyle yağlar tekrar kullanılacaksa filtreden geçirilmeli. Pek sanmıyorum ustanızın bunu yaptığını. Bence değiştirin.

  • Düzgün bir yerde belli bir süre sonra tamamını değiştirin kaçırmadığına eminseniz beklemenize gerek yok bu tarz durumlarda yağ değiştirmek en güzeli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yağ değiştirirken bir marka vardı adı aklıma gelmedi kusura kalmayın , motorun içine dökün çalışır vaziyette 10-15 dakika bekletin rolanti de sonra yağı değiştirin.


    sesi sızıntıyı kesiyordu eski araçlarda da yaparlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.