Şimdi Ara

Sanallaştırmada performans sorunu ve Platform karşılaştırması!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sanal makine kurdum ama macintosh daki gibi performans almayı bırak daha internete girmekte ya da klasör açmakta bile zorlanıyorum. Bu neden böyle bir çözüm söyleyebilecek olan var mı? Apple ürünlerinde bakıyorum da adamlar Sistemi sömüren oyunları bile sanal makinelerde ultra detaylarda en ufak kasma dahi olmadan rahatlıkla oynayabiliyorlarken biz neden yapamıyoruz bu işlemi? Lütfen bir yardımcı olun gerekirse orjinal yazılımlar alarak bu işi çözmek istiyorum elimin altında canavar yatıyor ama kullanamıyorum. Bir çözüm bilen varsa lütfen yardımcı olun.



  • Sistem kaynağı ayarlarını yaptınız mı? Hangi sanallaştırma programını kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VMware Workstation Pro deneme sürümünü kullanıyorum. Kaynak ayarları derken tam olarak ne demek istediğinizi açıklar mısınız. Windows 10 64 bit kurdum 1,5 gb ram ayırdım tek çekirdek işlemci 60 gb hdd ve 1 gb ekran belleği.
  • Biraz araştırma yaptım ve Windows 7 Pro ve Ultimate sürümlerinde kendinden sanallaştırma yapmaya izin veriliyormuş ve diğerlerine göre daha performanslı oluyormuş. Bu konuda da yardımcı olur musunuz?
  • Açıkçası deneme sürümünü kullanıp tatmin ederse üst sürüme geçmeyi planlıyordum ama adamlar Far Cry primal gibi oyunları Ulrta da oynarken benim bunları yapamamam şaşırtıcı.
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz araştırdım da benim işlemci çok iyi olmasına karşın çift çekirdekli olduğundan sanal sistemi de açınca haliyle tek çekirdek ona da düşüyor bu yüzden sanal sistemde performans epey bir düşüyormuş 2 çekirdeği ortak kullanıma açınca performans baya bi arttı ama merak ettiğim intelin işlemcileri ne kadar iyi olursa olsun amd de ucuz yollu 16 çekirdekli modeller var onlar daha iyi mi performans verirler sanal sistemlerde yoksa 4 çekirdekli i5 4460 4590 gibi modellerden herhangi birisini almam yeterli midir? Donanım konusunda oldukça ileri seviyede bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum ama yazılım kısmında henüz yazılımla alakalı dersler görmediğim için bu konuda biraz zayıfım ve sanal sistemlerde de hiç deneyimim olmadığı için böyle bir soruyu sordum. Cevabını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aradabiruğrarım -- 2 Mayıs 2016; 20:04:42 >
  • Sanallaştırmada performans bekliyorsan, Xeon ve i7 serilerine bakmalısın. Sadece sanallaştırmada kullanılan çekirdekleri var. Yani bu iş için tasarlanmış işlemciler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xeona gücüm yetmez ama 4. nesil i7 lerden önerebileceğin modeller var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aradabiruğrarım -- 2 Mayıs 2016; 20:10:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aradabiruğrarım

    Xeona gücüm yetmez ama 4. nesil i7 lerden önerebileceğin modeller var mı?

    Sıfır mı ikinci el mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    İkinci el daha uygun olur sonuçta işlemci alıyorum. Hız aşırtılmak için sömürülmediği sürece bir sorun olmaz üstelik garantisi de olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.