Şimdi Ara

Samsung VC15F5UKZC hortumu 3. ay durduk yere yırtıldı, servis kullanıcı hatası diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Ocak ayında Samsung VC15F50UKZC model elektrik süpürgesini aldım. Bu problemle karşılaşana kadar süpürgeden son derece memnunduk. Süpürgeyi aldıktan 3 ay sonra hortumun ek yerinde durduk yere oluşan bir yırtık tespit ettim. Kesinlikle bizim bir müdahalemiz olmadan ortaya çıkan bir yırtık. O an hem vaktimiz olmayışından hem de süpürgeyi servise verince süpürgesiz kalacağımızdan bant ile kapatıp bir süre idare ettik. Bugün süpürgeyi servise vermeye gittik ve servis bunun kullanıcı hatası olduğunu, garanti dışı olduğu için ücret alacaklarını söyledi. Ben de süpürgeyi onlara vermedim ve eve geri geldim. İnternetten parçayı araştırdım ve fiyatı beni şoke etti: 200 TL hortum! Ben bu süpürgeyi 429 TL'ye aldım ve sadece hortumu 200 TL. İnanılır gibi değil.
    http://www.supurgemarket.com/samsung-15f50ukzc-elektrikli-supurge-hortumu-p-33650.html

    şikayetvar.com'da buna benzer bir çok şikayet var samsung süpürgelerin parçalarıyla ilgili ve açıkçası ben bunun kasıtlı yapıldığını düşünmeye başladım. Parçaları özellikle düşük kalite yapıyorlar ki kullanıcıları sömürebilsinler.

    https://www.sikayetvar.com/samsung/kucuk-ev-aletleri/elektrikli-supurge/hortum-ve-aparatlari?page=0

    Açıkçası ben bu hortumu tamir edebilirim sanıyorum ama bunun Samsung'un yanına kalmasını istemiyorum, sizce tüketici hakem heyetine dilekçe yazsam bununla ilgilenirler mi, yoksa ben bu süpürgeyi aldığımla mı kaldım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasengan497 -- 22 Haziran 2016; 18:40:30 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.