Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A-S05TR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
5
Favori
67.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya keşke key bulabileceğimi bilseydim netten. key bulamam ultimate e falan yükseltemem die direkt format attım salak gibi. recovery bölümler falan da gitti işte.

    pc nin yanında verdikleri cd yeniden windows yüklüo recovery bölümünü falan oluşturamıo yani gene format atmış oluosun sadece. kasılma sorunları falan gitmiyor. ilk aldığım güne döndürme şansı olsa keşke. yarın götürücem media markt'a bakalım ne diyecekler.
  • Hocam mediamarkt ne yapabilir? :) direkt samsung yetkili servise gonder yapsinlar( yani yaparlar bence)
  • Bugün bende işyerinde kullanım amaçlı mediamarkt balçovadan 1200 tl ye 10 taksitle aldım NP300E5A-S05TR yi. Ram kapasitesi 8 gb e çıkarılabiliyor. Genel olarak kasası ve tuş takımları fiyatına göre çok kaliteli ve şık görünüyor...
    Oldukça sessiz bir alet... Masaüstüm olduğu için laptopla pek oyun oynamadığım için ısınması hakkında pek bir fikrim yok(zaten oyun için bir dünya parayı laptopa harcayanlarıda pek anlamam)
  • Arkadaşlar pc'i alalı 1.5 2 ay oluyor.Çok memnunum açıkcası.Pc'i alma amacım çoğunlukta oyun içindi.Ve oyunlardaki performansı çok iyi gerçekten.COD4,pes12,Sniper:Ghost Warrior,Need for Speed:The Run,Hitman:Blood Money gibi oyunlarda deneme fırsatım oldu.Ve yüksek kalitede çalıştırmama rağmen herhangi kasma veya takılma sorunu yaşamadım.Pc'deki tek sorunum ekran kartındaki tercih edilen grafik işlemci olayı.Bu saydığım oyunlarda grafik işlemciyi varsayılan olarak NVDİA seçebiliyorum lakin Counter-Strike 1.6 da tercih edilen grafik işlemci Entegre olarak görüyor ve değiştirme seçeneği kapalı pasif durumda.Nvdia kontrol panelinden Genel ayarlar sekmesinde Tercih edilen grafik işlemciyi NVDİA seçmeme rağmen yine Cs 1.6 da grafik işlemci Entegre olarak gözüküyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim?Yardımcı olurmusunuz?
  • aynı yerde birde program ayarları bölümü var.özelleştirilmiş programa oyunu seçin aynı yerde yine kart seçeneği var onuda nvidia yapın geçen gün arkadaşım aldı gerekli ayarları yaptım hiçbir sorun yaşamıyor oyunlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    aynı yerde birde program ayarları bölümü var.özelleştirilmiş programa oyunu seçin aynı yerde yine kart seçeneği var onuda nvidia yapın geçen gün arkadaşım aldı gerekli ayarları yaptım hiçbir sorun yaşamıyor oyunlarda.

    Cevap için teşekkürler.Ancak aynı yer derken hiç bir şey anlayamadım malesef.Nvdia kontrol panelinden mi bahsediyorsunuz ?
  • kart seçeneğinin olduğu yerde program ayarını görmedinizmi orada seçenek var.
  • Galiba kast ettiğiniz şey;Counter-Strike kısa yoluna sağ tıklıyorum.Grafik işlemciyle çalıştır/Varsayılan grafik işlemciyi değiştir diyorum oradan Genel Ayarlar ve Program ayarı diye iki sekme bulunuyor.Program ayarında ''Özelleştirilecek program ayarını seçin'' seçeneğinde Halflife.exe i buluyorum, altta ''Bu program için grafik işlemciyi seçin'' seçeneği bulunuyor ama ne yazikki orda değiştirme imkanı sunulmuyor.Entegre grafik seçilmiş durumda ve değiştirme pasif durumda.Problemimde bu zaten.Diğer oyunlarda değiştirebiliyorum fakat Halflife.exe de değiştirme imkanını sunmuyor.Bunun bir çözümü olmalı diye düşünüyorum.

    Açıklayıcı olsun diye bir de resmini koyuyorum.Buyrun;
    http://imageshack.us/photo/my-images/818/grafikh.jpg/

    Diğer oyunlarda da seçenek aktif durumda buyrun onunda resmi burada;
    http://imageshack.us/photo/my-images/862/grafik2y.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noad_ -- 11 Ocak 2012; 23:25:55 >




  • genel ayarlara gir. (isimlerini hatirlamiyorm,telden giriyorm).. bi yere tiklaynca 3 tane secenek cikiyor. nvidia ,intel,birde otomatik secenegi vardi. biraz kurcalarsan bulabilirsin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordwolf98

    Merhaba.Arkadaşlar benim ekran kartım Nvdia geforce 520mx optimus özelliği taşıyor..Yani gt540 ekran kartına benzer.Az da olsa eş değr özellikte.Forumda baktım bu kart ile ilgili bir konu yok yoksa oraya yazardım sorunumu.Şimdi benim sorunum şu; Counter-Strike 1.6 ya sağ tıklayıp; Grafik işlemciyle çalıştır/Yüksek performanslı Nvdia işlemcisi dediğimde oyunu açmıyor.Bunun üzerine varsayılan grafik işlemciyi değiştirmeye kalktım ama ne yazıkki Hl.exe de Entegre Grafik den başkasını seçmemiyorum.Yani o işlem pasif durumda.Bende Genel ayarlardan Tercih edilen grafik işl. Yüksek Performanslı Nvdia ı seçtim ama nafile.Yine entegre olarak görüyor oyunu.Diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok(COD4,Pes12,Sniper:Ghost War.,Hitman,NFS:The Run) Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darch

    NvidiaInspector programı ile Half life'ın profilini silersen, istediğin ekran kartını seçebilirsin. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Onboard ekran kartın zaten cs1.6'yı rahat çalıştırır. Ayrıca half life'da 70 fps limiti var, onu kaldırmayı unutma.
    Orijinalden alıntı: lordwolf98

    Öncelikle cevap için teşekkürler.Onboard da çalıştırıyor evet ama fps'de düşme ve oyunda takılma oluyor.Evet 72 sabit fps limiti var onuda fps_max 101 komutuyla gideriyorum.Ancak onboard da dediğim gibi oyunun bazı bölümlerinde kasma ve fps sorunu oluyor.Nvdia gibi kartım dururkende onboard da çalıştırmak birazda mantıksız geliyor :)

    Programı indirdim fakat ne yapacağımı tam olarak anlayamadım.Biraz detaylı bilgi verir misiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darch

    Driver Versiyon'un sağında ingiliz anahtarı ve tornavida işareti var. Üstüne gelince "Profile Settings" yazar. Onu aç, yukarıda profil kısmına Half Life yaz, gelen profili istersen sil, istersen aşağıdan Nvidia'yı kullanmasını sağla. Silersen normal Nvidia ayarlarında hl.exe'yi ekleyince Nvidia'yı seçebilirsin yeniden.
    Orijinalden alıntı: lordwolf98

    Profili sildim tekrar Nvdia kontrol panelinde bulup yüksek performanslı seçeneğini seçebildim.Normalde Nvidia' da seçebilirsin demişssin ama o programda o kısmı bulamadım, bende o yüzden silip diğer yolu denedim.Ve şuan istediğim grafik işlemciyi seçebiliyorum..
    Çok teşekkür ediyorum yardımların için.



    Sorunumu ''Darch'' arkadaşımızın yardımıyla halletmiş bulunmaktayım.Yukarıda çözümün nasıl olacağı hakkında açıklama var.Benim gibi bu sorunu yaşayan olur diye bu mesajı yazıyorum.

    ''vercenik53'' bu arada sorunumla ilgilendiğin için size de teşekkür ediyorum.Birkaç soru soracağım size.Bilgisayarımda daha iyi performans almak istiyorum.Bu yüzden de galiba driver güncellemeleri yapmam lazım.Sadece ekran kartının driverinı güncelledim.Diğerlerinin güncellemesini yapmalımıyım?Bir de Bilgisayarımda Performans değerlendirmesi yaptım.(Bilgsayarım/Özellikler/Performans bilgileri ve Araçlar sekmesinden) 4.2 gibi vasat bir puan çıktı.Derecelendirmenin resmini paylaşayım bir bakın;
    http://imageshack.us/photo/my-images/854/performansm.jpg/
    Her şey normal Grafikler çok kötü puanlanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noad_ -- 12 Ocak 2012; 1:06:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PalaWrath

    genel ayarlara gir. (isimlerini hatirlamiyorm,telden giriyorm).. bi yere tiklaynca 3 tane secenek cikiyor. nvidia ,intel,birde otomatik secenegi vardi. biraz kurcalarsan bulabilirsin ;)

    Dediğiniz yolu biliyorum.Zaten benim sorunumda o 3 tane seçeneğin Halflife.exe de çıkmayıp diğer oyunlarda çıkmasıydı.Eğer bilgisayardan girmiş olsaydınız, bir önceki mesajda o seçeneğin pasif olduğunu gösteren resmi görebilirdinizNeyse yukarıda yazdığım yardım ile bu sorunu çözdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noad_ -- 12 Ocak 2012; 1:11:41 >
  • Arkadaşlar bu ürünün işlemcisi kaç çekirdek? Ben iki diye biliyorum evkur da aynı ürün el ile bi kağıda yazılmış 4 çekirdek diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordwolf98

    quote:

    Orijinalden alıntı: PalaWrath

    genel ayarlara gir. (isimlerini hatirlamiyorm,telden giriyorm).. bi yere tiklaynca 3 tane secenek cikiyor. nvidia ,intel,birde otomatik secenegi vardi. biraz kurcalarsan bulabilirsin ;)

    Dediğiniz yolu biliyorum.Zaten benim sorunumda o 3 tane seçeneğin Halflife.exe de çıkmayıp diğer oyunlarda çıkmasıydı.Eğer bilgisayardan girmiş olsaydınız, bir önceki mesajda o seçeneğin pasif olduğunu gösteren resmi görebilirdinizNeyse yukarıda yazdığım yardım ile bu sorunu çözdüm.

    sorunun cozulduyse sevindim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bold_death

    Arkadaşlar bu ürünün işlemcisi kaç çekirdek? Ben iki diye biliyorum evkur da aynı ürün el ile bi kağıda yazılmış 4 çekirdek diye

    2 gerçek 2 de sanal çekirdek olmak üzere 4 çekirdek ten oluşur.ağır uygulamalarda 2 sanal çekirdek devreye girer 4 çekirdek gibi çalışır.normalde 2 çekirdektir.
  • Arkadaşlar samsung np300e5a-s05tr adlı bilgisiyarı 1 ay önce aldım , Aklınızda bir soru işareti kalmasın Assassin's Creed Brotherhood ve Pes 2012 oyunlarını yükledim son özelliklerde kasma , takılma gibi hiçbir sorun yok. Şimdilik ısınma problemide sıfır
  • Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 2 hafta önce ben de aynı bilgisayardan aldım. Ancak şöyle bir sorunum var ekranda 30-40 dk aralıklarla (bazen daha uzun) parlaklıkta anlık düşme (bir saniyeden daha azdır) oluyor sonra normale dönüyor.
    Servise götürmeli miyim yoksa bilgisayar içindeki bir programla düzeltilebilecek bir şey midir? Umarım sorunu anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zweck -- 12 Ocak 2012; 23:10:39 >
  • ''zweck '' dediğin sorunla ya ben karşılaşmıyorum yada sen çok dikkat ediyorsun :)Bu konu hakkında pek yardımcı olamayacağım malesef.
    Benimde bir sorunum var şuan.Ben şimdi pc'e bir de xp işletim sistemi kurdum bazı programları verimli çalıştırabilmek için.Kurulumda veya sistemde bir sorun yaşamıyorum ama şuan driver konusunda sıkıntıdayım.Pc'nin gerekli olan tüm driverlarını kurdum yalnız Ekran kartı driverinı kuramadım..Harici ekran kartı driverı kurulu şuan(INTEL) ama ben Nvidia Geforce GT 520mx ekran kartında yararlanmak istiyorum tam performans almak için.Çünkü program bu şekilde çok kasıyor.Ama ne yazikki Nvidia nın driverını bulamadım.Sitesinde Xp uyumlu driver yok.Galiba Xp için driver çıkarmamışlar.Bunun başka bir çözümü var mı?Mesala Normal Nvidia driverı indirsem xp uyumlu benim 520mx i tanır mı ? Veya başka çözüm yolları ve öneriler bekliyorum sizlerden.Şimdiden yardımlar için teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zweck

    Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 2 hafta önce ben de aynı bilgisayardan aldım. Ancak şöyle bir sorunum var ekranda 30-40 dk aralıklarla (bazen daha uzun) parlaklıkta anlık düşme (bir saniyeden daha azdır) oluyor sonra normale dönüyor.
    Servise götürmeli miyim yoksa bilgisayar içindeki bir programla düzeltilebilecek bir şey midir? Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

    ekran kartının kendisinde bulunan bir özellikten kaynaklanır bir işlemi uzunsüre yapmadığınızda arada kararıp parladığını görmeniz mümkün sıkıntı yapılacak bir durum değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordwolf98

    ''zweck '' dediğin sorunla ya ben karşılaşmıyorum yada sen çok dikkat ediyorsun :)Bu konu hakkında pek yardımcı olamayacağım malesef.
    Benimde bir sorunum var şuan.Ben şimdi pc'e bir de xp işletim sistemi kurdum bazı programları verimli çalıştırabilmek için.Kurulumda veya sistemde bir sorun yaşamıyorum ama şuan driver konusunda sıkıntıdayım.Pc'nin gerekli olan tüm driverlarını kurdum yalnız Ekran kartı driverinı kuramadım..Harici ekran kartı driverı kurulu şuan(INTEL) ama ben Nvidia Geforce GT 520mx ekran kartında yararlanmak istiyorum tam performans almak için.Çünkü program bu şekilde çok kasıyor.Ama ne yazikki Nvidia nın driverını bulamadım.Sitesinde Xp uyumlu driver yok.Galiba Xp için driver çıkarmamışlar.Bunun başka bir çözümü var mı?Mesala Normal Nvidia driverı indirsem xp uyumlu benim 520mx i tanır mı ? Veya başka çözüm yolları ve öneriler bekliyorum sizlerden.Şimdiden yardımlar için teşekkürler..


    Driver Robot denilen programla bilgisayarını tarat derim her ne driver'ına ihtiyacın varsa otomatik buluyor ve bulduğu driver'ları hemen indirebiliyorsun , dene derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    quote:

    Orijinalden alıntı: zweck

    Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 2 hafta önce ben de aynı bilgisayardan aldım. Ancak şöyle bir sorunum var ekranda 30-40 dk aralıklarla (bazen daha uzun) parlaklıkta anlık düşme (bir saniyeden daha azdır) oluyor sonra normale dönüyor.
    Servise götürmeli miyim yoksa bilgisayar içindeki bir programla düzeltilebilecek bir şey midir? Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

    ekran kartının kendisinde bulunan bir özellikten kaynaklanır bir işlemi uzunsüre yapmadığınızda arada kararıp parladığını görmeniz mümkün sıkıntı yapılacak bir durum değil.

    bir sorum olacak.pili cikarip, fise takili kullaninca sorun yok. ama sadece pille calistirinca 10 15 sn de bir bazen 1 dk da bir iki defa ekran kararip(parlaklk ta dusuyor olabilr) geri geliyor. bu olay cok hizli oldgndan,arkadaslarima gosterdm cogu farkedemiyor sonradan farkediyorlar o derece yani. .... nvidia denetm prgramndan 'yuksek cozn. nvidia yi secsem bile ayni sey oluyor.. anlamadim gitti. cok sinir bozucu oluyor. sence nedir problem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.