Şimdi Ara

Sanal makinede Mac ve lisans konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sanal makinede mac işletim sistemi kuracağım. İki sorum olacaktı sizlere. Sanal makinede mac kurup yazılım geliştirebilir miyim? App Store'da yayınlamak için değil. Sadece Xcode öğrenmek ve swift dilini çözmek için. Belirli bir seviyeye gelebilirsem mac alacağım zaten. İkinci sorum ise, mac lisansı satın almak diye bir şey varmış sanırım. Bu lisansı satın alsam laptop'uma kuracağım mac yasal mı olur? Yani o lisansla legal bir şekilde uygulama geliştirme yapabilir miyim?



  • xinglyan X kullanıcısına yanıt
    Selam,

    1) Sanala tabiki mac kurabilirsin ama bence pek randımanlı olmaz özellikle motorlu sabit disk üzerinde çalıştırıyorsan. Yani yavaş oluyor basıyorsun hemen açılmıyor malum disk okuma hızı ve ayrılan RAM miktarı.
    Ama benim bilgisayarım 10 numara 5 yıldız diyorsan go on.

    2) Mac lisansı satın almak diye bir kafa yok. Mac OS çalıştırabilmen için PC'de(senin laptop dediğin) yazılım lisans çipi denilen sadece Apple Anakartlarda bulunan bir çip arar bulamazsa yüklemeyi dahi açamazsın. Dolayısıyla yasal olayı da pek yok.

    3) İyi haberler: Eğer bilgisayarının konfigrasyonu destekliyorsa PC'ye Mac kurma işine girebilirsin. Ancak çok çok stabil olmaz çoğu zaman bilgine.

    Senin "Mac Lisansı" diye duyduğun muhtemelen uygulmayı Xcode veya başka bir program üzerinden yazdıktan sonra yayınlamak için hedef cihazına göre "Mac Developer Membership" ya da "iOS Developer Membership" alman gerektiğidir.

    *Ayrıca sana not: Lisans işine bu kadar takma. PC'ye Mac kurma yani Hackintosh işi de lisanssızdır ama Apple bu işte kullanıcıya kafayı pek takmaz. Arada geliştiriciye(örnek: iAtkos) saldırır o kadar.




  • arda591 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilenip cevap detaylıca cevap yazdığın için teşekkür ederim. Müsadenle birkaç sorum daha olacak.

    Sanal makinade mac kurdum. Laptopum da gerçekten iyi bir makina. Ama tam istediğim gibi randıman vermedi. Xcode simulator açınca iyice yavaşladı.

    Şimdi sorum şu:
    Sanal makina yerine direkt olarak normal kurulum olarak yüklesem daha fazla randıman alabilir miyim? Bazı arkadaşlar iyi makinaların hemen hemen mac kadar (hatta daha fazla olduğunu söyleyen de var) performans sağladığını söylüyor. Bu şekilde yapsam sence faydalı olur mu ve swift dili üzerinde IOS geliştirme ortamını öğrenmem mümkün olur mu?
    Ve bu kurulumu nasıl yapacağıma dair bir rehber var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xinglyan X kullanıcısına yanıt
    Aslında olur. Daha önce ben de kullandım. Bir defa kurduktan sonra driver(kext), bootloader tarzı işlerle uğraşmazsan düzgün çalışıyor.(Hiç bir zaman bir mac olmaz bence ama beni boşver ben applecıyım). Kurulum için forumun hackintosh bölümüne bakabilirsin. Orada bu konuda süper bilgili arkadaşlar mevcut. Eğer kafanda varsa kur dene.
  • arda591 A kullanıcısına yanıt
    Hocam sanal makinada kurdum güzel çalışıyor suan. Bir tek xcode simulatorde bazen kasıyor. 8 gb ramim var. 4unu sanala verdim. Rami 16gb a çıkarıp 8ini sanala verip işi çözmeyi planlıyorum. İnşallah olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xinglyan X kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum biraz da işlemci disk hızı vb etkili oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xinglyan

    Arkadaşlar sanal makinede mac işletim sistemi kuracağım. İki sorum olacaktı sizlere. Sanal makinede mac kurup yazılım geliştirebilir miyim? App Store'da yayınlamak için değil. Sadece Xcode öğrenmek ve swift dilini çözmek için. Belirli bir seviyeye gelebilirsem mac alacağım zaten. İkinci sorum ise, mac lisansı satın almak diye bir şey varmış sanırım. Bu lisansı satın alsam laptop'uma kuracağım mac yasal mı olur? Yani o lisansla legal bir şekilde uygulama geliştirme yapabilir miyim?


    xcode ve emulator noktasında bence macincloud dan 20$ a bir mac kirala. videoları var. emülator son derece hızlı calısıyor. remote olduğu için görüntüde biraz tears var lakin kod yazarken pek sorun olmaz.

    Eğer geliştirdiğin uygulama resim editleme vs uygulaması değilse bence hibrit geliştirmeyi de düşün. ben JS+Html5 ile ionic tarzı frameworkler ile rahatlıkla geliştirebilirsin. ui için css bana daha çekici geliyor. hem nar misali 1 kez kodla 3 platforma da cık vs vs




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hocam ionic ile androide geliştirme yapmıştım ufak tefek şeyler konusunda. Çok da zevkliydi gerçekten. Ancak ios için paketlenmesi vs olaylara çok hakim olmadığımdan ve çok basit seviyeler dışında eğitim bulamadğımdan bırakmıştım ionic olayını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.