Şimdi Ara

SAMSUNG LE32R72B LCD TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SLM FİKRİ OLANLAR



  • BÜYÜKBİR HEYACANLA ALDIM 3200 YTL NAKİT.

    1- GELEN SERVİS GÖREVLİSİ EN İİ TV Yİ SEÇMİSSİN DEDİ. SONY NESNELERİ BİRAZ YAMULTUYOR DİYE ŞİKAYET ALIYORUZ DEDİ. GURURLANDIM KENDİMLE.

    2-TV KURULUNCA ..............
    HAYAL KIRIKLIGIM (8 MS TEPKİME SÜRESİ). HAREKETLİ SAHNELERDE CİSİMLERİN BULANDIGINI ÖZELLİKLE FUTBOL MAÇLARINDA HAREKETLİ SAHNELERİN KARELENİP BİRBİRİNE KARIŞTIGINI KEMERA KAYMALARINDA BULUT OLUŞTUGUNU GÖRDÜM. MAÇ İZLENMEZ GİBİM

    3-BEYAZ SAHNELER ÇOK PARLAK GÖZÜ YORUYOR.AYARI KISIYORSUN EKRARN KARARIYOR. TUTTURAMADIM

    4-BENCE LCD TV TEKNOJİSİ İÇİN BİRAZ BEKLENMELİ BENİM İÇİN PİŞMANLIKTI EN AZ 3 MS TEPKİME SÜRESİNE SAHİP TV ALMALI

    5-GÖRÜNTÜ KAYNAGINIZ ZAYIFSA GÖRÜNTÜDE ZAYIF OLUYOR YANİ ARABANIN HAKKINI VERECEK YAYIN YOK




  • Hizir32 merhaba,
    Öncelikle güle güle kullanın.Kablo tv'mi kullanıyorsunuz?Bu kadar kötü bir görüntü olmaması gerekiyor.Kesinlikle ayarlar veya kablolama(altın uçlu scart işe yarıyormus) ile sorun çözülür diye düşünüyorum.
  • güzel kardeşim
    samsung almakla aferin iyi etmişsin
    bende de 40 inç lik samsung var
    maç dahil, hareketli sahneler vs bende sorunsuz işliyor
    son derece memnunum
    bu kadar memnun olmamana sebep olan hususu tv de arama..bağlantılarını değiştir..altınscart koy..
    düzelir.
  • Ayarlarınızı şu şekilde yapın.Sanırım en iyi sonuçlar bu ayarlarla alınıyormuş.

    Movie Mode.
    Contrast:80
    Brightness:39
    Sharpness:47
    Colour:47
    Colour Tone:Normal

    Power Save.
    DVD:High
    Freeview/SKY etc:Medium

    Aspect ratio Mode: Auto
    Digital NR: Off
  • m turgut tşş deneyim bi
  • MAÇ DAHİL HERŞEYDE SORUNUSUZ İŞLİYOR DİYEN KARDEŞ SENİN YA GÖZLERİN BOZUK YADA SAMSUNG TEMSİLCİSİSİN HAREKETLİ SAHNELER KESİNLİKLE YETERSİN BEN DİYORUMKİ 8 MS YETERSİZ
  • arkadaşım bende toshiba 32wl68 var. 100hz . 100 hz faydasımı bilmemem ama kabloluda bile mac vs hareketli goruntulerde en ufak bir karelenme iz flulanma vs yok.ama senin soylediğin kadar samsungtan fazla sikayet edenide duymadım acıkcası.ozellijkle r71 game modunda tepki suresi 3mslere kadar dusuyor diyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mturgut

    Ayarlarınızı şu şekilde yapın.Sanırım en iyi sonuçlar bu ayarlarla alınıyormuş.

    Movie Mode.
    Contrast:80
    Brightness:39
    Sharpness:47
    Colour:47
    Colour Tone:Normal

    Power Save.
    DVD:High
    Freeview/SKY etc:Medium

    Aspect ratio Mode: Auto
    Digital NR: Off



    cont: 85
    brig:50
    sharp : 70
    color: 75-80 arası
    col ton: normal
    digit nr: on
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hizir32

    MAÇ DAHİL HERŞEYDE SORUNUSUZ İŞLİYOR DİYEN KARDEŞ SENİN YA GÖZLERİN BOZUK YADA SAMSUNG TEMSİLCİSİSİN HAREKETLİ SAHNELER KESİNLİKLE YETERSİN BEN DİYORUMKİ 8 MS YETERSİZ


    Hocam sanırım senin bağlantılarında bir problem var 8 ms çok düşük bir değer çokta yeterli. İnsan gözü 8 ms ve 3 ms arasındaki farkı anlayamayacak düzeyde.

    10 ms altında çok rahat hareketli görüntüler izlenir hiçte ghosting yapmaz, hele hele futbol falan imkansız olması. Ancak oyunlarda oda çok hızlı bazı karelerde görülebilir ama 8 ms gene yeterlidir.

    Ben 2 adet LCD TV kullandım 3. süde cuma günü geliyor.(LG LB1R) Şu anki ve bundan önceki ve gelecek olan hepsi 8 ms ve hiç ghostingle falan karşılaşmadım.

    Şu an yazı yazdığım LCD monitörümde 5 ms salondaki 8 ms ile arasında hiç fark yok. Sen ayarlarına baktır veya kablolarına en kötü ihtimal tv'de problem olabilir.




  • Tipik bir source signal problemi TV ye gelen veri yeterli değil bu durumlar genellikle composite video girişi kullanıldığında ortaya çıkar scart girişleri kullanılmalı. Eğer dreambox gibi bir uydu alıcınız var ise PC üzerinden HDMI ile görüntüyü digital olarak TV ye aktarabilirsiniz bu durumda farkı ciddi şekilde görebilirsiniz.
  • Selamlar,
    Bende bu paneli 2 haftadır kullanmaktayım;

    Ekranda iz kalma durumunu fpslerde ve sabit karakter çevresinde hareketli ortam içeren neverwinter nights 2 oyununda clone modunda L90D+ 8ms lik TN panel ile karşılıklı kıyaslama imkanım oldu.

    Game modta yaptıgım bu denemelerde R7, neredeyse hiçbir fluluk vermezken en hızlı pratikte en hızlı 2. 8ms panel olarak tomshardware.comda tanıtılan L90D+ ortamı ciddi biçimde flulaştırıyordu. Sanıyorum S-PVA panellerin Tn filmler gibi sadece sihay beyaz geçişlerde değilde renk skalasının tumunde benzer geçiş değerleri vermesi tn film monitorden çok daha akıcı goruntu vermesini sağladı.

    Game modun panele overdrive uygulaması, veya var olan overdrive uygulamasının şiddetini arttırmasının da daha akıcıu goruntu elde edilmesinde etkisi olabilir. Uzun süre sabit bir goruntu ekranda kalmadıgı sürece de hiçbir zararı bulunmamakta. Ama Overdrive yan etki olarak sabit goruntuleri ekranda aynı plazmaların logoları dondurması gibi dondurması söz konusu.

    Ayrıca panelin çok daha belirgin bazı zayıflıkları var, bunlardan ilki siyah değeri; olması gerekenden çok daha parlak, özellikle toshiba 32Wl66 ya kıyasla resmen gri gorunuyor. Ancak backlight save highde iken birşeye benziyor.

    Ten renklerini kırmızıya yakın gostermesi de başka bir sorunu; bunu ancak servis menusunde skintone yi reddishten yellowishe çevirerek duzeltebildim, ayrıca renklerdeki gerçekliği yıtırmemek için color da 47 yi geçirmemek gerekiyor.

    Ayrıca ilk geldiği haldeki ayarlarda golgelerdeki detayları backlighht save highda iken(sihayların tek adam gibi oldugu yer) gosteremiyordu, servis menusunden sub-brightnessi 150-160 civarına getirince kendine geldi.

    Bunun haricinde de-interlacing konusunda problemli bir işlemeye sahip, lg lc2 veya philips 7 serisi gibi satırların yarısını atlayıpta gostermiyor, ama hareketli sahnelerde yarın kare geçişleri dikkatli bakıldıgında ortaya çıkıyor. Toshiba WL66 ise tam anlamıyla kusursuz sonuç vermişti 1080i video ile yaptığımız denemelerde.

    Bu arada toshibaya kıyasla panelin bir ustunlugu, beyaz ısısı olarak warm2 ayarında 6800k ya yani videonun-filmin çekildiği değer olan 6500k ya olabildiğince yaklaşması. Toshiba warmda dahi 8500k gibi aşırı mavi tonlarının hakim oldugu goruntuden kurtulamıyordu, ekrankartından 5000k değer vererek ortada bir yerde adam gibi beyaz değeri vermesini ancak sağlayabilmiştik.
    Standart olarak Warm2 nin kullanılması gerçeğe en yakın sonucu verecektir, ama warm 1 de mavi tonlarının hakim oldugu goruntuyu sevenler için kullanılabilecek duzeyde.




  • görüntü kaynağınız nedir?
    digitürk,uydu,çatı anteni?
    beklentiniz neydi ne ile karşılaştınız?
  • Eğer aldıysan gerçekten çok iyi bir seçim yapmışsın. Ben de bir samsung kullanıcısıyım ve televiztonunda seninkini aynısı. eğer görüntünün iyi olmasını istiyorsan diğital bir uydu al bence. birde alyın uclu dedikerli bir kablo var. servis benim tv me taktı valla görüntü çok değişti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hizir32

    MAÇ DAHİL HERŞEYDE SORUNUSUZ İŞLİYOR DİYEN KARDEŞ SENİN YA GÖZLERİN BOZUK YADA SAMSUNG TEMSİLCİSİSİN HAREKETLİ SAHNELER KESİNLİKLE YETERSİN BEN DİYORUMKİ 8 MS YETERSİZ



    guzel kardeşim hızır
    senin tv adam gibi göstermiyosa ben naapim..nedemek yaa senin gözler yok ya bozukmuş yok samsung bilmemneyiymişim..cinsmisin kardeşim sen..ben sözkonusu tv ile ilgili yorum yapıyorum ve gecer not veriyorum..demekki bizlerin tv sinde sorun yok..yalanmı konuşacaz yada bi yerimizdenmi sıkacaz hayret bişi yaa..tv düzgün gösteriyo dediysek gösteriyodur kardeşim..isteyen alır istemeyen almaz..gidipte mal gibi almayın o zaman adam gibi araştırıp kontrol edip alın..deneyin bilmem ne yapın..hayret bişi yaa..biz burda sorun yok diyoz herif kakmış senin göz bozuk yada samsung temsilcisiisn diyo..
    dün fener maçı vardı köpek gibi gösterdi..bana ne kardeşim senin fikrinden yada nasıl seyrettiğinden..senimi gerdi benim tv..




  • hızır arkadaşım sen bu tvyi eğer 30 günden önce aldıysan git bayiye değiştir başka bir tanesiyle ve için rahatlasın bence en kolay çözüm bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.