Şimdi Ara

Samsung SSD 512gb Pro bölümlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar Asus n550jv cn127h marka bir laptop aldım, sonrada 512 gb lık samsungun pro ssd sini aldım , bu ssd gerçekten çok hızlı, laptobumda hdd yi söktüm ve yerine bu ssd yi taktım ve bu ssd ye windows 7 kurdum ve birkaç driver hariç çocugunu yükledim , size soracağım soru şu , ssd lerde bölümleme yapmak performansı yüzde 10-15 düşürüyor ama bir problem çıkarmadıgını öğrendim , ondan dolayı ben 512 gb lık bir ssd aldım, bu ssd ye win 7 kurdum, şimdi bölümlemek isityorum ama yönet-ssd-birimi küçült dediğim zaman 237 gb a kadar küçültüyor , oysaki ben 150 yada 160 gb gibi bir alan bırakmak istiyorum , bunun için ne yapabilirim?

    -sadece ssd de değil hdd de de karşılaşılan bir sorundur
    -3.parti yazılımmı kullanayım?
    -yada ssd yi tümden sıfırlayıp ,istediğim miktarı ikiye bölüp ,sonra mı win 7 kurayım?



  • crackerteam kullanıcısına yanıt
    bence de henüz geç değilken yeniden formatla ve kafana göre bölümlendir. en kolay yolu bu.
  • crackerteam kullanıcısına yanıt
    ayrıca şu -sadece ile başlıyan cümlede kaç tane de var??
  • cevabın için teşekkürler, sadece bilgi vermek istemiştim:D
    anladığım kadarıyla işletim sistemi yüklüyken windowsun programıyla istediğimiz gibi bölümlendirme yapamıyoruz yani windowsun izin verdiği kadar bölebiliyorum , şu an ikiye böldüm , 246(os) -230 gb(depo) ,dediğiniz yöntemle yada programla da 240 ı 160 gb a düşürmek istiyordum, işletim sistmei yüklüyken hangi programlarla ssd yi istediğim kadar bölebilirlm, yaptıgım araştırmalara görede ssd de fazla alan bırakmak hız açısından iyimiş, bir yandan da dengeli duruyor ,düşüncelerinizi alabilirlm arkadaşlar.
  • crackerteam kullanıcısına yanıt
    ssd disklerde bölümlendirme önerilmez. eğer işletim sistemi yetersiz kaldıysa bu programı öneririm. kendim kullandım memnun kaldım ve ayrıca benzer sorun yaşayan birçok kişiye tavsiye ettim onlarda memnun kaldılar.

    http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
    http://www.gezginler.net/indir/partition-wizard-home-edition.html




  • cevabınız için tşkler , aklıma bir soru daha takıldı , ssd yi bölümlendirmek performans kaybına neden oluyor ,bunu biliyorum, yüzde 10 15 gibi, ama problem yaratmıyor, gerekli ayarlamaları yaptım , benim anlayamadığım ssd ve hdd lerde niye istediğimiz kadar gb ı boyutlandıramıyoruz, windowsun programındaki hesaplama hatasından mı kaynaklanıyor yoksa koruma amaçlımı belli bir boyuta kadar hdd yi bölmek istiyor, yani 512 gb lık ssd ye win 7 kurdum, ikiye böleyim dedim bana C yi min 246 gb bıraktı yani ben C nin 160 gb olmasını istiyordum:/
  • crackerteam kullanıcısına yanıt
    aslında böyle bir sınırlandırmanın neden olduğunu anlamadım.ben daha düşük olarak 20 gb'da 50 gb'da vs. istediğim gibi bölümlendirme yapabiliyorum ve bu zamana kadar birçok sistemde bu konuda böyle bir sıkıntı da yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.