Şimdi Ara

Sansui 8080 DB Restorasyon .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sansui nin çok sükse yapmış bir receiverı 2x85 watt gücü ile eşsiz tonlaması ile beni mest eden modellerinden ,aynısı bende olduğundan ayrı bir sempatim vardır .
    cihaz müşterimden bana geldiğinde driver katı eksik yerine Türk malı bir sıradan ampli devresi yerleştirilmişti , daha önce tamire verilmiş cihazın onarımını yapan veya yapmak isteyen usta demiyeyim kişi çıkış transistörlerini bile yanlış koymuş ,çalıştıramamış haliyle yerine başka ampli devresi koyup güzelim cihazı heba etmiş.
    üzerindeki orijinal driver kartı yok .
    sahibi adam et diye verdi .
    yurtdışından boş plaket getirerek işe koyuldum ,üzerindeki gerekli tüm elemanlar yurtdışından sipariş edilerek montaj işlemine başladım .takman karbon dirençler ,Fairchild transistörler diotlar silmic 2 ve muse kondansatörler , olması gereken kalitede tüm elemanlar .
    drive katı wbt gümüş alaşım lehimle montajı bittikten sonra receiverın katledilmiş kabloları ve kalkmış devre yollarını tamamladım . besleme kondansatörleri Nichicon super through yerini aldı .
    Bu kondansatörler hızlı tepki vermesiyle ünlüdür , bas seslerde doygun uzamayan baslarla ünlenmiştir .
    diğer tüm plaketler elden geçirerek A-Z ye restore edilmiştir . yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucunda müşterimin tam istediği gibi çok uzun yıllar hizmet edecek hale gelmiştir.
    güle güle can sağlığı ile kullansınlar . Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .
     Sansui 8080 DB  Restorasyon .







  • İyi zaman almış ancak çok güzel tertemiz olmuş cihaz elinize sağlık

    Bizim işlere ne zaman sıra gelecek bakalım denk düşüremedik bir türlü
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    4 ay boyunca bu cihaz üzerinde çalışmadım tabi fakat başlangıç ve bitişi bu kadar sürdü yaklaşık ,bu gün teslim aldılar ,bende paylaştım
  • Üstat eline sağlık. maaşallah
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstadım .
    cihazın müşterisi iyi audio hı-fı meraklısı elindeki klıpsch kolonlarla inanılmaz uyum sağladığını en düşük volume de bile inanılmaz ayrıntı ses aldığını söyledi .
    Sansui yi de başarılı yapan bu detay bence . hal böyle olunca malzemeden asla kaçınmadım üstadım . takman dirençler fairchild yarıiletkenler kondansatörler vs derken , ortaya harcadığımız maddi masrafın ve emeğin hakkını verir oldu .
  • abi artık çıkış kartı olmayan veya tamamen hasar görmüş,insanların "bundan artık birşey olmaz" deyip neredeyse çöpe atacakları amfileri de adam etmeye başladın helal olsun vallahi bravo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Ocak 2018; 20:0:3 >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    üstat Sansui 8080 sayende tekrar doğdu bence. hatta daha iyi duruma geldi. bilahare ana rezervuar kondansatörünün kelepçesinide siyaha boyayan
    bir güzellikten çok daha iyi şeyler çıkar ki sahibi adına sevindim valla eline sağlık şahsen ben beceremem sizdeki titizliği((:
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Bunu adam edebilirmisin dedi , sanırım dedim . hazır boş plaketi Ebay üzerinden bana aracılık eden Stakanar dostuma buradan ayrıca tekrar teşekkür ederim .
    Bu gibi eksik parça ve kablolamaları eksik şeyleri tamir ederken hep heyecan duyarım , aksilik olmadan çalışacakmı ,istediğim gibi olacakmı . Neyse ki sorunsuz güzel sonuçla tamamladım .
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    içi beni yakar dışı seni yakar diye söz var , bakınca içine içimin açılması lazım :)
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    duygularımız karşılıklı. Stakanar a selam olsun. plaketi olduğunu duyunca şaşırdım çok daha iyi dedim. gerçi böyle bir sansui nin dataşitinden PCB ni yapmayı esirgmezsiniz dedim.
    bu tip restorasyondan sonra sahiplerinin görüşlerini almayı çok isterdim. cihaza alan kayıp. önceden şöyleydi şimdi böyle oldu dese güzel olurdu...
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Telefon görüşmesinden önce cihaz sahibi ile aramızdaki mesajlaşma
    Kendisi D.H üyesi olmadığı için bizi burada göremiyor  Sansui 8080 DB  Restorasyon .




  • Sahibinin memnuniyetine sevindim. Taze kan değil taze organ geldi gençleşti cihaz.

    Bu arada unutmadan çok Mc gibi bir görüntüsü var cihazın herhalde birazda mavilerin etkisi
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Ne garipytir ki bu cihazın nette gördüğüm fotoğraflarının hemen hepsi ekranın mavi görünmesi , aslında içindeki lambaları mavi led e çeviren de var ama ben orijinal kalmasından taraf olan biri olarak normal ampulleri ile kullanmayı tercih ederim . ekran aslında yeşil ! ama mavi görünüyor . flashsız çekmeme rağmen .

    bir cihazı ReCap yaparak gençleştirildiğini söyleyemeyiz . neden .
    Kondansatörün önemi büyük olsada bu durum şuna benzer . 60 yaşındaki adama yeni doğmuş kalp takıyorsunuz sonra adama diyorsunuz ki hadi aslanım koş sende sıfır kalp var , adam başlıyor koşmaya 1 km sonra ciğerleri yetmiyor ,yaşlanmış kasları geriliyor , eklemleri ağrıyor , cihazlarda öyle Yalnız ReCap yaparak aslında cihazın ölümüne biraz daha yaklaştırmış olursunuz . akım kazancını kaybetmiş transistörler fetler hatta diotların taze kan ile zorlanıp pes demesi an meselesidir . bu sebepten full restorasyon ile tüm devre elemanlarının testden geçirip dirençler kuplajlar dahil sağlıklı olup olmadığını tolerans değerlerini aşıp aşmadığının kontrolu elzemdir , sonra Allah allah bu cihaz neden bozuldu diyebilirsiniz bu derece yaşlı cihazlarda , ben full restore ettiğim cihazlara 2 yıl garanti veriyorum , bir bildiğim olduğundandır . ReCap bu denli 45 yaşını devirmiş cihazlarda risktir . tecrübelerimle yaşadıklarımla sabittir fikrim .




  • Demekki az çok tahmin etmişim klasik sarı gibidir lambalar herhalde demiştim yeşilmiş. Buradan bariz mavi gözükünce galiba böyle düşündü istedi sahibi sandım.


    Evet re-cap konusunda haklısınız ilkesel olarak verimlilik açısından full restore en doğrusu.


    Tekrar elinize sağlık
  • Yaptığınız işleri daha doğrusu eserleri hayranlıkla izliyoruz.
    Elinize sağlık.
  • Ülkemizde böyle ustaların olması gurur verici.
  • Elinize emeğinize sağlık, tertemiz olmuş
  • @elektürükçü, öncelikle elinize sağlık, tabiri caizse, çiçek gibi olmuş.

    Dynaco ST-70 klonu bir lambalı amfim var (Dynavox VR-70II). Pre katında ECF82, power katında EL34 kullanıyor. Özellikle Alman sitelerinde, bu amfi için epeyce mod uygulaması var ve alınan sonuçlar ile ilgili yorumlar iştah kabartcı. Ben de naçizane amatörce birşeyler yapayım diyorum. Genelde tüm modlar sinyal yolu üzerine yoğunlaşmış. Ben de şu an işin o tarafındaki, fiyatı uçuk olmayan alternatifleri araştırıyorum. Ayırdığım bütçeyi biraz aşmayı göze alabilirsem niyetim sinyal yolunda Mundorf'un MCap Supreme Classic serisini kullanmak.

    Besleme tarafında Kemet ve Nichicon önerenler olmuş. Sizin kullandığınız Nichicon KG için kullandığınız "uzamayan tok bas" ve "hızlı" tanımları benim bir amfide aradığım özelliklere tam olarak uyuyor. Zaten KG serisi, Nichicon'un sitesinde "For Audio Use olarak tanımlanmış. Ancak üreticinin sitesinde gördüğüm kadarıyla, KG serisinde gerilim değeri max 100V. Benim amfinin orjinalinde çıkış kondansatörleri 470 micro farad 250V. Mod tavsiyeleri ise 2200 micro farad 500V civarında.

    Benim ihtiyacım olan gerilim seviyesinde, KG ile benzer özelliklerde bir çıkış kondansatörü önerebilir misiniz? Elbette sadece çıkış kondansatörü değil, sinyal yolundaki kondansatörler için de önerileriniz varsa, duymayı çok isterim. Sonuçta benim konudaki tek bilgim, nette okuduğum kullanıcı yorumlarında ibaret. Bu yüzden sizin, daha önceki uygulama tecrubelerinize dayanarak yapacağınız öneriler, nette yapılacak araştırmalardan çok daha kıymetli. Şimdiden teşekkürler.



     Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon .




  • coyote kullanıcısına yanıt
     Sansui 8080 DB  Restorasyon . Sansui 8080 DB  Restorasyon .

    Geçen yıl Stakanar dostumuzun power amplisini küçük çaplı elden geçirdim , ne kadar bütçe ayıracağınızı bilemiyorum ama fotoğrafta görülen kondansatörlerin tanesi yaklaşık 150 - 200 liraya geliyor .
    Yüksek voltaj serisi Nichiconlarda KX serisidir 450V kadar değerler vardır .




  • Rectifier vacuum tube iptal edip yeniden regüle devresi inşaa etmek ,ve mundorf ile yenilemek ,cihazın piyasa değerinin çok üzerinde fiyata çıkacaktır . Elbette artı kazanımları olabilir belki ama son sahibi olmak amacınız varsa ve modlama beceriniz teknik bilginiz varsa ,en önemlisi bu işe ciddi bütçe ayıracaksanız o söylenen malzemelerle elbette yapılabilir . ama orijinal olmaktan çıkacak satarken mutlak sorun yaşayacaksınız ,çünkü kimse anlamayacaktır !.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.