Şimdi Ara

Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor


    Geçmiş yıllara göre maliyetlerin biraz daha aşağı çekilmesi, AMOLED panellerin mobil dünyada daha sık karşımıza çıkmasını sağladı. Büyüyen pastadan üreticilerin pay alma mücadelesi kızışırken, Samsung pazarda liderliği kimseye bırakmıyor.


     


    IHS tarafından 2015 yılı geneli için yapılan yeni bir analize göre, 9 inç ve altındaki küçük ölçekli ekran segmentinde, Samsung Display yüzde 23 ile liderliği elinde tutuyor. Onu yüzde 16 pay ile Japan Display takip ediyor. LG Display ise yüzde 13 ile üçüncü sırada. Dördüncü sırayı da yüzde 10 ile Sharp alıyor.


     


    Segmentin yıl bazındaki büyümesi yüzde 4 olarak gerçekleşti ancak AMOLED sınıfında yüzde 54 civarında artış yaşandı. LTPS TFT LCD sınıfında yüzde 10 artış görülürken, a-Si TFT LCD sınıfında ise yüzde 10 düşüş meydana geldi.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung ve Apple, OLED ekranlar için anlaştı iddiası

    Analizde, üst ve orta seviye mobil cihazların AMOLED panellere yöneldiği belirtiliyor. Bundan en büyük faydayı ise Samsung görüyor. Amiral gemi akıllı telefon modelleri yanında Galaxy Tab, Galaxy A, Galaxy E gibi serilerinde de AMOLED paneller kullanan firma, ayrıca Huawei, Meizu, Vivo gibi Çinli rakiplerine de tedarik yapıyor. Böylece geniş bir satış alanı elde ediyor.


     


    Sadece iki yıl önce Samsung Display’in panel tedariği yapamamaktan şikayetçi olduğunu düşünürsek, gelinen nokta oldukça önemli. Ekran teknolojilerine sürekli yatırım yapılması, kenardan kavisli ekran tipinin tüketiciye benimsetilmesi gibi nedenler, firmaya duyulan güveni artırdı. Önümüzdeki yıllarda Apple’a da AMOLED ekran tedariği yapılacağı iddialarına bakılırsa, Samsung uzun bir süre açık ara önde olacak gibi görünüyor.


     







  • Amoled'in burn-in gibi sorunları hala devam ediyor değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: *siteci*

    Amoled'in burn-in gibi sorunları hala devam ediyor değil mi?

    Aynen devam... Gri siyah tonlarda ghostingde devam ediyor. Bence beyazlarda sorun yok herkesin dediği gibi...

    Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor

    Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyorSamsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor




  • Adamların girip domine etmediği pazar kalmadı ki? Ya 1. Ler ya da 2. sıradalar..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Adamların girip domine etmediği pazar kalmadı ki? Ya 1. Ler ya da 2. sıradalar..

    Aynasız fotoğraf makinesi pc pazarına ne dersin? Yada akıllı saatler? Kulaklık pazarı? İş makinesi pazarında da düşüşteler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafaAdamların girip domine etmediği pazar kalmadı ki? Ya 1. Ler ya da 2. sıradalar..
    Aynasız fotoğraf makinesi pc pazarına ne dersin? Yada akıllı saatler? Kulaklık pazarı? İş makinesi pazarında da düşüşteler...


    en son bildiğim kardarı ile samsung laptoplar diğer rakiplere oranla iyi satmasına rağmen pc pazarından ufakdan çekilmeye başladıkları

  • Lumia 820 telefonumda amoled var. Bu ekranların en sevdiğim özelliği siyahların gerçekten siyah olması. Fakat benim telefonumdaki versiyonundan şikayetçi olduğum şey ise düşük parlaklık seviyesinin yeterince düşük olmaması. Geceleri çok parlıyor. Yeni versiyonlarında bu sorun giderildi mi bilmiyorum.

  • Adamlar ekran tarafında 2-3 yıl önce çok eleştiriliyordu. Özelikle beyazlarda. Ancak Şu an en iyi ekranlari üretiyorlar.. Bizim donanım haber sitesi hep aynı kaldı. MOBİLDE Google Chrome den girerken sürekli Giriş yap deniliyor. Şifre Ve kullanıcı adı yazmama rağmen bazen 5-6 sefer giriş Yap diyorum ancak oluyor. Bazen yorumu yazıyorum sözde giriş yapmışım yorumu gönder diyorum ama yine giriş yap diyor. Uzun birşey Yazdığınızda da Yazılar kaybolmaya başlıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung s3 ten sonra amoled ekranlari cok iyi gelistirdi s4 ve diger serilerde bunu cok iyi gorebiliyoruz siyahlari cok iyi verbiliyor beyaz sorununuda hemen hemen hallettiler amoledlerde amoled ekranlarin en sevdigim yani video performanslari diger panellere gore cok daha iyi video oynatabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg3 -- 17 Nisan 2016; 20:51:07 >
  • Samsung bir zamanlar %90 dan fazla pazar payına sahipti.

  • adamlar girdikleri pazarda ya 1. ya 2. ler gerçekten helal olsun diyorum...

  • a ve e serisi tabletlerde amoled kullanılmıyor yalnız yanlış bilgilendiriyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.