Şimdi Ara

SAMSUNG P SERİSİ ULTRA SLİM MONİTÖRLER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
10.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha henüz full hd denemesi yapmadım. Ama sen şimdi öyle değince ben de merak ettim. Akşam gidince full hd denemesi yapıcam. Dediğin gibi monitör çok güzel. O gölgelenme ekran kartından olabilir. 4 senelik 17 inch lcd monitörümde bile rahatsız edecek şekilde gölgelenme olmuyordu. Monitörden olucağını sanmıyorum. O hediğim de menu de olacak. İster dokunmatik menuden istersen yazılımdan bulabilirsin. Tam olarak nerede hatırlamıyorum şimdi. Biraz kurcala menuyu bulursun kesin.
  • teşekürler arkadaşım.akşam deneyeceğim ama bana oyun ayarlarıyla ilgili bi sorun gibi geliyor.umarım çözerim.
  • P serisinde fiyat indirimleri oldu vatan fiyatları 50 dolar seviyesinde aşağı çekti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 4L1

    P serisinde fiyat indirimleri oldu vatan fiyatları 50 dolar seviyesinde aşağı çekti


    Vatan PCden satıcıyla konuşken P2370in hiç satılmadığını söylüyordu. L serisinin açıklaması ile herkesin L serisini beklediğini, alıcının P2370L yi sorup gittiği söylüyordu.
    Bu indirim çok iyi olmuş
  • beyler ben ps3 ü p2250 yada 2370 den hangisine baglıyabilirim ?
  • Alet geldi. (P2250) Her tarafından kalite akıyor. Ölü pikselde yok. Görüntü güzel. Ama gözüme küçük geldi sanki. 22 inch bir monitörü daha büyük tasavvur etmiştim ben. Oyunlarda deneme imkanım olmadı henüz. Güzel monitör herkese tavsiye ederim. (Bu arada almak için monitörü UPS KARGO Ankara Hub a gittim. Böyle upuzun masalar. Sağlı sollu arabalar. Arkadaşlar o kolileri adamlar arabaya indiriken bindirirken resmen fırlatıyolar yere. Tak tuk sesler geliyor. Adamların umurunda değil içinde ne olduğu . Monitör sağlam geldi Allahtan. İlginç ... Tırstım alırken acaba denesemmi hemen oracıkta diye düşündüm sonradan vazgeçtim adamların işi başından aşkındı. Arkama bakmadan kaçtım oradan




  • arkadaşlar p2250 yi pes2009 ile deneyen varmı?bende gölgelenme gibi bulanıklaşmalar oluyor hızlı hareket esnasında.lütfen p2250 kullanıp pes2009 oynayan arkadaşlar yorum yapsın yoksa iade etmeyi düşünüyorum monitörü
  • Nette full hd diye verilen fragmanların çoğu 1920*800 çözünürlükte. Bugün 4-5 tane indirip denedim. Özelliklerine girip bakarsan 1920*800 yazdığını görürsün. Ekrana tam oturması için 1080p veya 720 p olması lazım.720 p hd film denedim siyah bantsız tam olarak oturuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Michael Kenji

    p2370 - 684 liraya denk geliyor %18 kdv ilave ettim dolar 1.55 den , baya tuzluymuş. Zaten Acer'ın çıkardığı modellerde özelliklerinin aynısını Samsung 100-120 tl fazladan satışa sunuluyor ülkemizde.

    O farkı da monitörün dizaynı için ver ne olacak yani . Arkadaşlar P serisi 23" bir monitör gördüm dün Vatan Computer'da gerçekten farklı bi stil yaratmış monitörlerde SAMSUNG. SAMSUNG monitörlerin şekillerini hiç sevmezdim. Ama bir baktım monitör ne Wide Screen(Geniş Ekran) ne de tam kare. Tam ikisinin ortası . Yeni bilgisayarım olacak yeni monitör bakacağım SAMSUNG'u almamamın tek sebebi parlak ekran olmaması. HP almayı düşünüyorum o yüzden. HP monitörlerde görüntü cam gibi . Bu arada beyler 25.5" bir SAMSUNG monitör vardı çözünürlüğü 1920*1200 ya da 1900*1200 idi. Oradaki yetkiliye sordum bu monitör Full HD mi dedim Full HD dedi ben de ee Full HD 1920*1080 çözünürlüğüne sahip değil mi dedim o da bunun çözünürlüğü daha yüksek ama dedi. Benim sormak istediğim ise şimdi bilindiği üzere Full HD diye nitelendirilen film ve fotoğrafların renkleri çok çok parlak/doygun çıkmaktadır. Bu 1920*1080'deki 1080'den mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama dijital ortamdan kaynaklanıyor sanırım. Neyse benim sorum şu bana bunun nedenini ve 1920*1200 ya da 1900*1200 çözünürlüğünde de 1920*1080 çözünürlüğünde olduğu gibi renkler çok parlak olur mu acaba (Arkadaşlar sorunumu ciddiye alarak cevaplayınız ve eğer bu sorum/sorularım hakkında bir bilgiye sahipseniz cevaplamaya çalışınız. Çünkü ben bu sorularım için topic açacaktım ama madem hazır konu açılmış ben de sorularımı buraya yönelteyim dedim) Bir de son birşey daha ben oradaki yetkiliye parlak ekrandan bahsetmiştim neyse o da bana parlak ekranlar pek tercih edilmiyor dedi yansıma yapar dedi o yüzden pek tercih edilmediğini söyledi. Sonra babam da renkler daha parlak çıkıyo dimi dedi yetkili de ya tabi renkler daha güzel daha net daha canlı daha doygun çıkar ama dedi. Ben de dedim abi Full HD monitörlerde parlak ekran olmuyor mu dedim. O da hayır dedi. Yani yapılamadığı için mi olmuyor yoksa tercih edilmediği için üretilmediğinden mi?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Av@ng(E3T)r

    Böyle bi monitörde niye HDMI olmaz ki

    HDMI sadece sese etki ediyormuş. Bu monitörlerde de hoparlör yokmuş :S.

    quote:

    Orjinalden alıntı: 4L1

    0.248 mm dir.2233SN ninde nokta aralığı 0.248 mm dir. 21.5 1920*1080 monitörlerin nokta aralıkları daha düşük oluyor yazılar normal alıştığımı çözünürlükten biraz daha ufak görünmekle birlikte daha net ve kaliteli oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co

    P2250 nin nokta aralığı kaç MM dir.. bileniniz varsa cevaplayabilirmi arkadaşlar..

    fiyatı 314 dolar diyor.. kazık gibi ama vatanda bunun fiyatı ne kadar olur onu bilemem
    umarım 450 olursa alırızda zor.




    Anladım

    quote:

    Orjinalden alıntı: 4L1

    fiyatları yüksek şuan malesef p2370 çok güzel bir monitör ama tasarım efsane olmuş

    Babam HP çok güzel bi görsen hayran kalırsın diyordu o gine dış görünüşünü diyormuş. Ama öyle böyle değil bir keresinde Hızlı Sistem vardı Zafer Plaza'da bir HP monitör vardı hiii renkleri çok güzel. Aşık olduk benim dediğim (P serisi) babamla beraber SAMSUNG monitörlere. Ne geniş ekran ne tam kare. S.k.p geçiyor SAMSUNG P Serisi monitörler HP monitörleri. Bu arada [unboxing] Samsung P2370 23 inch LCD monitor(kutusuz/açılmış). Birşeyler var söylemek istediğim. Seneler önce PHILIPS'in 8ms monitörü vardı 1200 liraya. Hala daha var bundan 5-6 ay önce görmüştüm 600'e görünce şaşırmıştım acaba bu monitör mü diye. Ondan 4-5 ay önce de 1200 liraya mı yoksa dolara mı ne görmüştüm. Bir de ASUS'un vardı Widescreen kameralı bir monitörü. O PHILIPS'inkinden daha pahalıydı. Bu arada PHILIPS'in yanlarında entegre monitörü vardı ve yanında da PHILIPS marka ses sistemi hediye ediyordu. ASUS Widescreen olduğu için görüntü genişliyordu ve çok pis duruyordu(sanırım çözünürlükten). Sonra Widescreen HP monitör vardı baktım da hiç de ASUS'taki gibi yayık bir görüntüsü yoktu. Adama sordum neden görüntü geniş değil ASUS'ta öyleydi. Adam da bu sinema modunda çalıştığı için böyle dedi. Bu arada ben SAMSUNG'u bir türlü sevemedim. Eskiden hep SONY hep SONY derdim. Hem bence isim olarak Dünyada'ki en güzel marka. Hem de çok kaliteli sanardım. Ama ismine yakışır bir kalitede değil televizyonları. SAMSUNGlar s.k.p geçiyorlar resmen. Sadece işte SONY Bravia. Hayatımda en sevmediğim iki isimdir SAMSUNG ve Samsun iğrenç.gif. Bir de SONY ve ASUS gerek monitör olsun gerek televizyon olsun(SONY için söylüyorum ASUS televizyon üretmez çünkü) isimlerini hep kabartmalı yazıyorlardı. Ama SAMSUNG öyle değildi. İşte o yüzden sevemedim hiç SAMSUNG'u(Tamamen psikolojik takıntı).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 4 Temmuz 2009; 21:08:44 >








  • quote:

    Orjinalden alıntı: 4L1

    p2250 de P2370 DE FULLHD p2250 DUVARA asılan farklı bir tasarımdadır slim degildir p2370 SLimdir.

    yukarda groll diye bir arkadaş yazı yazmış Samsung Lcd monitörleri diğer markalarla karıştırmassan sevinirim TN panel dir ve Tn panel in ne kadar kaliteli ve tüplü monitöründen de çok daha iyi renk verdiğini görmek istiyorsan bire bir bağla gidip reyonlarda bakma monitörlere analog dan bağlarsan bile kaliteyi görürsün Samsung lcd monitörler şuan dünyadaki tartışmasız en iyi tn panel üreticisi ve satıcısıdır ve görüntü kaliteleri tatmin edici ve iyidir tepki süre sorun ları yoktur ve vaad ettiği herşeyi sağlamaktadır sadece aşağıdan bakınca görüş açısı sorunları vardır diğer panel türlerine göre çok daha hesaplıdır.

    Samsung LCD monitörlerinde asla yalan yazı yazmaz dc kontrast oranıda sadece resimlerdeki duran görüntüdeki performansıdır ve sadece dc ye alınca devreye girer ztn hareketli görüntüde dc kontrast görüntünün yavaşlamasını ve renklerin kalmasına neden olur onun için dc de kullanmazsınız ama bu bir pazarlama taktiği olarak değildir.Baskıda renk almak isteyenler ve çoğunlukla masa üstü,nternet,çizim ve photograf çalışanların dc (dinamik kontrast) de kullanmasını kesinlikle öneririm 50000 : 1 i işte ozaman görürsün.

    Piyasada bazı markalar LCD monitörü direk para kazanma olarak görmüştür paneli al montajı yap ucuza sat sürümden vur bu mantık Samsung da yok malesef eğer ucuz monitör istiyorsanız da Samsungun da ucuz monitörleri var bir başka marka dvı lı 2 ms 150 dolara satıyor hemde 22" 20000:1 yazmış bide herkez alıyor sanıyolarki kampanya , alakasız Türkiye de bunların ölçütlerini yapılamadığı için mecburen bu şekilde satış yapılıyor ama Samsung gibi uluslar arası monitörde Tüm dünyanın ürünlerini incelediği bir marka malesef böyle şeler istesede yapamaz.

    Dinamik Kontrast'ı ya da Sabit Kontrast'ı kullanmayı biz mi tercih ediyoruz yoksa o kendiliğinden mi gerçekleşiyor . Ben eskiden dinamik kontrastı hareketli değil de canlı sanıyordum .


    quote:

    Orjinalden alıntı: groll

    quote:

    yukarda groll diye bir arkadaş yazı yazmış Samsung Lcd monitörleri diğer markalarla karıştırmassan sevinirim TN panel dir ve Tn panel in ne kadar kaliteli ve tüplü monitöründen de çok daha iyi renk verdiğini görmek istiyorsan bire bir bağla gidip reyonlarda bakma monitörlere analog dan bağlarsan bile kaliteyi görürsün Samsung lcd monitörler şuan dünyadaki tartışmasız en iyi tn panel üreticisi ve satıcısıdır ve görüntü kaliteleri tatmin edici ve iyidir tepki süre sorun ları yoktur ve vaad ettiği herşeyi sağlamaktadır sadece aşağıdan bakınca görüş açısı sorunları vardır diğer panel türlerine göre çok daha hesaplıdır.


    valla yazında o kadar çok yanlış varki nerden başlıyım bilmiyorum..sana şu anda yazdığım yazıyı 19'' tn panelden yazıyorum...tn paneller çok iyi renk vermezler ayrıca çok iyi demek ne demek önce bunu açıkla neye göre iyi ? hele şunu söyliyim sd yayında iyi olduğunu neye dayanarak söylüyorsun ? samsung şu anda dünyada toplam panel satışlarında 1.dir bu doğru ama bu onu en iyi yapmaz keza en iyide değildir..bunu söylemek sharpa,pioneer,toshiba,sony ye küfür olur...görüntü kaliteleri vasattır bu samsung veya başka marka farketmez sonuçta tn paneldir..diğer panel tiplerine göre renk skalası daha azdır kısıtlı görüşe sahiptir lcd lerin kronik sorunlarını barındırır ama az ama çok markadan markaya değişir..monitör olarak tercih edilir bunun 2 nedeni vardır 1-maliyet 2-düşük tepki süresi


    quote:

    Samsung LCD monitörlerinde asla yalan yazı yazmaz dc kontrast oranıda sadece resimlerdeki duran görüntüdeki performansıdır ve sadece dc ye alınca devreye girer ztn hareketli görüntüde dc kontrast görüntünün yavaşlamasını ve renklerin kalmasına neden olur onun için dc de kullanmazsınız ama bu bir pazarlama taktiği olarak değildir.Baskıda renk almak isteyenler ve çoğunlukla masa üstü,nternet,çizim ve photograf çalışanların dc (dinamik kontrast) de kullanmasını kesinlikle öneririm 50000 : 1 i işte ozaman görürs
    Piyasada bazı markalar LCD monitörü direk para kazanma olarak görmüştür paneli al montajı yap ucuza sat sürümden vur bu mantık Samsung da yok malesef eğer ucuz monitör istiyorsanız da Samsungun da ucuz monitörleri var bir başka marka dvı lı 2 ms 150 dolara satıyor hemde 22" 20000:1 yazmış bide herkez alıyor sanıyolarki kampanya , alakasız Türkiye de bunların ölçütlerini yapılamadığı için mecburen bu şekilde satış yapılıyor ama Samsung gibi uluslar arası monitörde Tüm dünyanın ürünlerini incelediği bir marka malesef böyle şeler istesede yapamaz.


    bu paragrafını yazarken çok duygusal davranmışsın yada çok safsın..hele ilk cümlen evlere şenlik samsung yalan yazmaz toptan sallamasyon yazar bilinçsiz kullanıcıyıda cezbeder...hele hele dinamik kontrastları komple sallamadır..istersen samsungun şu meşhur milyon kontrastlı panellerini bir sharp asv panelle yan yana kıyaslıyalım kim daha keskin görüntü veriyor

    sonuç olarak crt ler artık yavaş yavaş yok oluyor..lcd düşünenler ve almak isteyenler için aydınlatıcı bilgi vermeye çalıştım..kontrast değerleri ms değerleri gerçek değil bunlara bakarak monitör almayın..tn paneller monitör piyasasında %95 lik paya sahip ve bu panellerin çalışma pirensibi açısından kronik handikapları vardır..kiminde az kiminde çok.önemli olan az olanı bulmaktır ve onu almaktır..mesela şu anda kullandığım moitörde bleeding-clouding-banding sorunları vardır..siyah seviyeside evlere şenliktir..kağıt üzerindeki değerler yerine bu sorunları göz önüne almak ve ne aldığını bilmek açısından aydınlatmaya çalıştım..biraz yararı olduysa ne mutlu bana saygılar...

    Sanırım Sharp Pnael(Dell'in UltraSharp Full HD monitörü ama beni tatmin edecek düzeyde bir monitör değil renkler aşırı keskin):Dell UltraSharp
    Şu monitörün şu renklerinde olanını bulsam 18ms de olsa bir dakka düşünmeyip alıcam:
    ASUS LS201. Ama reklam amaçlı renklendirilmiş aslı:
    .
    Ben PS2 için alacaktım bu monitörü eğer ilk resmi gerçek olsaydı. Ve bu monitör hakkında birden fazla topiğim var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 5 Temmuz 2009; 13:10:43 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgurrapper

    Vatan Pc de Görmüştük arkadaşlarla.Acer Predatorla samsung t26 monitorunun görüntüsünü arasında epey fark vardı.Yakından bizimkiler t26 nın daha iyi olduğunu iddaa etmişlerdi.30 metre ilerden predatorun daha iyi olduğunu anladılar .Çokda inceleme yapamadık ama parlaklığından dolayı sanki normal filmleride animasyon filmi gibi oynatacağı hissiyatı vermişti.

    Hayır monitörünün o kadar da parlak olduğu söylenemez. Gerçi canlı olarak görmedim resme dayanarak söylüyorum:
    .

    quote:

    Orjinalden alıntı: Av@ng(E3T)r


    quote:

    Orjinalden alıntı: lyrklaunavan

    Bende sipariş verdim Vatan bilgisayardan P2250den. Ölü piksel garantisi varmı acaba? Bilginiz varmı? Ankaraya ne zaman gelir? Bugün saat 16 da sipariş verdim.


    Ankara Vatan PCde vardı P2250.Niye internetten aldınki??? Hem gözünün önünde ölü piksel testi filan da yaptırırdın

    En geç salı gününe gelir ürün, inş ölü pikselde çıkmaz

    HAYIRLI OLSUN...

    Bilginiz için çok teşekkür ederim. Monitör alırken ölü piksel testi yaptıklarını bilmiyordum .

    quote:

    Orjinalden alıntı: tarikay93

    SAMSUNG P2370 23"

    http://www.sanalmarketim.com/urun/475e13bedd25efb68bf48201de612959/SAMSUNG-P2370-23#34;-2ms-Full-HD-DVI-LCD-Monitor

    SAMSUNG P2250 22"

    http://sanalmarketim.com/urun/76ee8c08d271c904d8e4831314ad4bdc/SAMSUNG-P2250-22#34;-2ms-Full-HD-LCD-Monitor

    Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Bu iki monitör arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

    Dikkat ettiğim birşey var P2370'de ikinci paragrafta Parlaklık Değerinin 250 cd/m² olduğu yazılmış. Teknik Özelliklerinde ise Parlaklık Değerinin 300 cd/m² olduğu yazılmış.
    "P2370
    Modern Güzellik
    Çevre dostu özelliklerinin yanı sıra, zarif tasarımıyla da ön plana çıkan P2370, 50 000:1 dinamik kontrast oranı ve 2 ms tepki süresi ile üstün performans sağlıyor. 30 mm kalınlığındaki monitör “Full HD” desteği ile, canlı, dinamik ve akıcı görüntüler sunuyor.
    Kristal tasarım “ToC” ile dikkat çeken P2370, 16:9 görüntü oranı sunan geniş ekranı ile, bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getiriyor.

    Ekran Boyutu : 23 inç
    Çözünürlük : 1920 x 1080
    Parlaklık : 250 cd/m²
    Kontrast Oranı : Dinamik Kontrast 50.000:1, Statik Kontrast 1.000:1

    Dinamik kontrast 50 000:1
    50 000:1 Dinamik Kontrasta nasıl ulaşıyoruz?
    Monitör, parlaklık ve gamma değerlerini görüntüden görüntüye göre değiştirerek en uygun zıtlık değerlerine ulaşmaktadır.
    - Parlak görüntü: Gamma kontrolü ile yüksek arka aydınlatma.
    - Karanlık görüntü: Gamma kontrolü ile düşük arka aydınlatma
    MagicWizard

    En iyi ekran görüntüsü için çözünürlük, renk ve ekran ayarlarını elle veya otomatik yapılmasını sağlar.

    Özelleştirilmiş Ayarlar
    Renk, parlaklık ve görüntü ayarları için kısa yollar:
    MagicBright, MagicColor, Renk Efekti, Görüntü Büyüklüğü. Renk Efekti

    Görüntüye 4 renk efektinden birini ekleyebilirsiniz: Gri,Yeşil, Su ,Sepya. Otomatik Kapanma Ayarı
    Otomatik kapanma enerji tasarufu sağlayan bir tasarruf fonksiyonudur. Bu ayarla monitör 1~23 saat sonra kapanmaya ayarlanabilir.

    Teknik Özellikler
    Ekran Ekran Boyutu 23" inç
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Parlaklık 300 cd/m²
    Kontrast Oranı Dinamik Kontrast 50.000:1, Statik Kontrast 1.000:1
    Tepki Süresi 2 ms
    Görüş Açısı (Yatay/Dikey) 170 / 160 (CR>10)
    Renk Sayısı 16,7 M
    Sinyal Girişi Video Sinyali Analog RGB / DVI
    Senk. Sinyali Ayrı H / V, Kompozit, SOG
    Bağlantı DVI
    Güç Enerji Tüketimi 30 Watt (Tipik)
    Enerji tüketimi (Bekleme Modu) 1 Watt (Tipik)
    Türü Yerleşik
    Özellikler Tak ve Çalıştır DDC 2 B
    Multimedia Hoparlörler Yok
    USB Hub Desteği Yok
    Mac Uyumluluğu Var
    Duvara Montaj (Duvar Askı Aparatı Ürünle Birlikte Verilmemektedir.) Yok
    TCO Yok
    Kabin Rengi Charcoal Grey
    Boyutlar Ürün Boyutları (Ayak ile birlikte, GxYxD) 571.0 x 423.0 x 190.0mm
    Ürün Boyutları (Ayak hariç, GxYxD) 571.0 x 364.5 x 47.0mm
    Nakliye Boyutları (GxYxD) 694.0 x 437.0 x 116.0mm
    Ağırlık
    Ürünün Ağırlığı 4,1 kg
    Nakliye Ağırlığı 5,9 kg
    Fonksiyon Yok
    Türü Basit
    Özellikler MagicBright3, Off timer, Image Size Colour Effect, Customised key, MagicWizard & MagicTune with AssetManagement, Windows Vista Premium, Safe Mode (DownScaling in UXGA)

    Garanti Süresi : 36 Ay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 5 Temmuz 2009; 13:12:07 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lyrklaunavan

    Alet geldi. (P2250) Her tarafından kalite akıyor. Ölü pikselde yok. Görüntü güzel. Ama gözüme küçük geldi sanki. 22 inch bir monitörü daha büyük tasavvur etmiştim ben. Oyunlarda deneme imkanım olmadı henüz. Güzel monitör herkese tavsiye ederim. (Bu arada almak için monitörü UPS KARGO Ankara Hub a gittim. Böyle upuzun masalar. Sağlı sollu arabalar. Arkadaşlar o kolileri adamlar arabaya indiriken bindirirken resmen fırlatıyolar yere. Tak tuk sesler geliyor. Adamların umurunda değil içinde ne olduğu . Monitör sağlam geldi Allahtan. İlginç ... Tırstım alırken acaba denesemmi hemen oracıkta diye düşündüm sonradan vazgeçtim adamların işi başından aşkındı. Arkama bakmadan kaçtım oradan

    Sen HPler'inkini görsen. Benim gördüğüm 23"(sanırım P2370) HP'nin 22"lik monitörüne göre çok çok büyük. Hayır o değil Cafe'de 22"lik ASUS monitörler var onlar bile çok büyük.




  • O parlaklığa dikkat etmemiştim. İkisi de yanlış olamayacağına göre diyelim ki 250 cd/m², bunun 300'den çok farkı yoktur herhalde?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tarikay93

    O parlaklığa dikkat etmemiştim. İkisi de yanlış olamayacağına göre diyelim ki 250 cd/m², bunun 300'den çok farkı yoktur herhalde?

    Bir monitör ya da televizyonun parlaklığı parlaklık değerinde fazla farketmiyor. Ben çok 500 cd/m² Full HD televizyon gördüm parlaklığı vasat olan. Parlaklık daha çok panelden kaynaklanır. Ben kendim P2370'i gördüm sanırım 23" bir monitördü 2 ms ve parlaklık değeri de 250 idi. Sanırım gördüğüm monitör P2370 idi. Oyunlarda renkleri gayet güzel idi. Fakat sonra yine parlak ekran bir SAMSUNG monitör gördüm şeklini sevmediğim aynı zamanda kuzenimde aynı modelin matı bulunan. Sonra gördüm ki parlaklık olarak arada çok fark var. Ama çözünürlüğü 1280*1024'te imiş ve analog bağlantısı kullanmışlar. Yani Full HD çözünürlüğüyle Full HD yayın izlemedim. Bu monitör eğer benim baktığım monitör ise parlaklık değeri 250 . Tek 23" monitör o idi ve tek kalan kutusuz ürün o idi yani kutu içinde baktığımız monitörden başka yoktu .
    Bu DH'nin reklamını yaptığı içerisinde yeşil renkte görüntü bulunan Full HD monitörleri P2370'miş meğer .

    Arkadaşlar şu monitörhttp://urun.gittigidiyor.com/ASUS-LCD-PG221H-22-quot-GENIS-EKRAN-2MS-SPEAKER_W0QQidZZ17778836 SAMSUNG'un P serisinden iyi mi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 5 Temmuz 2009; 16:52:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bkblt85

    arkadaşlar p2250 yi pes2009 ile deneyen varmı?bende gölgelenme gibi bulanıklaşmalar oluyor hızlı hareket esnasında.lütfen p2250 kullanıp pes2009 oynayan arkadaşlar yorum yapsın yoksa iade etmeyi düşünüyorum monitörü

    arkadaşım sorununu çözdün mü?
    sırf ona göre bu monitörü alacağım!
    oyun ve filmlerde sorun yaşıyorsa bilmemne değerlerinin hiç önemi yok.
  • Bu kadar kullanan adam var ve herkes çok memnun. O sorun zaten o arkadaşa özeldi. Bu monitörde ghosting sorunu yok.
  • 26" modeli gelicekmi arkadaşlar bu serinin ?
  • quote:

    arkadaşlar bu monitör ile ilgili birkaç ricam var kullananlardan:

    1- monitörün genişliği ve boyu kaç cm dir . özellikle cm olarak soruyorum. (görüntü ekranı ölçüleri, kasa boyutu değil)
    2- 1080p hd film denemelerinizde nasıl sonuç verdi (720p ve 1080p bluray vs) "ekranda titreme, geçişlerde kararma, ghost etkisi vs" (bu filimlerin boyutları yüksek gelirse filimlerin fragmanlarını deneyebilirsiniz. Fragmanın 720p ve 1080p olduğundan emin olmanız gerekr. genelde mkv uzantılıdır bu filimler ve özel codec leri vardır.

    detaylı bilgi için: ( monitöründe full hd film izlemek isteyen herkes bakabilir.)


    http://forum.donanimhaber.com/m_30952403/tm.htm


    3- Film izlerken gösterdiği parlaklık ve canlılık etkisi nasıl. Uzaklaşınca monitör kararıyor mu? (bazı monitörlerde 1080p filmlerde görüntü kararıp kızıla yakın bir hal alır. sanki parlaklık üç-beş derece azaltılmış ve contras artırılmış gibi. Bu monitörde bu etki var mı?)
    4- Film izlerlen yukarı aşağı ve sağ sol açılarda görüntü bozulması oluyor mu?
    5- 1920*1080 çözünürlükte monitör max. kaç hz. de çalışıyor? Ekranda titreme varmı bu modda.
    6- Oyun perf. nasıl? (pes2009 için özellikle denedniz mi ? sorun çıkarıyor mu? 1920*1080 de?)

    Arkadaşlar yukarıda sorduğum sorular kritik sorular ve eminim monitör alacak birçok kişinin refaransı olması gereken cevaplar olacaktır.

    monitörü kullanan arkadaşların samimi cevaplarını bekliyorum.



    Monitörü kullanan arkadaşlardan cevap bekliyoruz.

    plz....



    Bu soruları alıntı aldım.

    Kullancılardan, özellikle 2250 ve 2370 modeli kullanıcılarından cevap bekliyorum.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.