Şimdi Ara

Samsunga Guvenmeyenler Okusun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, Samsung Galaxy Note 7 kullanicisiysaniz ve Samsung Turkiye ye guvenmiyosaniz, bi nevi hakli olabilirsiniz. Asagida basima gelen bir olayi paylastim, ilgilenenler okuyabilir. Bu Olay yuzunden, ben kendim, Samsung Turkiye ye guvenmiyorum.

    Hemen Konu ya giriyorum:

    Samsung Turkiye 25 eylulde, zorunlu bir firmware update ile, bataryanizi %60 la sinirlayacak. Tabi bunu yapma nedenleri, bir an evel cep telefonunuzu degistirmeniz icin adim atmanizi saglamak. Ne kadar iyi niyetli bi hamle gibi gozuksede, telefonunuzu degistirmek sandiginiz kadar kolay olmicak. Simdiden "sadece gold renkli note 7 geldi, aradilar ama degistirmediler!" gibi post lar okudum diger haber sitelerinde ki kullanicilardan. (Kaynak:https://webrazzi.com/2016/09/21/samsung-turkiye-galaxy-note-7leri-ekim-ortasindan-itibaren-degistirecek/ Asagdaki yorumlari okuyun).

    Ama nedense, yeni telefonlar gelmeden, bataryanizin %40 ini rehin almaya karar vermisler. Eger sizde benim gibi, "Arkadasim, sen benim telefonumu degistirmek istiyosan, ararsin, gel burda degistir dersin, bende degistiririm, ama o zamana kadar benim ne parami nede bataryamin %40 ini rehin alamazsin! Illa Can sagligi diyosan, o zaman telefonlari satisa cikaricagina, once defolu bataryasi olanlari daha cabuk degistir!" diyosaniz, XDA forumlarindan aldigim bilgilerle indirdigim "package blocker pro" yu kullanabilirsiniz. Program Root Gerektirmiyor. Google Play de mevcut.

    Bu app ile Samsung un zorunlu update ini engelleyebilirsiniz. Ben yukledim, ve asagida siraladigim application lari engelledim. 25 Eylul de gorucez ise yariyomu yaramiyomu. XDA forumundaki kullanicilardan 2 tanesi yaradigin soyluyor.

    Denemeden kendiniz de arastirin, kacirdigim noktalar olabilir.

    Merak edenler icin:

    XDA Forum Linki:

    http://forum.xda-developers.com/note-7/help/battery-charging-limited-to-60-t3465566

    Package Blocker Pro:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ospolice.packagedisablerpro&hl=en

    Programi kullanarak engelledigim Application lar:

    Knox (com.sec.knox.switcher)
    KnoxAppsUpdateAgent (com.samsung.knox.appsupdateagent)
    Software Update (com.sec.android.soagent)
    Software Update (com.wssyncmldm)
    UrgentFWUpdateSensorHub (com.samsung.firmware.sendorhub)
    UrgentFWUpdateTSP(com.samsung.android.firmware.tsp )
    Security Policy Update (com.policydm)

    not: (bazi applar, program listesinde gozukmuyoken, "Search" te cikiyo sadece).


    ------------------------------------------------------------------

    ----Soz ettigim Olay:

    Note 7 nin Siyah versyonu icin bayag urasmistim. Ankarada ki bi (adi lazim degil) resmi Samsung magzasindan Pesin odemeli Siyah Note 7 siparisi verdim. Bana hafta ici gelicek degip, 1 hafta beklettiler. Her aradigimda "Yarin kesin geliyor! Siz bizi aramayin, biz sizi telefon geldiginde arayacagiz!" diyerek oyaliyolardi.

    Yeter degip, 1 hafta sonra magzaya gittim. (aramadan). Sansa bakin:

    Magazaya girdigimde, tam o esnada bir bayan Siyah Note 7 satin aliyordu ve cantasindan kredi kartini cikartiyodu. Tabiki satici beni gorunce sasirdi ve "Telefonunuz geldi!!" dedi. Arkadan bi siyah note 7 daha cikarip onu da bana teslim ettiler, (mecburen tabi).

    Hani telefon geldiginde beni ariyacaklardi?

    Siz siz olun, pesin odeme ile Alis veris yapmayin. Paranizi rehin tutup sizi bekletebildikleri kadar bekletip, gelen urunleri yeni musterilere satiyolar.

    "Bu telefonu pesin odemeyle getirtiyoruz Ancak, yoksa cok beklerseniz! urunun gelis tarihi hic belli degil! Siparisle geliyor!" gibi sozlere inanmayin.

    Illaki urunu istiyosaniz, magaza sahibine kartinizi birakin. "Eger fazladan gelirse, nolur nolmaz siz beni arayin, gelip satin alirim" degin.

    Gorun bakin nasi sizi hemen ertesi gun ariyolar.

    Samsung Turkiye nin bu olayla alakasi ne? Basit. Dagitimlarini yapmak icin sectikleri magazalar, sectikleri bataryalar kadar kaliteli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitefox1337 -- 22 Eylül 2016; 13:28:56 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.