Şimdi Ara

SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
3
Favori
29.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu arada sanırım internetteki tek satılık ativbook 8 sahibinden de var. Illa bu makineyi istiyorum diyenlere;2.500 tl den koymuş

    SÜPER FIRSAT--SAMSUNG ATIV8-İ.7-HD8870-GARANTİ+SİGORTA+
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-super-firsat-samsung-ativ8-i.7-hd8870-garanti-plussigorta-plus-160653922/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yselimkaya

    Merhabalar benim küçük küçük ama bir sürü sorunum var. Bilgisayarı alalı bir sene olmadı ve aşırı hassas kullanmama rağman şu sorunlarım var,yardımcı olursanız sevinirim:
    1.Bilgisayarın pili herşeyi kapatıp tüm tasarruf elemanlarını(eco mode,ekran ışığı kısma,bt wifi kapama,tasarruf modu intel amd tasarruf zorla ayarları vs) aktif hale getirsem de oyun oynamadan normal kullanımı 4 saati geçmiyor. Pili 2 filmi arda da rahat rahat izleyecek kadar yeten var mı aranızda?

    2. O tek parmağınla macbooklardaki gibi kolayca ekranı kaldırma bende olmuyor. Kasa takla atabiliyor. Hepinizinkinin hiç zorlanmadan altı yerden kesilmeden ekranı kolayca açılıyor mu?

    3.SSD takacağım garantinin bitmesini bekliyorum. Bilgisayarda fan sesi yok hdd sesi var. Baya sürter gibi değil ama arkama yaslanıp boş bilgisayarı seyrederken bile birşeyler yazıp okuduğunu duyabiliyorum. Eco mode vs de kapatmıyor o sesi. Bunu da yaşayanınız var mı?

    4.Bir kere küçük çaplı bir partide vlc proğramı ile %400 seste biraz müzik açmıştım(baya yüksek çıkarttı şaşırtıcı derecede) sonrasında sol hoparlörün yüksek seste çok nadir ama sorunlu olduğunu belli edecek derecede cızrıtı yapıyor. Örn: skypedan konuşurken karşıdaki üfleyince sol hopörlerden poşet sesi geliyor. Patlamıştır değil mi?

    5.Ekran görüntüsün altından başlayan bir dalgalanma oluyor. genelde koyu sahnelerde. Daima değil ama her 3 kullanışımdan birinde yapıyor. Böyle birşeye rastlaanınız var ı?

    Garantisi var. Bimeksten almıştım. Servise vermeyi düşünüyorum ama güvenemiyorum. Bilgisayarın bir yerinden tornavida izi oturmayan ekran kenarı çözülmemiş sorunlar gereksiz yere format atmalarla karşılaşırsam içime oturur. Bimeks üzerinden gönderilen samsung servisine güvenilebilir mi? Sizce göndermeli miyim? Samsung servis hizmeti ne kadar titiz?

    şimdiden ilginiz için teşekkürler

    Selim cevap verebildiğime vereyim.

    1. Pil bu tadar tasarruf seçeneğine rağmen çok uzun gitmiyor. Atladığın bir şeyler olabilir mi? Video hızlı yiyor şarjı. Sonra gücünü usb portundan alan bir alet (mesela cep telefonu, ext hdd vs.) bağlı mı?
    Bunun haricinde 1 yıl da az bir süre değil. Bataryayı çok doldur boşalt yapıp çok yıpratmış olabilir misin? 2 film biraz ütopik gibi ama ; süre olarak 1:30 dklık 2 filmden bahsettiğini farzediyorum. Senin hesap wifi-yi kapatır ekran ışığını kısar sese de fazla yüklenmezsem hatta kulaklık takıp izlersem benim makina çok rahat oynatır.
    ( Mesela akşam 19:00'dan beri açık, şu anda saat 23:00, ekran parlaklığı alttan 3. seviyede, sürekli internet açık bi kaç video izledim kısa 720 veya 1080p şarj tam %50'ye inmiş.)

    2. Tek parmak olayına ben fazla takılmıyorum. Muhtemelen menteşelerin yalama olmasını müteakip bu da olabilir :) Bende de olmuyor yani üzülme. Sorun sende değil sorun alayımızın cihazlarında :) Tabi eğer sorunsa.

    3. O konuda ben de biraz risk aldım kendim değiştirdim SSD'yi inşallah bişey olmaz. Biraz riskli ama bende 7-8 aydır HDD ile kullandığıma acıdım inan. Cihaza HDD resmen ayak bağı oluyormuş. Şu anda kanatlandı. Çünkü bütün bileşenler çok güçlü ama sen şu anda hiçbirinin gücünden tam anlamıyla istifade edemiyorsun. Artı 2 sene 3635 QM işlemciyi 8870 ekran kartını HDD ile kullanacaksın. İki sene sonra bu bileşenlerin değeri, etkinliği zaten ciddi anlamda azalacak (Oyun konusunda bilhassa)
    Tabi nihayetinde senin cihazın senin kararın :)

    4. ve 5. sorularına cevap veremiycem. Ama bunlar garantiye göndermeyi mecbur hale getirecek şeyler zaten. Bence süresi dolmadan hallettir. Kafan rahat etsin. Hoş onlara da kullanıcı hatası diyebilirler haberin olsun. Özellikle hoparlöre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanuyaroglu -- 14 Nisan 2014; 22:59:53 >




  • tufanuyaroglu kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Benim pilin canının yarısı gitmiş. O kesinleşti. Seninkisini %50 sinin yaptığı benimkinin rekoru olur ancak :) hdd ile nasıl eziyet çekiyorum bilemezsin. 4 ay sonra türkiyeye döneceğim artık döner dönmez vereceğim garantiye. sonra ssd yi ben takarım zaten. Can alıcı noktaları netleştirdiğin için çok sağol.
  • Bilgisayarın yeni modeli gelmiştir hayırlı olsun
    http://www.gold.com.tr/samsung-np870z5g-x01tr-notebook_u

    yine ssd yok
    değişenler:
    1. 4.nesil işlemci 4700HQ
    2. 2gb paylaşımsız dertsiz tasasız nvidia gt750m

    3000tl den başlıyor bazı sitelerde
  • Selim o makina yeni model ama bence güçlendiği kadar zayıfladığı taraflar var. GT750 ekran kartı mesela ; 1 yıl sonra üretilen bir model için zayıflamış. Hiç olmazsa GTX765 falan koysalarmış.
    İşlemcide de ; 4. nesil ile 3. nesil i7 işlemcilerdeki yegane farklılık HD4000 yerine HD4600 kullanılıyor olması. Onun haricinde belirgin bir fark yok.

    Hiç cazip gelmedi. Hilmi bu seçimi mantıklı bulmadı. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanuyaroglu -- 16 Nisan 2014; 19:26:59 >
  • yselimkaya kullanıcısına yanıt
    Bu model geleli çok oldu ekran kartı fiyatına göre düşük olduğundan pek tutulmadı 2700 ortalama fiyatla asus n550'nin rakibi olurdu.Samsun bu sene hasweell işlemcili pek bilgisayar çıkarmadı özellikle bu tip üst segment makinelerinde düşük modellerde ve ultrabook segmentinde birkaç model çıkardı okadar bakalım yeni sistemlerle beraber ne olacak.
  • arkadaşlar bundaki 8gb ssd'yi çıkarıp daha büyük boyutta takmak mümkün mü ? Birde Win 8 flash'tan kurulmuyor çözebilen var mı ssd'den diyorlar ssd'ye update nasıl yapabiliriz ?
  • Arkadaşlar selam.
    Makinanın arkasındaki memory kapağını açtım.
     SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD)
    İçindeki metal koruyucuyu da açtım.
     SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD)

    Burada boş bir DDR3 RAM slotu var. Buraya herhangi bir Upgrade yapan oldu mu. Bu RAM slotunun max kapasitesinin kaç GB olduğunu bilen var mı? (4 - 8)
    RAM alacağım ama eğer slot maximum 4GB destekliyorsa 8GB almanın bir anlamı olmayacak.
    RAM takviyesi yapan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

    Bir de slotun kenarlarında plastik ve metal tırnaklar var.
     SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD)
    Bunların nasıl açıldığını bilen var mı?. Nazikçe birkaç hareket yaptım ama olmadı. İman gücümü de kullanmak istemiyorum şimdi. :)

    250 GB SSD takviyesinin ardından bir de RAM patlatıp upgrade işini bitireyim diyorum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanuyaroglu -- 17 Mayıs 2014; 18:05:34 >




  • tufanuyaroglu kullanıcısına yanıt
    16gb destekler np550 gt650m ekran kartlı modelde bile 16gb desteği mevcut bunda olmaması düşünülemez samsung eskisi gibi yüksek konfigürasyon makinelerini 8gb ramle kısıtlamıyor.
  • Merhaba bu dizüstünü ikinci el satmak isteyen varsa bana email atabilir. 8870 ekran kartlı modelden arıyorum.
    tandogan34@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.