Şimdi Ara

Samsung UE-40F6100 İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm

    Yeni aldığım Televizyonumun incelemesini , sizlerede bir faydası olur düşüncesi ile ve internette ayrıntılı bir kaynak olmamasından dolayı yapmak istedim. Nette arama yaptığımda, teknik bilgiler dışında kullanıcı yorumlarına rastlamak nerdeyse imkansız. 3-5 paragraflık ingilizce metinler var sadece. Bu benim yaptığım ik cihaz incelemesi. Kusurum olursa affola.....

    HİKAYEM:

    Odamda TV seyretme ihtiyacımı ,bilgisayarıma bağlı digital tv kartı ile sağlıyordum. Gerek 22" ekranımın TV için küçüklüğü, internet bağlantısı ile gelen Tivibu Ev hizmeti, uydudaki yetersiz kaliteli kanal sayısı ve daha büyük monitor ihtiyacı beni yeni bir TV alma arayışına itti.

    TV'nin standart özellikleri dışında, Monitör olarakda kullanılacağı ve masaüstünde duracağı için, Tv 42" den büyük ve fazla ağır olmamalıydı. Bilgisayara bağlı olacağı için akıllı tv uygulamarının bir önemi yoktu. 3D kesinlikle olmalıydı ve PC'den oyunda oynayacağım için Lag denen gecikme olayı rahatsız etmemeliydi. PC için VGA girişide fena olmazdı hatta HDMI da sorun çıkması ihtimaline karşı önemli idi.

    Araştırmam ve bekleyişim yaklaşık 2 ay sürdü diyebilirim. Bu forumdan edindiğim bilgiler ve Tek. Marketlerdeki gezintilerim sonucu bir yere varamadım ve hiç bir modele % 100 olur diyemedim. Ta ki Vestel 42PF9060 ile tanışana kadar. VGA girişli, 3D li ,120 hz panel frekanslı,ince kasalı, yerli üretim bu TV gerçekten birden bire 1. sıraya oturdu. Aldığı bütün olumlu yorumlara rağmen, bir TV'ye vermek istemediğim rakam olan 1.600 TL lik fiyatı, benim için gereksiz Akıllı Tv özelliği ve bir türlü netleşmeyen lag değerleri yüzünden kafamda soru işaretleri oluşmaya başlamışken, Gold bu ürüne 50 TL'lik bir zam yaptı. Ve bu TV'den vazgeçtim. Forumu takip eden pek çok insan gibi bende, kayışı koparmak üzereyken, Teknosanın bu TV de yaptığı indirim gözüme çarptı. Bir TV'den beklediğim hemen hemen bütün özellikler bu cihazda var gibiydi. Özellikle fiyatı ve ekran boyutu tam da istediğim gibiydi. VGA girişinide artık dert etmiyordum. Zaten "F" serisinin görüntüsüne marketlerde geçer not vermiştim. Internettede ,zaten az olan bilgilerin arasında olumsuz bir şeye rastlamadım. Sonuç olarak gözümü kararttım ve 6 taksit olarak 1.250 TL'ye bu TV'yi Teknosa'dan almaya karar verdim.

    Cumartesi gecesi verdiğim sipariş, Çarşamba öğleden sonra elime ulaştı. Burdan Teknosaya bir - (eksi) . Aynı gün Samsungu aramama rağmen, servis de perşembe günü öğleden sonra kurmaya geldi. Burdan da Samsunga benden bir - (eksi). Güncel yazılımı sorduğumda, bana "Bunlar güncel yazılımla gelir" cevabını veren işgüzar servis elemanında neyi hakettiğini demeye gerek yok.

    Bu uzun girizgahdan sonra incelemeye başlayalım inşallah.... - İnşallah Hocam.....



    Ürünün resmi Türkçe Sayfası:

    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE40F6100AWXTK-spec

    KUTU VE İÇERİĞİ:

    Kolinin içinden, TV'nin dışında, siyah bir kutuda ,2 adet SSG-5100GB 3D Aktif Gözlükler ,TM1240 Uzaktan Kumanda ve Kullanım kitapçıkları çıkıyor.
    gözlük camlarının her iki tarafındada plastik koruyucular var. Gözlük demonte geliyor. Sapları sonradan takılıyor. Zannedersem pilleride servis taktı. Ona dikkat edemedim. gözüm tahteravallideydi heral....

    Birde TV'nin monte edildiği ayak çıkmakda.

    Servisin tek yaptığıda bu ayağı TV ile birleştirmek. Bunu yaparkende, TV'yi, kolisi dik durumdayken, kolinin üzerinde yatay yatırarak yapıyorlar. TV tahteravalli gibi yani. Az bi darbede yere inebilir zarar görebilir alet o pozisyonda.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem
     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem

    TASARIM VE GENEL ÖZELLİKLER:

    40F6100 ,Ön tarafda, siyah plastik ince sayılabilecek bir çerçeveye sahip. Bu çerçeve internetteki resimlerden anlaşılmayan, oval, şeffaf bir plastik ile tamamen sarılmış durumda.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem

    Arka taraf ise yukarıdan aşağı doğru kavisleşen ve kalınlaşan bir yapıda. En kalın yeri yaklaşık 5 cm. Tahmin edeceğiniz gibi yine plastik hakim.

    Ayak standı ise yine plastikden. Arka ayaklar daha kısa. Sadece ayak uçları yere temas ediyor. Tasarımda en önem verdiğim şeylerdendi. Pek çok modeli sırf bu yüzden elemişimdir.

    Hoparlörler kasanın alt tarafına 2 adet konmuş. Ön panelin alt köşesinin ortasında SAMSUNG logosu yer almakta. Sağ alt köşede ise IR alıcısı ve uyarı LED 'i bulunuyor. Arkada LED in hizasında tek tuşlu bir menü tuşu var. Bununla ,kumandanın olmadığı yada çalışmadığı durumlarda ayarlara erişim yapabiliyorsunuz.

    Yine arka bölümde Elektrik girişi, 2 adet HDMI, 1 adet USB girişi ,Bana Hiç lazım olmayacak Component girişleri, Digital Optik Ses çıkışı, CI girişi ve kulaklık çıkışı bulunuyor. Analog anten girişi ve SCART da var.
    Ne yazıkki HDMI girişleri pek çok kişiye yetmeyecektir. Ben sadece PC ve Tivibu bağlayacağım için bana yetti. Ama ek bir şey daha alsam olmayacak. Tivibu SCART dan da bağlansada, görüntü çamur gibi oluyor. Zaten kanallar hep SD. O yüzden Scart da bir işe yaramadı bende.
    USB nin tek olmasıda benim için sıkıntı değil.

    6100 de akıllı tv yok. O yüzden Wifi ve Ethernet bağlantısı hak getire. Benimde istemediğim şeylerdi zaten.
    Bu TV 'de dahili uydu cihazıda yok. Olanlarda malum, ya yavaş yada kanal silememe gibi pek çok dert var. Bende Tivibu olduğu için ihtiyacım yok
    Digital karasal yayınıda desteklesede, ülkemizde şu an olmadığını söylemeye gerek yok.
    3D özelliği olsada , benim için tek can sıkan konu oldu. Buna Görüntü bölümünde değineceğim....

    İş medya oynatmaya geldimi, cihazın bence en önemli özellikleri karşımıza geliyor. Nerdeyse bütün formatları sorunsuz açtığı gibi NTFS ve DTS gibi çok önemli iki formatı tam olarak destekliyor. 2 tb 'lik harici NTFS diskimi sorunsuzca gördü. Dökümanlarda NTFS den bahsetmiyor bu arada.

    Bu arada birde , ufak bir kapağın altından bir kablo gidiyor. ne olduğunu bilmiyorum. resimlerde görebilirsiniz

    Son olarak cihazın max 5 sn. de hazır hale geldiğini belirteyim.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem


    GÖRÜNTÜ - SES - 3D :

    Bir televizyondan beklenen ilk şey elbette görüntü ve ses kalitesidir. Bu TV bence her ikisinide kusursuz bir şekilde sunuyor. Görüntüde insanı rahatsız edecek, titreme, gölgelenme, bulutlanma gibi sıkıntılara şu ana kadar ben hiç rastlamadım. Görüntü ve ses son derece net akıcı. Bazı Tvlerde maç sırasında şikayet edilen topun ve adamların titremesi gibi bir duruma da rastlamadım. Maç esnasında ,yayının kalitesinden kaynaklanan yer yer bozulmalar göze çarpıyor. o kadar. tek tuşla erişilen "spor modu" da bu konuda yardımcı olarak düşünülmüş. Ancak ben ışığı biraz artırmasından başka net bir fark görmedim. Kumandanın üstünde resmen futbol toplu bir tuş var. HD görüntüler son derece net. Gerçenten seyir zevki verecek seviyede. Çözünürlük tabiki 1920 x1080

    Ses konusunda söylenecek fazla birşey yok. DTS Trusurround ses gibi seçenekler sunulmuş. Sesi çok açmadığım halde odam sinema salonu gibi geliyor bana.
    Son derece gür ve tok bir ses sitemi var. PC deki hoparlörü artık kullanmıyorum. Flim dışında müzik dinlemek içinde son derece yeterli. Yukardada bahsettiğim gibi en büyük artısı donanım olarak DTS i desteklemesi. Forumu takip edenler, yaşanan sıkıntıları okumuşlardır mutlaka. TV çalışırken herhangi bir cızırdama da gelmiyor orasından burasından.

    Bu TV yi almamdaki en büyük nedenlerden biride bilgisayarımı daha büyük bir ekranda kullanmaktı. Almadan önceki endişem, aynı görüntünün bu ekrana geçince bozulması, rahatsız edici olması ve özellikle oyunlarda oluşacak lag sorunu idi. Ancak aldıktan sonra gördümki, bu endişeler gereksizmiş. Tabiki, 22" monitördeki keskinlik yok, ancak büyük ekranda bilgisayar kullanmak gibisi yokmuş. Eskiden okuyamadığım ufacık yazılar bile rahat okunur hale geldi. TV ile aramda 70-80 cm gibi bir mesafe olduğu halde, pikseller çok dikkatli bakmazsam gözüme takılmıyorlar. İkinci konu olan lag sorunuda tamamen kabul edilir seviyede . Videolarda size fikir verebilir.

    Benden görüntü ve ses kalitesi olarak 10 puan alıyor kesinlikle.

    3D meselesine gelirsek. Benim için tam bir hayal kırıklığı.

    Tv yi almadan önceki bir endişemde, Aktif gözlük teknolojisindeki meşhur baş ağrısı sendromu idi. Yinede, az baş ağrısından birşey olmaz diyerek katlanacaktım.

    Ancak öyle olmadı. Baş ağrısı yapmadı. Gözlüğü kullanmaya başlayıp 3D demoları izlemeye başladığım anda gözlerime bir ağırlık çöktü. Resmen bunu hissettim. Bunada kısa sürede alıştım sayılır. Ama ne yaparsam yapayım 3D yayınlarda derinlik hissini bir türlü alamadım. Daha önce tek. marketlerde lg nin tvlerinde denemiş ve o hissi alabilmiştim. Hele aynı teknolojiyi kullanan bir Philips de hayran kalmıştım. Bundada ağrı olayı dışında herşey aynı olur diye umdum. Fakat durum hiçde öyle olmadı. Kesinlikle yayınlar bana derinlik ve 3 boyut hissini vermedi. 16 gb lık Ironman3 dahil. Yani 3d yerine Full HD görüntü izlemiş gibi oluyorum. yani ha 3d ha 2d . benim için bu tv de ikiside aynı şey. Bunun nedenlerinden başında sağ gözümdeki bozukluk olabilir. ama aynı gözle LG lerde sıkıntı olmadı. 3D konusunda LG nin daha başarılı olduğunu duymuştum. Ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu.

    3D içeriğide sadece kendi USB sin den bağlarsanız düzgün gösterebiliyor. Bilgisayardan oynatırsanız düzgün bir şekilde üst üste bindiremiyor görüntüyü. Ayarlarla oynamakda çözüm olmuyor. Çok bi 3 boyut ayarı da yok zaten.
    CRYSIS i de 3 boyut oynamak istedim. Ama aynı sıkıntıdan dolayı zevkli bi şekilde oynayamadım. 2 görüntüyü birleştirip tek bi kusursuz 3 boyut veremedi. yada ben alamadım. ikisinden biri. video eklemeye çalışacağım

    3D sizin için çok önemli ise bu TV size göre değil. Benden söylemesi.

    Ekran görüntüsü ve Lag testi:

     Samsung UE-40F6100 İncelemem





    Tivibu Maç Testi :

    * Görüntüdeki bozukluk cep telefonumdan kaynaklanıyor. Full HD bu arada. Kalitesiz açarsa bilginiz olsun





    MEDYA OYNATICISI:

    6100 ün medya oynatıcısının oynatmadığı format yok gibi. Dokümanlarda sadece FAt ve ExtFat destekler demesine rağmen benim NTFS formatlı 2 TB lik Seagate diskimi sorunsuzca görerek, içindeki resim müzik ve resimleri eksiksiz açabildi. Sırf DTS çözmesi nedeniyle bile alan olabilir.
    Son derece basit bir arayüzü var playerın. Türkçe alt yazılarda problem yok. 3d filmler sadece kendi playerında altyazılı düzgün açılabiliyor. PC den olmuyor. Altyazı gömülü değilse, aynı isimle kaydetmeniz gerekiyor diske. Alt yazıyı çok az büyütüp küçültebiliyor. Player ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ama klasörler sağa sola değilde, aşağı doğru gitse daha güzel olurmuş.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem
     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem

    KUMANDA:

    Cihazın kumandası son derece küçük şirin bir kumanda. Eli biraz büyük kişiler kesinlikle zorlanır. Hele 3D ve SPOR modu gibi çok kullanılabilecek tuşlar ufacık. Ama yapması gereken her şeyi düzgün yapıyor. Alışması biraz zaman alabiliyor bazı şeylere. Tuşlar birbirine çok yakın olduğu için yanlış tuşlara parmak gidebiliyor.

    ARAYÜZ:

    TV nin arayüzü son derece basit. her şeye tek bir ekranda ulaşılabiliyor. Yalnız 3D ayarları menünün derinlerinde kalmış. Ulaşması zaman alıyor. Benim beklediğimden çok ayar var diyebilirim. Özellikle Ekolayzır gibi bazı ayarların olmasını beklemiyordum. Ekran görüntüleri fikir verecektir.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem


    * Yazılım güncelleme USB üzerinden yapılıyor. siteden inen sıkıştırılmış dosyanın içindeki klasör USB ye atılıyor. İçindeki dosyayı atarsanız görmüyor. Yükleme çok kısa ve sıkıntısız gerçekleşiyor. Gelen yazılım 1015 di. Ben 1022.1 yükselttim

     Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem


    * Servis menüsüne giriş: TV kapalıyken : İNFO - MENU - MUTE -POWER tuşlarına sırasıyla basılarak giriliyor. Ne kadar tehlikeli bi yer olduğunu kurcalayınca görüyorsunuz. Ben hiç bişey yapmadan çıktım. Çıkmak için tv yi kapatmak şart.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem


    IŞIK SIZMASI TESTİ :
    Demir77 ve Söyleve yardımlarından dolayı Teşekkürler

    Telefonumdaki çeşitli ayarlarla alınmış resimler

     Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem





    VEE SONUÇ :

    Samsung, çok fazla beklentisi olmayan benim gibi insanlar için son derece güzel bir fiyat/performans TV'si yapmış diyebilirim. Kronik pek çok sorunun bu cihazda olmadığını bizzat kullanarak görmüş oldum. Benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. 3D takıntısı olmayan , çok da pahalı bir TV almak istemeyen herkeze rahatlıkla tavsiye ederim. Bu fiyata piyasada muadili olduğunu sanmıyorum. Yaklaşık 12 saatimi ayırarak yaptığım bu inceleme umarım okuyanlar için faydalı olmuştur. Bu incelemeyi sadece 2 günlük kullanım tecrübem seviyesinde yaptım. Eminim atladığım çok detay vardır daha. Sürçi lisan ettiysem affola... Okuyan herkeze Teşekkürler.....

    Not: Konuyu güncellemeye devam edeceğim inşallah.... - İnşallah Hocam ( Ah bizimde bi kediciğimiz olmadıki.... )

    "Bulutlanmasızlık özlemi"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimdural -- 10 Ekim 2013; 15:05:50 >







  • Aynı televizyonu bugün bana da servis gelip kurdu. Ben de teknosa.com'dan aldım(1.250TL). Çok güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş emeğine sağlık. Işık sızması testi de koyarsan tadından yenmez. 40F6100 alacak biri mutlaka bu sayfaya göz atmalı :) Televizyondan şimdilik oldukça memnunum. Yalnız biraz kalın gibi geldi bana. 4.9cm'lik bir kalınlığı var. Samsungun 2013 serisindeki tüm modeller bu kalınlıklarda(yalnız F700 ve F800 slim). 2010,2011 serisi led tv'ler son zamanlarda çıkan tv'lerden çok daha inceydi. Nedense son zamanlarda çıkan Led' Tv'ler de kalınlaşma var. Slim modeller sadece en pahalı modellerde. (Not 2011 yılında aldığım LG 42LV3550 bu tv'nin neredeyse yarı inceliğinde).
  • Demir77 D kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim. Işık sızması testinin tam nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bide onu çekecek kaliteli bi kamera lazım galiba. Koymaya çalışacağım.

    Sorunsuz olsunda kalın olsun. Beni rahatsız etmiyor. 22 " monitörümle aynı nerdeyse
  • Elinize sağlık güzel inceleme olmuş. Odayı karartıp siyah ekranda bakarsanız belli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimdural

    Çok Teşekkür ederim. Işık sızması testinin tam nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bide onu çekecek kaliteli bi kamera lazım galiba. Koymaya çalışacağım.

    Sorunsuz olsunda kalın olsun. Beni rahatsız etmiyor. 22 " monitörümle aynı nerdeyse



    Işık sızması testi için bu videoyu kullanabilirsiniz. Siyah ekranda özellikle kenarlarda belli olur.

    http://www.youtube.com/watch?v=_TOxnw01DUs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir77 -- 22 Eylül 2013; 0:55:11 >
  • Söylev kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yapmaya çalışacağım
  • Demir77 D kullanıcısına yanıt
    Tamam deniyorum....
  • Merhabalar,

    Bu televizyondan satın aldım ancak kutusundan "üst takoz" parçası çıkmadı. Bu parça da ayak ile TV arasındaki bağlantı parçası. 1 aydır hepsiburada.com ve Samsung Türkiye bu parçayı bana temin edemediği için televizyonu kurup kullanamıyorum.

    Televizyonunu duvara asıp da bu parçayı kullanmayan varsa bana satabilir mi?
  • Bu tv'de dlna özelliği var mı yok mu hala anlayamadım. Dlna özelliği varsa da ethernet girişi yok (Çoğu sitede Dlna var yazıyor). Modeme bağlayamadıktan sonra da dlna özelliğini nasıl kullanacağız ki?
  • Demir77 D kullanıcısına yanıt
    DLNA yok maalesef. O sitelerdeki bilgi yanlış. USB portundan başka seçeneğin yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimdural

    Selamun aleyküm

    Yeni aldığım Televizyonumun incelemesini , sizlerede bir faydası olur düşüncesi ile ve internette ayrıntılı bir kaynak olmamasından dolayı yapmak istedim. Nette arama yaptığımda, teknik bilgiler dışında kullanıcı yorumlarına rastlamak nerdeyse imkansız. 3-5 paragraflık ingilizce metinler var sadece. Bu benim yaptığım ik cihaz incelemesi. Kusurum olursa affola.....

    HİKAYEM:

    Odamda TV seyretme ihtiyacımı ,bilgisayarıma bağlı digital tv kartı ile sağlıyordum. Gerek 22" ekranımın TV için küçüklüğü, internet bağlantısı ile gelen Tivibu Ev hizmeti, uydudaki yetersiz kaliteli kanal sayısı ve daha büyük monitor ihtiyacı beni yeni bir TV alma arayışına itti.

    TV'nin standart özellikleri dışında, Monitör olarakda kullanılacağı ve masaüstünde duracağı için, Tv 42" den büyük ve fazla ağır olmamalıydı. Bilgisayara bağlı olacağı için akıllı tv uygulamarının bir önemi yoktu. 3D kesinlikle olmalıydı ve PC'den oyunda oynayacağım için Lag denen gecikme olayı rahatsız etmemeliydi. PC için VGA girişide fena olmazdı hatta HDMI da sorun çıkması ihtimaline karşı önemli idi.

    Araştırmam ve bekleyişim yaklaşık 2 ay sürdü diyebilirim. Bu forumdan edindiğim bilgiler ve Tek. Marketlerdeki gezintilerim sonucu bir yere varamadım ve hiç bir modele % 100 olur diyemedim. Ta ki Vestel 42PF9060 ile tanışana kadar. VGA girişli, 3D li ,120 hz panel frekanslı,ince kasalı, yerli üretim bu TV gerçekten birden bire 1. sıraya oturdu. Aldığı bütün olumlu yorumlara rağmen, bir TV'ye vermek istemediğim rakam olan 1.600 TL lik fiyatı, benim için gereksiz Akıllı Tv özelliği ve bir türlü netleşmeyen lag değerleri yüzünden kafamda soru işaretleri oluşmaya başlamışken, Gold bu ürüne 50 TL'lik bir zam yaptı. Ve bu TV'den vazgeçtim. Forumu takip eden pek çok insan gibi bende, kayışı koparmak üzereyken, Teknosanın bu TV de yaptığı indirim gözüme çarptı. Bir TV'den beklediğim hemen hemen bütün özellikler bu cihazda var gibiydi. Özellikle fiyatı ve ekran boyutu tam da istediğim gibiydi. VGA girişinide artık dert etmiyordum. Zaten "F" serisinin görüntüsüne marketlerde geçer not vermiştim. Internettede ,zaten az olan bilgilerin arasında olumsuz bir şeye rastlamadım. Sonuç olarak gözümü kararttım ve 6 taksit olarak 1.250 TL'ye bu TV'yi Teknosa'dan almaya karar verdim.

    Cumartesi gecesi verdiğim sipariş, Çarşamba öğleden sonra elime ulaştı. Burdan Teknosaya bir - (eksi) . Aynı gün Samsungu aramama rağmen, servis de perşembe günü öğleden sonra kurmaya geldi. Burdan da Samsunga benden bir - (eksi). Güncel yazılımı sorduğumda, bana "Bunlar güncel yazılımla gelir" cevabını veren işgüzar servis elemanında neyi hakettiğini demeye gerek yok.

    Bu uzun girizgahdan sonra incelemeye başlayalım inşallah.... - İnşallah Hocam.....



    Ürünün resmi Türkçe Sayfası:

    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE40F6100AWXTK-spec

    KUTU VE İÇERİĞİ:

    Kolinin içinden, TV'nin dışında, siyah bir kutuda ,2 adet SSG-5100GB 3D Aktif Gözlükler ,TM1240 Uzaktan Kumanda ve Kullanım kitapçıkları çıkıyor.
    gözlük camlarının her iki tarafındada plastik koruyucular var. Gözlük demonte geliyor. Sapları sonradan takılıyor. Zannedersem pilleride servis taktı. Ona dikkat edemedim. gözüm tahteravallideydi heral....

    Birde TV'nin monte edildiği ayak çıkmakda.

    Servisin tek yaptığıda bu ayağı TV ile birleştirmek. Bunu yaparkende, TV'yi, kolisi dik durumdayken, kolinin üzerinde yatay yatırarak yapıyorlar. TV tahteravalli gibi yani. Az bi darbede yere inebilir zarar görebilir alet o pozisyonda.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem
     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem

    TASARIM VE GENEL ÖZELLİKLER:

    40F6100 ,Ön tarafda, siyah plastik ince sayılabilecek bir çerçeveye sahip. Bu çerçeve internetteki resimlerden anlaşılmayan, oval, şeffaf bir plastik ile tamamen sarılmış durumda.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem

    Arka taraf ise yukarıdan aşağı doğru kavisleşen ve kalınlaşan bir yapıda. En kalın yeri yaklaşık 5 cm. Tahmin edeceğiniz gibi yine plastik hakim.

    Ayak standı ise yine plastikden. Arka ayaklar daha kısa. Sadece ayak uçları yere temas ediyor. Tasarımda en önem verdiğim şeylerdendi. Pek çok modeli sırf bu yüzden elemişimdir.

    Hoparlörler kasanın alt tarafına 2 adet konmuş. Ön panelin alt köşesinin ortasında SAMSUNG logosu yer almakta. Sağ alt köşede ise IR alıcısı ve uyarı LED 'i bulunuyor. Arkada LED in hizasında tek tuşlu bir menü tuşu var. Bununla ,kumandanın olmadığı yada çalışmadığı durumlarda ayarlara erişim yapabiliyorsunuz.

    Yine arka bölümde Elektrik girişi, 2 adet HDMI, 1 adet USB girişi ,Bana Hiç lazım olmayacak Component girişleri, Digital Optik Ses çıkışı, CI girişi ve kulaklık çıkışı bulunuyor. Analog anten girişi ve SCART da var.
    Ne yazıkki HDMI girişleri pek çok kişiye yetmeyecektir. Ben sadece PC ve Tivibu bağlayacağım için bana yetti. Ama ek bir şey daha alsam olmayacak. Tivibu SCART dan da bağlansada, görüntü çamur gibi oluyor. Zaten kanallar hep SD. O yüzden Scart da bir işe yaramadı bende.
    USB nin tek olmasıda benim için sıkıntı değil.

    6100 de akıllı tv yok. O yüzden Wifi ve Ethernet bağlantısı hak getire. Benimde istemediğim şeylerdi zaten.
    Bu TV 'de dahili uydu cihazıda yok. Olanlarda malum, ya yavaş yada kanal silememe gibi pek çok dert var. Bende Tivibu olduğu için ihtiyacım yok
    Digital karasal yayınıda desteklesede, ülkemizde şu an olmadığını söylemeye gerek yok.
    3D özelliği olsada , benim için tek can sıkan konu oldu. Buna Görüntü bölümünde değineceğim....

    İş medya oynatmaya geldimi, cihazın bence en önemli özellikleri karşımıza geliyor. Nerdeyse bütün formatları sorunsuz açtığı gibi NTFS ve DTS gibi çok önemli iki formatı tam olarak destekliyor. 2 tb 'lik harici NTFS diskimi sorunsuzca gördü. Dökümanlarda NTFS den bahsetmiyor bu arada.

    Bu arada birde , ufak bir kapağın altından bir kablo gidiyor. ne olduğunu bilmiyorum. resimlerde görebilirsiniz

    Son olarak cihazın max 5 sn. de hazır hale geldiğini belirteyim.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem


    GÖRÜNTÜ - SES - 3D :

    Bir televizyondan beklenen ilk şey elbette görüntü ve ses kalitesidir. Bu TV bence her ikisinide kusursuz bir şekilde sunuyor. Görüntüde insanı rahatsız edecek, titreme, gölgelenme, bulutlanma gibi sıkıntılara şu ana kadar ben hiç rastlamadım. Görüntü ve ses son derece net akıcı. Bazı Tvlerde maç sırasında şikayet edilen topun ve adamların titremesi gibi bir duruma da rastlamadım. Maç esnasında ,yayının kalitesinden kaynaklanan yer yer bozulmalar göze çarpıyor. o kadar. tek tuşla erişilen "spor modu" da bu konuda yardımcı olarak düşünülmüş. Ancak ben ışığı biraz artırmasından başka net bir fark görmedim. Kumandanın üstünde resmen futbol toplu bir tuş var. HD görüntüler son derece net. Gerçenten seyir zevki verecek seviyede. Çözünürlük tabiki 1920 x1080

    Ses konusunda söylenecek fazla birşey yok. DTS Trusurround ses gibi seçenekler sunulmuş. Sesi çok açmadığım halde odam sinema salonu gibi geliyor bana.
    Son derece gür ve tok bir ses sitemi var. PC deki hoparlörü artık kullanmıyorum. Flim dışında müzik dinlemek içinde son derece yeterli. Yukardada bahsettiğim gibi en büyük artısı donanım olarak DTS i desteklemesi. Forumu takip edenler, yaşanan sıkıntıları okumuşlardır mutlaka. TV çalışırken herhangi bir cızırdama da gelmiyor orasından burasından.

    Bu TV yi almamdaki en büyük nedenlerden biride bilgisayarımı daha büyük bir ekranda kullanmaktı. Almadan önceki endişem, aynı görüntünün bu ekrana geçince bozulması, rahatsız edici olması ve özellikle oyunlarda oluşacak lag sorunu idi. Ancak aldıktan sonra gördümki, bu endişeler gereksizmiş. Tabiki, 22" monitördeki keskinlik yok, ancak büyük ekranda bilgisayar kullanmak gibisi yokmuş. Eskiden okuyamadığım ufacık yazılar bile rahat okunur hale geldi. TV ile aramda 70-80 cm gibi bir mesafe olduğu halde, pikseller çok dikkatli bakmazsam gözüme takılmıyorlar. İkinci konu olan lag sorunuda tamamen kabul edilir seviyede . Videolarda size fikir verebilir.

    Benden görüntü ve ses kalitesi olarak 10 puan alıyor kesinlikle.

    3D meselesine gelirsek. Benim için tam bir hayal kırıklığı.

    Tv yi almadan önceki bir endişemde, Aktif gözlük teknolojisindeki meşhur baş ağrısı sendromu idi. Yinede, az baş ağrısından birşey olmaz diyerek katlanacaktım.

    Ancak öyle olmadı. Baş ağrısı yapmadı. Gözlüğü kullanmaya başlayıp 3D demoları izlemeye başladığım anda gözlerime bir ağırlık çöktü. Resmen bunu hissettim. Bunada kısa sürede alıştım sayılır. Ama ne yaparsam yapayım 3D yayınlarda derinlik hissini bir türlü alamadım. Daha önce tek. marketlerde lg nin tvlerinde denemiş ve o hissi alabilmiştim. Hele aynı teknolojiyi kullanan bir Philips de hayran kalmıştım. Bundada ağrı olayı dışında herşey aynı olur diye umdum. Fakat durum hiçde öyle olmadı. Kesinlikle yayınlar bana derinlik ve 3 boyut hissini vermedi. 16 gb lık Ironman3 dahil. Yani 3d yerine Full HD görüntü izlemiş gibi oluyorum. yani ha 3d ha 2d . benim için bu tv de ikiside aynı şey. Bunun nedenlerinden başında sağ gözümdeki bozukluk olabilir. ama aynı gözle LG lerde sıkıntı olmadı. 3D konusunda LG nin daha başarılı olduğunu duymuştum. Ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu.

    3D içeriğide sadece kendi USB sin den bağlarsanız düzgün gösterebiliyor. Bilgisayardan oynatırsanız düzgün bir şekilde üst üste bindiremiyor görüntüyü. Ayarlarla oynamakda çözüm olmuyor. Çok bi 3 boyut ayarı da yok zaten.
    CRYSIS i de 3 boyut oynamak istedim. Ama aynı sıkıntıdan dolayı zevkli bi şekilde oynayamadım. 2 görüntüyü birleştirip tek bi kusursuz 3 boyut veremedi. yada ben alamadım. ikisinden biri. video eklemeye çalışacağım

    3D sizin için çok önemli ise bu TV size göre değil. Benden söylemesi.

    Ekran görüntüsü ve Lag testi:

     Samsung UE-40F6100 İncelemem





    Tivibu Maç Testi :

    * Görüntüdeki bozukluk cep telefonumdan kaynaklanıyor. Full HD bu arada. Kalitesiz açarsa bilginiz olsun





    MEDYA OYNATICISI:

    6100 ün medya oynatıcısının oynatmadığı format yok gibi. Dokümanlarda sadece FAt ve ExtFat destekler demesine rağmen benim NTFS formatlı 2 TB lik Seagate diskimi sorunsuzca görerek, içindeki resim müzik ve resimleri eksiksiz açabildi. Sırf DTS çözmesi nedeniyle bile alan olabilir.
    Son derece basit bir arayüzü var playerın. Türkçe alt yazılarda problem yok. 3d filmler sadece kendi playerında altyazılı düzgün açılabiliyor. PC den olmuyor. Altyazı gömülü değilse, aynı isimle kaydetmeniz gerekiyor diske. Alt yazıyı çok az büyütüp küçültebiliyor. Player ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ama klasörler sağa sola değilde, aşağı doğru gitse daha güzel olurmuş.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem
     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem

    KUMANDA:

    Cihazın kumandası son derece küçük şirin bir kumanda. Eli biraz büyük kişiler kesinlikle zorlanır. Hele 3D ve SPOR modu gibi çok kullanılabilecek tuşlar ufacık. Ama yapması gereken her şeyi düzgün yapıyor. Alışması biraz zaman alabiliyor bazı şeylere. Tuşlar birbirine çok yakın olduğu için yanlış tuşlara parmak gidebiliyor.

    ARAYÜZ:

    TV nin arayüzü son derece basit. her şeye tek bir ekranda ulaşılabiliyor. Yalnız 3D ayarları menünün derinlerinde kalmış. Ulaşması zaman alıyor. Benim beklediğimden çok ayar var diyebilirim. Özellikle Ekolayzır gibi bazı ayarların olmasını beklemiyordum. Ekran görüntüleri fikir verecektir.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem Samsung UE-40F6100 İncelemem


    * Yazılım güncelleme USB üzerinden yapılıyor. siteden inen sıkıştırılmış dosyanın içindeki klasör USB ye atılıyor. İçindeki dosyayı atarsanız görmüyor. Yükleme çok kısa ve sıkıntısız gerçekleşiyor. Gelen yazılım 1015 di. Ben 1022.1 yükselttim

     Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem


    * Servis menüsüne giriş: TV kapalıyken : İNFO - MENU - MUTE -POWER tuşlarına sırasıyla basılarak giriliyor. Ne kadar tehlikeli bi yer olduğunu kurcalayınca görüyorsunuz. Ben hiç bişey yapmadan çıktım. Çıkmak için tv yi kapatmak şart.

     Samsung UE-40F6100 İncelemem


    IŞIK SIZMASI TESTİ :
    Demir77 ve Söyleve yardımlarından dolayı Teşekkürler

    Telefonumdaki çeşitli ayarlarla alınmış resimler

     Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem  Samsung UE-40F6100 İncelemem





    VEE SONUÇ :

    Samsung, çok fazla beklentisi olmayan benim gibi insanlar için son derece güzel bir fiyat/performans TV'si yapmış diyebilirim. Kronik pek çok sorunun bu cihazda olmadığını bizzat kullanarak görmüş oldum. Benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. 3D takıntısı olmayan , çok da pahalı bir TV almak istemeyen herkeze rahatlıkla tavsiye ederim. Bu fiyata piyasada muadili olduğunu sanmıyorum. Yaklaşık 12 saatimi ayırarak yaptığım bu inceleme umarım okuyanlar için faydalı olmuştur. Bu incelemeyi sadece 2 günlük kullanım tecrübem seviyesinde yaptım. Eminim atladığım çok detay vardır daha. Sürçi lisan ettiysem affola... Okuyan herkeze Teşekkürler.....

    Not: Konuyu güncellemeye devam edeceğim inşallah.... - İnşallah Hocam ( Ah bizimde bi kediciğimiz olmadıki.... )

    "Bulutlanmasızlık özlemi"




    hocam harici hdd den 3d filmleri kendi oynatıcısı nasıl gösteriyor..? tatmin edicimi..?




  • kendi oynatıcısı 10 numara. i7 işlemcili bilgisayar bağlayıp oynatsanız takılma olur. bunda herşey pürüzsüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimdural

    kendi oynatıcısı 10 numara. i7 işlemcili bilgisayar bağlayıp oynatsanız takılma olur. bunda herşey pürüzsüz.

    hocam harici diskinize yüklediginiz 3d filmlerde sonuç nasıl çok merakediyorum..3d si tatminkar mı..?
  • 3d si bana tatminkar gelmedi maalesef. yazımda belirttiğim gibi

    Bende göz ağrısı yaptı. Ama kendi playerı sorunsuz bir şekilde oynatıyor 3d leride.
  • Bu tvyi duvara asmak icin nasil bi aski aparati almam gerekiyor.
    Arkadaki delikler fazla buyuk geldi bana

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.