Şimdi Ara

Sandisk Sansa Fuze İçin Kulaklık Tavsiyesi (Gerçekten Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu forumdaki uzun araştırmalarım sonucunda Sansa Fuze 2Gb sipariş ettim. Bir hafta içinde elimde olacak.

    Şimdi de Sandisk Sansa Fuze için uygun bi kulaklık önerir misiniz?
    - Temiz, yumuşak, net ve kaliteli ses istiyorum. Bass meraklısı değilim, gerçek müzik istiyorum. Ama biraz bass fena olmaz. Yine de bass ağırlıklı olmamalı.
    - Saçma sapan mağaza müzikleri, pop müzik ve bass merkezli müzikler dışında neredeyse her tür müzik dinlerim. System of a Down, Marilyn Manson ve Korn gibi gürültülü ve ağır müzikleri temiz ve ayrıntılı bi şekilde versin istiyorum.
    - Yüksek seste bozulma yapmasın.
    - Ayrıca Anathema, Metallica, Apocalyptica gibi müzikleri de çok temiz, ayrıntılı ve berrak bi şekilde vermeli.
    - Türkçe rap ve arabesk de dinlerim. Onlar için de yukarıdakiler olsa yeterli sanırım.
    - Müziğin tüm ayrıntılarını bana verebilecek bi kulaklık olmalı. Müzik içerisindeki her sesi duyabilmeliyim. Bunun için müzik arşivimi tamamen değiştirmeyi düşünüyorum. FLAC'a kadar yolu var. Fuze'yi onun için aldım. Ama işin kulaklıkta bittiğini biliyorum.
    - Ses izolasyonu olursa çok iyi olur. Dışarıdan ses gelmesin, hatta dışarıya da ne kadar az verirse o kadar iyi. Otobüs ve tramvayda insanları rahatsız etmek istemiyorum.
    - 150 liraya kadar gidebilirim sanırım biraz sıkarsam. Ama daha ucuza olması çok iyi olur.
    - 5-6 sene önce üretilip piyasadan kaybolmuş kulaklıklar önermeyin. Rahatça bulabilmeliyim. İnternetten alma şansım var. Korsan ürünlerle uğraşmak istemiyorum.
    - Yüksek seste dinlemeyi severim. Dediğim gibi seste bozulma olsun istemiyorum.
    - Kulakiçi tercihimdir.
    - Sağ kulağımda sorun var. O nedenle kullanımının da rahat olmasını isterim. (diğer isteklerimin yanında pek de önemsemiyorum, şart değil)



    Not ve sitem:
    - Gerçekten deneyip de benim aradığım kulaklık olduğunu düşünüyorsanız cevap yazın. Bir kaç haftadır gerçekten aradığım kulaklığı bulabilmek için bütün günümü bilgisayar basında ve özellikle bu forumda harcıyorum. Ve artık dayanamadığım için üye olup konu açmaya karar verdim.
    Daha önce açılmış böyle konular ama gerçekten istediğim özellikler var mı yok mu anlayamadım. O yüzden ne istediğimi yazıp öğrenmeye karar verdim. Açılan konuların çoğunda 'bilgi' yarışması yapılmış ve tartışmalara gidilmiş. Yok bu daha iyi, yok bu şöyle, benimkisi daha güzel, sen ne bilirsin, iyi sen kralsın gibi saçma sapan kavgalarla konunun içine edilmiş. Ve elde sonuç yok.
    Lütfen gerçekten istediğim kulaklığın ne olduğunu bilmiyorsanız boş yere cevap yazmayın. Daha önce denemediğiniz bi kulaklıksa yine cevap yazmayın. Birileriyle kavga edecekseniz yazıp da konunun içine etmeyin. Yani anlayamıyorum ya çok basit bi soru soruluyor. xxxx isimli playerim için hangi kulaklığı önerirsiniz diyor. Ama yapılan yorumların kimseye bi faydası yok.

    Benim sorum da çok basit. Ve tam olarak ne istediğimi yazdım. Lütfen yardım edin. Uyku düzenim bile bozuldu gece yarılarına kadar bunu arastırmaktan. Delirmek üzereyim. Mp3 playerim bir hafta içinde elimde olacak. Kulaklığımın da bu süre zarfında elimde olmasını istiyorum. O yüzden lütfen yardım edin.
    Dediğim gibi 150 liraya kadar çıkabilirim. Philips, Sony gibi markalar pek tercihim değil. Sennheiser'e yakınım ama hangi modeli işimi görür bilmiyorum. 150 liraya kadar alabilecegim en iyi kulaklıgı istiyorum. Ve isteklerimi tam olarak karsılasın istiyorum. Cunku cok buyuk zahmetlere katlandım bu parayı biriktirmek için. Çöpe gitsin istemiyorum. İstediğim tek şey adam gibi müzik dinleyebilmek. Umarım ilgilenenler olur. Ve lütfen önereceğiniz kulaklığı neden önerdiğinizi de belirtiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum..







  • Merhabalar. Çok şey istiyorsunuz yav. Neyse şaka bir yana;

    - 2. el Phonak PFE olabilir.
    - V-Sonic GR06
    -Ecci PR401

    Bu fiyat aralığında kullandığım kulaklıklardan tavsiye edebileceklerim bunlar.

    Ebay,http://www.lendmeurears.com/ gibi sitelere bakabilirsiniz alışveriş için.

    Ekleme: Kullanmadıklarınız hakkında yorum yapayın demişsiniz ama Hifiman RE0 yada RE-Zero da olabilir. Okuduğum yorumlara göre tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 25 Şubat 2012; 1:48:07 >
  • mesajım bulunsun ben de tam olarak bu özelliklerde bir şeyler arıyordum.
  • Yukarda denilenleri piyasada bulamazsınız genelde. Bulsanız da o biçim fiyat.
    Ya burada veya donanımhaberdeki ilanları kovalayacaksınız, yada ebay'den mp4nation'dan vs bilindik sitelerden yurtışından alacaksınız.

    Anladığım kadarıyla dengeli bir kulaklık arıyorsunuz. Ve bütçeniz de pek yok. Eğer illa sıfır alacağım diyorsanız mesela mp4nation.net sitesinden bir brainwavz m2 alın. Bası bastır tizi tizdir ve netliği de kendi seviyesi için iyidir.

    Zamanında kullandım oradan biliyorum.
  • Brainwavz M3 ve M4 arasında kaldım. İstediğim özelliklere göre hangisini tavsiye edersiniz? M2 de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nouvarou -- 26 Şubat 2012; 0:12:08 >
  • Burada mesaj görünmüyor ama neyse;

    M3 daha uygun olur. M4 bass ağırlıklı(ymış). Bu konuda @Engin. fazlasıyla yardımcı olacaktır.
  • İşte geldim burdayım

    Arkadaşın istekleri doğrultusunda düşünürsek gr06 biraz basslı kaçabilir. İstediği karaktere göre gr07 vermek lazım ama bütçe düşük. Bütçeye göre değerlendirirsek; @Mair'in dediği M2 de uyar ama @Siyah Nur'un dediği M3 çok daha doğru bir seçim olacaktır. M3 daha açık sese sahiptir; sahnesi geniştir ayrıca tizleri de daha kalitelidir.

    M2'yi forumdan sıfır olarak bulma imkanınız olur belki fakat M3 şu anda piyasada yok. Mp4nation'da M3 ön siparişte ve stoğa girmesi martın sonunu bulacaktır; M2 ile ilgili ise hiç bir bilgi yok, daha ön siparişe bile çıkmadı. Dolayısıyla en başta @Siyah Nur'un dediği ikinci el PFE önerisini dikkate almanız hem kriterlerinize göre hem de ulaşma kolaylığına göre çok daha mantıklı..




  • Phonak PFE kulaklığı b.gün aldım. Yarında mp3 calar siparişi vereceğim. Sansa Fuze'un Sansa Clip+'den kulaklığım ile daha iyi gideceği söylendi. İşin doğrusu satılık Sansa Fuze'da bulamadım. Sizce bir fark var mıdır?

    Ayrıca Sansa Fuze flac format destekliyor mu? Clip+'nın ek program gerekmeden desteklediğini söylediler. Benim arşiv genellikle Flac'da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 3 Mart 2012; 1:27:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

    Phonak PFE kulaklığı b.gün aldım. Yarında mp3 calar siparişi vereceğim. Sansa Fuze'un Sansa Clip+'den kulaklığım ile daha iyi gideceği söylendi. İşin doğrusu satılık Sansa Fuze'da bulamadım. Sizce bir fark var mıdır?

    Ayrıca Sansa Fuze flac format destekliyor mu? Clip+'nın ek program gerekmeden desteklediğini söylediler. Benim arşiv genellikle Flac'da...

    kulaklığı deneme fırsatın oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

    Phonak PFE kulaklığı b.gün aldım. Yarında mp3 calar siparişi vereceğim. Sansa Fuze'un Sansa Clip+'den kulaklığım ile daha iyi gideceği söylendi. İşin doğrusu satılık Sansa Fuze'da bulamadım. Sizce bir fark var mıdır?

    Ayrıca Sansa Fuze flac format destekliyor mu? Clip+'nın ek program gerekmeden desteklediğini söylediler. Benim arşiv genellikle Flac'da...

    destekliyor. olmadı bir rockbox'a bakar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.