Şimdi Ara

SAMSUNG LS28AG700NUXUF hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
5
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar


    Konu oluşturulurken farklı 2 monitörün kıyaslamasının yapılması amaçlanırken, daha sonra başlıkta belirtilen model hakkında incelemeler ağır bastığından konu başlığı ve ilk mesajın içeriğini değiştirilmiştir. Bu konuda SAMSUNG LS28AG700NUXUF model monitör hakkında incelemeleri, farklı soru-sorun ve yanıtlarını bulabilirsiniz.


    Ürünün rtings incelemesi için =>




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 13 Haziran 2022; 12:36:59 >



  • Bu Samsung monitörü düşünüyorum karar veremedim.

    Siz aldınız mı ? Hiç inceleme yok monitör ile ilgili.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Ben LG modeli aldım hocam. Forumdan hiç yardım gelmeyince biraz garanti oynayarak 2k aldım. Ama aklım hala samsungda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    almaya alacağım da ben 2 tane alacağım ve kararsız kaldım.

    Kötüyse 16 BİN TL ÇÖP olabilir.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Amazondan 1 tane alın. Beğenirseniz 2. Ekranı alırsınız. Amazon iadede sorun çıkarmıyor ancak siz firmayı da mağdur etmeyecek şekilde ürünün paketini düzgün açar, jelatinleri sökmezseniz sorun olmaz bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    Ben güzel paketlerim ama iade ettiğim anlaşılacak şekilde paketlerim.


    Şahsen iade ürün iyi paketlenmiş olarak bana gelmesini istemem.

    Aldığım ürünü de bantlarını en ince detayına kadar bakarım. Azıcık OKB var sanırım

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Yok hayır ben diğer alcak kişi anlamasın diye yazmadım aslında onu. Amazonun iade monitörü doğrudan direk sattığını düşünmüyorum ben. Muhtemelen tedarikçiye geri gidiyor o cihazlar. 3 monitör aldım amazondan. Hiç iade edilmiş olduğundan şüphelendiğim cihaz olmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    Samsung dan da vazgeçiyorum sanırım çünkü hiç inceleme yok nasıl bir monitör anlayamadım sanki böyle bir ürün yok gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Lg nin siyah kalitesi çok çok kötüydü. Bu nedenle iade edip yarın bu monitörü sipariş edicem. Geldiğinde görüşlerimi yazarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam video falan da çekerseniz sevinirim hayalet gibi bu monitör hakkında hiç bilgi yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    Hocam yorumlarınızı merakle bekliyorum.Tv düşünüyordum ama monitöre kaydım şu anda.Aktif olarak VA panel 1080p 144 hz monitör kullanıyorum ve hiç memnun değilim.Ps5 için bu monitörü çok öneriyorlar.Yorumlarınıza göre bende sipariş etmeyi düşünüyorum.

  • Bu monitör yurt dışında G70A olarak biliniyor arkadaşlar. Bu şekilde youtube ve google’da aratırsanız epey inceleme çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben samsung monitörü aldım, bugün geldi. bende de 5600x işlemci ve 3070 Ti ekran kartı var. ileride belki ps5 de alırım diye özellikle bu monitörü aldım çünkü hdmi 2.1 destekliyor. ölü piksel testi yaptım, ölü piksel göremedim. ışık sızması testi yaptım, sol tarafta az bi miktarda var. az bi ışık sızması olması problem mi?

  • shad0w kullanıcısına yanıt
    Normal hocam. Tüm ips paneller de az ya da çok oluyor gördüğüm kadarıyla. Siyahları, kontrastını, renk kalitesini nasıl buldunuz? Birkaç fotoğraf da paylaşırsanız harika olur. Hayırlı olsun monitörünüz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam. daha az önce başladım kullanmaya, çok test edemedim renkleri falan. siz de bundan alcaksınız sanırım. yukardaki arkadaş hiç inceleme yok yazmış da youtube'da bir sürü yabancı inceleme var. meşhur rtings sitesinde de puanlar iyi gözüküyor bunlara güvenerek aldım:



    Birkaç fotoğraf paylaşayım:



    https://ibb.co/GQbmZDK

    https://ibb.co/7S5cdyy

    https://ibb.co/wWGQNbM

    https://ibb.co/9h0dHYQ

    https://ibb.co/yFPtF3n

    https://ibb.co/F075XsN

    https://ibb.co/YbPMRwp




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 17 Mayıs 2022; 1:1:47 >




  • shad0w kullanıcısına yanıt

    Nasıl üstadım monitör memnun musunuz?

  • Bugün LG yi iadeye gönderdim. Ücreti yattıktan sonra bu monitörü sipariş geçicem. Umarım kur farkı o zamana kadar yansımaz.
    Bu arada bu monitörde dikey çizgi sorunu yaşayanlar olmuş. Aynı monitörün 2k modeline ait başlıktaki kullanıcılarda 1 yıl sonra oluşan yatay çizgi probleminden bahsediyorlar. Dolayısıyla bir nevi bu monitörü almak şuan benim için kumar gibi birşey olacak. Ancak genede almak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik memnunum hocam daha 1 gün oldu. Bu fiyata başka monitör yok Hdmi 2.1 destekleyen. Bunun Abd fiyatı 12bin tl. Önceki monitörüm LG markaydı 4K 60fps’ydi. 2,5 sene kullandım üzmedi beni. Model yükseltmek için aldım umarım bu da üzmez. Eski monitörümü satıyorum 4K monitör arayan varsa ulaşsın burdan reklamımı da yapayım :)


    @Xallez o tarz sıkıntılarda önemli olan servisin naptığı. Kullanıcı hatası diyip geçiyolarsa o zaman kötü. Samsung cep telefonlarının Türkiye garantisi hakkında kötü şeyler duymuştum. Monitörde de öyle değildir umarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 17 Mayıs 2022; 18:39:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shad0w kullanıcısına yanıt

    Benim okuduğum kadarıyla kullanıcıların çoğu memnuniyetsizdi. Arada ücretsiz panel değişimi yaptıranlarda olmuş. O nedenle servise çok güvenmiyorum. Ancak amazona güveniyorum ve olası sorunda çözümü sağlayacağını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda monitörü alabildim. Henüz çok az deneyimleme şansım oldu. İlk yaptığım şey ölü pixel testi ve ghosting testi oldu. Ölü piksel neyse ki bulunmuyordu. Ghosting konusunda ise zaten bir sorun beklemiyordum.

    LG ve Samsung her iki monitörü de karşılaştırmam gerekirse;
    1- Samsung da siyahlar kıyaslanmayacak kadar daha başarılı. Lg de bulunan o griye kaçan ton bunda kesinlikle yok.

    2- Renk doygunluğu olarak Samsung, rtings profilini yükledikten sonra daha iyi oldu. Yüklemeden önce bence çok da iyi değildi.

    3- Menüler ve profiller LG de daha başarılı. Ayrıca LG de pc üzerinde kontrol yazılımı vardı. Samsung da böyle bir yazılım bulamadım.

    4- Samsung da siyahlar tüm profillerde baskındı. Yani hangi görüntünü modunu seçerseniz seçin biraz karanlıkmış gibi geliyor. Bu nedenle costum mod seçip ayarlamaları elle yaparak kullanıyorum.

    5- Kullanılan ayak kalitesi anlamında hem Samsung hem de LG için kötü yorumlar vardı. Her ikisini de kullandım. Bence ikisi de gayet yeterli düzeyde. Bu ayak bu monitörü taşır mı acaba dedirtmedi.

    6- Giriş çıkış portlarının konumu için söyleyebileceğim tek şey ise samsung da rezalet olduğu. Keşke fotoğrafını çekseydim. Hatta akşam çeker atarım. Öncelikle LG de kablolar monitöre karşıdan takılabiliyor. Bu sayede hangi port nerede görmek için eğilip iki büklüm olmaya gerek olmuyor. Samsung da ise giriş çıkış portları monitörün altında. Bu sebeple montaj için biraz zorlanıyorsunuz. Ancak rezalet olan kısım burası değil. Rezalet şu;
    Samsung bu portlar için bir kapak yapmış. Kapağın üzerinde de bir kablo çıkış boşluğu mevcut. Sözde kabloları taktıktan sonra kapağı takarak kablo kalabalığını kapatacaksınız. Ancak kapakda bulunan kablo çıkış boşluğunun konumu nedeniyle, o kapağı oraya takmak için kabloları ikiye bükmeniz lazım. Çünkü boşluk yukarıda. Aşağıda olsa gayet tertemiz sorunsuz çıkabilirdi kablolar. Yani konum kesinlikle yanlış. Tamamen saçmalık. Bu tasarıma onay veren ekibin gözlerinden öpüyorum.

    Sonuç: Samsungu henüz çok az kullandım ama keşke en başından bu modeli alsaymışım dedim. 4k nın doğal avantajı ile görüntüler çok daha keskin. Ayrıca 2k monitörde duruma göre 1080p ye geçmem gerektiğinde görüntüde bulanıklaşma oluyordu. Bu monitörde hem 2k da hem de 1080p de böyle bir sorun yaşamadım.

    Hiç mi sorun yok derseniz şöyle bir şey var;
    Prey, Death stranding ve Warzone da oyunları 4k oynarken sorun yaşamadım. Ancak lol de nasıl olacak acaba diye denediğimde, oyun sırasında monitör kapanıp açılıyor. Çözünürlüğü 2k ya düşürürsem sorun yaşanmıyor. Ancak 4k ya aldığımda yaklaşık 5dk'da bir kapanıp açılma sorunu var. Displayport kablosunda şüpheleniyorum şuan için.

    Kısa süreli deneyimlerime dayanarak söyleyebileceklerim bu kadar. Daha sonra vakit bulabilirsem ayrı bir konu açar detaylı incelemesini paylaşırım. Umarım neredeyse hakkında hiçbir Türkçe bilgi olmayan bu monitör için biraz olsun fikir verebilmişimdir.

    SAMSUNG LS28AG700NUXUF hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 24 Mayıs 2022; 9:21:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.