Şimdi Ara

Şanzıman Yağ Kaçırma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, ikinci el 63 binde 2012 model yarı otomatik dizel peugeot 508 alma niyetim var. Aracı expertize (otorapor full paket) götürdük genel olarak kaportada satıcının belirttiği boyalar dışında bir sorun gözükmüyor, araçta ağır hasar kaydı vs yok. Araç muayeneden geçmiş 2020ye kadar vizesi var fakat muayene raporu yoktu dolayısıla hafif kusurlamı geçti göremedim.

    Gelelim asıl sorumua,
    Raporda şanzıman yağ sızdırması var yazılmış. Sızdırmayı fark eden ustayı çağırdığımızda araç terlemeden dolayı yağ kaçırıyor dedi.
    Sormak istediğim bu yağ kaçağından dolayı aracı almamalı mıyım? Genelde çoğu araçta bu tarz kaçırmalar olurmuş. Forumdaki hemen hemen çoğu konuyu okudum yinede sizlere tekrar sormak istedim. Keçe conta değişimi yetersiz kalırsa komple şanzımanı değiştirmeye kadar götürecek olsa bana 5 binden fazla masraf çıkartır mı? Açıkcası yarı otomatik robotize şanzıman arıza yaptığında çıkaracağı masraf az olduğundan sıcak bakıyorumdum, bu yönde bilgiler okudum hep.

    Sizce ne yapmalıyım? Yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesaction -- 3 Şubat 2018; 15:16:1 >







  • Ekspertiz arkadaş doğru söylemiş terleme olayı bütün araçlarda olabilme potansiyeli olan bir durum. Sadece şanzıman için değil genel motor bloğu çevresi veya külbütör kapağı çevresinde de bu tarz terlemelere sık rastlanır son derece olağandır. Yani terlemeden dolayı keçe veya conta değiştirmeye çalışmayın ek olarak Robotik şanzıman terlemeden dolayı büyük bir arıza çıkarmaz yağına dikkat edersiniz ve yağ değişim sıklığını kaçırmazsanız 63.000KM'deki ( orjinalse ) bir araçta şanzımanla ilgili bir problem yaşanmaz diye düşünüyorum.
  • hocam tahkik nedir

    motorun hangi parcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.