Şimdi Ara

Sanırım bir çok programlama dili arasında kayboldum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.


    Bu sorun yaklaşık 2-3 senelik geniş bir sorun, fakat artık üniversite sınavı geçtiği için odaklanmam gereken tek mesele bu o yüzden bunu halletmem gerek.


    Dediğim gibi 2-3 senedir bu konularda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat ne öğrenmeye karar versem hevesi en fazla 2-3 hafta sürüyor, biraz bilgi sahibi olup proje geliştirmeye başladığım zaman nedense isteğim kalmıyor, yeni bir şey öğrenmek istiyorum.


    Web geliştirme konusunda kendimi denedim, website projelerinde yer aldım. Bloglar kurdum, yazılar yazdım. HTML CSS JS PHP SQL hepsi ile uğraştım. Oyun geliştirme sektörüne atıldım, C++ ve C# ile şansımı denedim, Unity ile oyuna benzemeye çalışan bir kaç proje geliştirdim. Otomasyon yapmayı, bot yazmayı denedim, Python ile bir kaç proje geliştirdim. Fakat hepsinde bana uymayan bir nokta oldu ve bu nokta tüm motivasyonumu emerek beni başka alanlara sürükledi...


    Ve şimdi yine aynı noktaya geri döndüm, farklı alanlar arıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, ne yapmalıyım? Deneyimli abilerimden ablalarımdan kardeşlerimden gelebilecek her türlü fikri bekliyorum.


    Teşekkür ederim, kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makifv -- 23 Haziran 2022; 16:12:29 >







  • Hayatta başarılı olanlar en başta 1 konuda uzmanlaşıp sonra başka şeylerle uğraşanlardır. Zevk aldığın konuyu bulup ona odaklanmalısın. 2 haftada hevesin kaçıyorsa ömür boyu o işle uğraşamazsın. Hele müşteriyle/patronla muhattap olmaya başladığında hayat çekilmez olur.

  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    Doğru programlama dilini nasıl bulabilirim bir tavsiyeniz var mı?

  • makifv M kullanıcısına yanıt

    Sen bu işi sevmiyor olabilir misin? 2-3 senedir doğru yolu bulamadıysan belki başka yerlere bakman lazımdır.

  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    Kodlamadan zevk alıyorum, proje yapması, geliştirmesi gerçekten zevkli. Sadece alanımı bulamadığımı düşünüyorum. Yoksa saatlerimi bilgisayar başında hata düzeltmeye uğraşarak harcamışımdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makifv -- 23 Haziran 2022; 17:3:52 >
  • "Dogru programlama dili" tek basina belirlenmez. Daha dogrusu, tam olarak ne yapmak istedigine bakman lazim. Ruzgar nereye gotururse gitmek de bir metod ama onun yerine net olarak ne yapmak istedigine karar verirsen, ona daha uygun dillere yonelmek kolay olacaktir. Ornegin mobil yapacak kisinin normale c# ile cok bi alakasi olmasa da olur, kotlin, swift, objective-c vs isine yarar. Yuksek trafikli backend calisacak olan kisi Java, C# gibi ilerleyebilir. alt seviye isi olan go ogrenir. data science meraklisi R yad a pythonda derinlesir. Bunun gibi bir yol haritasi cikarmak faydali olabilir. Ne is olsa yaparim dersen, ruzgar beni nereye gotururse oraya gidcegim dersen, o zaman dogrudan is bul, projeyi yaparken ya da sorunu cozerken yapmak zorunda oldugun seyi yapmaktan baska yolun olmayacaktir. Ruzgarla da guzel bir noktaya ulasabilirsin ama her turlu zevkli olmayabilir

  • wolkien kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Sanırım ne yapmak istediğime biraz daha fazla yoğunlaşmam lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.