Şimdi Ara

SAMSUNG MU9000 KULLANICILARI (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.809
Cevap
74
Favori
249.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün kurulum yapıldı. Panel testlerini yaptım, Allaha şükür bir şey çıkmadı. Rtings'deki kalibrasyon ayarlarına göre ayarladım ama sanki ekran yeşilimsi gibi geliyor. Özellikle beyazda biraz daha belli oluyor. Doğru renkler bu mu ki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balliba -- 18 Şubat 2018; 19:32:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    Rtigs ayarları ile tüm renkler kırmıızı, soluk oluyor bir önceki sayfada paylaştığım ayarları denemelisin.

    https://www.youtube.com/watch?v=MfZNT1VuhoI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Şubat 2018; 19:32:16 >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    Kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ben video içeriğine göre hemen hemen bütün modları kullanıyorum. Mesela hdr içerikleri izlerken dinamik modda, maç izlerken standart modda, normal film ve dizi izlerken yine standart ya da film modunda izliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    renkler kırmızı ve soluk olmuyor o renklerin gerçeği zaten o sizin kullandığınız ayarlarda gördüğünüz renkler kadar tok doygun renkleri gerçek hayatta hiç gördünüzmü?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    ayrıca yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum sizin bu bildiğinizi yıllardır bu işi yapan elinde envai çeşit kalibrasyon cihazı olan adamlar bilmiyor yada düşünemiyormu? yada şöyle deseniz daha doğru olmazmı bana renkler soluk geliyor ben doygun canlı seviyorum sizde bu şekilde izliyorsanız bu ayarları yapabilirsiniz ama renkler gerçeklikten ve doğruluktan uzaklaşır biz doğrusunu yazalımda gerisi kişisel zevke tercihe kalsın..
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    hocam tek tek renk ayarlarını girdiyseniz onları eski haline getirin not kısmında yazıyor zaten aynı model olsa bile tv den tv ye bu ayarlar farklılık gösterebilir diye kalibrasyon cihazı olmadan bizler yapamayız bu ayarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out


    https://www.youtube.com/watch?v=MfZNT1VuhoI

    Video açıklmasını mutlaka okuyun.

    Kendi deneyimlerin sonucu ulaştığım en iyi ayarlar bunlar, herhangi bir siteden(rtigs vs.) etkilenmedim, gözümün gördüğü en gerçekçi ve güzel kalibrasyonu yapmaya çalıştım.

    Ayrıca bunu paylaşmak istedim çünkü yanlış resim ayarlardan ötürü televizyonda olmayan problemleri yaşanyanlar mevcut; hareketlerde topta vs. takılma, color banding, kötü görüntü, soluk görüntü vb. normalde bunların hiçbiri yok.

    Bu ayarların iyi yanı;

    -Motion olarak hiçbir takılma yaşamazsınız saf 100hz performansı alırsınız, bu panelde olabilecek en derin siyahı elde ederseniz, beyazlar gerçek beyazdır kırmızı veya mavi değildir, HDR içerikte en iyi HDR1000 performansını yakalarsınız, genel renk tonuda ne maviye ne kırmızıya kaçar.

    renk tonu standarttayken renkler maviye çalar (tam ekran beyaz yapın standarttan kırmızı 1 kırmızı 2 ayarına geçiş yapınca farkı görürsünüz)

    yerel karartma yüksek olduğunda görüntüde anlık parlamalar olur (özellikle futbol maçları gibi hızlı değişen sahnelerde)

    kontrast iyileştirici yüksekken tüm renkler gereğinden fazla doygunlaşır renkler dağılır (normal fotografın sonradan kontrastını arttırmak gibi düşünün gelen içeriğe sahte etkide bulunuyor)

    hdr için farklı ayara gerek yok siz kendi ayarlarınızı kullanın hdr içerikte tv zaten kendisi hdr moda geçip ayarları ona göre yapıyor video kapandığında tekrar eski ayarlara dönüyor




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Bende tıpkı @Balliba gibi TV'yi aldığımda profosyonel olarak kalibrasyon yaptıkları ve bu işte uzman oldukları için doğal olarak Rtigs ayalarını uyguladım ama o ayarlar ile 2012 yılında aldığımız ıps panelli giriş seviyesi 42lm640s'den daha kötü bir görüntü oluştu, rtigs ayarları ile olan görüntüyü sadece ben değil kimse beğenmedi. Şahsen ben 5000 TL verip aldığım TV'yi rtigs ayarları ile kullanmam. Gerçek denilen rtigs ayaları ile tüm renkler kırmızı ile yıkanmış gözüküyor eğer gerçeklik buysa ben almayayım.

    Ben üç aylık kullanım tecrübem ile bulduğum en iyi ayarları paylaştım isteyen istediği gibi kullanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Şubat 2018; 21:16:40 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    işte bu yazdıklarınız tamamen kişisel..ben aylardır o ayarlarla kullanıyorum ve aşırı memnunum sizin ayarlarla kullandığımda tv den soğuyorum sulu boya izliyormuşum gibi geliyor teknosada standdaki vestel tv lerden farkı kalmıyor tüm renkler aşırı parlak doygun gerçekle alakası yok..demek istediğimde tam olarak bu kişisel tercihler zevkler ve doğru bilginin ayrımını yapmak siz kullanmazsanız ama ben kullanıyorum yada bir başkası kullanabilir..biz doğru olanı yazalımda gerisi kullanıcıya kalsın anlatmaya çalıştığım durum bu
  • Cihazı guncelleyemiyorum ITEMRSA diye bir hata veriyor çözümünü bulamadım başına gelen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kyzerh kullanıcısına yanıt
    Bendede bi ara veriyordu bu hatayı. Bende usb den güncellledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRST

    Bendede bi ara veriyordu bu hatayı. Bende usb den güncellledim

    Usb den denecegim artik teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Siz 2 point ve 20 point ayarlarını da mı yaptınız yoksa color space'i auto olarak mı bıraktınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    otoda durması lazım hocam yoksa tüm renklere mavilik katar doğal ayarında..point ayarlarını yapmadım yapılmasıda önerilmiyor çünkü her modelde farklılık gösterebiliyor artı kalibrasyonada gerek yok diyor kutudan çıkan hali gayet düzgün

    öncesi sonrası

  • Balliba kullanıcısına yanıt
    birde resim modu film ayarında dursun aynı ayarları birebir yapsanız dahi standart ve resim modunda renkler parlaklık farkediyor
  • selamlar. bende 55mu9000 alarak plazma tv den sonra ledtv ye gecis yaptim.

    arkadaslar tv genel olarak hosuma gitti kasasi renkleri kullanimi isletim sistemi falan herseyi cok guzel.



    tek kafama takilan youtube dan veya beinsport dan futbol ozet goruntuleri actigimda goruntu cok takilarak gidiyor. ozellikle top kare kare cok kotu bir goruntu. bunun sebebi nedir bir ayari varmidir saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • weem kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullan iyi bir tv sahibi oldun, bahsettiğin sorun internet hızın ile alakalı olabilir, ve ya tv nin güncel olup olmadığıyla ilgili de olabilir. Ayarlardan destek menüsünden yazılımı kontrol edin 1155 olması lazım. yine destek içinde smart hub sıfırla seçeneği var onu sıfırlayın bakalım birşey değişecek mi?
  • tesekkur ederim saol kardesim. internet hiziyla alakasi yok heralde kardesm. olsa ayni goruntu pc de ve telefodada takilmazmi . tamam ben soylediklerini bir denerim. cok sagol .



    baska bu sorunla karsilasan var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 65MU8000 yada MU9000 in arka kısmında askı asılan delikler var ya, onların bana ikisi arasındaki boşluğun uzunluğu lazım (tv nin enine ve boyuna doğru) İmkanı olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 19 Şubat 2018; 13:44:11 >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    hocam siz iade etmemişmiydiniz mu9000 i ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.